|
Post by Matthias on May 6, 2022 19:38:46 GMT
elena czyli Ruda jest tak jak w Zalimie? Zero dobroci, sama złość? . Serial myślę, nie pociągnie zbyt długo. W końcu ludziom się przeje ta cała drama.
|
|
|
Post by Alex on May 6, 2022 23:51:33 GMT
Nie wiem właściwie, co mi odbiło, bo ostatni turkisz jakiego "oglądałam" (2 odcinki...) to chyba Yargi i nie miałam w planach tego zmieniać. Przynajmniej na razie. A już na pewno nie tym serialem. Ale fb podsunął mi na stronie głównej 1 odcinek i chyba dlatego, że za szybko nie chcę skończyć moich Hawajów to go włączyłam. No i może trochę też z ciekawości, jaką postać sobie wybrała Bahar po Zalimie. I Erkan po "Więźniu miłości". Może zacznijmy od tego drugiego. Był niezbyt dobry i dalej jest. Można przejść dalej. Bahar ma trochę podobną postać do tej w Zalimie. Już miałam kilka razy deja vu, jak słyszałam jej teksty w stylu: "nie można być bogatym i nieszczęśliwym" itp, ale jednocześnie Edzie do Ceren jest daleko. Chociaż ja z Zalima jednak niewiele wiem, więc chyba nie powinnam się na ten temat wypowiadać. No cóż... Skończyło się na tym, że przepłakałam całą końcówkę i najprawdopodobniej będę chciała oglądać dalej, mimo że ktoś kto to pisze próbuje podrobić mi Yagiza... Nawet dali mu do niańczenia Sinana tylko zmienili mu imię na Can. Jego scen (Ekin? Chyba tak ma na imię) z Yaren nawet nie będę komentowała. Ale stęskniłam się za tymi dialogami w stylu: "- Nie znasz mnie! Nic o mnie nie wiesz! - To mi powiedz. - Nie, bo i tak nie zrozumiesz!" To jest tak piękne... Zasługuje na duże serduszko. Chociaż trzeba przyznać, że im się udało, bo nawet ciekawa jestem, co tam z nimi dalej będzie... Ale rzecz jasna - nie tak ciekawa jak dalszej historii Edy, Yaren i Defne. Musiałam znaleźć chusteczki, żeby móc dokończyć te sceny: I kolejną... Właściwie od początku podejrzewałam, że to ona stoi za magicznym zniknięciem dokumentu Yaren i zbytnio mnie to nie zaskoczyło... Powody też nie. Ale była to kolejna scena, która mnie wzruszyła. Widziałam też, że w komentarzach ludzie zawyrokowali, że to Eda będzie tą złą... Nie wydaję mi się. Raczej próbuje sobie radzić ze wszystkim, co ją spotkało... Może niekoniecznie dobrze to robi, ale nie uważam, że będzie tutaj robiła za czarny charakter. Zobaczymy. Może bardziej się rozjaśni po kolejnych odcinkach.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2022 10:56:40 GMT
Ruda gra podobna postać do Zalima I po co Mine taka sama rola, w dodatku w identycznej stylizacji? I dlaczego oni tak stylizują Sude ona wygląda jakby była bliżej trzydziestki, a nie dopiero zaczęła 20. Może potem ma zyskać na wyglądzie, więc jej nie robią makijażu. A, że bez niego wygląda bardzo niekorzystnie, mamy co mamy i faktycznie patrzy się na nią nie za dobrze. Widziałam też, że w komentarzach ludzie zawyrokowali, że to Eda będzie tą złą... Nie wydaję mi się. (...) nie uważam, że będzie tutaj robiła za czarny charakter. A jak było pod tym względem z protkami w Faziletkach?
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2022 11:29:51 GMT
Zza kulis..
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2022 14:29:40 GMT
I dlaczego oni tak stylizują Sude ona wygląda jakby była bliżej trzydziestki, a nie dopiero zaczęła 20. Może potem ma zyskać na wyglądzie, więc jej nie robią makijażu. A, że bez niego wygląda bardzo niekorzystnie, mamy co mamy i faktycznie patrzy się na nią nie za dobrze. Nie wydaję mi się, żeby to była kwestia braku makijażu. Jak dla mnie to - biorąc pod uwagę postać, jaką gra - ma go momentami aż za dużo. Więc albo to właśnie wina makijażu, albo tego, że Sude przesadziła z dietą, bo policzki to jej się aż zapadają... I faktycznie nie wygląda zbyt dobrze. Nawet Bahar z tą grzywką jest ładniej. Widziałam też, że w komentarzach ludzie zawyrokowali, że to Eda będzie tą złą... Nie wydaję mi się. (...) nie uważam, że będzie tutaj robiła za czarny charakter. A jak było pod tym względem z protkami w Faziletkach? Hazan to był anioł, wiadomo. Ece momentami irytowała, ale żaden z niej czarny charakter. Najpierw była za bardzo pod wpływem Fazilet i jej marzeń o bogactwie, a potem zaszła w ciążę i przez cały serial w niej chodziła. Nie przypominam sobie, żeby knuła jakieś intrygi czy coś takiego. Jedyne, co mnie irytowało w jej postaci to ciągle uganianie się za Yasinem. Poza tym to raczej tylko zagubiona nastolatka, która w najgorszym momencie została zostawiona samej sobie i wszystko, co potem robiła było tym spowodowane. Btw. plus jej postaci był taki, że jako jedyna podchodziła normalnie do "związku" Hazan i Yagiza, kiedy wszyscy inni robili z tego tragedię właściwie nie wiadomo dlaczego.
|
|
|
Post by man1000 on May 7, 2022 15:25:27 GMT
Mine Tugay mi sie podoba w tej roli w serialu ciekawe czy bedzie knuć tak jak Seniz Karacay w zalimie czekam z niecierpliwościa na tlumaczenie 2 odcinka szkoda ze wyniki takie słabe
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2022 19:06:02 GMT
💥💥💥 Liczba wyświetleń serialu #Gülümse KaderineLiczba wyświetleń pierwszego odcinka to 3,1 miliona. (A to tylko 9 dni!) Liczba wyświetleń drugiego odcinka to 2 miliony.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2022 19:47:37 GMT
Liczba wyświetleń pierwszego odcinka to 3,1 miliona. (A to tylko 9 dni!) Liczba wyświetleń drugiego odcinka to 2 miliony.A to tylko 2 dni.
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2022 19:49:04 GMT
Serial ma szansę zyskać dużą widownię - może 3 odcinek podskoczy w reytingach. Nie jest on tragiczny, ale skoro ma taki odbiór, że ludzie chcą go oglądać, to mogłoby to się przełożyć na jakieś 5% .
|
|
|
Post by man1000 on May 7, 2022 19:54:38 GMT
Matthias,no ja chciałbym zeby serial miał 2 sezon po wakacjach bo mnie takie klimaty kręca akcja patola to cos co serial powinien miec dobra fabułe
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2022 20:01:05 GMT
Na Sol Yanim (i wiele innych) w sieci też było parcie, niestety tylko w sieci. Gdyby serial produkowała inna wytwórnia (mimo wszystko całe szczęście, że tak nie jest) to by można zakładać dłuższy żywot GK na paśmie. Tymczasem widownia w maju nie urośnie. Nawet jeśli reyting podskoczy to raczej nie o tyle, żeby się z przodu pojawiła piątka. Czy Fox bywa litościwy?
|
|
|
Post by man1000 on May 7, 2022 20:04:44 GMT
lucy,no ja jestem tez zdziwiony ze taki slaby reyting 2 odcinka moze tez jest to wina foxa dla mnie lepiej jakby serial byl emitowany na kanal D
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2022 20:19:35 GMT
man1000 właśnie zauważyłem, że lubisz patolę Zastanawiam się, gdzie jeszcze taka patola była, żebyś mógł obejrzeć . lucy - FOX nie jest litościwy! Pamiętasz to zdjęcie kostuchy pukającej do drzwi?
|
|
|
Post by man1000 on May 7, 2022 20:29:06 GMT
Matthias,ja lubie filmy i seriale w kategorii akcja,dramat,komedia jak cos wiecej sie dzieje bo jak mam serial lub film ogladać ktory jest nudny i nielogiczny to sobie odpuszczam
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2022 20:31:26 GMT
man1000 Hercai sobie obejrzyj Na trzeźwo tego nie obejrzysz
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2022 16:27:40 GMT
|
|
|
Post by man1000 on May 11, 2022 22:17:10 GMT
Zwiastun 4 odcinka coraz bardziej zaczyna mi sie podobac ten serial
|
|
|
Post by lucy on May 12, 2022 9:34:41 GMT
Pomimo, że ten tydzień jest dość łaskawy dla cyferek (wiele zanotowało wzrost), reyting GK spadł. A to dla serialu oznacza tylko jedno. No chyba, że Fox okaże się dobrotliwy i pozwoli mu dociągnąć do końca sezonu. W maju i w czerwcu reyting zawsze zjeżdżają, więc może kanał przymknie oko...
|
|
|
Post by Matthias on May 12, 2022 17:38:02 GMT
📌 Reytingi za 12.05.2022 - ŚRODAТОТАL:1. Kuruluş: Osman (93 odcinek) - 9.84% ⬆ (+2.84%) 2. Sadakatsiz (58 odcinek) - 5.23% ⬆ (+0.19%) 6. Annenin Sırrıdır Çocuk (6 odcinek) - 3.43% ⬆ (+0.09) 12. Gülümse Kaderine (3 odcinek) - 2.42% ⬇ (-0.81)
13. Oğlum (14 odcinek) - 2.27% ⬇ (-0.42) 15. Kara Tahta (5 odcinek) - 2.10% ⬇ (-0.13) 22. Emanet (378 odcinek) - 1.56% ⬆ (+0.13%) АВ:1. Kuruluş: Osman - 8.04% ⬆ (+2.45%) 2. Sadakatsiz - 5.49% ⬆ (+0.87%) 5. Kara Tahta - 3.52% ⬆ (+0.35) 7. Annenin Sırrıdır Çocuk - 3.15% ⬆ (+0.27) 9. Oğlum - 2.55% ⬆ (+0.23) 10. Gülümse Kaderine - 2.35% ⬇ (-0.23)
31. Emanet - 1.03% ⬆ (+0.47%)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on May 12, 2022 18:26:28 GMT
No i mamy finał za dwa tygodnie.
|
|
|
Post by Alex on May 12, 2022 19:32:40 GMT
Dobry serial sobie wybrałam na powrót do turkiszy... Całe 6 odcinków (jak dobrze pójdzie) i powiemy sobie "papa". 🤨
|
|
|
Post by lucy on May 12, 2022 19:41:23 GMT
|
|
|
Post by Alex on May 12, 2022 19:51:14 GMT
Jeszcze lepiej. 😂 Muszę pomyśleć czy jest sens to w ogóle oglądać.
|
|
|
Post by man1000 on May 12, 2022 19:52:20 GMT
no cóż mam powiedzieć jeden wielki nie wypał chyba Avsar nie przemówił tym razem do widzów z Turcji
|
|
|
Post by lucy on May 12, 2022 20:08:05 GMT
man1000, wg nie gdyby Zalimek wystartował w miejscu GK, to też byśmy mieli zaraz finał.
|
|
|
Post by man1000 on May 12, 2022 20:16:05 GMT
lucy,dlaczego tak myślisz?
|
|
|
Post by lucy on May 12, 2022 20:51:33 GMT
man1000, a znasz jakiś serial, który wystartował w końcówce kwietnia i miał wyższy reyting? Nie dało się serialu miesiąc wcześniej wrzucić? Pasmo było wolne (puste) od końca marca. I w międzyczasie widz się przeniósł na inne kanały. Ręce opadają jaki Fox jest mądry.
|
|
|
Post by man1000 on May 12, 2022 21:17:12 GMT
man1000 , a znasz jakiś serial, który wystartował w końcówce kwietnia i miał wyższy reyting? Nie dało się serialu miesiąc wcześniej wrzucić? Pasmo było wolne (puste) od końca marca. I w międzyczasie widz się przeniósł na inne kanały. Ręce opadają jaki Fox jest mądry. lucy,no ja odnioslem te same wrazenie wogóle od poczatku nie podobała mi sie nowa nazwa serialu no i też stacja lepszy by był kanal D lub Star tv
|
|
|
Post by lucy on May 12, 2022 22:29:59 GMT
Haha, Bahar dziękuję Birsen za to, ze dzięki niej się dowiedziała o dacie premiery i dacie finału własnego serialu.
|
|
|
Post by mira on May 13, 2022 7:10:56 GMT
Jeśli chodzi o ubiegły rok, "Dziewczyna za szybą" wystartowała 9 kwietnia, a "Pewnego razu na Cyprze" 2 kwietnia. Seriale miały całkiem dobre wyniki, ale rzeczywiście tych kilka tygodni może zrobić różnicę, bo i pogoda w tym okresie mocno się zmienia, ludzie są coraz mniej chętni do pozostawania w domach i oglądania telewizji.
W tym wypadku akurat od początku czułam, że to raczej nie wypali. Gdyby to jeszcze był inny kanał, to może daliby 8 odcinków, albo 13. Ale Fox robi to, co zawsze... Teraz ciekawe, czy zdecydują się wrzucić serial z Serkayem i Dilan, czy jeszcze się wstrzymają i dadzą go na lato.
|
|