|
Post by Onedine on Nov 16, 2021 15:24:59 GMT
Tytuł: Sponsor Inne tytuły: Greed, Desire Gatunek: romans, thriller, dramat Reżyseria: Kwak Ki Won Scenariusz: Park Kye Hyung Stacja: iHQ Liczba odcinków: 12 Kraj: Korea Południowa Emisja: od lutego 2022 Opis: by Onedine Opowieść o czwórce bohaterów, których nieobliczalne wybory doprowadzają do ryzykownych sytuacji. Fotograf i edytor znanego magazynu Lee Sun Woo za swoją ciepłą powierzchownością ukrywa palącą ambicję i pragnienie zemsty za ból z przeszłości. Piękna Han Chae Rin odniosła sukces w biznesie kosmetycznym, ale dalej jest chciwa i ambitna. Jej ukryte pragnienia doprowadzają do zmian w życiu wielu osób. Park Da Som pragnie zaistnieć jako znana aktorka za wszelką cenę. Jednocześnie stara się chronić swojego synka, który cierpi na rzadką chorobę. Młoda kobieta toczy ciągłą wewnętrzną walkę między macierzyństwem a pragnieniem sukcesu. Hyun Seung Hoon, jest mężem Park Da Som. Młody, zdeterminowany mężczyzna jest aspirującym modelem. Pragnie wyrwać się z biedy i pokonać życiowe niepowodzenia. Obsada: Lee Ji Hoon - Lee Sun Woo Han Chae Young - Han Chae Rin Ji E Suu - Park Da Som Koo Ja Sung - Hyun Seung Hoon Kim Yoon Seo - Hyun Seung Ji Park Geun Hyung - Chairman Kim Kim Jung Tae - David Kim Lee Youn Mi - Joo A
|
|
|
Post by Onedine on Nov 17, 2021 21:52:03 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Nov 19, 2021 18:36:09 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jan 12, 2022 16:38:08 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 8, 2022 16:02:56 GMT
Premiera dramy jest 23 lutego na kanałach IHQ i MBN.
|
|
|
Post by Onedine on Feb 16, 2022 21:08:23 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 18, 2022 17:38:22 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 20, 2022 15:38:20 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 22, 2022 15:34:34 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 27, 2022 15:26:36 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Feb 27, 2022 15:42:48 GMT
Zaczęłam oglądać dramę i mi się podobały 2 pierwsze odcinki. Ogólnie to jest przede wszystkim o osiąganiu celów życiowych (niektóre są chwalebne, niektóre nie), robieniu kariery i osiąganiu majątku "przez łóżku". Jest motyw zemsty u jednego z bohaterów i na razie nie wiadomo jak się do tego zabierze, bo dopiero na koniec 2 odcinku mówił do kogoś przez telefon, aby ruszyć z planem. Prezeska firmy kosmetycznej w wieku 20 lat (teraz jest po 30, koło 40?) została utrzymanką bogatego starucha i dzięki jego pieniądzom i wpływom sama jest teraz wpływowa w showbiznesie. Tylko, że w jej życiu nie ma miłości i musi być dalej na usługach swojego sponsora, która nie daje jej szans na zerwanie ich układu. Ona jakoś planuje temu zaradzić, bo go potajemnie nagrywa. Wygląda na to, że druga bohaterka (ma chyba 29 lub 30 lat), aktorka też doszła do sławy dzięki sponsorowi, synowi tego starego sponsora (syna też nie jest już najmłodszy, na pewno po 40, około 50). Fotograf, po 30, chce zemścić się na staruchu i jego utrzymance, bo jakoś doprowadzili chyba do choroby jego ojca (ten jest w śpiączce, bez szans na poprawę ze względu na uszkodzenia mózgu), albo wrobili go w defraudację. Model (były zawodnik chyba piłki nożnej) stał się pracownikiem właścicielki firmy kosmetycznej, ona ma na niego chrapkę i zapewne stanie się jego sponsorką, nie tylko kariery, ale i zawita do jego łóżka. Jego żoną jest aktorka, ale są przed rozwodem. Ich mały syn, 6 lat jest ciężko chory i starają się o kurację w USA, która wiele kosztuje. Ich związek musiał być tajemnicą przed mediami.
|
|
|
Post by Onedine on Mar 9, 2022 18:52:42 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Apr 10, 2022 16:36:46 GMT
Drama była w wielu momentach chaotyczna, aktorstwo było co najmniej dyskusyjne w sporej części scen, ale ogólnie mi się podobała całość. Ciekawiło mnie, co będzie dalej z postaciami i się nie nudziłam, chociaż niektóre sceny było w stylu wtf Jak na koreańskie realia myślę tematyka była dosyć odważna, wszechobecny sponsoring, czyli prostytucja wśród znanych osób. Chciałabym obejrzeć podobną dramę o podwójnym życiu gwiazd (czy innych celebrytów) z lepszym scenariuszem. Takie gwiazdy, które sprzedają swoje ciało w zamian za sławę. Bez upiększonej rzeczywistości i naiwności, które często występują w dramatach azjatyckich. Tutaj tego nie było, tej cukierkowatości, ale i tak sporo trzeba było się domyślać, niż było wprost powiedziane czy pokazane.
|
|