|
Post by lucy on Oct 25, 2021 10:10:20 GMT
julia, przebicie Vivien i Clarka w kolejnej wersji "Przeminęło z wiatrem" jest raczej niemożliwe. "Pięćdziesiąt pierwszych randek" , to film amerykański, "Pierwszy Pocałunek" z Ozge Gurel i Muratem to powielenie scenariusza, no i musze powiedzieć, że oryginał bardziej przypadł mi do gustu Bo Turcy nie potrafią robić filmów. Co jeden to gorszy, stąd ich filmowe "dzieła" omijam szerokim łukiem. O wiele lepiej piszą i robią seriale.
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 10:52:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 11:50:17 GMT
Krążą pogłoski, że Show chce wrzucić serial na środę. Serial będzie emitowany jednak w piątki (czyli sprawdziła się pierwsza wersja, bo przed "środą" była mowa o "piątku"). Yalanci został przeniesiony na wtorek, bo sobie nie radzi. Premiera w przyszłym tygodniu, tj. 5 listopada. julia, tym sposobem jest gorzej, niż źle. Nawet jeśli Aziz przetrwa obecną trudną konkurencję, to Destan go pewnie dobije. Wg mnie tylko cud uratuje ten serial. Ostatni Show się zrobił mało tolerancyjny, a Murat tani też nie jest.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 16:17:54 GMT
Zaskoczyli mnie tą decyzją, by umieścić serial w piątek. Myślałem, że pozwolą dobić Yalanci, a Aziz będzie mógł się bronić w jakiś inny dzień. Jeśli serial nie osiągnie obiecujących wyników na początku (ok 4%), to można już się żegnać.
Piątek zrobił się, podobnie jak w poprzednim sezonie, dniem śmierci.
Destan, Ask Mantik Intikam, Destan, Kirmizi Oda, Kibris, Arka Sokaklar, Aziz... Wszystkie kanały coś wrzuciły na piątek.
Zwiastun:
|
|
|
Post by julia on Oct 25, 2021 16:35:57 GMT
lucy , Matthias , cóż począć widocznie speców od marketingu Show ma kiepskich, skoro pakuje serial na dzień , w którym są dobre projekcje Szkoda było zachodu, pieniędzy i pracy aktorów oraz całej ekipy. Aż tak mało są przewidujący. Murat i Damla nie są gwarantami powodzenia i przebijania, choć wnoszą wiele. Na pewno "Aziz" nie będzie miał tak pięknych zdjęć plenerów, jak przywoływane "Wichry Losu", w których są urwiska, morze, ukwiecone łąki..., nie wiem , jak jest z wrażliwością Turków na piękno krajobrazu, ale tak na dobrą sprawę zdjęcia nie są kwestią pierwszoplanową.
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 19:11:03 GMT
Show miał zajęty poniedziałek i piątek, a Star - tylko wtorek. Jednak pomimo tylu dni wolnych kanały tak wykombinowały, że teraz 03 Medya będzie rywalizować ze sobą. Show na piątek wrzucił Aziza, a Star - Sana Soz (tej samej wytwórni). Po prostu żal.
|
|
|
Post by mira on Oct 25, 2021 19:20:20 GMT
W sumie piątkowy wieczór to idealny czas na oglądanie telewizji, w moim przypadku to chyba jedyny naprawdę wolny wieczór w tygodniu Mnie się wydaje, że Aziz się spodoba, ale ta produkcja Star może mieć ciężko.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2021 15:48:03 GMT
Murat i Damla nie są gwarantami powodzenia i przebijania, choć wnoszą wiele. A który aktor z Turcji jest? Z tego co pokazują reytingi, żaden. Zarówno Murat jak i Damla są lubiani przez widownię turecką, co więcej ona nie prowadzi "gównoburz" jak to robią fandomy internetowe (przykładem są fandomy Damli i Hazal Subasi, które się jeszcze niedawno prawie biły ze sobą), tylko się skupia na fabule. Eda Tezcan nieźle pisze scenariusze, historia wydaje się ciekawa, co do realizacji w serial tchnęła klimat świetna reżyserka... i składając to wszystko do kupy powinniśmy otrzymać produkt wysokiej jakości. Niestety seriali w piątek jest za dużo, dlatego wstrzelić się z nowością w dobry czas i miejsce jest szalenie trudno. Na pewno "Aziz" nie będzie miał tak pięknych zdjęć plenerów, jak przywoływane "Wichry Losu", w których są urwiska, morze, ukwiecone łąki..., nie wiem , jak jest z wrażliwością Turków na piękno krajobrazu, ale tak na dobrą sprawę zdjęcia nie są kwestią pierwszoplanową. Było już mnóstwo seriali z pięknymi widokami i świetną realizacją, które niestety zaliczyły fiasko na starcie. Turków musi zainteresować fabuła. Matka protki..
|
|
|
Post by julia on Oct 26, 2021 16:14:57 GMT
lucy, troszkę się nie zrozumiałyśmy. Pisząc, że Damla i Murat sami , swoimi osobami i talentem nie przebiją innycć seriali, miałam na myśli to, że serial może mieć świetny scenariusz, doskonałą reżyserię, ale właśnie...widownia. Od niej zależy to czy serial padnie czy nie i uczestnictwo najwybitniejszego aktora nie uratuje go, gdy widz się uprze. Z kolei, odnosząc się do plenerów "Wichrów Losu", stwierdziłam tylko fakt , byłam nimi urzeczona.. Znając mniej więcej zarys scenariusza, nie wydaje mi się, aby serial kręcony w Stambule , w studiu filmowym miał zniewalające widoki. Na pewno będą na zasadzie montażu. Zdjęcia są dodatkowym walorem, ale to jedna z wielu części składowych filmu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2021 16:36:48 GMT
Z kolei, odnosząc się do plenerów "Wichrów Losu", stwierdziłam tylko fakt , byłam nimi urzeczona.. Też byłam urzeczona, ale nie oglądałam dla krajobrazów, ale dla całości, a przede wszystkim fabuły, bo mnie bardzo zainteresowała. Notabene wrzuciłam kiedyś w temacie serialu trochę fotek: LINK, wszystkie te ujęcia zapierały mi dech w piersiach. Znając mniej więcej zarys scenariusza, nie wydaje mi się, aby serial kręcony w Stambule , w studiu filmowym miał zniewalające widoki. Na pewno będą na zasadzie montażu. Nie wiem, ale ja sie o to jakoś nie martwię. W zwiastunach wszystko wygląda rewelacyjnie. Poza tym serial jest kręcony na specjalnym płaskowyżu w Beykoz, gdzie zostało zbudowane miasteczko filmowe w stylu jaki dominował w czasach, w których się rozgrywa akcja (ok. wiek temu), a nie na ulicach Stambułu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2021 18:55:16 GMT
Ale piękny zwiastun. Jestem pod wrażeniem. To jest jak nic remake Poldarka. Jeśli ktoś nie widział wersji brytyjskiej, może w ciemno wchodzić w oglądanie Aziza. Piękna historia i się zapowiada przepiękny serial.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2021 19:28:33 GMT
Bardzo mi się spodobała początkowa melodia Jestem pod wrażeniem. Aziz czarnym koniem w piątek?
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2021 20:17:55 GMT
Dobrze by było, żeby się okazał czarnym koniem, bo szkoda, żeby tak dobra historia spaliła na panewce. Trzymam kciuki i to coraz mocniej, bo im więcej pokazują, tym mi się to wszystko bardziej podoba.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2021 21:45:01 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 27, 2021 6:52:23 GMT
No ciekawe, jaki będzie rezultat. Do serialu mnie nie ciągnie, bo nie mam ochoty na tego typu historię, ale wygląda to wszystko świetnie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 27, 2021 10:38:10 GMT
Rodzina Paydarów..
|
|
|
Post by julia on Oct 28, 2021 16:42:02 GMT
lucy, ciekawa jestem, jak mi się spodoba Maksude Nie wiem dlaczego , to imię kojarzy mi się z "paskudą" Postać , taka jak w "Poldarku" - dobra, szczera, ale i tam, i tu zewnętrznie niewyjściowa. Chyba jednak byłoby jej ładniej w bardziej kręconych włosach, choć wtedy była moda na ulizane. Wiem, że mam dziwny uraz do tej aktorki, ale może ujmie mnie tutaj przynajmniej swoją grą. Córka tatusia, który trzymał ją w domu do trzydziestki, ponieważ żaden kandydat do jej ręki nie był zbyt dobry. Dobrze, że w końcu postanowiła wziąć swój los we własne ręce i poszła za mężczyzną z piątką dzieci - wyzwanie nie lada. Fajne są charakterystyki służących Aziza. On leń i obibok, plotkarz, ona podobna, do tego brudaska (?), ale lojalni wobec "pana Aziza" - dobrana para, podobnie jak w "Wichrach..."
|
|
|
Post by lucy on Oct 30, 2021 9:29:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 30, 2021 14:02:09 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 16:34:38 GMT
|
|
|
Post by julia on Nov 2, 2021 21:00:14 GMT
julia, patrz, zapowiada się tu chyba komediowy wątek! lucy , już widziałam to zdjęcie i bardzo mnie cieszy. Lubię poboczne komediowe wątki , a i Turcy - moim zdaniem - potrafią rozśmieszyć. Bardzo ładne są te czarno - białe zdjęcia, przypominają stary rodzinny album sprzed wielu lat. To, że Aziz zakocha się w Efnan, było do przewidzenia, po coś scenarzyści wprowadzili tę postać. Ma zamieszać ...No i bywa, że serce nie sługa. Jak mawiał Konfucjusz :"Serce mężczyzny jest , jak mandarynka. Można podzielić ją na wiele części, a każda będzie tak samo słodka" To było podczas wymuszonej banicji, samotność, tęsknota ...a tu młoda dziewczyna, żywiołowa i szczera... Nie bez tego, że Efnan obiecała sobie, iż zdobędzie miłość Aziza, więc nie siedziała z założonymi rękami, tylko stroszyła piórka i wabiła... Zresztą, zobaczymy jak to będzie się rozwijało. Nie jest to baśń, w której książę nigdy nie pokocha innej... A propos baśni. Pojawiły się też zdjęcia z odniesieniami baśniowymi W Stambule są piękne plakaty promocyjne. Wszystko, to ładnie wygląda. Promocja serialu świetna, ale....ten "Destan" się zbliża , jak czarna listopadowa chmura....
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 21:23:26 GMT
To, że Aziz zakocha się w Efnan, było do przewidzenia, po coś scenarzyści wprowadzili tę postać. Ma zamieszać ...No i bywa, że serce nie sługa.(...) To było podczas wymuszonej banicji, samotność, tęsknota ...a tu młoda dziewczyna, żywiołowa i szczera... Nie bez tego, że Efnan obiecała sobie, iż zdobędzie miłość Aziza, więc nie siedziała z założonymi rękami, tylko stroszyła piórka i wabiła... Wg mnie nie było do przewidzenia. Do niedawna (w sensie do czasu kiedy zaczęłam kojarzyć Aziza z Poldarkiem) myślałam, że Aziz będzie kochał tylko Dilrubę i że po jakimś czasie ją odzyska. I że ta druga będzie jedynie villaną, która rozdzieli A i D, ale i tak miłość zwycięży. No w historii o Poldarku protką jest Demelza, a nie Elizabeth. Tymczasem tutaj to Damla jest większą aktorką od tej, która gra Efnan, więc co robi w roli średnio atrakcyjnej (tak naprawdę drugoplanowej)? Jestem zaskoczona. Poza tym to, że Efnan się zakocha w Azizie i go będzie uwodzić, wcale nie oznacza, że on tez się ma w niej zakochać. No tutaj tak będzie skoro jedna z zapowiedzi zasygnalizowała to w sposób jednoznaczny.
|
|
|
Post by julia on Nov 3, 2021 10:38:55 GMT
Wg mnie nie było do przewidzenia. Do niedawna (w sensie do czasu kiedy zaczęłam kojarzyć Aziza z Poldarkiem) myślałam, że Aziz będzie kochał tylko Dilrubę i że po jakimś czasie ją odzyska. lucy, no i tym właśnie będzie się różnił "Aziz" od "Wichrów Losu". Dobrze to czy źle - nie wiem. Mnie to nie przeszkadza, samo życie. Takich miłości do grobowej deski jest niewiele, uczucia się wypalają, co jest niewątpliwie smutne, ale prawdziwe. Pewnie, że chociaż w filmie chciałoby się taką widzieć Z kolei ja myślę, że Aziz po etapie zauroczenia i uczucia (?) do Efnan , będzie chciał Dilrubę odzyskać. To z kolei zrani Efnan czy ona na to zasługuje?
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2021 11:03:35 GMT
lucy, no i tym właśnie będzie się różnił "Aziz" od "Wichrów Losu". Dobrze to czy źle - nie wiem. julia, ale przecież w Poldarku było identycznie, o jakiej różnicy piszesz? Ross bardzo długo kochał Elizabeth i żyjąc z Dilrubą nadal do nie wzdychał i o niej marzył, przez co Diruba robiła mu nawet sceny zazdrości, a potem się jeszcze zemściła. Niestety z czasem go w sobie rozkochała i Ross się wyleczył z Elizabeth. Takich miłości do grobowej deski jest niewiele, uczucia się wypalają, co jest niewątpliwie smutne, ale prawdziwe. Pewnie, że chociaż w filmie chciałoby się taką widzieć Miłości do grobowej deski jest niewiele nie dlatego, że uczucia się wypalają, tylko dlatego, że ludzie o nie nie dbają, że poniewierają nimi. Miłość (w tym szacunek) trzeba pielęgnować, wówczas będzie trwać przez całe życie, przechodząc przez wszystkie stadia "rozwoju", bo w każdym wieku inaczej się miłość odczuwa. Oczywiście mam na myśli prawdziwą miłość, a nie przelotną miłostkę. Takie jest moje zdanie na ten temat.
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2021 11:21:40 GMT
Z kolei ja myślę, że Aziz po etapie zauroczenia i uczucia (?) do Efnan , będzie chciał Dilrubę odzyskać. To z kolei zrani Efnan czy ona na to zasługuje? Nie wiemy do końca w jaki sposób Efnan wejdzie w życie Aziza, więc na tę chwilę trudno spekulować, czy zasługuje, czy nie. Demelza niestety się wślizgnęła w życie Rossa w sposób, który mnie nie tyle zszokował (bo to był tani tupet), co zgorszył. Nie znoszę kiedy kobieta zaciąga faceta do łóżka i za ten numer Demelza miała u mnie zawsze pod górkę. Wg mnie zostać żoną w taki sposób jest mało ambitne, nie ma w tym klasy i nigdy nie wpływa dobrze na poczucie wartości.
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2021 16:15:39 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 3, 2021 19:30:29 GMT
To już w ten piątek premiera.
|
|
|
Post by julia on Nov 3, 2021 21:15:28 GMT
Demelza niestety się wślizgnęła w życie Rossa w sposób, który mnie nie tyle zszokował (bo to był tani tupet), co zgorszył. Nie znoszę kiedy kobieta zaciąga faceta do łóżka i za ten numer Demelza miała u mnie zawsze pod górkę. Wg mnie zostać żoną w taki sposób jest mało ambitne, nie ma w tym klasy i nigdy nie wpływa dobrze na poczucie wartości. Zgodzę się z Tobą w tym względzie. Demelza tak to rozegrała. Ona poczuła się bardzo swobodnie w domu Rossa. Ubrała się w nawet w suknię ze skrzyni i nawet nie przeprosiła, tylko skwitowała to tym, że po co suknia ma się marnować. To mi się bardzo nie spodobało, Tutaj wszystko przed nami. Kto z kim, dlaczego czy tak można , czy nie , jest moralne albo niemoralne. Warto było czekać, warto było kochać? Nie wiemy czy Aziz ,będąc z Efnan wzdychać będzie do Dilruby , właściwie , to nic nie wiemy. Zwiastuny, opisy, zdjęcia rzucają światło na serial, ale to nie wszystko...
|
|
|
Post by julia on Nov 3, 2021 21:31:15 GMT
To już w ten piątek premiera. Next, ano tak, doczekaliśmy się premiery. Było wyjątkowo dużo szumu wokół serialu i boję się czy to się przełoży na oglądalność, gdyż z reklamą też można przedobrzyć. Ludziska wyobrażają sobie nie wiadomo co, a potem , gdy "dostają produkt" , stwierdzają, że nie tak to sobie wyobrażali, że serial przereklamowany... Jedno jest pewne. Aktorzy są bardzo dobrzy, stroje trafione, do scenografii chyba się też nie będzie można przyczepić. Zaangażowanie wszystkich w tę produkcję było widoczne, a czy będą oklaski? Dobrze by było "Aziz", to mój priorytet i tyle ile mu będzie danych odcinków z radością będę oglądać i tutaj komentować lucy, piękne dzięki za wszystkie fotki, opisy , zwiastuny
|
|
|
Post by mira on Nov 4, 2021 7:33:11 GMT
Nie planuję tego oglądać, ale przyznam, że póki co całość robi pozytywne wrażenie. Myślę, że poczytam sobie komentarze po pierwszym odcinku, spojrzę na jakieś scenki i wtedy ostatecznie zdecyduję. Oglądałabym wyłącznie dla fabuły, bo z aktorów nikt nie robi na mnie wrażenia.
|
|