|
Post by Matthias on Oct 2, 2023 14:24:47 GMT
📌 Reytingi za 01.10.2023TOTAL:1. Yargı - 4.97% ⬆ (+0.09)2. Kirli Sepeti - 4.93% ⬆ (+1.26) АВ:1. Yargı - 6.34% ⬆ (+0.31)5. Kirli Sepeti - 3.03% ⬇ (-0.21) АВC1:1. Yargı - 6.80% ⬆ (+0.24)4. Kirli Sepeti - 4.52% ⬆ (+0.80)
|
|
|
Post by julia on Oct 2, 2023 15:05:16 GMT
Mm nadzieję dziś obejrzeć i dowiedzieć się czy Mercan , to nie Elif . Myślę, że Mercan porwano i nie odnaleziono, a Elif adoptowano. Ktoś kogoś o to obwinia, stąd chłód w zachowaniu Ceylin.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2023 15:48:22 GMT
Odcinek 64Czekałem na 4 odcinek Safiru, ale że skoro nie ma, to postanowiłem, że obejrzę sobie Yargi. Nie będę sobie robił zaległości z tą produkcją. Pierwszy odcinek 3 sezonu rozpoczynamy od próby występu jednej z gwiazd tureckiej estrady. I w trakcie niej dokonują odkrycia w jednym z pudeł zwłoki. Zwłoki mężczyzny. Cudowne rozpoczęcie sezonu . No i jest to czego się obawiałem. Mamy przeskok czasowy i to bagatela - o 5 lat. Przez te 5 lat wiele się mogło zmienić. I już widzimy, że Parla z Cinarem przygotowują się do ślubu. Gul została jakimś sposobem przekonana do młodego chłopaka i zezwoliła na zaręczyny. Yekta jakby dalej trzymał z Celinką. Ale chyba najważniejszą rzeczą jest to, że Celinka i Ilgaz się rozstali. Jest mała Elif, która w żaden sposób nie jest podobna do nich. Prędzej bym sugerował, że byłaby córką Aylin... Zastanawiałem się, jak zmieni się Defne na przestrzeni tych 5 lat. Czy dadzą nową aktorkę, czy wymyślą coś ze starą. I mamy. Emo . Czyli stara obsada praktycznie w pełni. Szkoda tylko, że nie ma Deryi, narzeczonej Parsa :/. Lubiłem ją i to bardzo. Wracając do serialu... 2 morderstwa i 1 zaginięcie chłopca. Jeśli chodzi o morderstwa - są ze sobą powiązane. Na scenie znajduje się chłopak, który pracował w jednym z hoteli. A druga ofiara, kobieta, wyskoczyła rzekomo przez okno z któregoś tam piętra. Dwa morderstwa, powiązaniem wspólnym jest hotel. I w sumie na razie tyle. Nic więcej nie wiadomo. Ceylin spotyka się z Ilgazem na scenie by przyjrzeć się jednej z ofiar, i najwidoczniej nie ma ochoty rozmawiać ze swoim "mężem". Pewnie wkrótce się dowiemy, o co tak naprawdę poszło, i czemu się rozstali. Przecież tak długo walczyli o tę miłość. Tugce pracuje w policji. Przynajmniej próbuje - jeździ z ojcem na miejsca zdarzeń i pomaga we wszystkim, w czym tylko może. Cinar ma nową pracę, chyba dobrze płatną. Lacin nic się nie zmieniła... Nie mogę z tej nowej prokurator generalnej. Od razu mam babkę z Zalima . Chciała kasy w Zalimie, to się dochrapała nowego stołeczka w Yargim. Kasy ma pewnie teraz ogrom. Parla, jaką bogaczką się stała. I jeszcze studia prawnicze. Fiu fiu fiu. No nie podskoczysz teraz jej. A niedawno jeszcze była taką drobna i cichą myszką, która łkała i płakała... Nil, laska która krąży wokół Ilgaza, zostaje oskarżona o popełnienia morderstwie - że niby zamordowała tego gościa, który był w skrzyni na scenie... Celinka nie miała kiedy, tylko na tych zaręczynach Parli i Cinara. Widać, że nie ma serca. Wspominki, co się działo pokrótce przez te 5 lat - boskie. Szczególnie scena, jak Ilgaz z Celinką i Erenem jadą do szpitala, i wszyscy krzyczą w tym samochodzie . I na końcu - szok. Czyli Elif nie jest dzieckiem Ilgaza i Celinki, tylko Aylin. Zwraca się do niej mamo... To zatem gdzie jest ich prawdziwe dziecko?!
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2023 15:53:03 GMT
Nie mogę z tej nowej prokurator generalnej. Od razu mam babkę z Zalima . Chciała kasy w Zalimie, to się dochrapała nowego stołeczka w Yargim. Kasy ma pewnie teraz ogrom. Uwielbiałam babunię. Właściwie to ją kochałam i się cieszyłam z każdej sceny. Nigdy nie zapomnę jak wąchała pieniądze.. Jak jej tu idzie, Matthias?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2023 16:59:49 GMT
lucy mem zapożyczony z FB od Jose Mario A tu na razie nic nie pokazała, prócz tego, że zleciła, by obie sprawy prowadziła Celinka z Ilgazem. Nic więcej. Widziałem, że w następnym odcinku coś chyba będzie z nią miało związek.
|
|
|
Post by julia on Oct 2, 2023 20:52:30 GMT
Nowa prokurator generalna, ma bardzo nieczyste sumienie. Widać , to na pierwszy rzut oka. I założę się , że ona stoi za tym , co najgorsze dla Ceylin i Ilgaza Wiele się Matthias, zdarzyło przez te pięć lat, to prawda. Też byłam zdumiona tym, jak w końcówce poprzedniego odcinka Elif powiedziała do Aylin :"Mamo". Przytrafiła się kolejna córka Aylin i Osmanowi na pogodzenie Córka Ceylin i Ilgaza , to Mercan i zaginęła dwa i pół roku wcześniej na plaży. Chwila , moment i dziecka nie ma. Ceylin nie jest w stanie uporać się z traumą i to wpłynęło na ich wzajemne stosunki. Wydaje mi się, że dziadek Merdan poszedł do domu seniora po to , aby czegoś się dowiedzieć od innego pensjonariusza. Dziwnym trafem ten człowiek pojawił się na plaży, gdy szukano Mercan. Być może był świadkiem Elif bardzo często bywa u Ceylin i to nie jest dobre dla dziecka, co uzmysławia rodzicom pedagog. Dziecko powinno mieć jeden dom. Mocno przy tym obstawał Osman, a Aylin ledwie zdołała to powiedzieć siostrze. W tej serii bardzo denerwuje mnie Parla. Ona zawsze była rozpieszczona i histeryczna, ale teraz , to ważna studentka prawa, która korzysta z pieniędzy tatusia, obrosła w piórka i staje się nie do zniesienia . Woli siedzieć z koleżankami, niż odwieźć z rodziną Merdana. Ciekawa jestem , kiedy Cinar przejrzy na oczy No i naszemu komisarzowi Erenowi coś miłosne życie się nie układa, gdyż nie zna dnia ni godziny, kiedy wezwą go na komisariat.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2023 16:27:47 GMT
Odcinek 65Oj, zrobiło się zamieszanie. Celinka w ciągu 15 minut odcinka podnosi tak człowiekowi ciśnienie, że nie potrzebuję już niczego w sumie do picia. Sposób, w jaki odzywa się do Ilgaza, pozostawia wiele do życzenia. Jeszcze Elif widzi jak ciotka się kłóci. Czyli Elif w sumie jest córką Aylin i Osmana. Córeczka na zgodę widzę . A Ilgaz z Celinką zajmują się nią, ponieważ co? Ponieważ chcą zapełnić w jakiś sposób pustkę po swojej córce, Mercan? W jaki sposób w ogóle doszło do tego, że tej córeczki nie ma... Pani prokurator generalna widzę, że coś ukrywa. Melodia dramatyczna przy jej scenie, podjeżdża pod jakiś dom. Drzwi się otwierają. Ona kłamie, że jest u fryzjera... Czemu każdy prokurator generalny - za wyjątkiem Parsa - musi mieć coś na sumieniu i coś kręcić?! Nil zostaje w sumie zatrzymana po zaręczynach Parli i Cetina. Cała ekipa udaje się na komisariat. Eren, Celinka, Ilgaz, i nawet Yekta. Yektuś, a Ty co kombinujesz? Ja rozumiem, że Nil jest Twoją wtyczką, czy jak to określiła Lacin - marionetką, ale na litość boską, nie stawaj się znowu tym złym Yektą, bo tego nie zniosę. Nil próbuje się wytłumaczyć z tego "nagrania" czy też dowodu, będącego zdjęciem, na którym uwieczniony jest moment jak rozmawia z przyszłą ofiarą. Nil widziała prawdopodobnie tego faceta jako ostatnia. Czy jej zeznanie się potwierdzi? Jeśli nie, będzie gorąco... Prokurator Generalna i Efe - co Wy do jasnej ciasnej kombinujecie? On zbiera jakieś zabawki dziecięce, ona kręci się tu i tam. Jeszcze coś w bagażniku przewozi. Kolejne morderstwa? A może Efe to pedofil jakiś? Efe to może syn jest prokurator generalnej?! . Już takie myśli mi przychodzą do głowy, że szkoda gadać. To co mi przychodzi do głowy, to się nie nadaje. Dziadunia nie będzie już w serialu? Merdan, no nie żartuj, że odchodzisz z serialu... A myślałem, że coś więcej się z Tobą wykręci, ten dzieciak z 2 sezonu... A Ty ot tak opuszczasz domek . No szkoda. Parla widzę, że po tych 5 latach stała się egoistką. Chyba trzeba jej przypomnieć, kto jej tyłek ratował i co zrobiła takiego w przeszłości... Kolejne urywki z przeszłości Ilgaza i Celinki. Słodkie są te wspominki. Pytanie tylko - gdzie jest Mercan teraz... I jak to się stało, że teraz jej nie ma. Yekcie znowu gotuje się grunt pod nogami. Planuje zablokować wszystkiego Nil. No nie dziwię się. Dziewczyna jest zdolna do wszystkiego. Jaka matka, taka córka. Wszyscy coś ukrywają... Efe, Prokurator generalna, teraz matka Nil. Jak i sama Nil. Co tam się wydarzyło?! Huseyin, przyjaciel Ahmeta - zabił swojego przyjaciela, bo ten nie chciał spieniężyć złota. No i mamy mordercę. Ale spokojnie, Nil również maczała w tym palce. Pójdzie siedzieć mam nadzieję. Sema - co Ty robisz z widzem. Końcówka po prostu niesamowita. Serce to mi biło jak kalosze w pralce... Jak Mercan zniknęła z tej plaży, ta melodia, i jeszcze akcja poszukiwawcza w wodzie. Szok! 3 sezon, a serial wciąż mi się podoba .
|
|
|
Post by Matthias on Oct 9, 2023 14:47:36 GMT
📌 Reytingi za 08.10.2023TOTAL:1. Yargı (66 odcinek) - 5.61% ⬆ (+0.64)2. Kirli Sepeti (3 odcinek) - 4.59% ⬇ (-0.34) АВ:1. Yargı - 6.17% ⬇ (-0.17)3. Kirli Sepeti - 3.05% ⬆ (+0.02) АВC1:1. Yargı - 6.68% ⬇ (-0.12)3. Kirli Sepeti - 4.72% ⬆ (+0.20)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 10, 2023 17:26:54 GMT
💥 Według Birsen Altuntas, Arif Piskin dołączył do obsady serialu „Yargi” jako nowy czarny charakter. Pojawi się w historii począwszy od odcinka 67.
|
|
|
Post by julia on Oct 10, 2023 19:48:31 GMT
Ostatni, czyli 66. odcinek, prawie w całości poświęcony poszukiwaniom Mercan i rozpadowi związku Ceylin i Ilgaza. Bardzo ładnie Pinar i Kaan przekazują uczucia zdruzgotanych rodziców. Wiemy już dokładnie ( wcześniej , to były przypuszczenia), dlaczego Merdan poszedł do domu opieki. Mężczyzna, który był na plaży, widział , co się stało. Ale niestety, jest on dotknięty demencją , miewa przebłyski świadomości i Merdan liczy na to, że skrawki wspomnień ułożą się w całość. To ten człowiek dał Ceylin wskazówkę , choć jej potem nie potwierdził - Mercan nie wchodziła do morza, a więc nie utonęła. Tej nadziei uchwyciła się i nie dopuszcza do siebie myśli, że może być inaczej. To rzutuje na ich małżeńskie relacje i dlatego Ceylin chce się rozstać. Nie podobała mi się córka tego starszego mężczyzny. Bardzo dba o to, aby ojca nie denerwować , niemal przegania Ceylin...może się mylę, ale ich wyprowadzka i pan w zakładzie dają do myślenia. Skoro musiała się wyprowadzić , bo nie płaciła za wynajem mieszkania, to z czego opłaca dom opieki? Chyba że w Turcji są one bezpłatne Naczelna prokurator, też jest dziwna i to nie dlatego, że w biurze ma dwie nimfy w klatce Od zaginięcia minęły prawie dwa lata i gdy Ceylin jest już prokuratorem, jakoś egzystuje, dostaje przesyłkę - pudełko, a w nim bluzeczka Mercan to będzie kolejny bodziec do poszukiwań. Ktoś bawi się nimi, rozdrapuje rany... Pytanie , kto? Czekamy na kolejne odcinki
|
|
|
Post by Matthias on Oct 16, 2023 15:27:28 GMT
📌 Reytingi za 15.10.2023TOTAL:2. Yargı (67 odcinek) - 5.69% ⬆ (+0.08)3. Kirli Sepeti (4 odcinek) - 4.50% ⬇ (-0.09) АВ:2. Yargı - 6.27% ⬆ (+0.10)6. Kirli Sepeti - 3.28% ⬆ (+0.23) АВC1:2. Yargı - 6.91% ⬆ (+0.23)4. Kirli Sepeti - 4.09% ⬇ (-0.63)
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2023 15:57:58 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2023 9:01:33 GMT
💥 Seda Turkmen opuszcza serial „Yargi”. Jak się okazało, podpisała kontrakt na udział w serialu „Sandık Kokusu”, w którym główne role zagrają Ozge Ozpirinci i Metin Akdulger
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2023 11:56:47 GMT
Odcinek 66
Pogoda na dworze jest byle jaka, więc najwyższa pora nadrobić to i owo.
Odcinek oglądałem na "LIVIE" i po obejrzeniu całości mogę śmiało powiedzieć, że Pinarka i Kaan za ten odcinek jak dla mnie, powinni dostać wszelakiego rodzaju nagrody i "Oscara". Te emocje, to jak zagrali zdesperowanych rodziców - pochylam głowę. To się nazywa aktorstwo. Wywołać u widzów tyle emocji, żeby z zapartym tchem pochłaniać kolejne minuty odcinka i nie zorientować się, że dwie godziny minęły.
Tak naprawdę odcinek skupia się tylko na przeszłości. Na chwili, gdy Mercan zostaje porwana i następują jej poszukiwania. Jedyną osobą, która cokolwiek widziała, był wujek Macit, cierpiący niestety na zaniki pamięci. Jak sobie przypomni, to coś powie. Ale za chwilę przenosi się do innego świata, albo zmienia się całkowicie temat. Niby ostatnia nadzieja wszystkich, w tym policji - ale nic się nie da zrobić. Nie można ot tak przywrócić pamięci.
Scena, gdy w lesie wszyscy krzyczą i nawołują Mercan - boli serce. Wszyscy żywią nadzieję, że dziewczynka żyje. Cały czas jest tylko ta jedna informacja od Macita - mała nie weszła do wody. Krzyczała tylko mamusiu, mamusiu...
Dilek, która jest przedszkolanką - wygląda mi na kolejną podejrzaną. Coś kręci, gdy rozmawia przez telefon z Erenem. Jeszcze to drapanie po szyi, tak jakby coś wiedziała, ale starała się to ukryć... Do prosektorium trafia ciało dwuletniej dziewczynki, która rzecz biorąc jest podobna do Mercan. Na szczęście to nie oka. Ceylin z Ilgazem mogą odetchnąć na chwilę choć z ulgą. Ich dziecko wciąż może żyć.
Czas mija, nie mogą oswoić się wciąż ze stratą dziecka. O ile Ilgaz próbuje coś w tej sprawie zrobić, tak Ceylin wciąż jest przekonana, że córka żyje. I na końcu bomba - jak to zawsze w Wyroku. Paczuszkę piesek znajduje przed domem i po rozpieczętowaniu i otwarciu, ukazuje im się dziecięca koszulka. Należąca do Mercan? Na to wychodzi. Czy to znak, że dziecko żyje?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2023 12:42:03 GMT
Odcinek 67
W pudełeczku znajduje się koszulka dziecięca, która jest przeznaczona dla 4-5 latków. Wszystko wskazuje na to, że ktoś specjalnie postanowił przynieść "prezent" Celince. No i mamy oczywiście standardową procedurę. Przyjeżdża policja, ekipa kryminalistyczna. Zabierają dowód, a tam udaje im się znaleźć ciemnobrązowy włos. Dość sporej długości. Mija kilka godzin - przeprowadzane są dokładne badania i okazuje się, że włos jest świeży i należy do Mercan. Można odetchnąć z ulgą. Dziewczynka żyje. Nie utonęła.
Nil i jej matka - są z pewnością zamieszane jakoś w tę sprawę. Kłamią z nut! Odnośnie tego Ahmeta, kursu na którym rzekomo matka Nil miała być. A jak się dowiedziały przed komisariatem, że mała żyje - to spojrzały na siebie, jakby "coś nie wypaliło". Albo wymknęło się spod ich kontroli.
Szybko się okazuje, że takich koszulek zostało sprzedanych w przeciągu 4 dni tylko 10 sztuk. 4 dni, ponieważ tyle czasu minęło od wprowadzenia jej na rynek. Merdan ma już chyba dosyć Macita. Próbuje w jakikolwiek sposób wyciągnąć z niego informacje odnośnie małej, ale na razie słabo mu to idzie.
Efe i ta prokurator to jakieś chyba nieporozumienie w tym serialu. Pars, czy ten poprzedni prokurator, który postrzelił Ilgaza - to byli ludzie. A tutaj to ja nie wiem. Jakby z łapanki byli. Z pewnością mają jakiś związek z tą sprawą, ale jeszcze nie wiem co... Co więcej - Ilgaz z Celinką w końcu dopatrują się, że chłopaczek coś ukrywa w szufladzie i podczas alarmu przeciwpożarowego, włamują się do szuflady. Potem jadą do jego mieszkania, zastają pełno zabawek. No chłopie, jak Ty za tym stoisz...
Yekta uruchamia swoje kontakty. Nawiązuje "współpracę" ze znanym mu już gościem od brudnej roboty. I za kasę - otrzymuje nagranie z domu Celinki. Kobieta przerzuca paczkę na taras Celinki. Merdan w tym samym momencie dowiaduje się od Macita, który sobie nagle przypomniał, że jakaś kobieta wpadła i zabrała dziewczynkę. Kto to może być? Dilek? Skoro nie córka Macita, która chciała zostawić ojca, to kto inny?
|
|
|
Post by mira on Oct 23, 2023 7:04:12 GMT
💥 Seda Turkmen opuszcza serial „Yargi”. Jak się okazało, podpisała kontrakt na udział w serialu „Sandık Kokusu”, w którym główne role zagrają Ozge Ozpirinci i Metin Akdulger A ten serial Ozge i Metina to chyba też Ay Yapim, nie? W takim razie o nagłym porzucaniu roli nie mogło być mowy. Ale szkoda, że Erenowi nie dali jakiejś porządnej babki i jego życie miłosne nadal pozostanie nieuporządkowane.
Jeszcze nie wystartowałam z trzecim sezonem i wygląda na to, że zrobią mi się ogromne zaległości...
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2023 8:04:48 GMT
A ten serial Ozge i Metina to chyba też Ay Yapim, nie? Nie. To serial O3 Medya.
|
|
|
Post by mira on Oct 23, 2023 10:30:09 GMT
A ten serial Ozge i Metina to chyba też Ay Yapim, nie? Nie. To serial O3 Medya. OK. To zmienia postać rzeczy.
A ja cały czas myślałam, że to dla Ozge jakby zastępcza rola od Ay Yapim w zamian za to, że usunięto ją a "Aile".
|
|
|
Post by Matthias on Oct 23, 2023 16:14:50 GMT
📌 Reytingi za 22.10.2023TOTAL:1. Yargı (68 odcinek) - 5.72% ⬆ (+0.03)
2. Teşkilat (80 odcinek) - 5.49% 🆕 3. Kirli Sepeti (5 odcinek) - 4.49% ⬇ (-0.01) АВ:1. Yargı - 6.85% ⬆ (+0.58) 3. Teşkilat - 5.09% 🆕 5. Kirli Sepeti - 3.80% ⬆ (+0.52) АВC1:1. Yargı - 7.16% ⬆ (+0.25)2. Teşkilat - 5.71% 🆕 4. Kirli Sepeti - 4.14% ⬆ (+0.05)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 28, 2023 11:15:20 GMT
#Wyrok, z Kaanem Urgancıoğlu i Pınar Deniz w rolach głównych, znajduje się wśród 5 najczęściej oglądanych programów na platformie Voyo w Chorwacji. #IlCey
|
|
|
Post by julia on Oct 29, 2023 11:12:51 GMT
Odcinek oglądałem na "LIVIE" i po obejrzeniu całości mogę śmiało powiedzieć, że Pinarka i Kaan za ten odcinek jak dla mnie, powinni dostać wszelakiego rodzaju nagrody i "Oscara". Te emocje, to jak zagrali zdesperowanych rodziców - pochylam głowę. To się nazywa aktorstwo. Wywołać u widzów tyle emocji, żeby z zapartym tchem pochłaniać kolejne minuty odcinka i nie zorientować się, że dwie godziny minęł Matthias, zgadzam się. I to nie tylko za ten odcinek Ostatni odcinek , to ciąg dalszy poszukiwań. Prokurator generalna okazuje się niewinna i sama przeżyła osobistą tragedię - zgwałcona i ciężarna córka popełniła samobójstwo. Ceylin i Ilgaz są wszędzie, gdzie pojawia się jakiś trop. Są w domu dziecka i znów do głosu dochodzą niesamowite emocje Wiele do sprawy wnosi Tugce, a biedny zakochany Eren ma zranioną duszę, kiedy okazuje się , że o porwaniu Mercan wie Dilek To jej siostra, która sprawowała nad nią pieczę , w zemście za śmierć własnego dziecka z rąk jej męża potwora, porwała małą i uznaje ja za własne dziecko. Minęło dużo czasu, dziewczyna nazywa ją mamą, co będzie dalej. Czy w zakamarkach pamięci małej zachowały się obrazy Ceylin i Ilgaza? Zabawny w tej serii jest Yekta, dalej chytry jak lis, wszędobylski, ale bardziej ludzki. Kolejny minus ma u mnie jego asystentka, Cagla . Mimo, że skończyła studia, jest pusta , zapatrzona w siebie i swoje czerwone pazurki. Cinar nie ma za dużo pieniędzy,ale pamięta o ważnym dniu rozpoczęcia pracy, przesyła jej skromne kwiatki, ona zaś wydziwia, a mamusia której też do głowy uderzyły niezbyt czyste pieniądze Osmana, wyrzuca je do śmieci Czekam na kolejny odcinek. Zobaczymy próbę pozyskania zaufania dziecka, które kilka lat nie widziało swoich biologicznych rodziców. Jeden etap w tej serii będzie zamknięty, a co przewidują scenarzyści dla naszych bohaterów - zobaczymy.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 14:49:53 GMT
Odcinek 68julia - Ja wiem, że ciągnięcie tego w nieskończoność nie miałoby po prostu sensu. Ale to jest jeden z niewielu seriali, który pochłaniam, każdy odcinek z przyjemnością - i chciałbym żeby trwał. Wszystko jest na swoim miejscu. Wszystko się ładnie wyklarowuje, rozwiązuje. Nie ma żadnych "z kosmosu' rzeczy, nagle pojawiających się kochanków itp. i ta gra aktorska...! Merdan cały czas się nie poddaje i liczy, że Macit wreszcie sobie przypomni to co widział. Ten moment, w którym Mercan została porwana. I przez kogo... Ilgaz dopada Efe w tym budynku dla dzieci, które mają być za wszelką cenę chronione. Ale chłopina nic nie wie o Mercan... Co więcej - dowiadujemy się w końcu, dlaczego w jego szufladzie znajduje się tyle drobnostek. Dlaczego zabiera każdemu jakąś rzecz należącą do niego. Okazuje się, że nigdy nie dostał prezentów. Nigdy nie miał nikogo. Czekał w tym "sierocińcu" do 18 roku życia. Przyjeżdża tutaj cały czas, bo te dzieciaki pragną jego obecności. Kochają go, jak brata. A on w końcu ma kogoś bliskiego. Szkoda mi go. Podejrzewałem go o porwanie Mercan, ale on jest nadzwyczajnie chory. Obiecał, że pójdzie się leczyć, więc może już nie będzie kradł. Prokurator generalna zostaje wezwana do gabinetu Efe, ponieważ jego starsza asystentka orientuje się, że szuflada z tymi wszystkimi pierdołami jest otwarta, a zamek jest uszkodzony. Prokurator jak słyszy imiona Ilgaza i Ceylin, nóż się jej w kieszeni mam wrażenie otwiera. A po obejrzeniu nagrania z kamery, na którym widać, kto włącza alam przeciwpożarowy i wchodzi po alarmie do gabinetu Efe - nie musi komentować. Chyba rozszarpie na kawałki ich... Macit dokładnie wszystko opowiada wezwanym przez Merdana rodzicom Mercan. Jednak żadna kobieta, których zdjęcia podesłała policja - nie odpowiada tej, którą pamięta Macit. Niestety - znów umyka mu pamięć, znajduje się w innym świecie. Yekta swoimi sposobami zdobywa nagranie, na którym widać kobietę przerzucającą paczuszkę. Wszystko wskazuje na to, że to kobieta. Szkoda tylko, że Eren nie ma możliwości obejrzeć nagrania z Dilek... Już dwa razy go odstawili od komputera. Jakby obejrzał to nagranie, to by się pewnie od razu zorientował, że coś nie gra z jego ukochaną. Prokurator Generalna widać, że się nie pierdzieli. Gdyby mogła, to by wniosła oskarżenie przeciwko Ilgazowi i Celince, ale Efe się postawił. Chyba prokurator jest przywiązana do tego młodego prokuratora i cokolwiek on powie - to łagodnieje... Wciąż nie rozumiem dlaczego. Eren w końcu ogląda całe nagranie z rozmowy z Dilek w czasie przesłuchania i dociera do niego, że jego "ukochana Róża" coś ukrywa. Parla mnie tak wkurza - delikatnie mówiąc. Razem z Aylin... Co one sobie wyobrażają?! Pazerne na pieniądze, że hej! A powinny się zastanowić, skąd te pieniądze ma Osman... A Parla - pracuje u Yekty, tragedia! I to wywyższanie się. Żeby nareszcie dostała kopa w tyłek. I poszła siedzieć, za te wszystkie przewinienia. Boże! Po prostu ta jej gra... Rozszarpać tylko ją. Pewnie jak coś się stanie, to od razu będzie uderzała do Ceylin o pomoc. Eren, Tugce i cały komisariat bacznie pracują nad sprawą Mercan i co się okazuje - siostra Dilek, Filiz jest odpowiedzialna za porwanie Mercan! A ona, jak i jej mąż mieli sprawę powiązaną z klientem Celinki jeśli dobrze zrozumiałem - było to w 1 odcinku 3 sezonu, podczas którego zaczęła rodzić. Wszystko jest ze sobą powiązane. Coś nieprawdopodobnego. Mamy Mercan. I na końcu wypadek. Czy Mercan będzie kogokolwiek pamiętała? Jeszcze sprawa z prokurator Nadide. Udaje się do jednego z domów, skąd dobiega strzał. Dobrze, że Ilgaz z Celinką ją śledzili. Później się okazuje, że jej córka została zgwałcona przez gościa, i zaszła z nim w ciążę. Popełniła samobójstwo. Niby straciła dziecko, ale oboje doskonale wiedzą, że to Efe jest tym dzieckiem! Czyli Efe może być albo jest wnukiem prokurator głównej Nadide! Sprawa z koszulką także się wyjaśnia. Kupiła ją siostrzenicy tego łotra... A ona sama przyjechała mu powiedzieć po raz kolejny, że nie ma ani jej córki już, ani tego dziecka... Broni Efe jak może. Odcinek mi się bardzo podobał. W sumie nie ma już jak rozciągnąć tego wątku z Mercan. Nadeszła pora, aby skonfrontować dziewczynkę z jej własnymi rodzicami...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 17:57:41 GMT
Pınar Deniz & Kaan Urgancıoğlu 💥 #Yargı #IlCey
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2023 15:31:21 GMT
📌 Reytingi za 29.10.2023TOTAL:1. Yargı (69 odcinek) - 5.73% ⬆ (+0.01)2. Teşkilat (81 odcinek) - 5.31% ⬇ (-0.18) АВ:1. Yargı - 6.78% ⬇ (-0.07)4. Teşkilat - 4.97% ⬇ (-0.12) АВC1:1. Yargı - 6.81% ⬇ (-0.35)4. Teşkilat - 5.73% ⬆ (+0.02)
|
|
|
Post by julia on Nov 3, 2023 21:17:55 GMT
julia - Ja wiem, że ciągnięcie tego w nieskończoność nie miałoby po prostu sensu. Ale to jest jeden z niewielu seriali, który pochłaniam, każdy odcinek z przyjemnością - i chciałbym żeby trwał. Wszystko jest na swoim miejscu. Wszystko się ładnie wyklarowuje, rozwiązuje. Nie ma żadnych "z kosmosu' rzeczy, nagle pojawiających się kochanków itp. i ta gra aktorska...! Matthias, ja także z przyjemnością oglądam "Yargi" Gra aktorska super, akcja wartka... W odcinku 69. , jeszcze nie ma bezpośredniej konfrontacji Mercan z rodzicami, tzn, jest próba, ale mała odwraca się i idzie do "mamusi". Tak namieszała małej w głowie, tak nią manipulowała i izolowała od świata, że Mercan nie obejdzie się bez terapii. W ogóle, to jest chora z nienawiści do Ceylin kobieta. Po stracie dziecka , to Mercan zastąpiła jej Dogę. nawet kontynuuje dziennik i wkleja zdjęcia dziewczynki; Mała nawet nie bierze do ust jedzenia, choć jest bardzo głodna , bo mamusia ostrzegała, że to może być zatrute i od obcych nie może nic brać ani z nimi rozmawiać. Bardzo mi żal Erena, zakochał się ,oświadczył, a Dilek go tak zawiodła. Wiedziała od początku, że to jej siostra, a przez ponad dwa lata patrzyła wszystkim w twarz, bywała w domach, rozmawiała , śmiała się z nimi, a przede wszystkim wiedziała , jak cierpią Ceylin i Ilgaz .To niewybaczalne Wkurza mnie pani adwokat, która nie może znieść tego, że Ceylin ją zdemaskowała i Ilgaz już z nią nie jest. Teraz będzie bronić Dilek
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2023 15:27:32 GMT
#Yargı - Arda Anarat i Zeynep Atılgan u Omuz Omuza
|
|
|
Post by Matthias on Nov 6, 2023 15:59:24 GMT
📌 Reytingi za 05.11.2023TOTAL:1. Yargı (70 odcinek) - 6.04% ⬆ (+0.31)2. Teşkilat (82 odcinek) - 5.80% ⬆ (+0.49) 3. Kirli Sepeti (6 odcinek) - 4.35% ⬇ (-0.14) АВ:1. Yargı - 7.33% ⬆ (+0.55)2. Teşkilat - 6.52% ⬆ (+1.55) 6. Kirli Sepeti - 3.07% ⬇ (-0.73) АВC1:1. Yargı - 7.79% ⬆ (+0.98)2. Teşkilat - 6.87% ⬆ (+1.14) 6. Kirli Sepeti - 3.84% ⬇ (-0.30)
|
|
|
Post by mira on Nov 6, 2023 18:14:37 GMT
"Yargi" świetnie się trzyma. Wiem, że dopiero mamy listopad, ale żeby im czasem do głowy nie przyszło zrobić 4 sezonu
|
|
|
Post by lucy on Nov 6, 2023 19:25:46 GMT
O kolejnym sezonie już się niestety myśli.
|
|
|
Post by lucy on Nov 11, 2023 15:51:47 GMT
|
|