Serial pewnie i tak szybko nie wyleci. Inter Medya już zadba o dobrą sprzedaż za granicę. Mają wszystkie seriale Neslihan Atagül w ofercie (te od 2013 roku) i się sprzedają bardzo dobrze.
Inter Medya już zadba o dobrą sprzedaż za granicę. Mają wszystkie seriale Neslihan Atagül w ofercie (te od 2013 roku) i się sprzedają bardzo dobrze.
Zacznijmy od tego, że Atagul nie jest nawet supergwiazdą. Ma na koncie tylko jeden, w dodatku zepsuty hit (Sefirin Kizi). Owszem, poza Turcją rozgłos zdobyły jej 2 seriale, ale wcale nie ona jest tego siłą sprawczą. W KS bardzo popularny był także Burak i Kaan, więc trzeba by ten sukces podzielić przez trzy. Natomiast na Sefirin Kizi był popyt za sprawą ogórka. To jego nazwisko grało pierwsze skrzypce zarówno przy sprzedaży KPA (też dystrybucja Intermedya), jak i SK (kraje ten serial kupowały jeszcze zanim została wybrana protka). Przed KPA był jeszcze Grzech Fatmagul, który mocno rozsławił ogórka. Jak widać cała transakcja jest wiązana i nie przeceniałabym siły przebicia Atagul.
'Kara Sevda' była wielkim hitem na świecie, sprzedano ją do ponad 100 krajów. Czy była najmocniejszym ogniwem, to nie ważne, bo była protagonistką, więc wiele krajów idzie takim kluczem. Wiele krajów szczególnie Ameryki Łacińskiej rozpoczęło emisję 'Córki ambasadora' właśnie po sukcesie 'Wiecznej miłości' i reklamowali produkcję jej nazwiskiem. 'Fatih Harbiye' także zyskała drugie życie na arenie międzynarodowej po sukcesie wyżej wspomnianych produkcji.
Tak czy inaczej jej nazwisko dzięki sukcesie na świecie 'Kara Sevda' i 'Sefirin Kızı' jest dość popularne wśród stacji telewizyjnych, więc bardzo możliwe, że Star TV i Inter Medya pociągną jej nowy serial dla sprzedaży międzynarodowej. Szczególnie, że przez 20 odcinków ciągli 'Duy Beni' z tragicznym wynikiem. Jeszcze z tego co słyszałem 'Gecenin Ucunda' nie jest drogim serialem z tego co widać na ekranie
Wiele krajów szczególnie Ameryki Łacińskiej rozpoczęło emisję 'Córki ambasadora' właśnie po sukcesie 'Wiecznej miłości' i reklamowali produkcję jej nazwiskiem.
Liam , to jest nieprawda. Wyżej napisałam i sama dobrze to pamiętam, że zamówienia na SK zaczęły spływać zaraz po ogłoszeniu, że protem SF został Akyurek. Cała Ameryka Łacińska czekała na jego nowy serial od czasu KPA przebierając nogami. Był tak popularny, że zorganizowano mu nawet turnee podczas którego odwiedzi kilka krajów LA. Wokół projektu zrobił się prawdziwy szał. A nazwisko partnerki Akyurka padło dopiero po 3 tygodniach, więc w rzeczywistości wjechało na rozgrzany do czerwoności grunt. Przy jej kolejnym projekcie, czyli tym obecnym nie było jakoś tak głośno. Właściwie mało kto się serialem GU interesował przed premierą. Co do cyferek to sprzedaż Grzechu Fatmagul wynosiła w 2018r 149 krajów, a KPA - 142 (przy sprzedaży KS - 77), więc u Akyurka mamy sprzedaż prawie 300 krajów przy dwóch projektach. Ktoś coś? i.imgur.com/Toxy9Ua.jpg i.imgur.com/Qo32tuf.jpg i.imgur.com/jyBJRBv.jpg
Wczoraj serial osiągnął fatalne wyniki. Ciekawe, co zrobi Star. Ja bym chciała, by utarli nosa Neslihan. Nerwa mam na nią i jak się okazuje, szybko mi chyba nie przejdzie.
💥 Od 10 odcinka z serii "Pod koniec nocy / Gecenin Ucunda" zmieni się grupa scenariuszowa i fabuła rozwinie się w zupełnie inny sposób. Seda Çakir Avunduk, Aysun Erdogan i Ezgi Ozcan zostali nowymi scenarzystami projektu. Kadir Doğulu poprosił widzów o wsparcie projektu, który ma dobrą sprzedaż zagraniczną
💥 Bestemsu Ozdemir w swoim ostatnim wywiadzie powiedziała, że zdjęcia do serialu "Pod koniec nocy / Gecenin Ucunda" trwają i mają zakończyć się w czerwcu przyszłego roku