|
Post by lucy on Jun 29, 2021 16:25:01 GMT
Tytuł: Yer Gök Aşk - Między Niebem a Ziemią Wytwórnia: Avsar Film Producent: Şükrü Avşar Reżyseria: Canan Çelik Scenariusz: Eylem Canpolat, Sema Ergenekon, Berfu Ergenekon Kanał: Fox Emisja: 9 sierpnia 2010 - 27 maja 2013 Dzień tygodnia: poniedziałek Gatunek: dramat Ilość odcinków: 43 + 42 + 37 = 122 - 3 sezony Opis:siostry: Havvy i Toprak są jak niebo i ziemia. Jedna jest przepełniona smutkiem i rozpaczą, i chce popełnić samobójstwo, druga to dumna i kochająca wolność dziewczyna, która zawsze osiąga swoje cele. Podstępny los je nagle rzuca w sidła miłosnego trójkąta. Toprak właśnie przeżyła śmierć własnego dziecka. A Havvy próbuje znaleźć swoje miejsce w życiu. W ich życiu pojawia się Yusuf, który właśnie owdowiał i pozostał sam ze swoim nowonarodzonym synem. Nikt z tej trójki nawet nie przypuszcza, jak ciężkim próbom los ich wkrótce podda. (by lucy) Obsada:Murat Ünalmış ............... Yusuf Hancıoğlu Birce Akalay ............... Havva Karagül Hancıoğlu Işıl Yücesoy ............... Hamiyet Hancıoğlu Ayşegül Günay ............... Sultan Yeşilyurt Kanbolat Görkem Arslan ............... Mehmet Hancıoğlu Tuvana Türkay ............... Bade Palalı Hancıoğlu Burak Hakkı ............... Ali Ömer Narlı Melisa Aslı Pamuk ............... Sevda Narlı İpek Erdem ............... Münevver Hancıoğlu Uğur Aslan ............... Cüneyt Yeliz Başlangıç Yılmaz Calayır ............... Yiğit Tuğra Kaftancıoğlu ............... Uygar Özlem Ulukan ............... Selma Aslı İçözü ............... Hala Pervin Ünalp ............... Sabriye Hasan Talha Gökdemir Nihal Özyel Cansın Özyosun ............... Pelin Mehmet Erdem Demirbilek Gamze Demirbilek Sami Nalçacı Korhan Soydan ............... Mümtaz Ceyda Ateş ............... Betül Erman Okay ............... Yılmaz Hancıoğlu Levent Yılmaz ............... Hasan Hancıoğlu Remzi Evren ............... Reşit Sevinç Gediktaş ............... Sezer Palalı Şahin Ergüney ............... Celal Palalı Tolga Sala ............... Yiğit Yeşilyurt Firdevs Vüdül ............... Pınar Erhan Duran ............... Murat Selen Soyder ............... Toprak Karagül Ilgaz Tolgahan Sayışman ............... Çınar Ilgaz Serenay Sarıkaya ............... Yeşim Ilgaz Kıvanç Kılınç ............... Sıtkı Engin Emir Benderlioğlu ............... Yılmaz Hancıoğlu Selma Kutluğ ............... Şeref Karagül Ulvi Alacakaptan ............... Remzi Karagül
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 9:57:13 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 10:03:25 GMT
Plakaty: Reytingi:🔥 Yer Gök Aşk - Między Niebem a Ziemią (wyniki): 08.09.2010 - 27.05.2013, kanał FOX, 122 odcinki. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 10,54% (26 grudnia 2012 r., 61 odcinków) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 1,77% (9 sierpnia 2010, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 6,09% ⚡Maksymalna ocena (AB) – 7,83% (26 grudnia 2012 r., odcinek 61) ⚡Minimalna ocena (AB) - 1,63% (9 sierpnia 2010, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 4,17% ⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) — 1,77%/1,63% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 5,11%/3,02% ⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 6,02% ⚡Średnia ocena z 1 sezonu (AB) - 4,07% ⚡Średnia ocena sezonu II (TOTAL) - 7,42% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 5,33% ⚡Średnia ocena sezonu III (TOTAL) - 4,65% ⚡Średnia ocena sezonu III (AB) - 2,97% 🔪Główni konkurenci: Arka Sokaklar(sezon 1-3),Ezel (sezon 1), Karadayi (Sezon 3).
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 10:03:53 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 10:05:10 GMT
|
|
|
Post by Alex on Jul 1, 2021 12:10:44 GMT
Nie chcę wiedzieć ile razy od tego czasu Birce "poprawiała" sobie urodę. Skojarzyłam jedynie po głosie, że to może być ona.
|
|
|
Post by mira on Jul 1, 2021 12:20:45 GMT
Ja nie widziałam tego, co lucy wstawiła wyżej, od razu przeszłam do sceny miłosnej i przez długi czas zastanawiałam się właśnie, czy to ta aktorka z duetu z Ibo. Ostatecznie uznałam, że ona i że mocno się zmieniła. Ale nie to, że miała poprawki, bo tego nie wiem. Tylko uznałam, że kobiety starzeją się znacznie szybciej niż mężczyźni. Już nie pierwszy raz mam tak, że patrzę na fragmenty sprzed 10 lat i mężczyźni wyglądają właściwie tak samo jak obecnie, a kobiety niemal nie do poznania. Ostatnio wstawiałam jakieś stare zdjęcia z serialu "Karagul", na których jest młoda Ayca. Zmieniła się bardzo, a towarzyszący jej Mert Yazicioglu czy Burak Celik właściwie w ogóle.
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 13:38:59 GMT
Musiałybyście ją widzieć w serialu "Asi", kręconym jeszcze wcześniej. Znając ją, w ani jednej scenie jej nie rozpoznałam. Miała zupełnie inną twarz, inne rysy. Po prostu inna kobieta. Co do tego serialu, to był kręcony w tej samej rezydencji co Zumruduanka.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 20:18:31 GMT
Dawniej i dziś aktorzy/aktorki serialu „Między niebem a ziemią” 2010 🌌 1. Birce Akalay (Havva) 2. Murat Yunalmis (Yusuf) 3. Tuvana Turkay (Bade) 4. Kanbolat Gorkem Aslan (Mehmet) 5. Selen Soyder (Toprak) 6. Ugur Aslan (Cuneyt) 7. Melisa Asli Pamuk (Sevda) 8. Burak Hakki (Ali Omer) 9. Ipek Erdem (Munevver)
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2022 8:16:21 GMT
Dawniej i dziś aktorzy/aktorki serialu „Między niebem a ziemią” 2010 🌌 Większość z wiekiem wygląda znacznie lepiej. Ale generalnie nie zmienili się jakoś bardzo. Jedynie Tuvana zoperowała nos.
A o kogo zdradzającego żonę może chodzić? Znanego i mającego z tą żoną dziecko? Nie mam pojęcia. Do głowy przyszedł mi tylko Burak Ozcivit, ale to chyba niemożliwe. Wyglądają na zgrane małżeństwo.
|
|
|
Post by Matthias on May 3, 2022 18:59:02 GMT
🔥 Yer Gök Aşk - Między Niebem a Ziemią (wyniki): 08.09.2010 - 27.05.2013, kanał FOX, 122 odcinki.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 10,54% (26 grudnia 2012 r., 61 odcinków) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 1,77% (9 sierpnia 2010, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 6,09%
⚡Maksymalna ocena (AB) – 7,83% (26 grudnia 2012 r., odcinek 61) ⚡Minimalna ocena (AB) - 1,63% (9 sierpnia 2010, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 4,17%
⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) — 1,77%/1,63% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 5,11%/3,02%
⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 6,02% ⚡Średnia ocena z 1 sezonu (AB) - 4,07%
⚡Średnia ocena sezonu II (TOTAL) - 7,42% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 5,33%
⚡Średnia ocena sezonu III (TOTAL) - 4,65% ⚡Średnia ocena sezonu III (AB) - 2,97%
🔪Główni konkurenci: Arka Sokaklar(sezon 1-3),Ezel (sezon 1), Karadayi (Sezon 3).
|
|
|
Post by julia on May 5, 2022 19:00:53 GMT
Patrzcie na tą scenę miłosną No właśnie, kiedyś było więcej pikanterii. Nie było to nachalne, wszechobecne, ale ubarwiało seriale, a teraz , łza się w oku kręci...mamy cmokanie w czoło w policzek w porywach, coś co przypomina pocałunek. Jedynie niektóre seriale się trochę z tego wyłamują, mimo, że RTUK wisi im nad głową. Serial podobał mi się, ale drugi raz chyba bym go nie obejrzała.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 5, 2022 19:13:57 GMT
Patrzcie na tą scenę miłosną. Rtuk by zapłoną jak by była taka scena teraz.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2022 19:35:57 GMT
Dzisiejsze seriale wiele by zyskały, gdyby w nich były tego typu sceny. Skoro Turcy nie chcą na nie patrzeć, to niech chociaż dystrybutorzy zaczną ich wymagać w wersjach na rynek międzynarodowy. Do czego to podobne, żeby za pomocą cmoków w czółko pokazywać miłość dorosłych ludzi. Że też się rynek zagraniczny nie potrafi zbuntować. Serial podobał mi się, ale drugi raz chyba bym go nie obejrzała. julia, a ma ten serial w sobie coś z Faziletów, tudzież Zalimka?
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2023 18:53:59 GMT
|
|