|
Post by Matthias on Jun 20, 2023 17:03:47 GMT
💥 Od 19 czerwca platforma cyfrowa HBO Max prezentuje brazylijskim widzom nowy turecki serial „Yargı”
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2023 16:29:36 GMT
💥 Według Parrot Analyst, Ay Yapim's "Yargi" to jeden z najbardziej pożądanych tureckich seriali telewizyjnych w USA.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2023 6:47:53 GMT
💥 Yargı, w którym występują Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz, jest numerem 1 w HBO Max w Brazylii i numerem 2 w Ameryce Łacińskiej.
|
|
|
Post by mira on Jun 27, 2023 12:34:26 GMT
Jak widać, serial jest chętnie oglądany poza Turcją. Jestem ciekawa, czy w samej Turcji trzeci sezon też odniesie taki sukces. Planuję dziś wieczorem wrócić do oglądania. Skończyłam na odcinku 56, ale nie potrafię sobie przypomnieć, o czym to było. Przejrzałam temat w poszukiwaniu moich starych streszczeń i komentarzy do odcinków - jak na złość odcinka 56 w ogóle nie skomentowałam, nie zrobiły też tego inne osoby na forum Nie pozostaje mi nic innego, jak ponownie "przelecieć" go na suwaku.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 27, 2023 14:07:32 GMT
Dziewczyna się skończyła, skończę Aktris i dokończę Yuz Yillik Mucize. A w międzyczasie wrócę do 2 sezonu Wyroku .
|
|
|
Post by Matthias on Jul 2, 2023 19:24:22 GMT
Odcinek 35Skończyła się dziewczyna, to powoli nadrabiam drugi sezon Wyroku . Odcinek rozpoczyna się od tego, jak Ilgaz znajduje się w kostnicy - a na stole leży ciało. Bezwładne ciało. Ktoś mu bliski. Wzrok mu się załamał. Eren również jest zmartwiony. Któż tam leży? Z pewnością nie Celinka, bo by się serial skończył... Cofamy się o 24 godziny. Mamy wezwanie. Eren przyjeżdża w rzekome miejsce, gdzie znajduje się studnia. Co znajdzie w środku? Policjant, który zsunął się do środka - informuje kierownika, że znaleźli ciało. Czyli zgłoszenie trafione. A wieczorem ma się odbyć spotkanie przyjaciół. Erena, Ilgaza, Ceylin i Parsa. Każdy ma z kimś przyjść. Ale w przypadku, gdy pojawiło się ciało - nie przesuną imprezki? Oj, oj, oj... A jednak to Pars został mianowany na stanowisko Prokuratora Generalnego . A wszyscy myśleli, że Ilgaz nim będzie. Mam nadzieję, że nie pokłócą się panowie o to stanowisko... Choć praca to praca... Cztery ciała, dwie kobiety - dwóch facetów. Dziecko w stanie krytycznym udało się wydostać ze studni. Mehmet. Chłopiec, który przeżył. Trochę tych ofiar jest... Jeszcze ten fruwający dron. Ktoś najwidoczniej chciał, żeby policja zobaczyła "jego | jej" dzieło. Yilgaz i Ceylin mają chwile słabości. To się kochają, to się sprzeczają - jak to w małżeństwie. Impreza urodzinowa Ceylin, wszyscy bliski zjeżdżają. Śmiać mi się chce z tego, jak skończył Yekta. Proszę, proszę... Yekta we własnej osobie, wielki człowiek, mieszka w jakiejś klitce z żarówką na wierzchu. Widzisz chłopie, co żeś zrobił? Jedną z ofiar jest Melis Yilmaz - wyryte miała na zegarku. Natomiast drugą kobietą była... Neva. Wow. Po prostu Wow. Dobrze, że siedzę. Kogo jak kogo, ale jej się nie spodziewałem. Wiem, że aktorka odeszła w 1 sezonie, ale że ją tak potraktowali? Czyli dziewczyna nie będzie mogła już wrócić w 3 sezonie . Pars załamany, wszyscy próbują go pocieszać. Jednak na marne. Kiedy Ilgaz opierdziela policjantów za to, że ukazała się informacja o ofierze - Melis Yilmaz, ta staje przed nimi na komisariacie. Okazuje się, że zgubiła zegarek. Ale jej koleżanka, Elif, od tygodnia nie daje znaku życia. Neva wróciła z wakacji do Stambułu 9 dni temu. Podobny okres czasu. Cuneyt, z którym była związana, wdał się w bójkę, trafił do aresztu. A ona się z nim rozstała. Dwie ofiary - podobny okres czasu. Ceylin w końcu nie wytrzymuje i przygniata chłopaka do samochodu. Ten jak kanarek wszystko wyśpiewuje. Przekazuje pewien dokument - dowód, w sprawie dotyczącej otruwania ludzi produktami spożywczymi. Jaki bohater. Ale z oczu to mu źle patrzy... W studni znalezionych zostaje kolejnych 5 czaszek. Kolejne trupy, kolejne ofiary. Najwidoczniej mamy do czynienia z seryjnym mordercą. Eren dzwoni do Ilgaza z informacją, że jeden z mężczyzn, który został znaleziony wraz z siostrą Parsa został zamordowany przy pomocy noża. A na nożu znajdują się odciski, które należą do Nevy... Ale się to wszystko skomplikowało. I to nagle wszystko w jednym odcinku. Yekta w końcu zdobywa adres Lacin. Kobieta, chyba się go nie spodziewa... A na końcu odcinka - kolejna bomba. Ceylin ma zostawić nóż w jednej ze skrytek. Nóż, na którym były odciski Nevy. Cholipa jasna. Jak Ilgaz ma to jej przekazać? Czy pozwoli swojej żonie wpaść w to całe bagno? Ceylin i seryjny morderca... Jeszcze tego brakowało. 2 sezon zaczął się dość mocno i interesująco. Są nowe postacie, kilka starych odeszło. Nie ma ciotki Ilgaza, pokój po niej jest do wynajęcia. Już znajduje chętnych... Neva umarła. Cuneyt w więzieniu. Serdar jeszcze się kręci.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 3, 2023 16:03:20 GMT
Odcinek 36Ilgaz nic nie mówi Ceylin odnośnie tej tajemniczej wiadomości na kartce. Ale ona coś przeczuwa. Przeczuwa, że dzieje się coś niedobrego. Kaya pokazuje pani Ayten teren wokół domu. Jego ojcu nie przypada chyba nowy "lokator"... Pars za wszelką cenę chce dowiedzieć się, kto stoi za morderstwem jego siostry. Każe Ridvanowi, aby ten zdobył nakaz przeszukania mieszkania Nevy... Elif caba zostaje zidentyfikowana. Derya jednak wydaje się być znajome to imię i nazwisko. Któż to może być? Znajoma jakaś dawna? Córka koleżanki? Yekta szuka domu Lacin Ta postać i ten aktor - no rewelacyjny. W końcu mu się udaje znaleźć swój "cel". Ale pani domu nie jest z tego faktu zbytnio zadowolona... Jednak wpuszcza swojego męża do mieszkania, a ten potulny jak baranek mówi to, mówi tamto. I korzysta z prysznica. Boże, co za gościu . Nie dziwię się, że Celinka nie wytrzymuje i jak huragan wpada do domu Lacin. Jedna ofiara zginęła od ciosu nożem w plecy - Neva mogła to zrobić. Druga ofiara miała przeciętą aortę szyjną, trzecia zginęła od uderzenia w głowę. Czy Neva, ta skromna kobieta, mogła zabić ich wszystkich? A sama została uduszona? Przez kogo?! Niezła jadka tam musiała być... Ilgaz zataja z Erenem informację, że w mieszkaniu Nevy zostały znalezione pieniądze. Nie podoba się do Parsowi, który jednak zostaje przesłuchany przez prokuratora... I w tym momencie chłop się rozkleja. Poznajemy kolejne losy Nevy. Neva dowiaduje się, że Cuneyt wykradł pieniądze z firmy Yekty i przechowuje je w jej mieszkaniu. Prosi brata o pomoc, by wziął te pieniądze, ale niestety spotyka się z odmową. Co więcej, kilka osób widzi ją, jak wraca do Stambułu. Pan Haluk, Kaya, ten dziennikarz jeden, adwokacik Tolga... I jeszcze ten lekarz, który spotyka się z Aylin. Jeszcze jego tam brakowało... Same znajome twarze. Czy ktoś z nich macza w tym palce? No nie chce mi się wierzyć, by miał to być ojciec Ilgaza i Cetina... Derya ma dosyć tego, w jaki sposób zachowuje się jej "partner" i wygarnia mu równo w trakcie drogi do sądu. Przez 10 dni ją okłamywał, ponadto po objęciu stanowiska prokuratora generalnego, traktuje ją jak "niższą". W końcu bańka pękła i Derya wyrzuca z siebie wszystko, co jej leży na sercu. Bardzo dobrze. Ozgur napada na Yektę. Siedział chłopak w więzieniu - nie dziwię się. W końcu był małą prawą ręką Yekty... A ten szef policji, następca Kayi - już widać, że lubi bruździć. Zrobił potajemnie zdjęcie, albo otrzymał od kogoś smsa, z tym co było napisane na kartce zaadresowanej do Ilgaza. Pars pewnie wkrótce się o tym dowie. Albo Ceylin. I masz! Dowiaduje się, i od razu mknie do Ilgaza. Kłótnia na maksa... Uczucia wzięły górę. Czy poświęcą Ceylin dla dobra całego śledztwa - i znajdą mordercę? Cinar oczywiście wszystko wyśpiewuje co usłyszy temu młodemu dziennikarzowi. Kolejne informacje ukażą się w radiu, gazetach. Brawo, chłopie. Z Tobą zawsze są jakieś problemy. Ceylin dowiaduje się w końcu od Parsa, że to ona ma być tą, której za zadaniem będzie podłożenie w jednym z pokoi hotelowych narzędzia zbrodni. Wszystko jest dokładnie wyjaśnione, więc daje szansę chłopakom (Ilgazowi i Erenowi) by powiedzieli jej prawdę. Jednak bezskutecznie. W końcu razem z Parsem wpadają do pomieszczenia i Ceylin oznajmia, że wykona to zadanie. Wiadomo, że mąż się sprzeciwia, ale jednak nie może nic zrobić. Jeśli chcą mordercę znaleźć - muszą działać zgodnie z przepisami. I kiedy już jest Ceylin w pokoju hotelowych - dzwoni telefon. Jeśli chce poznać mordercę, jest na parkingu. Musi tylko zjechać windą techniczną. A w tym samym czasie Mehmetcan zostaje porwany ze szpitala. Co tu się dzieje?! Emocje w drugim sezonie wciąż są i akcja się trzyma nieźle. Myślałem, że nie będzie tego WOW, ale się myliłem. Bardzo dobrze się ogląda. Winda sama zjeżdża. Ilgaz, Eren i Pars nie wierzą własnym oczom. Miała ukazać się Celinka ,a jej nie ma... Czy zrobiła tak jak nakazał głos w telefonie? Czy coś jej się stało? Bardzo ciekawe.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 3, 2023 19:56:50 GMT
Odcinek 37Ceylin nie posłuchała chłopaków, lecz zdała się na własną intuicję. Podążając zgodnie z informacją przez telefon, przekazaną przez nieznajomego, zamiast zjechać normalną windą, chowa się w pomieszczeniu dla służby, przemyka innymi korytarzami, aż w końcu zjawia się przed windą towarową, która niby jest uszkodzona. Celinka na to nie zwraca uwagi. Dobrze, że Eren dostał informację, którędy Celinka się wymknęła, i Ilgaz pobiegł do tej windy. W ostatniej chwili nasza ukochana Celinka zostaje uratowana i dostaje porządny opieprz od swego męża. Jeszcze w windzie, tej dobrej już, wywiązuje się mała "wojna" pomiędzy Ilgazem a Parsem. W tym samym czasie Derya zajeżdża do szpitala, z którego został uprowadzony świadek, mały Mehmetcan. Yekta dostaje się do jednego z mieszkań, ale zapomina, że wszystko co w nim jest, należy teraz do Lacin. Po ostatniej akcji u niej w domu, ta się niczego nie boi. Przestrzega go, żeby opuścił dobrowolnie rezydencję. W przeciwnym razie... HOP! Wyje alarm . Nie no, fenomenalnie to zostało przemyślane. Yekta w bamboszach ucieka w popłochu, trzymając pod ramię ubrania i obraz, który jest falsyfikatem. Myśli, że to jest oryginał... Nie podoba mi się to spojrzenie Rafeta, który zastąpił Metina na stanowisku szefa policji... Dziwnie obserwował Parsa, Ilgaza, Erena i Deryę. Mehmetcan zostaje odnaleziony w szpitalu po anonimowym donosie. Niejaki Burak informuje gorącą linię policji, że poszukiwany chłopak trafił do szpitala. Ilgaz z Erenem jadą na miejsce i natychmiast znajdują chłopaka. Ten dziennikarz, który robi zdjęcia, jest z szefem policji na pierwszym miejscu podejrzanych o uczestnictwo w tym wszystkim. Jeszcze ten Yekta rozmawiający z Nevą przed śmiercią. Pewnie o kasie rozmawiali. Gul coś kombinuje od dwóch odcinków. Całe jedzenie niby spalone, niby zjedzone. Ale śladu po nim najmniejszego nie ma. Aylin jest tym faktem zaniepokojona. Komuś zanosi to jedzenie. Tylko komu? Pars jakby mógł to by wziął i sprał Yektę na kwaśne jabłko, gdyby nie Celinka. Biedny Yektuś. Wszyscy się na nim wyładowują. Ale on jakby nie wiedział o tym, że Neva nie żyje. Mehmetcan nic nie pamięta. Albo boi się cokolwiek powiedzieć. Spojrzał na wszystkich, w tym na Tolgę i powiedział, że nic nie pamięta. Czy aby na pewno? Końcówki troszeczkę nie zrozumiałem. Znaleźli identyfikatory. Rozszyfrowali ofiary, ale nie rozumiem co miało znaczyć to zdjęcie zaginionej rodziny? Skąd oni nagle je wzięli. I jak to połączyli z ofiarami... julia mira - może Wy mi podpowiecie, bo cofnąłem się do Waszych komentarzy, ale dalej nic nie wiem . SKĄD nagle znalazło się to zdjęcie zaginionej rodziny? Z powietrza nie wzięli, a nie kojarzę, żeby ktokolwiek prosił o sprawę z zaginionymi rodzinami. Chyba, że nie zwróciłem uwagi na jakiś szczegół. Bo Ilgaz szybko podłapał, że morderca tworzy rodzinę, ale pytanie: SKĄD to zdjęcie I znalazłem Semę w odcinku (prywatnie żona naszego Erena) . Siedziała w Pubie za Erenem.
|
|
|
Post by julia on Jul 5, 2023 17:26:01 GMT
Matthias , zaginęła Neva, Szukano jej, znaleziono, znaleziono też spalony samochód. Na miejscu były ubrania i cztery paszporty. Stwierdzono ,że to była rodzina. Zabójca Nevy dobierał ludzi podobnych do "rodziny" Laborant przyniósł to zdjęcie, po zidentyfikowaniu rodziny, która zaginęła dwa lata wcześniej.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 5, 2023 19:20:03 GMT
Odcinek 38
Na początku odcinka pokazana jest scena jak młody chłopak, biegnąc za piłką, znika w lesie. Sądzę, że w tym momencie został porwany. I tyle. Cała ekipa przedstawia Parsowi prawdopodobny motyw morderstw i być może mordercę. Brat bliźniak jednego z dzieciaków rodziny, który nie jest w żadnym spisie ludności, który jakby nie istniał. Dlaczego nie istnieje? Jaki był powód?! Może coś brat ojca zamordowanej rodziny będzie cokolwiek wiedział na temat swojego bratanka...
Tolga próbuje zrobić zdjęcia jednej sprawy, ale niestety nie udaje mu się, gdyż Ilgaz bez przerwy przebywa w Gabinecie. Dopiero Celinka musi interweniować ze swoim omdleniem. Gdyby nie było to zrobione specjalnie - podejrzewałbym ciążę... Ale jest! Udaje się.
Ozgur próbuje zdobyć swoje pieniądze za to wszystko co wycierpiał przez Yektę. Obraz, który zwinął Yektuś okazuje się być falsyfikatem - przez co nie dostaje milionów. Co gorsza, dostaje w mordę od swojego byłego współpracownika. I trafia do szpitala. Jako osobę do kontaktu i mająca prawo być informowana - jest Lacin. Kolejny raz Lacin rzuci wszystko i uda się do swojego męża?
Ayten okazuje się być tą, u której fryzurę robiła Neva. Kolejna osoba, która krąży wokół rodziny Kayi... Celinka chce prowadzić śledztwo na własną rękę. A Osman wciąż czuje coś do Aylin. Ta z kolei spotyka się w mieszkaniu z tym całym Cetinem - lekarzem, który jest ranny. Wszystko to jest jakieś zagmatwane. W tym odcinku wiele akcji dzieje się równocześnie. A sceny z Aylin są zapychaczami. Jeszcze Gul, która wciąż coś gotuje, i komuś zanosi. Komu?
Cinar wyłapuje na jednym z nagrań nikogo innego jak tego szczura Serdara. Kolejny poboczny wątek.
Kolejne 4 osoby zostają uprowadzone. Na sam koniec Celinka zostaje niestety również wciągnięta w tę "zabawę" mordercy i znajduje się w zamkniętym pomieszczeniu z pozostałymi nieznajomymi. Od teraz tworzą rodzinę... Kolejną z resztą rodzinę. Co morderca chce przez to osiągnąć? Jak on znalazł te wszystkie poszczególne osoby? Na jednej ze ścian jeszcze widnieje wyryte czymś ostrym imię - Neva. Neva pozostawiła po sobie pamiątkę i ślad. Wiedziała, że zginie. Ale chciała najprawdopodobniej - by kolejne osoby wiedziały, że tutaj była.
Pars po kryjomu spotyka się z przedstawicielami firmy autobusowej, którzy w zamian za pomoc w znalezieniu zabójcy (wcześniej dali kartę SD, na której znajdowały się zdjęcia z drona), chcą zmienienia aktu oskarżenia. Zamiast nich, za wszystko ma być odpowiedzialny kierowca. Winę całą ma ponosić tylko on - "szkoda" tylko, że na prośbę Parsa, nie przystaje Derya. Ta od razu się kontaktuje z Ilgazem i Erenem i z początku nie chcą uwierzyć w to, że ich przyjaciel mógłby dokonać czegoś takiego. Ale jak się później okazuje - podejrzenia Deryi są trafne. Policja przyjeżdża do restauracji, w której doszło do spotkania, ale zostało przerwane. Jak się Pars z tego wytłumaczy?
Mam wciąż kilka osób, które mogą być tym mordercą. Lekarzyk, szef policji, Burak (dziennikarz). Nie wydaje mi się, że byłaby to kobieta. Jeszcze zastanawiam się nad Tolgą, ale czy on mógłby być? Ten młody chłopaczek?
Jeszcze wyjaśnia się w odcinku, gdzie tak ciągle pędzi Gul z jedzeniem, które niby jest spalone. Do sierocińca, gdzie dzieci cieszą się na jej widok. Ona się czuje lepiej, gdy widzi uśmiechnięte dzieciaczki i może spędzić z nimi czas.
Odcinek mi się podobał, choć te wątki poboczne w nim dość długo mi się zwlekały... Oby następny był lepszy pod tym względem.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 10, 2023 17:45:26 GMT
💥 Birsen Altuntas powiedziała, że w nowym sezonie serialu „Yargi” może nastąpić przeskok czasowy
|
|
|
Post by Matthias on Jul 10, 2023 19:22:11 GMT
Odcinek 39Celinka zostaje uprowadzona, staje się rodziną z innymi osobami w pomieszczeniu. Ilgaz się w końcu orientuje, że jego żony nie ma wcale w mieszkaniu. Postanawia jej poszukać. Powoli dociera do niego, że została uprowadzona, podobnie jak 4 inne osoby. Wiek i płeć wydają się być zbliżone do poprzedniej rodziny. Celinka ma odgrywać rolę matki - podobnie, jak robiła to Neva. Zostają głodzeni, oskarżają się nawzajem. Co więcej, w pewnym momencie wrzucony zostaje nóż. Kto kogo zabije? Taksówkarz umiera - nie wiadomo, kto pozbawił go życia. Czy on sam się nie dźgnął. Na końcu wrzucony zostaje Burak - dziennikarz. Jak on powiązany jest z tym wszystkim? Jedyne, co udaje się ustalić, to był jedynym który przeżył pożar, a w której stracił całą rodzinę. Czy to on stoi za tym wszystkim? Szkoda mi Ilgaza. Brak Celinki odbija się na jego zdrowiu psychicznym. Nie śpi, praktycznie nie je. Szuka jakichkolwiek poszlak związanych z żoną. Aylin mu na początku pomaga. Później po kolei każdy się dowiaduje o zniknięciu Celinki . Najmocniej odczuwa to Gul, która jedzie do rodziny Kaya - zrobić im wyrzuty. W międzyczasie młodzież szuka jakichkolwiek dowodów potwierdzających, że Serdar kręci się wokół nich. Odwiedzają jego ciotkę. Tugce wymyka się do toalety i znajduje tam męskie ubrania. A w śmieciach - rachunek ze sklepu elektronicznego na dron... Odcinek bardzo mi się podobał. Nie ma co tutaj więcej rozpisywać się, ale jeszcze zwróciłem uwagę na Parsa i Deryę. Małe dwa gołąbeczki kochane. Derya chyba szaleńczo jest zakochana w Prokuratorze Generalnym .
|
|
|
Post by Matthias on Jul 11, 2023 14:14:34 GMT
Odcinek 40-41
No i bum. Wczoraj obejrzałem odcinki, ale dzisiaj dopiero znalazłem chwilę, żeby zająć się przemyśleniami i wrażeniami.
Na pierwszy ogień - Burak Yildirim. Chłopak, dziennikarz. Skończył socjologię. Okazuje się, że tak jak podejrzewał Ilgaz - to on jest mordercą. To on znajdował osoby i wrzucał je do pomieszczenia zamkniętego, gdze konały z głodu, zimna - bądź osoby same się mordowały nawzajem. Sprawiało mu to przyjemność. Szukał wszystkich zgodnie z wiekiem i płcią - jak jego członkowie rodziny, którzy spalili się podczas pożaru. I tylko on sam się uratował. Ilgaz od razu go zdemaskował, kiedy mówiąc Celince, że mdleje na widok krwi, nie zemdlał w trakcie przesłuchania, gdy jeden z policjantów podał mu szklankę wody, a z nosa ciurkiem leciała krew. Cudowne ozdrowienie. Ciężko było znaleźć jakiekolwiek jednak dowody na to, że to on stoi za tymi porwaniami i morderstwami. Jednak w końcu Przewodniczący jednej ze szkół otrzymał informację, że Burak przygotował ankietę dotyczącą mordowania osób i rozesłał z logiem szkoły. I taką ankietę większość osób wypełniła. A on tylko zebrał informacje i dane, i jak się wszystko zgadzało - to hyc, i mamy nową rodzinkę.
Dziadek Buraka nie wierzy w to, że jego wnuk mógłby okazać się mordercą. Za żadne skarby. Podczas ucieczki Buraka, Eren zostaje postrzelony i pada na ziemię. Ilgaz nie pozostaje dłużny, i strzela do młodego chłopaka, który osuwa się na ziemię. Hemofilia robi swoje i rana. Szybko się wykrwawia i umiera na rękach prokuratora. Co więcej, jak sam stwierdził Burak - każdy może stać się mordercą. Nawet Prokurator.
Za tajemniczym zgłoszeniem na infolinię policji odnośnie ciała w studni - stoi nikt inny jak nasz Yektuś, który cierpi na wymyśloną śmiertelną chorobę. Nagrał się i zmodyfikował tak głos, aby nie można było go rozpoznać. Ktoś widział, jak Burak wrzuca ciało do studni. I poinformował Yektę. Tajemniczy telefon. Burak był w szoku, że ktoś go nakrył. Do tej pory nikomu nie udało się nic zobaczyć. A tu proszę. Niespodzianka. Yekta ponadto wprowadza się do Lacin - źle to się skończy....
Jeśli Burak umarł, to umarł także wątek z rodziną. Co scenarzystka planuje teraz wprowadzić? Zobaczymy w 41 odcinku.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 11, 2023 16:33:19 GMT
Odcinek 42
Burak trafia z Erenem razem do szpitala. Muszą się nimi dobrze zająć, bo z żadnym nie jest dobrze. Do szpitala przyjeżdża także dziadek Buraka, który już grozi, że zajmie się Ilgazem stosownie. Prokurator miał broń i postrzelił człowieka. Yekta widać nie może w to uwierzyć. Może się zemścić na Ilgazie za to, co ten zrobił jemu w 1 sezonie. Celinka w końcu dodzwania się do męża i dowiaduje się prawdy. Rusza do szpitala podobnie jak Pars i Derya, których Ridvan informuje o całym zajściu. Więc teraz cała akcja będzie kręciła się wokół szpitala.
Lekarz wychodzi z bloku operacyjnego i informuje, że Eren żyje. Udało się go uratować w przeciwieństwie do Buraka. Haluk wychodzi ze szpitala, i informuje Ilgaza, że mu nie odpuści. Odpowie za to morderstwo. Dziwne, że chłop dalej nie może uwierzyć w to, że jego wnuk był seryjnym mordercą...
Tugce wyładowuje z siebie gniew na Cinarze za to, że ten jego rzekomy przyjaciel mordował ludzi i przez którego o mały włos nie straciła ojca. Cinar - chłopie, Twoja rola w tym serialu jest najgorsza... Ja wiem, że taki jest scenariusz, ale z Tobą nie ma nic kolorowego.
Yekta robi wszystko, aby Ilgaz poszedł siedzieć. Na domiar złego, dobrze myślałem, że Rafet - nowy szef komisariatu - coś kręci. I proszę bardzo! Z samym Yektą. Yekta wszędzie wsadzi swoje paluchy... Że też go nie wsadzili do pierdla na długie lata za oszustwa. W sprawie morderstwa Buraka robi się nieciekawie. Na miejscu zbrodni nie znaleziono jednej łuski. Kobieta, która była służącą u Haluka zeznała, że słyszała trzy strzały. Nie cztery... Ilgaz upiera się, że były cztery. Dwa strzały oddał Burak w kierunku Erena. Jeden Ilgaz w powietrze, i jeden w kierunku Buraka. I jednej łuski wciąż brakuje. Ktoś mąci.
Yekta wybiera się do biura nadinspektora - Turguta Ali'ego i opowiada mu całą historię związaną z morderstwem Buraka. Bacznie zważa na każdy szczegół, i gdybym nie znał Yekty, mógłbym uwierzyć w to co mówi. Wszystko ma jakiś sens... Dodatkowo jeszcze ta łuska. Wydaje mi się, że Turgut zainteresuje się tą sprawą. Po pewnym czasie zjawia się w prokuraturze i wzywa Erena, Ilgaza i Parsa do siebie. Do swojego nowego gabinetu. Oznajmia im (spóźnionym), że dokładnie przyjrzy się sprawie związanej z ciałami w studni, przejrzy akta, gabinety... Zrobi jedną wielką kontrolę. Turgut Ali Duymaz - nowa postać, i groza w serialu. Yektę to najchętniej bym powiesił za... Nie powiem już co. To jest taki karaluch, który węszy i zawsze wtrąci swoje trzy grosze. Zemści się. Zemści...
|
|
|
Post by Matthias on Jul 11, 2023 18:29:58 GMT
Odcinek 43Prokurator Derya również zostaje wezwana do gabinetu Turguta. Każdemu się oberwie. Dziwne, że Celinki nie wezwał... W sumie. Ona sama wkroczyła w jego cztery ściany i wyjaśniła mu, że popełnia błąd. Ma dziewczyna odwagę sprzeciwiać się Nadinspektorowi. Ponadto poinformowała go, że ma pełne pełnomocnictwo w tej sprawie (związanej z morderstwami) co pozwala jej być blisko pana Turguta. Oj, facet nie będzie miał życia z nią . Turgut zabiera się do roboty. Derya mu pomaga... Rafet śpiewa jak kanarek. Żadne akta nie trafiały do jego gabinetu, a on sam nie był o niczym informowany. Widać, że Derya gotuje się ze złości. Ponadto Turgut informuje prokurator, żeby w czasie trwania śledztwa - nie miała żadnych kontaktów z trójką "przyjaciół". Na szczęście nic nie wie o tym, że pomiędzy nią a Prokuratorem Generalnym coś iskrzy. Inaczej byłaby skończona. Cała rodzina Ilgaza i Celinki zbiera się w jej "kancelarii" i postanawia połączyć siły. Znaleźć dowody obciążające Buraka. Ubrania nagrania, samochód - cokolwiek, co pozwoli uratować Erena, Ilgaza i Parsa od konsekwencji związanych z oskarżeniem. A Yekta robi wszystko żeby całą tą trójkę oczernić w różnego rodzaju mediach. Co za cholera. O ja pierdykam... Haluk i Turgut Ali są ze sobą spokrewnieni! To tak chłopaki nie mają szans. Turgut zrobi wszystko, aby pomścić członka swojej rodziny. Uuu, dziadek Mehmet jednak zajmie się Yektą. Powiało grozą . I dobrze. Mehmecik jak się za coś weźmie, to doprowadzi sprawę do końca. Pociągnie za odpowiednie sznurki i otrzyma informację taką, jaką chce. Hahaha. Nie mogę. Jak szybko dziadek Mehmet zajął się Yektą. Podjechał na stację benzynową, samochód zapakował na ciężarówkę i siup - auto było, auta ni ma . Z Yektą w środku. Młodzi pojechali do siłowni, do której chodził Burak. Z pomocą Ceylin otwierają szafkę, a tam kluczyk. W tym samym czasie Gul znajduje sklep, w którym Burak najprawdopodobniej kupował ubrania. Co więcej nawet sprzedająca kojarzy Buraka . Coraz cieplej, coraz cieplej... Ceylin z chłopakami znajduje miejsce po kuli, i po przyjeździe ekipy kryminalistycznej, znajdują nabój. Turgut chyba wie, że może przegrać tę wojnę . Z tą ekipą nie wygra. Po znalezieniu mieszkania Buraka, które ukrywał przed całym światem, w środku znajdują nagrania, ubrania, eter i wiele innych dowodów poświadczających, że Burak Yildirim jest mordercą. Turgut Ali nie miał innego wyjścia jak poinformować prasę o wyniku śledztwa i przywróceniu do pracy całej trójki. Co więcej, awansował Erena na Nadkomisarza . Ale żeby nie było słodko, Cinar z dziewczynami wpadają na Serdara, który ma zamiar opuścić kraj z fałszywym paszportem i pieniędzmi. Na miejscu zjawia się także po telefonie Gul, Aylin, Osman... I dziadek Mehmet. Na samym końcu odcinka każde z nich podczas kolacji jest spięte i zdenerwowane, co nie umyka niektórym członkom rodziny... A na wysypisku śmieci znajdują policjanci po zgłoszeniu Serdara. Ciało martwe chłopaka. Kto teraz jest odpowiedzialny za jego śmierć?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 12, 2023 15:01:45 GMT
Odcinek 44
Jak się zakończyła sprawa z mordercą, który tworzył sobie rodziny, to żeby akcja nie spadła do zera - trzeba było coś nowego wymyślić. Morderstwo Serdara tym razem jest na 1 miejscu. Ilgaz, Pars, Celinka i Eren, nie zdając sobie sprawy z tego, że ich bliscy są zamieszani w to morderstwo, rozpoczynają poszukiwania jego mordercy. Choć przy stole i w domu, jak sama Celinka stwierdziła, wszyscy domownicy zachowują się jakoś dziwnie, nie przyszło jej do głowy to, że mogą być świadkami albo też i mordercami chłopaka... Nikt nie zasługuje na śmierć, ale jednak się stało.
Po tym jak Turgut opuścił komisariat policji, wszyscy nastawiają się przeciwko Rafetowi i Yekcie. Rafet ma teraz śledztwo z nim w roli głównej. Tak kręcił z Yektą, że wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle. Co więcej Yekta ma jeszcze asa w rękawie. Pocisk, który Rafet mu dał. Kiedy zamierza wykorzystać to?
Rodzina Mehmeta, jak i Gul stara się posprzątać miejsce morderstwa. Szpachlują, myją, palą rzeczy. Ale niestety - Osman postrzelony czuje się coraz gorzej. Parla panikuje, Aylin nie wie co robić. Przyjeżdża pielęgniarka, która zamieszkała na parterze u rodziny Kaya, i stara się opatrzeć w jakikolwiek sposób ranę postrzałową.
Lacin wie, że Yekta nie jest chory. Ale chce sprowadzić do domu Omera - syna Yekty. Czyli Yekta ją zdradzał na prawo i na lewo... Co za gościu. Choć bez niego - serial straciłby swój urok.
Na końcu Aylin zostaje przyłapana przez Celinkę, jak idzie do apteki i kupuje rzeczy na oczyszczanie rany. I na samym końcu wpada do pokoju z Osmanem, i wszystkim szczęka opada. Świetnie, Celinka. Brawo. W końcu dowiedziałaś się, co rodzinka knuje za Twoimi plecami. Pomożesz im, czy też podkablujesz? Tylko jeszcze nie wiemy, kto zabił. Niby Gul trzasnęła łopatą Serdara po łbie, ale czy to akurat byłby śmiertelny cios?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 12, 2023 16:36:20 GMT
Odcinek 45
Oglądam serial i wciąż pisałem Mehmet... A nie Merdan... Miałem na myśli Merdana, a wciskałem Mehmeta. Jestem geniuszem. Osman skłamał. Powiedział, że postrzelił go Cetin. Facet, szkoda że nie zarypałeś kulki w głowę, to byś takich kłamstw nie wygadywał. I reszta domowników milczy. Cóż za cudowna rodzinka.
Aj, Cetin - niby ten lekarzyk. Coś słabo dzisiaj styki mi działają. Ja myślałem o Cinarze. A tu chodzi o tego lekarzyka, który przymilał się do Aylin. No, w sumie miałoby to sens. Wziął, poszedł do niego. Chciał się z nim skonfrontować - pif paf, dostał pocisk. Celinka chce od razu poinformować o całym zajściu Ilgaza, ale jednak coś ją przed tym powstrzymuje. Dziewczyno, nie wiesz nawet w jakie bagno wpadniesz jeśli nie powiesz o tym swojemu mężowi. On nie lubi kłamstw. Derya wyładowuje się na Rafecie za to, że ten wszystko śpiewał Turgutowi. Nie będzie miał szefie życia na tym komisariacie.
Yekta urządza sobie przytulny gabinecik. Rozkaz tu, rozkaz tam. Co Ty jeszcze będziesz knuć?
Derya prowadzi sprawę z Ardą, przyjacielem Ceylin. Ta jest jego obrońcą. Między kobietami dość często dochodzi do spięć. Mam nadzieję, że nie skoczą sobie do gardeł i linia "koleżeńska" nie ulegnie zerwaniu przez jednego człowieka. Nawet Pars boi się w tej sprawie cokolwiek zrobić. Bo nie wie, czyją stronę trzymać. Niby żadną, ale jednak jest pomiędzy młotem, a kowadłem. Celinka wpada z kwiatami do Deryi i na tym miła atmosfera się kończy. Derya informuje koleżankę, że nie pozwoli jej na to, żeby ktoś złamał jej zasady. Ona jest prokuratorem i przed niczym się nie powstrzyma. Celinka jest wkurzona - nie dziwię się.
Reklama Fairy do mycia szkła - po prostu mnie rozbroiła na łopatki. No po prostu padłem. Z jaką gracją Derya zaczęła pryskać to naczynie. Nic nie było zamazane - idealny pokaz.
Ilgaz i Eren przesłuchują potajemnie, tak przy okazji młodzież i coś im nie pasuje w zeznaniach. Mały szczegół, ale jednak coś. Człowiek, który podawał się za mordercę Serdara, widać że nim nie jest. Nie ma pojęcia o tym, jak policja pracuje, i każde jego słowo - jest udowadniane. Cokolwiek powie, jest obalane. A więc ktoś inny jest mordercą. Ilgaz z Erenem dowiadują się, że przy meczecie ktoś zgłosił, że słyszał dwa odgłosy strzałów. Od strony doku. Doku, w którym Serdar miał odebrać paszport i zjawiło się wiele osób z rodziny Celinki i Ilgaza. Po przyjeździe na miejsce zbrodni, i bacznie się wszystkiemu przyglądając, Ilgaz znajduje za świeżo zaszpachlowanym miejscem na ścianie miejsce po pocisku. Każde wezwać osoby zbierające dowody. Gokce będzie miała pełno roboty.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2023 16:12:17 GMT
Odcinek 46
Lacin przyprowadza Omera wprost do gabinetu Yekty. Ten na początku uważa to za żart. On, ojcem jego? Chyba w snach. A Lacin jest pewna siebie i informuje ich, że wykonają test DNA. Wyjawia także, że nie uwierzyła w tę chorobę Yekty. Sprowadziła go do siebie tylko po to, aby Omer nie czuł się dziwnie, że jego ojciec szwenda się po jakichś komórkach. I w jakich warunkach on mieszka... I co najlepsze, Lacin się w ogóle go nie boi. Informuje go na odchodne, że jeżeli nie wykona testu DNA - wyrzuci go raz na zawsze z mieszkania. Brawo Ciociu Lacin!
Na miejsce zbrodni zjeżdża się ekipa kryminalna z Gokce na czele. Wertują, wszystko sprawdzają dokładnie. Każdy ślad, włos zostaje przez nich zapakowany w foliowy woreczek i pójdzie do ekspertyzy. Co więcej, Ilgaz znajduje fragment paragonu, który wypadł Parli z kieszeni. Na paragonie widnieje nazwa szkoły, do której uczęszcza Parla i Tugce. W tym samym czasie Celinka traci cierpliwość, i kiedy ma dzwonić na policję, w domu zjawia się Merdan z resztą ekipy i informuje Celinkę, że cała rodzina widziała Serdara w dniu jego śmierci. Tym samym wszystkie oświadczenia i zeznania, które mieli - są nieaktualne. Nieźle się zagotowało w niej...
Po przybyciu na komisariat policji, zjawia się także wkrótce Ilgaz z Parsem i Erenem, i każdy z osobna zostaje na nowo przesłuchany. Wciąż jednak nie wiadomo, kto pozbawił życia Serdara...Kolejne sceny są przedstawiane widzom. Ale nie ma jeszcze momentu pozbawienia go życia. Kolejne poszlaki wychodzą na jaw. Dzieciaki coraz bardziej się pogrążają.
Cetin, który zalecał się do Aylin, to tak naprawdę Selcuk - z wywiadu. Dlatego nie mógł powiedzieć kim tak naprawdę jest.
No i na końcu coraz ciekawiej się robi. Gokce informuje Erena, że krew znaleziona na miejscu zbrodni, należy do Serdara. Zatem wszystko zaczyna łączyć się w całość. Nie został zamordowany nigdzie indziej. Tylko wciąż nie wiadomo kto. Merdan się przyznaje na komisariacie, opowiada wszystko. Parla jednak na końcu mówi Ceylin, że to ona go zabiła. I mamy scenę jak walka pomiędzy młodzieżą a Serdarem wybuchła. Perve wbiła pilnik w okolice karku, a Parla sprzedała mu cios cegłą. Padł. Ale podobno jeszcze żył...
Sema to ma pomysły na prowadzenie akcji. Cały czas coś się dzieje. Praktycznie w ogóle nie było w tym odcinku zapychaczy.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2023 16:52:32 GMT
Odcinek 47
W tym odcinku to niezbyt wiele się działo ciekawego... Merdan zostaje przesłuchany i trafia do aresztu. Przyznaje się i informuje sędziego, że podda się każdej karze. Celinka próbowała go ratować - w końcu jest śmiertelnie chory. Przy okazji, o tym fakcie dowiadują się wszyscy. Każdy chce, by Parla nie poszła do więzienia. A Merdan? W sędziwym wieku, schorowany - może skonać w więzieniu. Cóż za egoiści. A on bierze odpowiedzialność za coś, czego nie zrobił.
Aylin próbuje wyrobić fałszywy paszport. W tym celu znajduje jakikolwiek sposób na zdobycie pewnej sumy pieniędzy. A ten cały Selcuk - to nie wygląda na żadnego z wywiadu gościa. Co więcej - po stanie jego mieszkania wnioskuję, że jest to po prostu złodziej, który tylko capnie jej torbę z pieniędzmi i zniknie z życia. Aylin, w coś Ty się wpakowała kobieto...
Celinka oznajmia rodzinie, że zrobi wszystko, aby Parla nie trafiła do więzienia. Jednak wie też, ile będzie ją to kosztować, gdy tylko prawda wyjdzie na jaw. Kłamstwa, ochrona mordercy... Celinka, Ty chyba nie pomyślałaś ile możesz stracić. Parla w końcu może mówić, że zabiła go w obronie własnej. Na jakiś czas trafiłaby do więzienia. W sumie to ona sama chciała się przyznać, ale spotkała się ze znacznym sprzeciwem ze strony rodziny i przyjaciół. Próbuje jeszcze dowiedzieć się, czy Yekta jest z tą sprawą jakąś powiązany i wychodzi na to, że jest... Gdzie on w sumie nie wścibia swojego nosa i czterech groszy.
Ilgaz z Celinką udają się do Kapadocji. Derya w końcu znajduje miejsce, gdzie przebywa żona Ardy i jego córka. On zostaje uwolniony. Pars się oświadcza i ma gdzieś to co powiedzą media na temat jego związku z Prokurator Deryą. A zakochani z Kapadocji udają się na małe wspinaczki i zwiedzanie. I Ilgaz dowiaduje się, z anonimowego sms-a, że to nie Merdan jest mordercą, lecz Parla. Co z tym faktem zrobi? Powie Celince? Zapyta się jej, czy coś wie na ten temat?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2023 17:17:44 GMT
Odcinek 48
Ilgaz jest wstrząśnięty tajemniczym, anonimowym e-mailem. Celinka udaje jakby nic nie wiedziała. Myśli o tym, jak Yekta może im grozić. Nagranym filmikiem? Zdjęciami? Domyśla się, że był z Ozgurem na wysypisku. Ktoś musiał powiadomić policję o martwym Serdarze. Co więcej, cała rodzina Celinki zachowuje się tak, jakby nic się nie wydarzyło. Ilgaz wysyła maila Parsowi, by ten spojrzał na to swoim wzrokiem. I też doznaje szoku. Podobnie jak Eren... Czy teraz będą wszyscy szukać Parli?
Merdan wciąż nie przyznaje się do winy. Nie pozwoli dziadek trafić Parli do więzienia. Kolejny raz Eren z Parsem będą przeglądać Akta i szukać wszelakiego rodzaju wskazówek, mogących wskazywać na to, że to właśnie ta młoda dziewczyna jest odpowiedzialna za śmierć Serdara.
Yekta z Ogurem udają się na wysypisko - mamy dokładny fragment z przeszłości, a na nim uwiecznioną chwilę jak Yekta kaleczy się w dłoń. Stąd ta krew. Znajdują martwego Serdara i każą młodym chłopakom zadzwonić na policję z informacją o znalezieniu denata. Kolejne kropki łączą się ładnie w całość.
Celinka i Ilgaz wciąż odpoczywają w Kapadocji. Celinka próbuje o wszystkim zapomnieć, jednak Ilgaz myślami znajduje się w Stambule i w głowie kłębią mu się różne myśli związane z morderstwem popełnionym przez Parlę. Po powrocie z Kapadocji, udaje się do Yekty, by dowiedzieć się, co knuje ten podły psychopata. Aylin zostaje potrącona przez samochód, kiedy biegnie do samochodu Osmana. Parla postanowiła się przyznać policji, że zamordowała Sedara. Na szczęście Cinar ją ratuje. No, chłopaku. Zaimponowałeś jej.
Yekta chce, żeby Celinka kogoś zabiła. Porąbało go? Celinka, opamiętaj się... Yekta jednak wysyła nagranie Ilgazowi. A ten odtwarza je w samochodzie. No to po ptokach. Informuje Parsa i Erena. Wszystkie dzieciaki są podejrzane, bo były w chwili morderstwa razem. Ilgaz mówi żonie o tym, że Parla jest morderczynią i jest w szoku, gdy Celinka oznajmia, że wiedziała. Próbuje go jakoś przekonać, ale słabo jej to idzie. Udaje się do domu, gdzie natychmiast każe Parli się pakować. Musi opuścić Turcję, bo Ilgaz się nie podda. Tym samym znajdują się na lotnisku, gdzie Celinka kupuje bilet siostrzenicy do Bośni i Hercegowiny. I kiedy już zmierza przez kontrolę - Ilgaz wkracza z Erenem na lotnisko i przyłapuje Celinkę.
W następnym odcinku BĘDZIE się działo. Akcja, akcja i akcja. Nie zwalniają tempa.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2023 18:09:01 GMT
Odcinek 49
Haluk próbuje zatrzeć ślady. Dziennikarz, który przygotował wywiad z Ilgazem, a potem został przyciśnięty do ściany, ginie od ciosu nożem. Haluk próbował go jeszcze uratować, ale chłopak skonał dosłownie przy nim. Kiedy już znajduje się przy drzwiach, policja go wita za progiem. Kto go wrobił? Yekta? W końcu, tylko Yekta musiał zrobić coś, aby uwolnić się od swego "pracodawcy". A gdy ten trafi do więzienia, będzie wolny i szczęśliwy.
Cała rodzinka Celinki musi udać się na komisariat wraz z Parlą. Ach, dziewczyno... Teraz to żeście naważyli bigosu. Parla zostaje również zatrzymana, nie udaje jej się polecieć do Bośni i Hercegowiny. Pomiędzy Celinką a Ilgazem dochodzi do kłótni. Jedna za drugą. Nie wróżę dobrze temu małżeństwu.
Reszta odcinka skupia się na obronie wszystkich oskarżonych. Parla przetrzymywana jest w domu Metina, za prośbą Celinki. I w dniu rozprawy, główna podejrzana stawia się przed prokuratorem generalnym. Udało się. Ponadto podczas rozprawy następuje solidna wymiana argumentów, przemawiających za uniewinnieniem wszystkich oskarżonych, i Celince się to udaje. Szkoda tylko, że kosztem tego wszystkiego, ucierpiało jej małżeństwo. Ilgaz w głębi serca się cieszy, że wszystko udało się jakoś uratować. Ale tęskni za żoną. Jednak z drugiej strony nie potrafi jej wybaczyć kłamstwa.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2023 19:36:17 GMT
Odcinek 50Odcinek rozpoczął się od sceny poszukiwania niejakiej Ferdy, która prawdopodobnie jako panna młoda, została zamordowana w morzu. Opona, która opadła na dno, a do której dziewczyna była przywiązana, w końcu "umożliwiła" ciału wypłynięcie po tym, jak wstążka się rozwiązała. Natychmiast ciało zostaje zauważone i ekipa Erena zjawia się na miejscu zbrodni. Prawdopodobnym miejscu zbrodni. Ilgaz przyjeżdża do miasta w dniu, w którym ma się odbyć rozprawa sądowa odnośnie rozwodu z Ceylin. Czy się rozwiodą? Ciężko stwierdzić. Myślę, że się rozwiodą. W końcu jak Celinka mogła okłamać Ilgaziątko. To cud, że mimo to, udało jej się wszystkich wyciągnąć z więzienia. Ayten, która mieszka na parterze u Metina - zaczęła pracować u Yekty. A toż Ci niespodzianka. Czyżby była kolejną wtyczką Merdana? A co najlepsze, przychodzą w końcu wyniki testu DNA. Omer wkracza do rodziny Tilmenów. Wynik jest pozytywny. Lacin jest wniebowzięta, natomiast mężulek niekoniecznie. Haluk ma zostać skazany na dożywocie. Oj, chyba pożegnamy się z tym bohaterem. I w tej chwili Yekta staje się samodzielnym prawnikiem, którego nikt nie będzie kontrolował. Kuźwa. Co to za gościu śledzi każdego członka rodziny Celinki i Ilgaza? Żuje gumę, i jest dosłownie wszędzie. Gdzie tylko się nie pojawią, to się zjawia. Rodzinka Serdara? Czy kolejna wtyczka Yekty? Omer zabił tego dziennikarza? Ooo, chyba tatuś sam jest w szoku, że dochował się takiego syna. No, Yekta. Brawo! Masz teraz kolejną swoją dumę. Najpierw Engin, teraz Omer. Większość odcinka to była związana z Ferdą. Przesłuchiwanie, potwierdzenie tożsamości zmarłej kobiety. Kolejne poszlaki. Ilgaz z Celinką unikają się jak mogą, a gdy przychodzi do rozmowy, to tylko rozmowa ma charakter pojedynczej wymiany zdań. Na końcu, na nagraniu z wesela, Celinka dopatruje się "Cetina" - ukochanego Aylin. Co on tam robił? Łowił kolejną bogaczkę. Natomiast po odebraniu telefonu, zamiera. Ktoś mówi, że jej ukochany mąż zginie, jeśli sprawa nie zakończy się oświadczeniem o popełnieniu przez Ferdę samobójstwa. Ale żeby było troszkę radości - Pars i Derya spodziewać się będą dzieciątka . Ojej, małe Parsiątko .
|
|
|
Post by mira on Jul 17, 2023 6:24:17 GMT
Matthias, ale przyspieszyłeś! Mnie się niestety nie udało obejrzeć wszystkich odcinków, od ostatnich zapowiedzi zaliczyłam jedynie 57 i połowę 58. Ostatnie dwa tygodnie spędziłam z dala od internetu. Lepiej mi się ogląda seriale, gdy wchodzę w tryb praca-dom. Na urlopie nie mam czasu na takie rzeczy
|
|
|
Post by Matthias on Jul 17, 2023 7:52:36 GMT
mira - powiedziałem sobie, że jak skończy się dziewczyna, to będę nadrabiał seriale. Od soboty zacząłem urlop, więc teraz tylko wieczorami coś zdziałam. Przyjechałem na wieś i całe dnie na zewnątrz Więc Wyrok myślę będzie leciał teraz, gdy będę siedział na tarasie, przy kubku gorącej herbaty i może uda mi się skończyć . Tak to jest jak się zwlekało z oglądaniem wcześniej. A muszę się przygotować na 3 sezon .
|
|
|
Post by Matthias on Jul 17, 2023 21:23:18 GMT
Odcinek 51Celinka odbiera telefon z nieznanego numeru. Ciężko stwierdzić kto to może być, jednak groźba pod adresem Ilgaza brzmi dosyć groźnie. Albo mężulek zakończy sprawę jako samobójstwo, albo coś mu się stanie. Mężczyzna. Głos mężczyzny wbija się w głowę Celinki. Znajduje jakiś pretekst, ale Eren i Ilgaz nie są głupi. Od razu zauważają podejrzaną reakcję u dziewczyny. Ilgaz - Celinka Cię kocha . I nie pozwoli, żeby stała Ci się krzywda. Dlatego udaje się do Parsa. Może on coś doradzi i wskóra w tej sprawie. Sprawa Ilgaza wciąż nie posuwa się do przodu. Oprócz środków uspokajających - nic tak naprawdę chłopaki nie znaleźli. Stoi sprawa w miejscu. Pewne jest, że to było morderstwo. Ale jak to udowodnić, i kto stoi za tym wszystkim? Myślałem, że to ciotka stoi za tym. W końcu wycierała zabłocone buty na ślubie, póki panna młoda jeszcze nie zeszła na dół. Derya zwierza się Celince ze swej przeszłości. Był w jej życiu pewien dziennikarz, Erhan. Byli małżeństwem. Jednak on został postrzelony i zmarł, a ona, nosząca jego dziecko, tydzień później je traci. Dwie tragedie w przeciągu jednego tygodnia. Coś strasznego. Że też ta kobieta się po tym wszystkim pozbierała. Mama panny młodej poprosiła o sok wiśniowy do pokoju panny młodej. No nie wierzę, żeby to matka miała odwagę dosypać środków uspokajających do tego soku i podać własnej córce. To już byłby szczyt wszystkiego... Okazuje się, że jedyną osobą, która zażywa tabletki jest ciotka Ferdy - Sultan. Nie może mieć kobieta dzieci, więc chciała Ferdę mieć tylko i wyłącznie dla siebie. W całej tej sprawie wychodzą kolejne niuanse. Brat Ferdy sprał siostrę, gdy ta chciała uciec do ukochanego. A co najlepsze - Ferda została oddana, i uregulowała dług hazardowy . Ludzie drodzy. Naprawdę? Kobieta za dług?! Gdzie tu poszanowanie płci pięknej... Omer z Yektą zaczynają tworzyć zgrany team. Myślę, że Omer coś kombinuje, ale jeszcze nie wiem co. Zbliżył się do swojego ojca, ale ten uśmieszek pod nosem, gdy usłyszał, że będzie mieć swój własny pokój - przeraził mnie. W międzyczasie, gdy Ilgaz udaje się na noc do Celinki (ach, jaka to była romantyczna noc) - ktoś podkłada bombę pod samochód. I pod komisariatem wybucha, raniąc Parsa i Metina. Czy będzie kolejna ofiara? Mam nadzieję jeszcze, że Derya nie poroni...
|
|
|
Post by mira on Jul 18, 2023 6:49:08 GMT
Wczoraj zaczęłam 61 odcinek, ale nie chce mi się komentować. Może napiszę coś, gdy obejrzę całość. Generalnie ogląda mi się bardzo dobrze. Ceylin, Yekta i Eren wprowadzają teraz odrobinę humoru, co po tych wszystkich tragicznych wydarzeniach z udziałem m.in. Ridvana, Ozge i Parsa, przynosi pewne ukojenie. Oczywiście wiem, że nie na długo, bo przede mną odcinki, w których Ceylin zostanie oskarżona o zabicie Ilgaza...
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2023 9:03:34 GMT
Zakończyłam oglądanie drugiego sezonu. Oglądało się bardzo dobrze, Sema wciąż ma nowe, ciekawe pomysły. Serial jest wielowątkowy, bohaterowie w różnym wieku, przez co mają różnorodne problemy, do tego akcja posuwa się dość szybko i zdecydowanie nie jest nudno. Aczkolwiek muszę przyznać, że tych kilka ostatnich odcinków to istne szaleństwo i nie jestem pewna, czy Sema trochę nie przesadziła. Co chwilę jakiś trup, co chwilę gruba afera, co chwilę ktoś trafia do więzienia, po czym zostaje z niego wypuszczony, nawet jeśli nie został uniewinniony. Adwokaci stają się podejrzanymi, trafiają do aresztu, a potem, nadal z zarzutami, dalej wykonują swoją pracę. Czy takie coś jest w ogóle możliwe??? Trochę mnie też razi taka szybka przemiana bohaterów. Yekta od zawsze był kreowany na postać negatywną. Co prawda oryginalną, zabawną, a przez to i w jakiś sposób sympatyczną (jakkolwiek to brzmi ), ale wiadomo było, że to nieuczciwy facet, oszust, kombinator. A tu nagle okazuje się, że Yekta ma serce, potrafi być delikatny, potrafi okazać zrozumienie i wsparcie. Trochę mnie ta przemiana zaskoczyła, choć teoretycznie ma logiczne wytłumaczenie, bo Yekta ratował także swój tyłek. Kolejną postacią, która nagle przeszła przemianę, jest Ali Turgut. Poznaliśmy go wcześniej i polubiliśmy. Ucieszyłam się, że po śmierci Parsa pojawił się znowu. Ale niestety także i on okazał się szują. Jeszcze do końca 62 odcinka było mi go szkoda. Popełniał przestępstwa, ale widać było wewnętrzne rozterki, jakieś wyrzuty sumienia, nawet w którymś momencie łzy. Wiadomo było, po co to robi. Ale w 63 odcinku zachowywał się jak robot, jak zimnokrwisty bandzior. Ciekawe, co będzie w trzecim sezonie? Ali Turgut popełnił samobójstwo, ale Omer wciąż żyje. Czy zdoła wyjść z więzienia i nadal będzie mieszał? Brat Serdara też żyje. Poza tym zemsty może chcieć szef policji, którego zwolniono ze służby, a który w przeszłości również popełniał przestępstwa. No i ciekawa jestem, co działo się w tym czasie z Ilgazem. Czy Deyra naprawdę wyjedzie? Jacy nowi bohaterowie pojawią się w serialu? Ogólnie wiadomo było, że Ilgaz żyje, bo bez niego byłoby to bez sensu. No i ani razu nie pokazano trupa. Po tym Eren momentami dziwnie się zachowywał. Ale co by było, gdyby Metin nie dostał zawału i odkrył prześcieradło? Albo co byłoby, gdyby Metin naprawdę zmarł? Czyje ciało Cinar odebrał z kostnicy? Dlaczego nie powiedzieli Ceylin prawdy? Chciałabym znać takie szczegóły. Końcówka przewidywalna, ale mnie się nawet podobała. Tak musiało być, takie zakończenie tutaj pasowało. Pytanie, czy Ilgaz teraz się ujawni, czy nadal będzie się ukrywał?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 19, 2023 21:28:04 GMT
mira ale żeś przyspieszyła . Ja powolutku powolutku brnę do przodu. Odcinek 52Odcinek tak naprawdę - o wszystkim i o niczym. Wszystko cały czas kręci się wokół morderstwa Ferdy. Auto Ilgaza wybucha, Metin z Parsem trafiają do szpitala. Na szczęście żadnemu nic poważniejszego się nie stało. Na kamerze pod kamienicą Ceylin widać, jak ktoś podchodzi do samochodu Ilgaza i montuje bombę, jednak późna pora i dobry kamuflaż - uniemożliwiają rozpoznanie tej osoby. Kolejne anonimowe telefony do Ceylin, by Ilgaz zostawił tę sprawę, bo inaczej zginie. I gdy kolejne poszlaki się kolekcjonuje, tak kolejne sprawy wychodzą na jaw. Brat Ferdy miał dług - bagatela, 350 tys. I zostaje on umorzony przez Salima - ale nic za darmo. W zamian chce jego siostrę. Siostrę, która kocha kogoś innego. Braciszek robi wszystko, żeby do ślubu doszło, i żeby miał czyste konto. Szkoda tylko, że jego siostra umiera. Derya chce usunąć dziecko. Nic nie mówi o ciąży Parsowi. Chce to zrobić w tajemnicy przed nim, jednak Celinka nie chce na to pozwolić, i gdy wszyscy siedzą razem przy stole, wypala o brzuszku w sukni ślubnej. Hop! Pars, gratulacje - będziesz ojcem. Derya chyba dość długo nie wybaczy tego przyjaciółce. Defne zostaje uprowadzona, Metin zostaje po raz kolejny ranny. Dobrze, że udaje się policjantom znaleźć Metina jeszcze żywego przy głównej drodze. W przeciwnym wypadku nekrolog, który dostała sms-em Celinka - miałby prawo bytu. Jednak niestety. Koło Metina znalazł się także plecak Defne. A po dziewczynce wszelaki ślad zaginął. Kto ją porwał? Odcinek nie był zły, jednak na początku koszmarnie się ciągnął. Żeby było mało, to jeszcze ta akcja z Cetinem... Aylin w końcu zostaje przekonana, i udaje się złapać tego oszusta. Ciekawe, ile kobiet miał i ma na sumieniu, i kim tak naprawdę jest.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2023 7:13:58 GMT
Matthias, zakończyłam urlop, wróciłam do pracy, to i przyspieszyłam Naprawdę jest mi łatwiej znaleźć czas na seriale, gdy wpadam w mój stały rytm i mam uporządkowany dzień. A jak są dni wolne, to zawsze coś nieprzewidywalnego się dzieje i nie udaje mi się nic obejrzeć... Tobie zostało 11 odcinków, całkiem sporo, ale doskonale Ci idzie
|
|
|
Post by Matthias on Jul 20, 2023 7:15:27 GMT
Myślę, że w przyszłym tygodniu skończę .
|
|