|
Post by Matthias on May 7, 2022 8:14:25 GMT
📌 Reytingi za 06.05.2022 - PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (626 odcinek) - 5.51% ⬆ (+0.59%) 6. Yalniz Kurt (15 odcinek) - 3.62% ⬆ (+0.35) 8. İyilik (2 odcinek) - 3.45% ⬆ (+0.39) 9. Aziz (23 odcinek) - 3.31% ⬆ (+0.24%)
10. Kasaba Doktoru (5 odcinek) - 3.23% ⬆ (+0.01) 11. Kaderimin Oyunu (20 odcinek) - 2.93% ⬆ (+0.27%) 32. Emanet (375 odcinek) - 1.27% ⬇ (-0.11%) АВ:2. Kasaba Doktoru - 4.34% ⬆ (+0.39) 4. İyilik - 3.66% ⬆ (+1.25) 5. Aziz - 3.19% ⬆ (+0.14%)
6. Yalniz Kurt - 3.17% ⬇ (-0.10) 7. Arka Sokaklar - 2.71% ⬆ (+0.08) 14. Kaderimin Oyunu - 1.87% ⬇ (-0.57%) 55. Emanet - 0.73% ⬇ (-0.24%)
|
|
|
Post by julia on May 7, 2022 15:02:47 GMT
"Aziz", jak uczeń po wywiadówce , obiecuje poprawę i trochę się podciąga ,ale na jak długo starczy zapału Wczorajszy odcinek kontynuuje zamierzenie scenarzysty - wojna podjazdowa z Pierrem, to sprawa priorytetowa. Pozostałe wątki zeszły trochę na drugi plan. Czy to, że Aziz ciągle znika i jest nieobecny w domu nie zaważy na jego małżeństwie Efnan jest z natury niecierpliwa...
|
|
|
Post by julia on May 8, 2022 19:20:13 GMT
Odcinek 24.O ratingu już pisałam, ale dziś natrafiłam na FB na kolejny, dotyczący widzów telewizji kablowej i tam pozycja "Aziza" jest stabilna oraz ...na pierwszym miejscu I bądź tu człowieku mądry...o co chodzi z tymi notowaniami Sam odcinek obejrzałam bez znudzenia i senności - podobał mi się Akcja wartka, sporo tajemnic, decyzji... Nadal nie wiemy, kim jest Feridun, który nakłonił Aziza do zmiany kierunku działania i którego dobrze zna Pierre. Co ważne, nie boi się delegata, jest pewny siebie. Założę się że , to on, a nie Aziz, kryje się pod maską przyłapanego zamaskowanego napastnika, który daje się we znaki Francuzom Ta tajemnicza persona ożywia akcję i zastanawia. Kim jest, dla kogo pracuje, jest wolnym strzelcem? Wątpliwe, ale na odkrycie kart musimy poczekać. Aziz podjął się działania ,jednak to wiąże się z zaniedbywaniem domu , pojawia się w ważnych momentach spóźniony, nie mówi wprost. Efnan biega za nim po całym miasteczku i wypytuje czy nie widzieli Aziza. I, jak to ona, boi się odrzucenia, mimo, że słyszy ciągle zapewnienia o uczuciu. To, co jest normą w tureckich serialach, to prorocze sny i takie miewa Efnan. Myślę, że z jej ciekawością może odkryć nocne życie Aziza, żeby tylko nie przyczyniła się niechcący do jego zdemaskowania. Mocne postanowienie przyjmuje Dilruba - definitywnie odchodzi :"Jestem Dilruba i musze sobie dać radę". Kolejny raz pomaga jej Efnan. Nie tylko oddała swoją krew, ale odprowadza do powozu i życzy pomyślności.. Mocne postanowienie poprawy wyraża też Adem...nareszcie Myślałam, że otrzeźwienie nigdy nie nastąpi. Zrozumiał, że zmuszanie Dilruby do bycia z nim do niczego nie prowadzi, a omal nie przyczyniło się do śmierci matki i nienarodzonego dziecka. Pyta tylko, odjeżdżającą byłą żonę o to czy kiedyś mu pozwoli zobaczyć dziecko. Powrót syna marnotrawnego z ulgą i radością przyjmuje Galip, który już opadł z sił od łagodzenia konfliktowych sytuacji w domu, tym bardziej, że na karku siedzi mu też ciągle Pierre ze swoimi podstępami i podejrzeniami. Do jednego w Antakyi nie doszło, do wyborów, mimo że Pierre chciał je koniecznie przeprowadzić. Komisarze, po incydencie z porwaniem, wyjeżdżają, a on zostaje ze swoimi podejrzeniami. Za wszelką cenę chce zdemaskować Czarną Maskę...
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2022 19:30:55 GMT
julia - na pierwszym miejscu? O proszę. To tak szybko nie ściągną, może.
|
|
|
Post by julia on May 9, 2022 19:40:56 GMT
na pierwszym miejscu? O proszę. To tak szybko nie ściągną, może. Matthias, wiesz, ja nie wyznaję się na tych ich wszystkich notowaniach, moja polska głowa tego nie ogarnia Serial jest przewidziany na jeden sezon i myślę, że pod koniec maja lub na początku czerwca się skończy. Osobiście uważam, że to będzie dobre rozwiązanie i , mimo zmiany scenarzysty nie widzę perspektyw dla serialu. Za bardzo spadł, wielu się zniechęciło i już nie wróci. Nastąpił leciutki wzrost, ale moje życzenie , aby dotarł do 4.,raczej się nie spełni. Wszyscy zachłysnęli się perspektywą tureckiego Poldarka, połączonego z wątkiem patriotycznym, ale nie wzięto pod uwagę mentalności Turków, ich pruderii. Poza tym wątek patriotyczny w poprzedniej wersji był bardzo spłycony, m.in. przez realizację poszczególnych scen, no i oczywiście poprzez wprowadzenie trochę nawiedzonej Hatice, która cały czas odwoływała się do Allaha i przeznaczenia. Trafiłam też na informację, że Murat zaczyna w czerwcu nowy projekt.
|
|
|
Post by julia on May 11, 2022 19:16:35 GMT
Rozszerzenia wymagają niektóre sytuacje. Po pierwsze - Feridun Milan. Co to jest za człowiek? Wspomniałam, że jest być może wolnym strzelcem...Jedno Azizowi wyjaśnił, gdy ten zobaczył go kolejny raz w komitywie z Pierrem. Urodził się w tureckiej, muzułmańskiej rodzinie, ale zmieniono mu tożsamość i ochrzczono. Widział okrucieństwo i przemoc, dlatego też, żeby bronić krajan postanowił poświęcić swoje życie Turcji, pracując w różnych miejscach na świecie. Rozpoczął współpracę z Ankarą, zna Kemala Paszę. Widać , że dużo może, na razie skutecznie mydli oczy delegatowi i stopuje momentami Aziza, zwłaszcza po tym, gdy wtargnął w dom poselstwa i szarpał się z żołnierzami i pokiereszował nieco Pierra, który czuje podskórnie , kim jest zamaskowany człowiek, ale ciągle nie ma dowodów. Efnan bidula miota się po całej Antakyi w poszukiwaniu męża, bo ten znika . Mówi, że kiedyś nie było go razem , ale był z nią, a teraz jest razem, ale z nią nie jest. Czarna Maska rekompensuje jej chwile niepewności czułością , na ile reżyser i kanał emitujący serial pozwolą Zarekwirowanie dwóch pracowni ma umocnić pozycję Pierra, który na uwagę Feriego, że zbyt mocno poczyna sobie z mieszkańcami, cały czas zgrzyta zębami i powtarza :"Jeszcze zobaczycie mój gniew, zobaczycie" Na koniec Maksude, która od niedawna mnie irytuje. Kenan stara się pomóc w zwolnieniu Galipa, ale z marnym skutkiem, jednak pociesza Maksude, prosząc równocześnie o danie mu szansy na stworzenie z nią prawdziwego związku. Obiecuje opiekę i troskę, prosi też o to, aby zapomniałą przeszłość. Żeby ona wiedziała ,że to on zastrzelił Mustafę... No i myślę, że Czarna Maska w pułapce Pierra, to tym razem był Feridun......
|
|
|
Post by Matthias on May 14, 2022 9:42:16 GMT
📌 Reytingi za 13.05.2022: ТОТАL:2. Arka Sokaklar (627 odcinek) - 4.97% ⬇ (-0.54%) 5. İyilik (3 odcinek) - 3.61% ⬆ (+0.61) 6. Yalniz Kurt (16 odcinek) - 3.48% ⬇ (-0.14) 8. Aziz (24 odcinek) - 3.21% ⬇ (-0.10%)
9. Kasaba Doktoru (6 odcinek) - 3.14% ⬇ (-0.09) 11. Kaderimin Oyunu (21 odcinek) - 3.08% ⬆ (+0.15%) 31. Emanet (380 odcinek) - 1.15% ⬇ (-0.43%) АВ:3. Kasaba Doktoru - 3.98% ⬇ (-0.36) 4. İyilik - 3.77% ⬆ (+0.11) 5. Yalniz Kurt - 3.09% ⬇ (-0.08) 7. Aziz - 2.96% ⬇ (-0.23%)
8. Arka Sokaklar - 2.88% ⬆ (+0.171) 11. Kaderimin Oyunu - 2.09% ⬆ (+0.22%) 55. Emanet - 0.68% ⬇ (-0.21%)
|
|
|
Post by julia on May 16, 2022 19:57:34 GMT
Odcinek 25.Kurczę , ale wszystko się posypało Osobiście - pomijam swoją sympatię - uważam, że zdecydowanie akcja jest lepsza , mimo, że mamy zamaskowanego mściciela, co trochę trąci powieścią awanturniczą. Wolę to, niż Hatice. Dilruba wyjechała , co Galipa doprowadza do wściekłości. Jak Adem mógł na to pozwolić, aby jego wnuk wychowywał się z dala od niego. Kolejny raz ruga Adema i wyrzuca z domu i pracowni. A ponieważ Efnan nie bardzo sobie radzi z prowadzeniem rachunków, proponuje współpracę Ademowi, mimo, że nie tak dawno sprzedał ich i akcje. Karty odkrywa Milan , który - o ile dobrze usłyszałam - ma na nazwisko Tabore Prowadzi z Pierrem twarde rozmowy i koniec końców, po jego kolejnych postępkach ( palenie wsi tych, którzy postanowili sprzedawać bawełnę Azizowi ) wręcza mu koperty z dokumentami i informuje, że jako komisarz Ligi Narodów pozbawia go wszelkich pełnomocnictw To się doigrał pan esteta i wszechmocny delegat ...
|
|
|
Post by julia on May 17, 2022 19:47:44 GMT
A propos sondaży. Tyle się już ich ukazało, że można dostać oczopląsu Ci , którzy wierzą w "Aziza", odwołują się do nich, oponenci mówią, że liczy się jeden. Tego się trzymam, oficjalnego, choć nie uważam, że na taki spadek serial zasłużył. Nie jest to produkcja marzeń, raczej produkcja szeregowa z jaką mamy do czynienia w tureckich zestawach, ale nie narzekajmy. Szerzej już na ten temat pisałam. Jest , jak jest, sezon się kończy i trzeba sobie powiedzieć językiem Pierra :"Adieu". W nowej wersji scenariusza Aziz otrzymał misję od Ankary i jego wysłannika Milana. A , że od dawna współpracuje z Kemalistami, to dodatkowe zadania przyjmuje , jako swoją powinność. Cierpi na tym Efnan, która nie może znieść ciągłej nieobecności męża. Towarzyszy jest strach, że ją zostawi. mimo, że jest nieustannie zapewniana o uczuciu. Ona wbrew pozorom , jakie sprawia, jest niepewną siebie dziewczyną ze wsi. Ubrana w ładniejsze szatki, mieszkająca w willi, obecnie właścicielka pracowni, wewnątrz jeszcze nie okrzepła, sporo w niej paniki... To , co mnie nieustannie denerwuje , to ta zachowawczość w przedstawianiu uczuć na wizji. Albo Murat zrobił się świętoszkowaty, albo Imane czai się gdzieś i zerka, albo w ogóle tak to ma wyglądać wg realizatorów. Tutaj mamy cmoknięcia, szczytem było zaniesienie Efnan do sypialni Gdy patrzę na "Yargi", gdzie jest inaczej, to irytuję się jeszcze bardziej Pozycja Kenana zaczyna się nieco chwiać. naciskany z jednej strony przez rodzinę, aby załatwił zwolnienie Galipa z aresztu, potem przez Pierra, czuje się między młotem a kowadłem. Jest spięty i drażliwy, denerwują go, biegające po pokoju i, krzyczące dzieci, podnosi na nie głos... Maksude z kolei jest przeczulona na punkcie dzieci i mamy ultimatum: "Wiesz dlaczego zgodziłam się za ciebie wyjść za mąż. W każdej chwili możemy się rozstać". Oj Kenan, musisz się mieć na baczności, bo spakujesz walizkę i bój się , aby Pierre, który jest już w Antakyi spalony , nie wyjawił twoich sekretów.
|
|
|
Post by Matthias on May 21, 2022 7:52:30 GMT
julia - myślę, że wczorajszy odcinek jednoznacznie pokazał, że produkcja zakończy się z tym sezonem Ponad 1% zjechał w AB, i mamy poniżej 2%... 📌 Reytingi za 20.05.2022:ТОТАL:
1. Arka Sokaklar (628 odcinek) - 5.17% ⬆ (+0.20%) 3. İyilik (4 odcinek) - 4.89% ⬆ (+1.28) 7. Yalniz Kurt (17 odcinek) - 3.21% ⬇ (-0.26) 8. Kasaba Doktoru (7 odcinek) - 3.21% ⬆ (+0.07) 9. Aziz (25 odcinek) - 3.03% ⬇ (-0.18%)
12. Kaderimin Oyunu (22 odcinek) - 2.54% ⬇ (-0.54%) 27. Emanet (385 odcinek) - 1.31% ⬇ (-0.20%) АВ:2. Kasaba Doktoru - 4.71% ⬆ (+0.73) 3. İyilik - 4.64% ⬆ (+0.87) 6. Yalniz Kurt - 2.69% ⬇ (-0.40) 9. Arka Sokaklar - 2.25% ⬇ (-0.64) 11. Aziz - 1.87% ⬇ (-1.09%)
12. Kaderimin Oyunu - 1.78% ⬇ (-0.31%) 58. Emanet - 0.65% ⬇ (-0.42%)
|
|
|
Post by lucy on May 21, 2022 9:55:13 GMT
Serial będzie miał prawie 30 odcinków, a to daje międzynarodowych ok. 100, bo odcinki tureckie są bardzo długie. Naprawdę przyzwoita ilość jak na dizi bez fajerwerków. Gdyby był dłuższy to by zamęczył. Po co to komu?
|
|
|
Post by julia on May 22, 2022 20:18:54 GMT
myślę, że wczorajszy odcinek jednoznacznie pokazał, że produkcja zakończy się z tym sezonem Ponad 1% zjechał w AB, i mamy poniżej 2%... Raczej nie zakładano drugiego sezonu. Osobiście też sobie go nie wyobrażam, zwłaszcza , że oceny są pożal się Boże. Są w czarnej dziurze. Fani Damli podobno umieszczają prześmiewcze memy, że ona zabrała z serialu to, co najlepsze. Moim zdaniem - czyli osoby, która nie znała ani jednej, ani drugiej - Damla zagrała przekonująco swoją postać z dużym talentem, ale znów nie była brylantem, tak jak kiedyś rosyjskojęzyczne fanki nazywały Tubę. Simay jest młoda, jednak już pokazała swój talent. W pierwszych odcinkach była trochę spięta, ale później nabrała odwagi i gra bardzo dobrze, a przy tym jest bardzo urodziwa Myślę że jeszcze dwa odcinki i koniec.
|
|
|
Post by lucy on May 23, 2022 10:44:57 GMT
Raczej nie zakładano drugiego sezonu. Ale na początku, czy kiedy? Serial miał przez długi czas niezłe reytingi i na pewno twórcy zacierali ręce na drugi sezon. No nie udało się, ale tak to jest kiedy zaczyna ponosić (co poniektórych). Nie wiem czy jest na świecie jakiś drugi kraj, który potrafi tak psuć seriale jak Turcja. Reyting faktycznie mizerny, szczególnie w grupie komercyjnej. Niefajnie jest schodzić ze sceny z takimi cyframi. i.imgur.com/2KnvQ1I.png
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 19:15:36 GMT
Ale na początku, czy kiedy? Serial miał przez długi czas niezłe reytingi i na pewno twórcy zacierali ręce na drugi sezon. No nie udało się, ale tak to jest kiedy zaczyna ponosić (co poniektórych). Nie wiem czy jest na świecie jakiś drugi kraj, który potrafi tak psuć seriale jak Turcja. Nie , to nie było na początku i ja powtórzyłam tylko to , co ktoś napisał na FB na stronie "Aziza" . Niestety , nie udało się polepszyć wyników po zmianie scenarzysty i , prawdę mówiąc, nie wiem dlaczego Mnie ostatnie odcinki się podobają i to nie dlatego ,że to "Aziz". Nie ma przestojów, jedno wydarzenie, szybko następuje po drugim... Prawdopodobnie widzom nie podobało się zakończenie wątku Milana i rozpisanie scen z Kenanem. Przyznaję, że zwłaszcza Kenan mnie zadziwił swoim zachowaniem, ale niejako był zmuszony przez Pierra Oceny w AB są szokujące i oczy miałam jak spodki, gdy to zobaczyłam. jednak już trochę przywykłam do tego, że zazwyczaj moje odczucia są różne od tureckich Ale jest tak, jak pisałaś wcześniej lucy, gdyby te odcinki się sprzedały, to po pocięciu na krótsze, wyszłoby 100, czyli wcale nie tak mało.
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 20:11:27 GMT
Odcinek 26.
Między protami sielanka, wiosenny piknik na łonie przyrody, Aziz i Efnan blisko siebie , ale nie tak jakby sobie widz tego życzył. Azizowi marzą się - po odejściu Francuzów - dzieci: dwoje , troje, czworo, przed wszystkim małe Efnanki Jednak , jak chmura gradowa wisi nad nimi delegat. Węszy, podejrzewa Aziza, ale nie ma dowodów, knuje, aby tylko pozostać przy władzy w Antakyi. Jest wściekły, że Milan wykorzystuje swoje uprawnienia i usilnie myśli nad tym, jakby się go pozbyć. Do głowy wpadł mu pomysł z kolacją i trucizną, ponieważ prawda , którą miał przed oczami, dopiero teraz go oświeciła. Wie, że Milan nie mówi prawdy, podejrzewa go o pomoc Turkom. A trucizna nie ma zabić od razu, tylko spowodować, że łatwiej będzie z Milana wydobyć prawdę. I tutaj pojawiają się wątpliwości, o których wcześniej wspomniałam. Może to zakończenie wątku Milana się nie spodobało Komisarz Ligi Narodów jest inteligentny, a dał się podejść, jak nowicjusz Pobity w areszcie przez Francois'a nie powiedział nic, ale , gdy udało mu się wydostać z więzów, zaatakował Pierra i stojąc tyłem do krat aresztu wszystko wyśpiewał, łącznie z tym , że współpracuje z Azizem. Nie pomyślał ,że za drzwiami może być sługus z pistoletem. No i pożegnał się ze światem. Ciało pogrzebano , do Francji poszła depesza o zdradzie komisarza, wraz z jego tajnymi zapiskami. Punkt dla Pierra. Zmienia się zachowanie Kenana. Czuje się dotknięty tym ,że Galip oddał mu pieniądze oraz daje do zrozumienia, że da sobie radę i nie powinien pracować z zięciem, którym został tylko dlatego, że tego chciała Maksude. Przykre słowa, a do tego Pierre zmienił front i skoro Kenan nie przyprowadził mu człowieka w masce , on nic mu nie jest winien i nie zmierza mu pomagać. Kenan nieśmiało przypomina, że wypełniał jego polecenia i zabił Mustafę : "Ale ja o to nie prosiłem monsieur Kenan" Kenan zleca też zamach na Galipa. Beznadziejne posunięcie! Nie udało się w biały dzień, nie udał się wieczorem napad na samochód, gdy Galip chciał jechać do Iskenderum na posiedzenie kandydatów do parlamentu ( Galip uległ namowom Aziza i na jeden dzień schronił się w jego domu). Zachowanie Kenana jest tym bardziej dziwne, że prosi Maksude o wybaczenie , deklaruje ,że będzie dobrym ojcem dla synów Mustafy, że przywyknie do hałasów. Odwrócić się od nich nie może i ma tylko prośbę o jej wsparcie : "Ja zawsze będę z tobą". "Dziękuję ci Maksude za zaufanie". Z jednej strony taka deklaracja, a z drugiej zlecenie zabójstwa, a później porwanie Efnan, aby udowodnić Pierrowi, że Czarną Maską jest Aziz i na pewno w takim przebraniu zjawi się , aby ją uratować. To jest dziwna desperacja i zakładanie sobie pętli na szyję.
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 20:31:24 GMT
Bardzo mi się podoba muzyka do "Aziza". Poniżej próbka, a najbardziej podoba mi się od 1:20. Te smyczki, rytm
|
|
|
Post by Matthias on May 26, 2022 16:19:24 GMT
julia oo, dzięki. Trafia to na moją listę
|
|
|
Post by lucy on May 27, 2022 10:56:50 GMT
Będzie Sezon 2.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 27, 2022 18:20:40 GMT
O kurde ale niespodzianka.
|
|
|
Post by Matthias on May 28, 2022 9:02:27 GMT
📌 Reytingi za 27.05.2022 - PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (629 odcinek) - 4.54% ⬇ (-0.63%) 3. İyilik (5 odcinek) - 3.95% ⬇ (-0.94) 6. Yalniz Kurt (18 odcinek) - 3.32% ⬆ (+0.09) 7. Kasaba Doktoru (8 odcinek) - 3.05% ⬇ (-0.16) 9. Aziz (27 odcinek) - 2.94% ⬇ (-0.09%)
10. Kaderimin Oyunu (23 odcinek) - 2.56% ⬆ (+0.02%) 26. Emanet (390 odcinek) - 1.25% ⬆ (+0.05%) АВ:3. İyilik - 3.57% ⬇ (-1.07) 4. Kasaba Doktoru - 3.55% ⬇ (-1.16) 6. Yalniz Kurt - 2.97% ⬆ (+0.28) 8. Arka Sokaklar - 2.43% ⬆ (+0.18) 9. Aziz - 2.35% ⬆ (+0.48%)
15. Kaderimin Oyunu - 1.73% ⬇ (-0.05%) 95. Emanet - 0.42% ⬇ (-0.13%)
|
|
|
Post by lucy on May 28, 2022 10:01:17 GMT
Biorąc pod uwagę, że we wrześniu się serial spotka z tą samą konkurencją (nowość będzie tylko na Star), a jest wśrd niej najsłabszy, cieniutko widzę jego dalszy los.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on May 28, 2022 10:52:18 GMT
Być może chcą tę historię po prostu przyzwoicie zakończyć. Oby tylko o to chodziło.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 28, 2022 16:15:29 GMT
Biorąc pod uwagę, że we wrześniu się serial spotka z tą samą konkurencją (nowość będzie tylko na Star), a jest wśrd niej najsłabszy, cieniutko widzę jego dalszy los. Będzie klasyczne 6 odcinków i finał. Lepiej było to zakończyć teraz.
|
|
|
Post by julia on May 28, 2022 20:34:43 GMT
Drugi sezon, to samobój i tyle w tureckich realiach, gdy narobiono szumu, że jest niedobry i jeszcze fani Damli.... Można było zrobić jeszcze kilka odcinków i zakończyć, bo drugiego sezonu, przy takiej opinii Turków, nie ma sensu zaczynać. Może ma być tak, że chcą zakończyć całość jesienią, bo do czerwca się jednak nie da. Chociaż potrafią kończyć całość z tygodnia na tydzień Nie jest to hit, ale też i nie taki, który zasługiwałby na wyjątkowo marne oceny. Mnie się podoba. Widziałam wiele słabszych, a notowanych wyżej. Wprowadzono do serialu nową postać - Zehrę, dziennikarkę z Ankary, więc pewnie mają plany na kilka odcinków, gdyż nie sądzę, aby angażowano aktorkę na dwa ostatnie odcinki. No i drugi sezon podcina skrzydła aktorom , którzy nie podpiszą ewentualnych kontraktów na sezon jesienny.
|
|
|
Post by julia on Jun 1, 2022 16:36:12 GMT
Obejrzałam 27. odcinek i także mi się podobał To już kolejny taki, po kilku słabiutkich w środkowej części serialu. Może więc da się z serialu i dla serialu wykroić coś fajnego, co sprawdzi się w drugim sezonie Nie mam nic przeciwko temu i myślę, że wielu innych także. W chwili obecnej "Aziz" jedzie na wyrobionej już opinii jednego głównego ratingu i dlatego inni nie dochodzą. Odcinek 27.Dwie chatki w lesie , dwa adresy. Pod jeden poszedł Aziz, pod drugi Adem i tam było wielkie bummm Wszystko to dzieło Pierra, on zaszantażował Kenana, on kazał podłożyć bombę , za wszelką cenę chce się uwolnić od Aziza. Jakież było zdziwienie delegata, gdy wszedł do leśniczówki równocześnie z Azizem od innej strony, a że dla niego życie ludzkie nie ma żadnego znaczenia...strzelił do Kenana. Na szczęście Kenan żyje, Aziz z Efnan zabierają go, a Pierre wielkodusznie ofiarowuje swój samochód. Krzyk, rozpacz, Maksude bliska omdlenia, drugi facet walczy o życie. Dogląda go troskliwie i zmienia powoli nastawienie do niego i zamiast cierpiętniczego, pojawia się na jej twarzy radosny uśmiech. Do czasu... Wyżył i Adem, jest poparzony, a uratował go Aziz. Przyboczna gwardia delegata zostawiła go na pastwę losu. Ponownie pojawia się Elena, która, jak dobra przyjaciółka tylko chce odwiedzać chorego, nawet robi dla niego nową maść, gdyż pierwsza dana przez lekarza ( na rozkaz Pierra) tylko ranę jątrzyła... Tym razem Elena także wypełnia polecenia jego polecenia. Im dłużej Adem będzie dochodził do siebie, tym bardziej uwaga rodziny będzie skupiona tylko na nim i delegat będzie miał większe pole manewru. Pierre umie przekuwać niepowodzenia na swoją korzyść, przekazuje bajeczkę o tym, jak Kenan obronił panią Efnan, a to pomoże mu wygrać: - Naród lubi bohaterów. Bardzo naiwna i zmienna jest Nehir. Jak dobrze , wychwala pod niebiosa, jak coś nie tak - wiesza psy. Tak i teraz, zamartwia się o Kenana i już wróży bratanicy miłość i szczęście. Podobnie ocenia Elenę - taka ładna, dobra, troskliwa , no brylant po prostu Aziz absolutnie nie wierzy w historyjkę Pierra , że on przypadkowo dowiedział się, iż Kenan więzi Efnan , a on , strzelając do niego chciał ją ratować. Pierre jest wściekły; - To ja miałem ją uratować Francois i stać się dla niej bohaterem. Nic się nie układa po naszej myśli Będąc w Iskenderze , Galip dowiedział się o śmierci Milana, Ankara również o tym wie. Wraz z Azizem podejrzewają Pierra, ale oczywiście ten przy pomocy Francoisa zaciera ślady, do tego stopnia, że...ale o tym później. Do Antakyi na wybory przyjechali dziennikarze, obserwatorzy, a wśród nich reporterka z Ankary, która ma za zadanie skontaktować się z Azizem. Jej zdecydowana postawa, dociekliwe pytania wyostrzyły czujność delegata i ma na nią baczenie. Z Ligi Narodów przychodzi decyzja ( przejrzeli dziennik Milana), że Pierre zostanie w Antakyi bezterminowo: - Wygraliśmy Francois, wierzą , że Milan przepadł. ,ale jeśli się zorientują, że został zabity, nam koniec Francois. - Monsieur, to co wtedy? - Musimy zrobić coś, co nikomu nie przyszłoby do głowy... Aziz spotyka się z Zehrą i opowiada , co się wydarzyło, pokazuje miejsce, gdzie znalazł Milana, ale... tam go nie ma, została tylko jedna spinka do mankietów... Efnan jest przygaszona, nie powiedziała prawdy o porwaniu z dobroci serca. Wierzy, że szczera rozmowa z Azizem zmieni jego nastawienie do Kenana: - Efnan , Aziz mnie nienawidzi, daje mi to odczuć na każdym kroku... - A rozmawiałeś z nim? - Nie , ale ja mam dużo grzechów na sumieniu. - Porozmawiaj z nim, przeproś kogo trzeba, zacznij od nowa.... To nie takie proste Efnan, ludzie nie zawsze umieją i chcą wybaczać Lada dzień wybory w Antakyi ....
|
|
|
Post by Matthias on Jun 1, 2022 18:09:38 GMT
📸💫Damla Sonmez za kulisami serialu „ Aziz” z Muratem Yildirim. Nowe zdjęcie - Damla zjawiła się na planie...
|
|
|
Post by julia on Jun 3, 2022 12:03:28 GMT
Jeszcze odcinek 27.Podczas, gdy odbywają się wybory i wszyscy czekają na ogłoszenie wyników, Zehra wymyka się i zakrada do domu delegata... Aziz z kolei dopada człowieka, którego Galip widział kilkakrotnie przed sklepem Kenana. Wzięty w obroty Azizowym sposobem , dowiaduje się, że próba zamachu na Galipa i porwanie Efnan, to dzieło ...Kenana Aziza omal nie rozsadzi z wściekłości... Efnan namawiała Kenana na szczerość, a on obiecuje jej, że jeżeli się dostanie do parlamentu zrobi wszystko, aby Pierre , jak najszybciej wyjechał z miasta. To są jego słowa, ale oficjalna decyzja mówi o tym, że Pierre wg Ligi Narodów ma pełnić swoją funkcję dożywotnio. Poza tym czy będzie miał ku temu okazję Do parlamentu dostał się m.in. Kenan, ale Galip nie. Maksude jest rozdarta między mężem i ojcem, ale cieszy się i obiecuje wspierać Kenana. Machiavelli zorientował się, że coś jest nie tak: - A gdzie się podziała nasza dociekliwa pani dziennikarka.... I już czuje, gdzie powinien iść. Sprawdza wszystko i ...zastaje Zehrę ze spinką Milana w ręku, skrawkiem nadpalonego materiału przy otwartym piecu z... ludzkimi szczątkami Można być pewnym, że to się dobrze nie skończy... - Pani czegoś szuka? Pozwoli pani, ja ...pomogę W momencie, gdy głos zabiera Kenan i oświadcza, pojawia się też Aziz. -Wszyscy znają mnie pod innym nazwiskiem, a ja nazywam się...Kenan Paydar, jestem synem Edipa...., wszyscy powinni to wiedzieć... Ale najpierw jest szok, niedowierzanie....U Maksude oczy , jak szklanki -Ten człowiek dwa razy próbował zabić Galipa Paydara, ten człowiek w imię swoich interesów zabił, ten człowiek udawał, że uratował moją żonę, a sam ją porwał I, taki człowiek nigdy nie może stać się prawdziwym Paydarem. Odcinek, moim zdaniem naprawdę interesujący, czekam z niecierpliwością na finałowy, dziś wieczorem. Szykuje się drugi sezon. Mnie to nie przeszkadza . Motywacja ? Jest zainteresowanie serialem w wielu krajach, a wiec producenci liczą na dodatkowy zarobek.
|
|
|
Post by julia on Jun 3, 2022 21:40:23 GMT
Jestem pod wrażeniem dzisiejszego, kończącego pierwszy sezon, odcinka I bez względu na jutrzejsze oceny mówię , że był emocjonujący, wzruszający i z happy endem No i wreszcie , jak należy
|
|
|
Post by lucy on Jun 3, 2022 21:50:32 GMT
No i wreszcie , jak należy julia, o tym piszesz?
|
|
|
Post by Matthias on Jun 4, 2022 8:37:47 GMT
Drugi sezon wciąż jest aktualny? Patrząc na wyniki finału sezonu, śmiem wątpić, czy nagle widzów ot tak przybędzie po przerwie wakacyjnej. Wyniki poniżej 3. Ech... Po wakacjach 3 odcinki i OUT.📌 Reytingi za 03.06.2022 - PIĄTEK ТОТАL:2. Arka Sokaklar (630 odcinek) - 4.57% ⬆ (+0.03%) 3. İyilik (6 odcinek) - 4.05% ⬆ (+0.10) 7. Aziz (28 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 2.72% ⬇ (-0.22%)
9. Kaderimin Oyunu (24 odcinek) - 2.59% ⬆ (+0.03%) 10. Kasaba Doktoru (9 odcinek) - 2.54% ⬇ (-0.51) 11. Yalniz Kurt (19 odcinek) - 2.50% ⬇ (-0.82) 17. Emanet (395 odcinek) - 1.60% ⬆ (+0.17%) АВ:3. İyilik - 3.17% ⬇ (-0.40) 4. Kasaba Doktoru - 2.50% ⬇ (-1.05) 6. Yalniz Kurt - 2.16% ⬇ (-0.81) 8. Aziz (FINAŁ SEZONU) - 2.16% ⬇ (-0.19%)
12. Arka Sokaklar - 1.74% ⬇ (-0.69) 14. Kaderimin Oyunu - 1.62% ⬇ (-0.11%) 45. Emanet - 0.68% ⬇ (-0.04%)
|
|