|
Post by lucy on Nov 10, 2020 17:16:06 GMT
Tytuł: Kuş Uçuşu - Na Skrzydłach Ambicji Wytwórnia: Ay Yapim Producent: Kerem Catay Reżyseria: Deniz Yorulmazer Scenariusz: Meriç Acemi Kanał: Netflix Emisja: S1 - 3 czerwca 2022 | S2 - 14 grudnia 2023 | S3: 11 kwietnia 2024 Gatunek: Dramat | kategoria: gorszący Ilość odcinków: 8 + 8 + 8 = 24 Opis:Jest to historia zderzenia pokolenia Z z generacją X, która kontroluje świat. Generacja X, korzystając z mediów społecznościowych, nowych dziedzin biznesu, nowych metod wywierania wpływu, nie zdaje sobie sprawy, u progu jakiego rodzaju zmian się znajdujemy. Wszystko się zmieniło, cele, zadania, wizja świata. W centrum fabuły jest historia Asli, która próbuje „latać jak ptak”, dążąc do osiągnięcia celu metodami nowego cyfrowego świata. Opis Netflix: Młoda fanka podstępem dostaje się do pokoju redakcji doświadczonego prezentera i szybko odkrywa mroczną stronę ambicji, zazdrości i potrzeby bycia w centrum uwagi. Obsada:Birce Akalay ............... Lale Kıran Miray Daner ............... Aslı Tuna İbrahim Çelikkol ............... Kenan Sezgin İrem Sak ............... Müge Türkmen Burak Yamantürk ............... Selim Kıran Defne Kayalar ............... Gül Simin Zafer Ergin ............... Sulhi Şifanur Gül ............... Güliz Tümer Eren Çiğdem ............... Enver Demircan Kaçel ............... Yusuf Tunca Merve Hazer ............... Nihan Bülent Çetinaslan ............... Ali Elif Gökçe Özay ............... Özge Ertan Ekmekçi ............... Nunu Elif Kurtaran ............... Melisa Merve Nil Güder ............... Mia Muhammet Uzuner ............... Faruk Özgür Daniel Foster ............... Onur Melih Selçuk ............... Emre Gülen Gedikoğlu ............... Hale İleri
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2020 14:26:23 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 10:33:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 12:48:30 GMT
W trakcie rozmów jest Miray Daner.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 6, 2020 13:44:23 GMT
Jakaś młodziutka. Nie znam jej.
|
|
|
Post by lucy on Mar 10, 2021 15:06:23 GMT
Birce podpisała kontrakt na udział w serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2021 15:27:05 GMT
Birce x Miray + Netflix + Meric Acemi (Ołówek Love 101, Kiralık Aşk) + Ay Yapim... HIT?
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 11:07:41 GMT
Pojawiły się spekulacje, że protem może zostać Ibo. Ciekawe. Ostatnio zaczęli powtarzać duety... W sumie fajnie by było, lubiłam ich w SBA.
|
|
|
Post by mira on Mar 19, 2021 11:14:17 GMT
Pojawiły się spekulacje, że protem może zostać Ibo. Ciekawe. Ostatnio zaczęli powtarzać duety... W sumie fajnie by było, lubiłam ich w SBA. Jeszcze nie tak dawno wszyscy twierdzili, że ci sami aktorzy nigdy nie grają ze sobą dwa razy, a teraz jest tego coraz więcej, np. pary z Bay Yanlis, Masulmar Apartmani, Sefirin Kizi. Tutaj tym bardziej mogą powtórzyć, bo to serial na platformę, a nie do telewizji.
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 11:47:43 GMT
Aktorzy z Masumlar grali już wcześniej razem? Wcześniej raczej się nie zdarzało, żeby powtórzyli jakiś duet. Jedyny jaki kojarzę to Halit i Berguzar, Elcin i Barisa nie liczę, bo oni po raz drugi grali razem w filmie nie serialu. Teraz robią tego dużo: mnie najbardziej cieszy powtórzenie duetu Caglara i Deniz , ale też Miray i Boran grali chyba niedawno po raz drugi razem, w sitcomie o ojcu z Kanal D wydaje mi się, że też aktorzy grali ze sobą drugi raz, no i Hande i Murat, którzy mieli razem wystąpić w tym platformowym serialu do czego jednak nie doszło. Jak już w to idą to ja bardzo bym chciała jeszcze raz zobaczyć Meric i Buraka (to byłby już trzeci, chociaż nie wiem czy KO liczyć ) oraz duet Aras i Cagatay.
|
|
|
Post by mira on Mar 19, 2021 12:31:17 GMT
Aktorzy z Masumlar grali już wcześniej razem? Wcześniej raczej się nie zdarzało, żeby powtórzyli jakiś duet. Jedyny jaki kojarzę to Halit i Berguzar, Elcin i Barisa nie liczę, bo oni po raz drugi grali razem w filmie nie serialu. Teraz robią tego dużo: mnie najbardziej cieszy powtórzenie duetu Caglara i Deniz , ale też Miray i Boran grali chyba niedawno po raz drugi razem, w sitcomie o ojcu z Kanal D wydaje mi się, że też aktorzy grali ze sobą drugi raz, no i Hande i Murat, którzy mieli razem wystąpić w tym platformowym serialu do czego jednak nie doszło. Jak już w to idą to ja bardzo bym chciała jeszcze raz zobaczyć Meric i Buraka (to byłby już trzeci, chociaż nie wiem czy KO liczyć ) oraz duet Aras i Cagatay. Pewnie, w serialu "Imperium miłości". Co prawda wydaje się, że pierwsze skrzypce grał tam Kıvanç Tatlıtuğ, ale postać Birkana też była jedną z czołowych. Serialu jeszcze nie oglądałam - wciąż mam w planach
Zapewne chodzi o Hande i Deniza, który w ALA grał Murata?
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 14:14:06 GMT
Zapewne chodzi o Hande i Deniza, który w ALA grał Murata? Oczywiście, że tak. Miałam w myśli Buraka, a napisałam Murat. Nie wiem jakim cudem. Ostatnio mi się często zdarza, że mam na myśli jakieś słowo, a piszę coś zupełnie innego i nie jest to bynajmniej wina autokorekty. Co do Hande to w SCK pojawił się też aktor (Deniz ma chyba na imię w serialu) z którym grała w GK. Był tam jej chłopakiem i przyjacielem Alego, w którym jej postać się zakochała...
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 13:46:46 GMT
Dokładnie. Wcześniej powtórki duetów się nie zdarzały, barierę tą przełamał dopiero Onur Guventam w Zranionej Miłości, ale to mocno nowoczesny producent, otwarty na wzorce międzynarodowe i wdrażający je w swoich projektach.
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 20:08:32 GMT
Ciekawe, czy się Ibo dogada/ dogadał. Chyba tak, skoro za tydzień pożegna się z DEK.
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 20:57:10 GMT
Na tym zdjęciu jest Ibo? Bardziej mi Alpa przypomina...
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 8:01:29 GMT
Ibo chyba jeszcze nie grał w niczym Netflixowym, zatem mógłby spróbować.
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 10:22:22 GMT
Na tym zdjęciu jest Ibo? Bardziej mi Alpa przypomina... Miało być to foto: (musiałam źle kliknąć w kopiuj i mi się skopiowało poprzednie kopiowane zdjęcie)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 31, 2021 17:33:12 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 17:43:10 GMT
Birce x Miray + Netflix + Meric Acemi (Ołówek Love 101, Kiralık Aşk) + Ay Yapim... HIT? Nie wiem czy hit. Ale jak gra tu Birce to idę w ciemno. Co ja poradzę że ją uwielbiam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 17:44:24 GMT
I spieprzyli mi serial ibo.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2021 19:59:16 GMT
To raz kolejny powtórzą duet. Który na marginesie nie był jakiś porywający.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 3, 2021 11:46:00 GMT
W tym duecie właśnie on był słaby. Jego mina wiecznie obrażonego odbiera mi przyjemność z oglądania serialu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2021 17:51:27 GMT
Obsada:
Birce Akalay - Lale İbrahim Çelikkol - Kenan Miray Daner - Aslı İrem Sak - Müge
Reżyseria: Deniz Yorulmazer (Bay Yanlis, Ask 101, UFAK, Zengin ve Yoksul)
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 12, 2021 18:05:31 GMT
W tym duecie właśnie on był słaby. Jego mina wiecznie obrażonego odbiera mi przyjemność z oglądania serialu. Mnie ogólnie znudził ten serial. Zaś jego miny obrażonego i takiego super twardziela były śmieszne.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 12, 2021 20:10:48 GMT
On notorycznie wygląda jak by był nadąsany i obrażony. Nie naddaje się stricte do seriali tureckim w ich schemacie. Bardziej platforma i charakterne postacie. Nie potrafi odegrać takiego prostego uczucia jak zakochanie. Jak oglądałem właśnie w Siyah Beyaz Aşk. I ta jego postać była beznadziejna, non stop latał z ta bronią że pozabija wszystkich.
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2021 21:13:21 GMT
Burak Yamaturk zagra Selima, męża Lale.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 12, 2021 21:20:15 GMT
Lale to burcu dobrze widzę.
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2021 8:17:08 GMT
Polubiłam Buraka w serialu "Sevgili Gecmis". I w ogóle sprawia przyjemne wrażenie, tyle lat razem z Ozge
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 10:35:29 GMT
Hura burcu nie jest w duecie z ibo.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 10:46:34 GMT
Next, skoro Burcu i Ibo są tu protami to pewnie będą parą. To, że ona ma męża w niczym nie przeszkadza, a opcji jest wiele...
|
|