Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 14:13:51 GMT
Ferzan Ozpetek (Włoch) prowadzi z Burakiem rozmowy na temat roli w serialu, którego premiera zbiegnie się z uruchomieniem platformy Diseney Plus w Turcji. Wszystko wskazuje na to, że Burak zagra we włoskim serialu (Tytuł: Le Fate Ignoranti): dizilandia.boards.net/post/15662/threadOzpetek wrzucił na swoje instatory zdjęcia Buraka z tagami swojego serialu. Ile ten serial będzie miał odcinków. Z 8 po 44 minuty. Nagra w czerwcu a w sierpniu wróci do marasli.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2021 21:59:17 GMT
Serial Timura trafił jak zwykle do dystrybucji Inter Medya. Tytuł: Trusted.
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2021 17:50:31 GMT
Burak złapał koronę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 1, 2021 20:16:03 GMT
Nie zazdroszczę, ale wiem czym to pachnie.
|
|
|
Post by mira on Apr 1, 2021 21:07:13 GMT
Produkcja podobno milczy w sprawie Buraka, tudzież poniedziałkowego odcinka. Nie ma informacji, że odcinka nie będzie, ale nie ma też żadnych zwiastunów. Może sami jeszcze nie wiedzą, co zrobić, ale poniedziałek tuż tuż. Burak sam spokojnie pociągnąłby odcinek, w zasadzie ciągnął ostatnie dwa. Ale Alina nie da rady, mało ciekawa ta jej postać (mam na myśli kolejny odcinek, nie ten na najbliższy poniedziałek, bo ten pewnie jest nagrany).
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2021 8:08:40 GMT
Zdjęcia zostały wstrzymane.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 2, 2021 12:21:27 GMT
|
|
|
Post by mira on Apr 2, 2021 12:50:03 GMT
Trudno, oby tylko Burak przeszedł zakażenie łagodnie. Alina chyba już chorowała, coś mi się kojarzy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 3, 2021 11:56:09 GMT
Nad tym serialem od początku jakieś fatum wisi. Na początku Alina. A teraz buraczek .
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 8, 2021 10:12:16 GMT
|
|
|
Post by mira on Apr 8, 2021 11:20:35 GMT
Całe szczęście, że się to paskudztwo nie rozniosło, tak jak na planie SCK.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 8, 2021 14:49:12 GMT
A ja nadal mam do nadrobienia 3 odc. Pasowało by dziś jeden obejrzeć.
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2021 8:27:28 GMT
Wczoraj zadziało się coś dziwnego, bo każdy, dosłownie każdy serial zanotował spadki i to niekiedy całkiem spore. Ale najbardziej żal mi tego serialu, bo w tej chwili mamy już poniżej 5 w totalu i poniżej 4 w AB. Pięknie się zapowiadało, początkowo co tydzień wyższe notowania, a potem coś się popsuło. Serial od wielu tygodni cały czas spada w ratingach (wyjątkiem był dzień, gdy nie było Seldzuków).
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 9:00:12 GMT
Wczoraj zadziało się coś dziwnego, bo każdy, dosłownie każdy serial zanotował spadki i to niekiedy całkiem spore Ale to nie jest dziwne. Wczoraj się zaczął Ramadan, a co za tym idzie Turcy nie mają już tyle czasu na seriale.
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2021 10:06:35 GMT
lucy, zależy jak dla kogo, ja akurat niezbyt się interesuję islamem i nie miałam pojęcia, że zaczęły się tam jakieś święta Ale to, że z powodu świąt spadła oglądalność, oczywiście dziwne nie jest, zwłaszcza jeśli w te święta nie leży się do góry brzuchem przed tv, a prowadzi jakieś wieczorne modlitwy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 10:24:37 GMT
mira lucy ma turecki rynek serialowy i ich sytuacje w jednym palcu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 10:42:34 GMT
Next, bez przesady O Ramadanie dużo się teraz pisze na stronach polskich. Ramadan się kończy Bayramem, podczas którego przez kilka dni jest wstrzymana nawet emisja seriali. W ub. roku też to wszystko było. LINKLINK
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 10:45:41 GMT
lucy ale zdecydowanie dłużej siedzisz w tureckich serialach niż ja.
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2021 10:59:09 GMT
Pamiętam, ale nie wiedziałam, że to się już zaczęło, myślałam, że to jakoś w okresie maj-czerwiec. No nic, zatem mogę się pocieszać, że Marasli spada z powodu świąt, a nie z powodu fabuły idącej w złym kierunku Edit. lucy , dzięki za linki. Czyli ramadan jest ruchomy, zawsze zaczyna się o 11 dni wcześniej niż w roku ubiegłym. Pewnie dlatego ja kojarzę, że to było zawsze w maju-czerwcu. A swoją drogą jestem ciekawa, czy Turcy rzeczywiście są takim rozmodlonym narodem i tak przestrzegają tego kilkunastogodzinnego postu?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 11:07:40 GMT
Ja nadal mam zaległość 4 odcinków. Muszę się wreszcie przemóc i zacząć nadrabiać.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 11:09:10 GMT
lucy ale zdecydowanie dłużej siedzisz w tureckich serialach niż ja. Wbrew pozorom nie siedzę w nich wcale tak długo. Wielu z Was siedzi w nich dłużej. Pierwszy serial turecki jaki oglądałam (i to z kilkumiesięcznym opóźnieniem w porównaniu do emisji w tv) to Grzech Fatmagul. O tych wcześniejszych, które u nas brylowały (także na grupach) to nawet nie słyszałam, bo byłam całkowicie poza tv. GF oglądałam zresztą w oderwaniu od forum i tego całego internetowego zgiełku dizi, więc długo byłam nieświadoma jak potężny jest turecki przemysł serialowy. Od strony zakulisowej zaczęłam go poznawać/ się mu przyglądać, dużo później...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 11:19:15 GMT
No ale wiesz ale ja ja postanowiłem się zarejestrować na tym pierwszym nieszczęsnym forum ty i matti już tam byliście.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 13, 2021 14:55:47 GMT
Reytingi za 12.04.2021 - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:
1. Uyaniş: Büyük Selçuklu (28 odcinek) - 9.52%⬇ (-0.19) 2. Çukur (124 odcinek) - 8.01%⬇(-0.87) 5. Yasak Elma (106 odcinek) - 5.54%⬇(-1.22) 7. Maraşli (13 odcinek) - 4.93%⬇ (-0.71%)
16. Sefirin Kizi (48 odcinek) - 3.13%⬇ (-0.69) АВ:
1. Uyaniş: Büyük Selçuklu - 10.21%⬇(-1.26) 2. Çukur - 6.61%⬇(-0.68) 4. Yasak Elma - 5.03%⬇(-0.39) 6. Maraşli - 4.33%⬇(-0.69)
16. Sefirin Kizi - 2.22%⬆(+0.39)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 13, 2021 18:47:31 GMT
O nie, nie podoba mi się to. Oby to była wina ramadanu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 14, 2021 21:13:59 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2021 11:51:44 GMT
Wreszcie wracam do buraczka. Wczoraj nadrobiłem ostatnie 30 minut 7 i cały 8 odci. Co tam się wydarzyło. Pierwszy raz padło że Maraşli pracuje w służbach specjalnych i rozpracowuje rodzinę Türel. Szkoda że to tak późno wyszło ale było to wiadomo. Że niby Maraşli obserwował tę rodzinę od pół roku zanim mahur zawitała do jego antykwariatu, który jak było wiadomo jest tylko przykrywką. Szkoda że nie poświęcili 15 minut pierwszego odcinka i tego nie pokazali bardziej wprowadziło by to widza w historię. Na tym spotkaniu marasli powiedział że zajmie się mahur. I te teksty że by się w niej nie zakochał. No bardziej nie można było zdradzić. Już mogę prawdopodobnie przewidzieć jak się historia skończy. O ile nie zabiją jego lub jej. Po tej wizycie w domu starców i rozmową z mamą Savaş. I podobno Savaş jest synem Omera wspólnika aziza. i że niby on się będzie mścić za to. Coś tam śmierdzi. Widziałem kolejne fragi bo nadrabiałem. I wydaje mi się że Omer żyje, nie wiem jak ale mam takie przeczucie. Mahur poszła do marasli i niby spała z jego córką. Coś jej nie pasowało, niby poszł do łazięki a szukałą dowodu. Znalazła dyktafon i wysłuchała o swoim ojczulku że morderca, i do tego narkotyki przewozi. Potem wypadł marasli i jej wydarł dyktafon. Ta wymiana słów była piękna, że nie chciał by to wideo widziała i była smutna. Potem akcja z domu jak z bratem wyjęli sejf pendrive i był rodzinny seans. Wreszcie poznała prawdę, że ojciec jest mordercą, że go nigdy nie kochała. Że by nikomu nie ufała, piękne to było. Potem Necati zrobił show i że on też kiedyś chce być tak niewzruszony jak ojciec. Była też retrospekcja jak omery przyszedł do aziza celował do niego z bronią, ujrzał to młody Necati poszedł do schowka i wzją broń i zabił omera. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że Necati jest synem omera a nie aziza. Choćby sytuacja z odcinka z palącym się autem, wyciągną İlhan. A Necati zostawił na pewną śmierć. On stał i patrzył a İlhan ruszył na ratunek. Scena finałowa jak marasli złapał mahur przed wylotem. Powiedział by nie wyjeżdżała, a ona stała jak bezdomny pies pragnący miłości i opieki. Na końcu padło z ust marasli że ją kocha, q ona go sama pocałowała i powiedział to za mało i niby wyjechała. I teraz pytanie na ile to wyzwanie było by ją zatrzymać, bo to część jego pracy i chciał mieć wszystkich Türelów na miejscu. A na ile to prawdziwe uczucie. Chodź znając Maraşli jest cichy skrytym i małomównym człowiek. Raczej się nie uzewnętrznia. Moim zdaniem to jest jego kolejna gra. julia oglądasz ten serial, spodobał by ci się.
|
|
|
Post by mira on Apr 15, 2021 11:57:01 GMT
Zabawnie się czyta teorie innych osób na temat przyszłych odcinków, jak samemu się je już obejrzało
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 17, 2021 17:38:14 GMT
|
|
|
Post by julia on Apr 18, 2021 19:17:20 GMT
julia oglądasz ten serial, spodobał by ci się. Przykro mi, ale nie oglądam. Jestem obłożona serialami , może skusiłabym się, gdyby nie...Burak i Alina . Jakoś specjalnie za nimi nie przepadam,, zwłaszcza za Aliną . I ze mną jest tak, jak z Lucy. Protka musi czymś przyciągać. Jeśli nie jest ładna, to musi bezbłędnie grać. Wiem, że Alina jest młoda, ale za grosz nie ma w niej wdzięku, gra adekwatnie do stażu aktorskiego, płakać nie umie lucy, aleś dobrała te zdjęcia , płaczącej Aliny Oczywiście Burakowi, życzę łagodnego przebiegu choroby Nie mówię zdecydowanie pas, "Ramo" się skończył , "Hercai" na finiszu -offff zlezkawoku , "Sefirin Kizi "też finiszuje... mira, ramadan jest przestrzegany przez praktykujących muzułmanów, ale dołączają do nich także ci Turcy, którzy traktują ramadan , jako tradycję. Jednak wśród praktykujących, zwolnieni są ludzie starsi, chorzy, kobiety w ciąży. Turcja zmierza trochę w kierunku państwa wyznaniowego i środki masowego przekazu wiele mówią o ramadanie, podczas reklam jest mowa o produktach , które warto kupić i jeść na sahur (przed świtem) czy iftar (po zachodzie słońca). Wiele jest przepisów kulinarnych, jak u nas przed Bożym Narodzeniem czy Wielkanocą.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 18, 2021 19:33:54 GMT
Przykro mi, ale nie oglądam. Jestem obłożona serialami , może skusiłabym się, gdyby nie...Burak i Alina Ja buraczka uwielbiam, jest świetny. Jego kreacja nieokrzesanego typa z zasadami z poprzedniego stulecia jest świetna. Za Aliną nigdy nie przepadałem, ale w tym serialu jak na razie jest świetna i mnie nie irytuje. Plus ubierają ją skromnie, modnie i nie z przepychem. I make-up no make-up. Bez pomalowanych ust czy oczów. No nic, będę jedyną osobą na forum co oglądam marasli. Oczywiście Burakowi, życzę łagodnego przebiegu choroby Buraczek już po chorobie, wrócił na plan.
|
|