|
Post by julia on Dec 26, 2021 20:41:30 GMT
Chyba się twórcy nie spodziewali, ze w AB będzie tak wyraźny skok, Co prawda w Totalu odrobinę spadły notowania. Odcinek bardzo mi się podobał, a Efnan swoją naturalnością podbija moje serce. Po kopciuszkowej krynolinie wskoczyła znów w swoje stare szatki , ale butki od Aziza ma na nogach. Zakochało się dziewczę na zabój i skoro nie widzi dla siebie szansy u Aziza , chce wyjechać z księżniczką do Egiptu. Imane w tych ostatnich scenach, była naturalna i przyczepić się do niczego nie mogę Aziz targany jest sprzecznościami . Z jednej strony w sercu ciągle ma Dilrubę, mimo iż ona kazała mu odejść, a z drugiej strony coraz bardziej przywiązywał się do Efnan, która od pewnego momentu przestała zauważać różnicę społeczną i intelektualną miedzy nią a Paydarem. Brakuje mu jej radosnego entuzjazmu, jak i złości, "Obrażania się i wybaczania". On ją kilkakrotnie ratował , ale i ona była dobrym duchem pracowni, uratowała go przed zwątpieniem, przyciągnęła ludzi... Jednak Efnan nie mogła zostawić go bez pomocy, Favzyie postawiła warunek i ona wykona dla niej dywan, aby Aziz nie musiał oddawać pieniędzy. Robi to w tajemnicy, nocami. Do czasu, gdy Hatice odkryła przed nim zasłonięty dywan, a Aziz pewnej nocy zaczekał na nią. Rozmawiali, zasnęli oparte jedno o drugie i Efnan rankiem omal serce nie wyskoczyło ze szczęścia W kolejnej rozmowie, Aziz przeprosił i ...prosił :"Nie odchodź, brakuje mi ciebie, przepraszam, że cię zraniłem, ale bez ciebie nic nie wychodzi, no i ...Azime źle gotuje ... " Bardzo wzruszająca scena, ona tak rzewnie płacze, on też wzruszony i poruszony
|
|
|
Post by lucy on Dec 27, 2021 12:12:54 GMT
📢 Obsada serialu "Aziz" z żoną Murata Yildirima 🎬 Sukienka Simay kompletnie nie pasuje do epoki.
|
|
|
Post by julia on Dec 27, 2021 18:21:05 GMT
Nad małżeństwem Dilruby i Adema ciągle wiszą chmury. Nic nie jest w stanie naprawić ich relacji ( nawet klatka z zeberkami dla Dilruby i inne gesty), tym bardziej, że Adem wyparł się przed Maksude zawładnięcia majątkiem Aziza. - Do kiedy tak będzie Dilruba? -Aż powiesz Azizowi prawdę i przyznasz się przed siostrą do kłamstwa. Trudno się było przemóc Ademowi, ale on naprawdę kocha swoją żonę, choć oprócz miłości jest też obsesja i zrobi dla niej wszystko... W końcowej scenie zjawiają się we trójkę w pracowni : Adem, Maksude, Dilruba i wyznają Azizowi prawdę, Ciekawe , jak to zniesie Galip, który debatuje z Pierrem na ten temat i boi się , że syn pęknie. W ogóle , co będzie z całą rodziną, bo Handan domaga się dzielenia łoża z mężem, Maksude, aby ojciec zostawił w spokoju Mustafę i jego dzieci , godzi się na zamążpójście z człowiekiem, którego wybierze jej ojciec, Adem zdradził tajemnicę, Aziz tak tego nie zostawi... Zaś samego Galipa dopadają zmory sprzed dwóch lat i widok zakrwawionego brata, a także to jak wkładał Edipowi pistolet do ręki , czyli mamy prawdziwego winowajcę. Nie obyłoby się bez wstawki patriotycznej, która zapewne Turków ujęła - Aziz w obecności Francuzów głośno czyta informację o śmierci wielkiego poety, który napisał "Marsz Niepodległości" Podoba mi się postać Pierra o czym już pisałam. Złożona osobowość , inteligencja, systematyczne i rozważne działanie... Ma przed sobą słabą przeciwniczkę, ale widzi, że choć Efnan , to prosta wiejska dziewczyna, nie będzie mu łatwo wyciągnąć z niej potrzebne informacje i jego spryt na razie nie działa.
|
|
|
Post by julia on Dec 28, 2021 11:54:20 GMT
Sukienka Simay kompletnie nie pasuje do epoki. Zgadza się, nie pasuje. Też byłam zaskoczona tą krynoliną, ale być może chodziło o to , aby zrobić z Efnan Kopciuszka. Nie byłoby może takiego wow , gdy się pojawiła. . Ona miała do wyboru kilka sukien, każdą z nich po kolei odrzucała, a wybrała tę. Efnan , nie zna się na modzie, nigdy nie miała na sobie nic wytwornego, a te różowości uznała za coś pięknego i koniecznie chciała tę suknię włożyć Podobnie było z butami. Kilka par, pasujących pantofelków odrzuciła i chciała włożyć buty od Aziza, które tez do sukni nie pasowały.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 1, 2022 21:18:04 GMT
Oby to była tylko plotka... 💥 Jeden z blogerów donosi, że bohaterka Damli Sonmez w serialu #Aziz umrze, a aktorka opuści obsadę serialu.Uważacie, że to prawdopodobne?
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2022 14:23:23 GMT
Oby to była tylko plotka... 💥 Jeden z blogerów donosi, że bohaterka Damli Sonmez w serialu #Aziz umrze, a aktorka opuści obsadę serialu.Uważacie, że to prawdopodobne? To jest nieprawda.
|
|
|
Post by julia on Jan 4, 2022 18:27:08 GMT
Wierzę lucy, że to nieprawda. Rola Dilruby nie może zakończyć się tak szybko, ona ma jeszcze sporo do zagrania, a już zamiana aktorki - moim zdaniem - momentalnie obniżyłaby notowania..
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2022 11:41:30 GMT
💥 Murat Yildirim świętował Nowy Rok w Dubaju ze swoją marokańską żoną Imaną Elbani. Okazało się, że przed wyjazdem na wakacje za granicę słynny aktor i jego żona wystąpili w reklamie dywanów! Z drugiej strony okazało się, że Murat Yildirim otrzymał wiele ofert udziału w serialach (podobno na platformie cyfrowej).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2022 13:58:40 GMT
Ale on nachalnie reklamuję swoją żonę. Pewnie jeszcze by ją chciał wkręcić w aktorstwo.
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2022 18:04:33 GMT
Mnie też ją mdli. Poza tym jesteś Next nie na czasie, bo niedawno ją wkręcił do tego serialu. Kolejna promocja.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2022 18:42:56 GMT
Poza tym jesteś Next nie na czasie, bo niedawno ją wkręcił do tego serialu. Coś mi się o uszy obiło. Facetom w średnim wieku że tak powiem odpieprza. Szukają sobie młodszą kobietę. Tylko by się nie okazało za 10, lat. Żona zrobi karierę na jego plecach. I wymieni go na młodszego.
|
|
|
Post by julia on Jan 7, 2022 17:39:37 GMT
Coś mi się o uszy obiło. Facetom w średnim wieku że tak powiem odpieprza. Szukają sobie młodszą kobietę. Tylko by się nie okazało za 10, lat. Żona zrobi karierę na jego plecach. I wymieni go na młodszego. Next , spokojnie , kariery ona nie zrobi, bo raz , że jej w Turcji nie lubią, dwa, że specjalnych zdolności brak A zdjęcia, co by nie mówić o innych sprawach, są bardzo ładne. No i ...Imane jest młodsza od Murata zaledwie o trzy lata ( rocznik 1982).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 7, 2022 19:03:20 GMT
Next , spokojnie , kariery ona nie zrobi, bo raz , że jej w Turcji nie lubią, dwa, że specjalnych zdolności brak Turcy chyba wolą pierwszą żonę Murata.
|
|
|
Post by julia on Jan 8, 2022 16:46:02 GMT
Next, no zdecydowanie bardziej lubią Burcin, dlatego że jest swoja i tak w ogóle Wiele na ten temat napisano, zarówno przez fanów Murata, jak i Burcin. Ona , co by nie powiedzieć, jest zdolną aktorką, ma na koncie więcej seriali niż Murat, zmieniła swój sposób bycia. Z Muratem były tarcia, ona nie chciała mu dać rozwodu, więc on sobie zafundował wakacje z Sinem Kobal ... Utkwił mi w pamięci jeden wpis, co ciekawe - mężczyzny, już po ich rozwodzie, który brzmiał mniej więcej tak:" Nareszcie Murat odzyskał spokój duszy, częściej się uśmiecha i lepiej wygląda". On miał burzliwy czas w swoim życiu , o co niektórzy obwiniają właśnie Burcin, jako tę , która lubiła biesiady zakrapiane alkoholem, po których lądowała na komisariatach , a mąż ją musiał odbierać. Murat z kolei dostał 10 mies. w zawieszeniu za posiadanie zakazanej substancji. Nie lubiła jej matka Murata. Podobno przez czas trwania małżeństwa ani razu nie zaprosiła synowej do domu. Czy to prawda, nie wiem. Wg mnie Burcin nie jest taka ładna, ale jest zgrabniejsza Myślę, że aż tak źle nie odebrano Imane w "Azizie", a że występują razem w reklamach, cóż niech żona też zarabia i się nie nudzi w domu, a że prezentują się razem ,to tym lepiej. Mnie ona absolutnie nie przeszkadza, tylko niech Murat na każdym kroku nie powtarza , jak bardzo ją kocha. Niech wyciąga wnioski - skoro spotyka się to z powszechną krytyką, po co o tym mówić.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2022 17:53:22 GMT
julia burcu już jest po 40 sce, a i tak jak bym miał wybrać wybrał bym ją. A ta nowa murata, o urodzie nie mówię bo to kwestia gustu. Ale wydaje mi się że zostawiła nie mały kwitek w salonach urody. Ale tej młodej siksy brakuje tej klasy co burcu. I dwa, jak na razie Burcu starzeje się z godnością. Nie wygląda by sobie coś zrobiła. Taka Eda Ece z yasaka jest już po 30 sce. A widać że była u mechanika na przeglądzie.
|
|
|
Post by julia on Jan 9, 2022 20:43:44 GMT
burcu już jest po 40 sce, a i tak jak bym miał wybrać wybrał bym ją. A ta nowa murata, o urodzie nie mówię bo to kwestia gustu. Ale wydaje mi się że zostawiła nie mały kwitek w salonach urody. Ale tej młodej siksy brakuje tej klasy co burcu. I dwa, jak na razie Burcu starzeje się z godnością. Nie wygląda by sobie coś zrobiła. Taka Eda Ece z yasaka jest już po 30 sce. A widać że była u mechanika na przeglądzie. Next , Ty patrzysz, jak mężczyzna i dobrze. Masz swoje kryteria , które Ci odpowiadają Ja oceniam "produkt" finalny, będący w moim typie - czarnowłosa, zielone oczy... nie wiem, co Imane kiedyś robiła ze swoją fizis , chociaż nie widzę zbytniej różnicy między : dawniej i teraz, może teraz jest bardziej naturalna, ma delikatniejszy makijaż. No , a młódką to ona nie jest, młodsza od Burcin dwa lata. Czy korzystała z usług medycyny kosmetycznej? A która z niej nie korzysta. Wydaje mi się, że ostatnio zmieniła się nieco Beren Saat... To taka branża, trzeba jak najdłużej być młodym i dobrze wyglądać. Next, wybacz, ale nie ma czegoś takiego, jak starzenie się z godnością, to smutny, nieunikniony proces i jeśli ktoś na to ma niech korzysta z medycyny upiększającej, byle w rozsądnych granicach i nie robi z siebie plastikowej lalki, bo to jest bleeee. Usta , jak parówki, wypełniane nadmiernie policzki, pośladki....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 17:32:51 GMT
lucy julia 💥 Simay Barlas, bohaterka serialu #Aziz, zaraziła się koronawirusem! Nie jest jeszcze jasne, jak wpłynie to na harmonogram kręcenia.Jak myślicie, kto następny będzie?
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 17:38:07 GMT
Jest już tylu aktorów, reżyserów, operatorów itd. zarażonych (nie tylko w Turcji), że się sama w tym gubię.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2022 20:29:47 GMT
Next , Ty patrzysz, jak mężczyzna i dobrze. Masz swoje kryteria , które Ci odpowiadają Nie do końca, nie patrzę na urodę a bardziej o obycie. I w tej kwestii druga żona ma plecy do pierwszej.
|
|
|
Post by julia on Jan 11, 2022 10:27:52 GMT
Nie do końca, nie patrzę na urodę a bardziej o obycie. I w tej kwestii druga żona ma plecy do pierwszej. Next, teraz może i tak Kiedyś o Burcin pisano niezbyt miłe słowa na skutek jej ekscesów, dziś rzeczywiście jest chyba skupiona na pracy i nie dostarcza plotkarskich sensacji. I na ostatnich zdjęciach wygląda bardzo ładnie. Lucy ma rację, tyle osób było na kwarantannie, tylu było chorych, że można się pogubić w tym wszystkim. To co spotkało ludzkość jest straszne i nieprzewidywalne, już drugi rok chodzimy w maskach Simay życzę szybkiego wyzdrowienia i mam nadzieję, że premiery kolejnego odcinka nie przesuną - zakładam ,że jest gotowy do emisji
|
|
|
Post by julia on Jan 13, 2022 18:16:15 GMT
Jutro będzie kolejny odcinek, przerwa była dość długa, mam nadzieję ,że kolejnej nie będzie i Simay przeszła koronę na tyle łagodnie, że szybko wróci na plan. Wydaje mi się, że akcja , oprócz rozterek sercowych, zacznie oscylować ku patriotycznej działalności Aziza i jego przyjaciół.
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2022 9:15:51 GMT
Uuuuu, ale spadki w każdej kategorii, a w AB -1,72. Ciekawe, co się wszystkim nie spodobało? Realizacja wątku patriotycznego , za dużo krzyku ,a może to, że Aziz chce być z Efnan , chociaż to wątpliwe , a może skupienie się tylko na tych dwóch kwestiach A może czkawką odbija się reklama Murata, to byłoby głupie, ale za widzami i tak nie trafisz.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 15, 2022 10:22:10 GMT
julia - auć. Zabolały te spadki. Spodziewałem się, że bez Kaderimin Oyunu, i KO, seriale zanotują jakieś wzrosty, a w przypadku Aziza - spadek był drastyczny. Miejmy nadzieję, że za tydzień podniesie się z powrotem, bo kolejne spadki źle mogą wróżyć tej produkcji.Reytingi za 14.01.2022: PIĄTEKТОТАL:1. Arka Sokaklar (610 odcinek) - 8.84% ⬆ (+1.59) 6. Aziz (9 odcinek) - 5.61% ⬇ (-0.70)8. Aşk Mantık İntikam (28 odcinek) - 4.33% ⬆ (+0.47) 17. Kıbrıs Zafere Doğru (21 odcinek) - 2.72% ⬇ (-0.14) 18. Emanet (295 odcinek) - 2.42% ⬇ (-0.29) AB:3. Aziz - 5.77% ⬇ (-1.72)6. Arka Sokaklar - 3.57% ⬆ (+0.38) 10. Aşk Mantık İntikam - 2.99% ⬆ (+0.21) 11. Kıbrıs Zafere Doğru - 2.82% ⬇ (-0.29) 33. Emanet - 1.00% ⬇ (-0.29)
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2022 10:43:13 GMT
Ciekawe, co się wszystkim nie spodobało? Realizacja wątku patriotycznego , za dużo krzyku ,a może to, że Aziz chce być z Efnan , chociaż to wątpliwe , a może skupienie się tylko na tych dwóch kwestiach A może czkawką odbija się reklama Murata, to byłoby głupie, ale za widzami i tak nie trafisz. Żadne z powyższych, bo Turcy oglądają wszystko, dopóki jest dobre. Najwidoczniej scenariusz podupadł.
|
|
|
Post by julia on Jan 16, 2022 14:31:33 GMT
Żadne z powyższych, bo Turcy oglądają wszystko, dopóki jest dobre. Najwidoczniej scenariusz podupadł. Z pierwszym stwierdzeniem - wybacz lucy - się nie zgodzę, oglądali i badziewie, takie, jak "Więzień miłości" czy "Elif" , oglądają "Cukurovą" na całkiem przyzwoitym poziomie ratingowym, choć do scenariusza od dawna są zastrzeżenia. Oglądają bajki typu "Destan".... Z drugim stwierdzeniem zgadzam się w pełni. Za szybko zrezygnowano z ingerencji w kreowanie wizerunku Efnan przez Pierra (liczyłam na to), za szybko Aziz się jej oświadczył, przez co nie ma już polaryzacji na linii Dilruba - Aziz, co dodawało smaczku , a tymczasem ten wątek się rozmył... A już wątek patriotyczny jest tak dziecinny, że głowa boli. Wieszają zdjęcie Ataturka w pracowni i prawie się modlą. Aziz i Efnan rozwieszają te zdjęcia w mieście i to wywołuje taką euforię , jakby co najmniej wygrano bitwę..., ale skutkuje zwolnieniami Turków z pracy. Od początku działała mi na nerwy Hatice , która przepowiadała, snuła wizje i stukała kijem w podłogę. Czy to musi być taka niedołężna z popsutymi zębami, kobiecina. Może być niewidoma, chroma, ogólnie chora, ale nie wzięta żywcem z baśni. Tak, scenariusz musi ulec zmianie, bo inaczej cienko to widzę i nie życzę zdjęcia serialu przed końcem sezonu. Obejrzałam już odcinek w tłumaczeniu i , poza tymi uzasadnionymi słowami krytyki, uważam, że na takie biczowanie jednak serial nie zasłużył. O tym w kolejnym poście.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2022 18:21:34 GMT
Cytując samą siebie - odcinek na takie biczowanie nie zasłużył. I podtrzymuję swoją opinię. Odcinek 9Poza tym , co skrytykowałam w poprzednim poście, nie mam większych zastrzeżeń. Odcinek stanowi wyraźną granicę między tym, co było i co będzie. Zaczynamy wszystko od nowa 1. Aziz wie o zdradzie wuja Galip zabrał powierzone mu przez brata pieniądze, korzystał z nich i mało tego, tuż przed ślubem przepisał nie swój majątek na Handan. 2.Wie o knowaniach Galipa i Pierra przeciwko niemu. 3.Ma po swojej stronie Maksude, Dilrubę i Adema oraz Nigar. Co do Adema, to w 100% nie wiemy czy gra teraz tylko do jednej bramki 4.Zraniony, osamotniony zawsze przy swoim boku ma Efnan. Ona nie tylko jest wpatrzona w niego, jak w obraz. Ma pomysły, wolę walki, jest pracowita, wrażliwa, czuła, podtrzymuje na duchu. Ma wrodzoną inteligencję i gdyby była na miejscu Maksude czy Dilruby, też mogłaby być damą . 5.Zdaje sobie sprawę z tego, że tylko nauka społeczności miasteczka, może wiele zdziałać. Świadomość i wiedza, to podstawa. Zdrada wuja bardzo boli, tym bardziej, że Galip nie przejawia odrobiny skruchy, najpierw rzuca mu , jak ochłap plik banknotów, jako przejaw swojej wspaniałomyślności, a potem traktuje z góry i radzi wynieść się z miasta. Jest bezwzględny, nie ma w nim odrobiny empatii. Nie przepisał majątku Aziza na Handan dobrowolnie, ona czymś go szantażuje, czym...jeszcze nie wiemy. Kiedy stają przed nim jego dzieci, siostra i krytykują, Paydar wpada w szał : -Drzwi są otwarte, wynoście się wszyscy... -Macie pretensje, a kto pławił się w luksusie, za czyje pieniądze? -Kiedy w Antakyi panował głód podczas wojny, wam brakowało tylko ptasiego mleka. Nigar pakuje walizkę, a Maksude czeka banicja w Adanie . Adem próbuje ugłaskać ojca tym, że z jego strony , to była gra. Stanął przed ścianą na skutek żądania Dilruby, chciał pozyskać zaufanie Aziza... Pierrowi uwiera obecność Aziza, szuka możliwości pozbycia się tego, który śmiał mu się przeciwstawić . Debatuje z Galipem, co z tym fantem zrobić. Wydawało się wcześniej, że bardzo mu się podoba Efnan i naprawdę (pomijając chęć dowiedzenia się prawdy o zabójcy syna), chciał popracować nad jej obyciem, ale na dziś już nie ma o tym mowy. Aziz zabrał Efnan z jego domu. Delegat ma plan B. Kenan może być tym, który przejmie majątek Galipa, jako jego zięć : - Ale pan Galip może żyć jeszcze trzydzieści lat.... - A, kto to powiedział? ( czyżby groźba ze strony Pierra?) Aziz ma już tylko garstkę swoich wiernych przyjaciół i pracowników, no i oczywiście Efnan. Nie kocha jej tak , jak Dilrubę, ale ona jest balsamem na jego rany, rozumie go, wspiera, podpowiada, jest gwarantem ciepła i troski, więc prosi ją o uczynienie honoru bycia z nim do końca jego dni To oznacza pocałunek kobiety w czoło - uczyń mi honor Dla Efnan to było zbyt mocne przeżycie - zemdlała. Nie uznaję tego za naiwne, teatralne zagranie,. Kuzynka koleżanki runęła , jak długa podczas wręczania pierścionka... Jej szczęście nie zna granic, prosi tylko o to, aby Aziz jej nie zranił, bo jej serce tego nie wytrzyma. Dilruba zeszła na drugi plan, choć to protagonistka. Myślę, że to chwilowe. Ona jeszcze powróci.... Teraz odwraca się od matki, straciła dla niej cały szacunek, gdy dowiedziała się o zapisie Galipa. Aziz widzi, że jego akcja ze zdjęciami niewiele dała, Pierre nakazał zwalnianie Turków z pracy i wyrzucenie dzieci ze szkoły. Rolę edukacji dzieci i młodzieży bierze na siebie Aziz, bo człowiek świadomy, uczący się nie daje bezwolnie sobą kierować. Tylko kto będzie nas uczył? Pada pytanie: - Ja, rozlega się dźwięczny kobiecy głos. To Dilruba powraca... czy tylko , jako pomoc
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 17:10:16 GMT
▪ Murat Yıldırım został zauważony na dniach w centrum handlowym Zorlu. Jego fani okazywali duże zainteresowanie aktorem, który wędrował po sklepach i oglądał towary na Nowy Rok. Murat Yıldırım, którym szczególnie zagraniczni fani okazywali duże zainteresowanie w okresie zakupów, nie uraził swoich fanów i długo robił sobie pamiątkowe zdjęcia.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2022 17:24:33 GMT
Naprawdę nie wiem jak mógł bez żony pokazać się publicznie i jeszcze pstrykać fotki.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 17:25:42 GMT
Naprawdę nie wiem jak mógł bez żony pokazać się publicznie i jeszcze pstrykać fotki. Może dywany wybierała, które sama reklamowała z Muratem
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2022 17:28:52 GMT
Może dywany wybierała, które sama reklamowała z Muratem Albo dostała angaż w kolejnych odcinkach Aziza i kuje rolę.
|
|