Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 15, 2021 12:27:47 GMT
Tytuł: Rubi Tytuł PL: Cena marzeń Wytwórnia: Televisa Producent: Jose Alberto Castro Reżyseria: Benjamín Cann, Eric Morales Scenariusz: Araceli Guajardo Historia oryginalna: oparte na „Rubí” autorstwa Yolandy Vargas Dulché. Gatunek: melodramat Rok: 2004 Ilość odcinków: 115 Kanał: Las Estrellas | godzina: 20.00 Emisja w Mx: 17 maja – 22 października 2004 Emisja w PL: 28 sierpnia 2006 do 8 lutego 2007 (TVN) Fabuła:„Cena marzeń” opowiada o Rubi - pięknej dziewczynie, dla której liczą się tylko pieniądze, sława i bogactwo. Pochodzi z biednej rodziny, lecz pełnej miłości i ciepła rodzinnego. Jednak, nie ma tego wszystkiego co sobie wymarzyła. Jest osobą zakłamaną, dlatego inni tracą do niej zaufanie. Marzy o chłopaku, który wyciągnie ją z biedy. Aby zrealizować swój cel, zaczyna studiować na prywatnej uczelni i "zaprzyjaźnia" się z bogatą, ale niepełnosprawną Maribel. Wrażliwa dziewczyna wierzy Rubi i w ich przyjaźń, nie mając pojęcia, iż jest tylko narzędziem do wykonania planu nieszczerej przyjaciółki. W Rubi zakochany jest Alejandro. Dziewczyna, mimo tego że go kocha, nie chce z nim być. Chłopak nie jest tak bogaty, jak to sobie wymarzyła. Poświęca miłość, wierząc, iż nadejdzie dzień, w którym spotka przystojnego mężczyznę, a zarazem bajecznie bogatego. Obsada:Bárbara Mori jako Rubí Pérez / Fernanda Martínez Pérez Eduardo Santamarina jako Alejandro Cárdenas Ruíz Sebastián Rulli jako Héctor Ferrer Garza Jaqueline Bracamontes jako Maribel de la Fuente Ana Martin jako Refugio Ochoa Pérez Yadhira Carrillo jako Elena Navarro Paty Díaz jako Cristina Pérez Ochoa Marlene Favela jako Sonia Chiavaria Gonzalez Josefina Echánove jako Pancha Muñoz Antonio Medellín jako Ignacio Cárdenas Ana Bertha Espín jako Elisa de Duarte Olivia Bucio jako Carla de Cárdenas Luis Gatica jako Cayetano Martínez Leonorilda Ochoa jako Dolores "Doña Lola" Herrera Guzmán Roberto Vander jako Arturo De La Fuente Ofelia Cano jako Victoria Gallegos Miguel Pizarro jako Loreto Echagüe Arlette Pacheco jako Lilia López de Duarte Ingrid Martz jako Lorena Treviño Jan jako Marco Rivera José Elías Moreno jako Genaro Duarte Manuel Landeta jako Lucío Montemayor Sergio Goyri jako Yago Píetrasanta Dolores Salomón jako Mariquita (as Dolores Salomón 'Bodokito') Tania Vázquez jako Sofía Cárdenas Ruiz Sergio Argueta jako Paco Gómez Gallegos Eduardo Rodríguez jako Saúl Mendez Carlos Cámara jako Dr. José Luis Bermúdez Adriana Roel jako Hilda Mendez Lorena Velázquez jako Mary el Chavarría Mariana Rountree jako Ingrid Mendoza José Antonio Ferral jako Garduño Gerardo Albarrán jako Gabriel Anzalma Marco Méndez jako Luis Duarte López Nicole Vale jako Natalia 'Naty' Duarte López Claudia Benedetti jako Lupe Lilia Aragón jako Nora de Navarro María Fernanda García jako Valeria Roberto Sen jako David Treviño Sergio Zaldívar jako Gazcón Manuel Foyo jako Ernesto Bermúdez Raúl Valerio jako Doctor Mosques Sergio Jurado jako Lic. Millán i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 15, 2021 12:30:33 GMT
Telenowela była wielkim hitem w Meksyku i na świecie.
|
|
|
Post by lucy on Aug 16, 2021 12:27:12 GMT
Umknęła mi ta telka kiedy leciała na TVN i jakimś cudem do dzisiaj jej nie widziałam. Może czas ją nadrobić? Dzisiejsze telenowele kompletnie mi nie podchodzą, a mam ochotę się trochę "odserialić".
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 16, 2021 12:44:44 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 30, 2021 9:51:53 GMT
Powrót „Rubi” na Las Estrellas z bardzo ładnym wynikiem.
|
|
|
Post by lucy on Nov 30, 2021 14:29:43 GMT
Powrót „Rubi” na Las Estrellas z bardzo ładnym wynikiem. Naprawdę nie ma się co dziwić wynikom i jeśli wśród fanów telenowel jest ktoś, kto jeszcze nie widział wersji z Barbarą Mori, niech szybko naprawi ten błąd. Ja właśnie to robię i muszę przyznać, że wsiąkłam w telkę całkowicie. Co więcej, kompletnie nie czuję, że jest z tamtej epoki, bo jest tak zrobiona, że się nie zwraca uwagi na brak smartfonów, laptopów i wszystkich innych przybytków naszych czasów. Do tego stroje protki są tak wyszukane, że w każdej scenie można cieszyć oko i się nabrać, że są ze współczesnych magazynów. Cała scenografia jest w ogóle na medal, a scenariusz wyciska z historii wszystko co najlepsze. Telka jest po prostu rewelacyjna i się zastanawiam, czy mogłaby się jeszcze bardziej podobać, gdyby się ją oglądało te 15 lat temu. Naprawdę upływ czasu nie musnął jej ani w najmniejszym zakamarku. Benjamín Cann wykonał tu genialną robotę, której niestety nie udało mu się powielić pod wodzą Alonsa i już wiem dlaczego. Jestem w okolicach 80 odcinka i oglądam jednym tchem na ile czas pozwala. Rubi jest jedyna w swoim rodzaju, nigdy, w niczym nie widziałam podobnej postaci. Do tego robi mnie w balona regularnie, że sama nie wiem czy ją kochać, czy jej nie znosić, bo naprawdę pieniądze skradły jej serce (uwielbiam słuchać tej frazy w piosence przewodniej). Resztę postaci też kupiłam, najmniej chyba Cayetano, jednak Gatica zawsze i wszędzie mnie zabija, że gdybym mogła, zabroniłabym mu grać). O reszcie postaci napiszę potem.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Nov 30, 2021 20:04:52 GMT
Miejmy nadzieję, że kiedyś pojawi się u nas na Novelas+. Jakiś czas temu była emitowana w świetnej jakości na Novelas TV.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 14, 2023 12:11:29 GMT
Wielki powrót! Emisja od 4 stycznia, od poniedziałku do piątku o godzinie 17.45 na kanale Novelas+.
|
|
|
Post by man1000 on Dec 14, 2023 12:42:03 GMT
Liam,Przynajmniej nie ma tylu odcinkow co za glosem serca szybko pojdzie emisja
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2023 12:58:04 GMT
To jest wg mnie najlepsza telka aplikowana na Novelas+ (tym naszym). Wyżej nawet pisałam, że mimo upływu lat się w ogóle nie zestarzała, a oglądałam ją 2 lata temu po raz pierwszy. Także jeśli ktoś jej jeszcze nie widział, to niech się nawet nie zastanawia nad oglądaniem. Dzisiaj już takich telek nie robią.
PS: Szkoda, że nie poczekałam z oglądaniem tych dwóch lat. Doznania byłyby pewnie jeszcze lepsze, bo oglądałam w starodawnej jakości.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 14, 2023 22:39:49 GMT
Kocham Rubi! ❤️ Jedyna, w swoim rodzaju telka. Lubię ją powtarzać. I bardzo się cieszę,że w końcu będzie jej powtórka.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 15, 2023 1:42:57 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 15, 2023 22:06:00 GMT
Jedyna wada w wyglądzie Rubi to ta nieszczęsna trwała, którą ma od bodajże 22 odcinka. Od ucieczki z Hectorem właśnie ma tą fryzurę. Na marginesie, uwielbiam tą scenę na lotnisku jak Maribel widzi tą dwójkę. I Rubi specjalnie całuje Hectora. Najlepsza telka ❤️
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 15, 2023 22:33:24 GMT
Telenowela w Novelas+ będzie emitowana z nowym tłumaczeniem, nowym lektorem i pod oryginalnym tytułem czyli „Rubi”.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 19, 2023 23:06:56 GMT
Telenowela w Novelas+ będzie emitowana w remasteryzowanej wersji.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 21, 2023 12:44:02 GMT
I dobrze. Szkoda tyle,że będzie inny lektor. Bo ci od Novelas to zupełnie mi nie podchodzą.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 3, 2024 21:03:25 GMT
Zwiastun w Novelas+
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 3, 2024 21:29:30 GMT
Lektor nie jest tragiczny.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 4, 2024 1:36:39 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 4, 2024 22:52:45 GMT
Drugi zwiastun.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 5, 2024 11:22:57 GMT
Obejrzałam sobie wczoraj pierwszy odcinek. Ta telka zawsze będzie wciągać widzą. Barbara jest piękna ❤️
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 12, 2024 1:16:41 GMT
Nowy zwiastun.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 18:36:34 GMT
Na Alejandra zawsze mi się źle patrzy. Często wywołuje u mnie duże pokłady żenady. Podobnie mam z tym jak się zachowują z niepełnosprawnością Mirabel. Jakby nie miała obu nóg i na dodatek rąk. Jej niesprawna noga to oczywiście jest pewien problem, ale nie koniec świata.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 20, 2024 21:40:02 GMT
Cały czas sobie oglądam i wcześniej o kilku rzeczach nie myślałam. Mianowicie, Rubi potrafi ukuć niezłą intrygę. Jednak w kilku podstawowych sprawach robiła takie głupoty,że aż trudno było w uwierzyć. Przede wszystkim dlaczego tak jawnie i wprost mówiła do Alejandra, że nie chce z nim być,bo jest biedakiem i chce wszystko co ma Mirabel, a nawet więcej? Kompletnie się tym odsłoniła i tylko przez głupotę reszty, mogła swobodnie uwieść Hectora. Ostatnio był wątek,że ukradła pieniądze Donie Loli. Zamiast wydać je wszystkie, albo gdzieś porządnie schować to co zrobiła? Nosiła je w torbie! I znowu cudem matka w ostatniej chwili zrezygnowała z przeszukania. Telka byłaby idealna gdyby Rubi więcej i dłużej ukrywała swoją prawdziwą twarz przed innymi. Jej intrygi i knucie udawały się w głównej mierze przez głupotę i zaślepienie reszty. Bo Rubi właśnie praktycznie nie ukrywała swoich żądań wobec świata i innych ludzi. Alejandro jak dla mnie do odstrzału Nigdy go nie lubiłam i ile razy będę powtarzała telkę to zawsze ledwo będę go tolerować na ekranie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 21, 2024 19:14:47 GMT
Najchętniej oglądane obecnie seriale na platformie Canal+ Online. 1. Vera 2. Dziedziczka 3. Mafia po fińsku 4. Klangor 5. Rubi 6. Reyka 7. Za głosem serca 8. Złamane życie 9. Powrót 10. Smak zemsty
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2024 16:20:23 GMT
Nowy Zwiastun na Novelas+
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 4, 2024 0:55:33 GMT
„Rubi” ogląda się bardzo dobrze w Novelas+. Stacja jest bardzo zadowolona z wyników w telewizji jak i w internecie na Canal+ Online.
|
|
|
Post by lucy on Mar 6, 2024 19:50:03 GMT
Stacja jest bardzo zadowolona z wyników w telewizji jak i w internecie na Canal+ Online. Niech tylko teraz nie wpadną na pomysł, aby kupować te wszystkie starocia, bo poza Rubi mało która telka sprzed +/- 20 lat wygrała walkę z czasem. Nowy zwiastun..
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 6, 2024 20:00:34 GMT
Fakt. Rubi świetnie się ogląda. Bo już z taką Teresą mam duży problem, makijaż, stylizacje, czy fryzury.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 20, 2024 2:41:42 GMT
Nowy zwiastun w Novelas+.
|
|