|
Post by lucy on Aug 16, 2021 17:40:08 GMT
Tytuł: Aşk Evlilik Boşanma - Miłość Małżeństwo Rozwód Wytwórnia: Medyapim, Mednova | Karga Seven Producent: Reżyseria: Deniz Yorulmazer Scenariusz: Rahşan Çiğdem İnan Kanał: Now Emisja: 19 listopada 2024 - Dzień tygodnia: wtorek Gatunek: Dramat Ilość odcinków: Remake hitowej koreńaskiej dramy pt. "Marriage Lyrics and Divorce Music". Opis:historia trzech kobiet, Gaye, Güner i Naz, pracujących w tej samej firmie i wspierających się nawzajem, by przetrwać po utracie ról, które przyjęły w swoich małżeństwach. Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 16:50:49 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 16:51:46 GMT
Zwiastuny:
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 16:51:56 GMT
Plakaty:
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 16:52:06 GMT
Reytingi:
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 16:56:42 GMT
💥 MedNova i Medyapim, wraz z Madd Entertainmentmant, nabyły prawa do remake'u popularnego koreańskiego serialu emitowanego na kanale Chosun TV pt. "Lyrics of Marriage and Music of Divorce", który jest najwyżej ocenianym projektem kanału. Serial ma dwa sezony. Każdy sezon ma 16 odcinków. Opis Netflixa: Trzy pracujące w radiu kobiety przeżywają ciężkie chwile w swoich pozornie szczęśliwych małżeństwach. Wkrótce nic już nie jest takie jak przedtem. Plakat jest za to super. 👍
|
|
|
Post by man1000 on Apr 29, 2024 19:34:23 GMT
W połowie maja Karga Seven rozpocznie zdjęcia do długo oczekiwanego filmu TOD z Hazalem Kaya i Çağlarem Ertuğrulem w rolach głównych . Firma, której dyrektorem generalnym w Turcji jest Ömer Özgüner , przygotowuje także serial na nowy sezon. Serial będzie adaptacją koreańskiego formatu „Miłość (z udziałem małżeństwa i rozwodu)” . NOW prowadzi rozmowy na temat serialu, którego scenariusz napisał Rahşan Çiğdem İnan . Oryginalna wersja ambitnego serialu, którego reżyser i obsada zostaną ogłoszeni w nadchodzących dniach, opowiada historię trzech odnoszących sukcesy radiowców, których pozornie szczęśliwe małżeństwa zostają dotknięte zmianami i problemami, jakich doświadczają.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 29, 2024 20:46:47 GMT
To jedna z tych dram, których jeszcze nie obejrzałam. Jednak mam w planach.
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2024 15:15:20 GMT
Czyli po 3 latach zaczyna się wreszcie coś dziać. Jak widać zmieniła się wytwórnia.
|
|
|
Post by Mavi on May 4, 2024 16:53:05 GMT
Niech lepiej powiedzą, kto tu zagra.
|
|
|
Post by elysa7 on May 4, 2024 19:07:04 GMT
Ach, ktoś piękny i zdolny, bardzo proszę
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2024 19:27:27 GMT
Serial ma dwa sezony. Każdy sezon ma 16 odcinków. Minęło trochę czasu i serial się dorobił jeszcze jednego sezonu. Ma razem aż 48 odcinków. W głównej obsadzie jest trochę tych postaci.
|
|
|
Post by elysa7 on May 4, 2024 20:28:24 GMT
Za dużo. Zdecydowanie. Jeśli już będą robić turecką wersję, to niech jakoś to ogarną. Bo człowiek się pogubi.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 5, 2024 6:49:10 GMT
Tak wyglądają relację postaci zazwyczaj w 3 sezonie seriali z Turcji a nie na początku.
|
|
|
Post by elysa7 on May 5, 2024 9:29:01 GMT
Trzy sezony to jak dla mnie za dużo. Bo wtedy odcinków jest całe mnóstwo.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2024 19:15:55 GMT
Za dużo. Zdecydowanie. Jeśli już będą robić turecką wersję, to niech jakoś to ogarną. Bo człowiek się pogubi. Ale schemat fabuły jest tutaj bardzo uporządkowany, co więcej jest dość uniwersalny, że w rezultacie się serial nadaje do oglądania dla każdego widza. Ogólnie w centrum fabuły są 3 małżeństwa: młode, średnie wiekowo i dojrzałe. Trzy sezony to jak dla mnie za dużo. Bo wtedy odcinków jest całe mnóstwo. 48 odcinków międzynarodowych (każdy sezon ma ich 16) to jest dużo? Hudutsuz Sevda ma ich znacznie więcej, bo na tą chwilę ponad 100, a jeszcze został ponad miesiąc emisji i kolejny sezon.
|
|
|
Post by elysa7 on May 5, 2024 19:42:45 GMT
HS w moim przypadku jest wyjątkiem, bo się wyciągnęłam, a zazwyczaj 95% przypadków tracę prawdziwe zainteresowanie po 13 odcinku. A później lecę z oglądaniem po łebkach. Dwa, oglądam na bieżąco, więc też inaczej. Jakby inaczej odbieram długość turecką odcinka i ich liczbę, niż jak na 45 min i np. 350 odcinków. Więc gdybym nie znała HS i puścili to u nas i zobaczyłabym tak dużą liczbę odcinków mogłabym odpuścić. Naprawdę rzadko kiedy oglądam długie seriale, które są nowe. Bo na przykład takie kultowe typu Gotowe na Wszystko to moje guilty pleasure jestem w stanie sobie oglądać i ilość sezonów mnie nie odstrasza. Zazwyczaj też im dłuższy serial z dużą liczbą odcinków tym jakoś spada.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2024 21:04:13 GMT
To ile odcinków wyjdzie w Turcji będzie i tak zależeć od reytingów. Ale już samo to, że historia oryginalna jest obszerniejsza, niż to ma często miejsce w k-dramach, ułatwia sprawę w pisaniu remake'u. Do dzisiaj nie wiem jak Medyapim zrobiła 81 odcinków tureckich (wyszło z tego ok. 250 międzynarodowych) z 11 odcinków japońskiego pierwowzoru. Podobnie zresztą było z Sadakatsiz, gdzie z 2 sezonów (po 5 odcinków kaźdy) Dr Foster powstało 60 tureckich, czyli ok. 200 międzynarodowych (edit. sprawdziłam i jednak jest ich tylko 150) To się dopiero nazywa wodolejstwo
|
|
|
Post by elysa7 on May 5, 2024 21:27:25 GMT
Tak, wiem,że Turcja rządzi się swoimi prawami. Tu dzieje się wiele. Zobaczymy, czy projekt wypali.
|
|
|
Post by lucy on Jul 2, 2024 10:07:28 GMT
Coś się zaczyna dziać.
|
|
|
Post by lucy on Aug 11, 2024 9:50:41 GMT
Tytuł: Aşk Evlilik Boşanma - Miłość Małżeństwo Rozwód
|
|
|
Post by Atahan on Aug 14, 2024 10:17:19 GMT
Trzeci sezon "Love (ft. Marriage & Divorce)" chyba nadal do Polski nie dotarł. Nie oglądałem Love... (jeszcze), ale ta scenarzystka robiła też remake "The Last Empress", więc może to też będzie leżeć daleko od oryginału i wyleci po paru odcinkach. Pamiętam, że seriale od Karga 7 Pictures te kilka lat temu się dobrze prezentowały, więc w razie czego chociaż wizualnie będzie dobrze wyglądać.
Zwiastun oryginału
Motyw przewodni
|
|
|
Post by man1000 on Aug 14, 2024 20:29:40 GMT
Uwagę zwraca serial „Miłość, małżeństwo i rozwód” jako ambitna produkcja NOW w nowym sezonie. Ogłoszono także aktorkę, która wcieli się w Naz, jednego z 3 głównych aktorów serialu „Aşk Małżeństwo i rozwód” , na podstawie koreańskiej produkcji „Miłość (z udziałem małżeństwa i rozwodu)” . Odnosząca sukcesy aktorka Melisa Şenolsun podpisała umowę z długo oczekiwanym serialem Karga Seven Pictures. Wyreżyserowany przez Deniz Yorulmazer , „Miłość, małżeństwo i rozwód”, który opowiada imponującą historię 3 silnych kobiet , został napisany przez Rahşana Çiğdem İnan. Trzecia główna bohaterka serialu, Gaye, w której Bennu Yıldırımlar wcieli się w rolę „Günera”, zostanie ogłoszona wkrótce.
|
|
|
Post by Mavi on Aug 14, 2024 21:27:55 GMT
Dejta spokój. Kategoryczne NIE w tych okolicznościach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 14, 2024 21:34:58 GMT
Dejta spokój. Kategoryczne NIE w tych okolicznościach. Widziałem ją w Atiye i to dla mnie była najbardziej irytująca postać. Aktorko też moim zdaniem nie powala.
|
|
|
Post by lucy on Aug 15, 2024 13:47:56 GMT
Jak wiadomo są tutaj 3 protki: młoda, w średnim wieki i starszym (nie starczym) wieku. Której brakuje? Tej najstarszej, czy najmłodszej?
|
|
|
Post by man1000 on Aug 19, 2024 16:19:09 GMT
Ciekawostką był nowy adres Müjde Uzmana . Odnoszący sukcesy aktor, który otrzymał wiele ofert po opuszczeniu serialu Kızılcık Şerbeti pod koniec poprzedniego sezonu, uścisnął dłoń mistrzowi producentowi Ömerowi Özgünerowi. Zagra główną rolę w nowym, ambitnym serialu Uzman NOW „Aşk Marriage Divorce ” , wyprodukowanym przez Karga Seven Pictures . W serialu na podstawie koreańskiego projektu „Love (z udziałem małżeństwa i rozwodu)” Müjde Uzman wcieli się w rolę „Gaye” i wystąpi w efektownym dramacie kobiecym z Bennu Yıldırımlarem (Güner) i Melisą Şenolsun (Naz).
|
|
|
Post by man1000 on Sept 7, 2024 20:31:01 GMT
Imponująca historia trzech kobiet o imieniu Güner, Gaye i Naz zostanie przeniesiona na ekran w serialu „Miłość, małżeństwo, rozwód” . Reżyserem serialu będzie Deniz Yorulmazer , który napisał na podstawie projektu Miłość (z udziałem małżeństwa i rozwodu) Rahşana Çiğdem İnana. W serialu Günera zagra Bennu Yıldırımlar , Naz – Melisa Şenolsun , a Gaye – Müjde Uzman . W długo wyczekiwanym serialu Güner i Altan wystąpią przed publicznością jako para z dwójką dzieci – Osmanem Can i Öykü. Znakomity aktor Levent Can zagra Altana. Serial zwróci uwagę na wpływ małżeństwa na tożsamość kobiety.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 12, 2024 10:13:11 GMT
Trwają próby do serialu „Miłość, małżeństwo i rozwód” . Scenariusz serialu wyreżyserowany przez Deniz Yorulmazer napisał Rahşan Çiğdem İnan. W serialu na podstawie koreańskiego projektu „Love (z udziałem małżeństwa i rozwodu)” Bennu Yıldırımlar (Güner), Melisa Şenolsun (Naz) i Müjde Uzman „Gaye” dali życie Leventowi Canowi (Altan), a dołączył do niego inny odnoszący sukcesy aktor obsada. Ayçin İnci zgodziła się z „Rozwodem małżeńskim z miłości” . İnci w serialu wcieli się w „Neşe”, a przed widzami pojawi się jako sąsiad i przyjaciel Gaye, grany przez Müjde Uzmana .
|
|
|
Post by mira on Sept 13, 2024 6:57:42 GMT
Wow, jak ona tu wygląda, prawie nie poznałam. Niezły retusz... W rzeczywistości aktorka dopiero co grała w serialu "Safir" i zapewniam, że wygląda nieco inaczej.
|
|