|
Post by Alex on Sept 18, 2021 13:51:08 GMT
Nie. Uff co za ulga. Bo znowu by było że się czepiam. No popatrz. Jednak w czymś się zgadzamy. Szok. 😂
|
|
|
Post by lucy on Sept 19, 2021 9:22:31 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 20, 2021 6:40:56 GMT
Nie oglądałam wczoraj, bo szkoda mi było czasu, ale może z czasem się wkręcę. Ciekawe, jak wyniki. Mam nadzieję, że przynajmniej przyzwoite.
Edit. Wyniki są przyzwoite, chociaż zawsze może być lepiej i mam nadzieję, że będzie lepiej. W sieci same pozytywne opinie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 20, 2021 16:29:43 GMT
Reytingi za 19.09.2021: - NIEDZIELAТОТАL:2. Yargı (1 odcinek) - 3.49% 🆕
3. Uzak Şehrin Masalı (2 odcinek) - 3.36% ⬇ (-0.17) 6. İkimizin Sırrı (7 odcinek) - 2.61% ⬇ (-0.60) 7. Içimizden Biri (2 odcinek) - 2.43% ⬆ (+0.03) АВ:2. Yargı - 2.90% 🆕
3. Uzak Şehrin Masalı - 2.52% ⬇ (-0.31) 9. İkimizin Sırrı - 1.81% ⬇ (-0.43) 15. Içimizden Biri - 1.11% ⬇ (-0.66)
|
|
|
Post by Alex on Sept 20, 2021 17:53:53 GMT
Kompletnie zapomniałam o tej wczorajszej premierze. Włączyłam jakoś w połowie odcinka albo nawet później i szczerze mówiąc też nie oglądałam zbyt dokładnie. Było przeciętnie, ale końcówka zaskoczyła. Może jeśli się oglądało cały odcinek to można się było domyślić takiego splotu wydarzeń, no ja się nie spodziewałam kompletnie. Brat Ilgaza został oskarżony o morderstwo. Żeby go wyciągnąć z więzienia, Ilgaz zatrudnia prawniczkę, z którą ma na pieńku, bo zdarza im się (chyba dosyć często nawet) stawać po przeciwnych stronach sali sądowej. Ceylan jest w stanie zrobić wszystko, by bronić swoich klientów, zdarza się jej naginać zasady i kiedy wraz z Ilgazem znajduje zakrwawioną bluzkę w samochodzie jego ojca, chce ją ukryć. On się jednak na to nie zgadza i przekazuje dowody policji. Brat prota (nie mam pojęcia, jak ma na imię) nie chce wyznać, co robił poprzedniej nocy, ojciec zeznaje, że nie było go w domu... Następnie Ceylan i Ilgaz jadą do prosektorium. Ale nie będę pisała co się tam wydarzyło, żeby nikomu nie spoilerować. Może przy dokładnym oglądaniu odcinka będzie to trochę bardziej oczywiste, no mnie podczas live, którego oglądałam trochę z doskoku, trochę zszokowało. W zwiastunie 2 odcinka pojawiły się już wrzaski, więc Turkom powinno się spodobać.
|
|
|
Post by mira on Sept 23, 2021 8:09:47 GMT
Powtórka odcinka zebrała całkiem niezłe noty, znacznie lepsze od premierowego odcinka niejednego serialu. Wszyscy przewidują, że w niedzielę będą wzrosty. Zobaczymy, bo przecież wraca też "Organizacja".
|
|
|
Post by mira on Sept 26, 2021 9:40:29 GMT
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek i według mnie jest całkiem ok, powiedziałabym, że wszystkiego w sam raz. Nie za dużo wątków typowo prawniczych, nie czułam się nimi zmęczona, bo choć wszystko kręci się wokół morderstwa młodej dziewczyny, a większość bohaterów to osoby powiązane ze środowiskiem prawniczym (policjanci, adwokaci, prokuratorzy, wkrótce też pojawi się sędzina, była Ilgaza), to mamy ukazane relacje rodzinne zarówno w domu Ilgaza, jak i Inci, jakieś ich przyjaźnie, znajomości... To, jak różni są główni bohaterowie, jak różne mają temperamenty, podejście do pracy, poczucie humoru, też jest tutaj bardzo istone.
Pozytywnie zaskoczyła mnie Pinar. W pierwszym odcinku zdecydowanie się wyróżnia. Czekam, co pokaże dalej.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 27, 2021 7:20:59 GMT
Brawo Nie wierzyłem w ten serial... a jednak
|
|
|
Post by mira on Sept 27, 2021 10:32:18 GMT
A ja miałam wątpliwości, czy niedziela to dobry wybór, ale okazuje się, ze chyba nie najgorszy
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 27, 2021 16:24:32 GMT
Zaskakujące, że widzowie znów chcą oglądać Emira. 😅
|
|
|
Post by Matthias on Sept 27, 2021 16:31:07 GMT
Tu jestem mile zaskoczony Taki mały czarny koń w niedzielny wieczór Reytingi za 26.09.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (15 odcinek) - 6.97% 🆕 2. Yargı (2 odcinek) - 5.03% ⬆ (+1.54)
6. Uzak Şehrin Masalı (3 odcinek) - 3.11% ⬇ (-0.25) 12. İkimizin Sırrı (8 odcinek) - 1.84% ⬇ (-0.77) 17. Içimizden Biri (3 odcinek) - 1.62% ⬇ (-0.81) АВ:1. Teşkilat - 7.58% 🆕 2. Yargı - 5.71% ⬆ (+2.81)
11. Uzak Şehrin Masalı - 1.78% ⬇ (-0.74) 18. İkimizin Sırrı - 1.29% ⬇ (-0.52) 28. Içimizden Biri - 0.96% ⬇ (-0.15)
|
|
|
Post by Alex on Sept 27, 2021 19:19:54 GMT
Piękne wzrosty. Zaskakujące, że widzowie znów chcą oglądać Emira. 😅 Dla mnie bardziej zaskakujące jest to, że po KS ludzie dalej chcą oglądać Neslihan...
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2021 20:03:11 GMT
Proci w Hurriyet.
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2021 8:59:39 GMT
Tłumaczenie wywiadu jest na grupie, czytałam. Obejrzałam drugi odcinek i nadal bardzo mi się podoba. Jestem pod wrażeniem gry Pinar, naprawdę nie sądziłam, że coś takiego może się wydarzyć, ale w tych dwóch odcinkach bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Zagadki się mnożą, jest to bardzo ciekawe. Trzeba zwracać uwagę na szczegóły, serial zdecydowanie wymaga skupienia. W tej chwili trudno wytypować jednego podejrzanego, bo tak zakręcili, że wszyscy wydają mi się podejrzani Poza tym jestem ciekawa, jaką osobą jest była narzeczona Ilgaza, grana przez Başak Gümülcinelioğlu. W pierwszym odcinku tylko się o niej wspomina, w drugim pojawia się na krótką chwilę i robi dobre wrażenie. Spokojna, kulturalna, współczująca. Ale co będzie dalej?
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 9:01:58 GMT
Wyniki ma serial naprawdę zaskakująco dobre, jednak rok temu Alev Alev też takie miało.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 3, 2021 22:17:27 GMT
Piękne wzrosty. Zaskakujące, że widzowie znów chcą oglądać Emira. 😅 Dla mnie bardziej zaskakujące jest to, że po KS ludzie dalej chcą oglądać Neslihan... Dla mnie jeszcze bardziej zaskakujące jest,że tyle lat po finale KS dalej przy każdym nowym serialu Kaana czy Nesli ktoś wspomina Emira czy Nihan Ja w Yargi oglądam Ilgaza ,Emira tam nie ma i nie będzie
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 22:50:07 GMT
Tłumaczenie wywiadu jest na grupie, czytałam. Też czytałam i szczerze mówiąc była to pierwsza rozmowa z Kaanem, jaką widziałam i wrażenia są bardzo pozytywne. Podobała mi się również wypowiedź Pinar na temat sytuacji kobiet i seriali/filmów/scen, które mogą świadomie bądź nieświadomie urągać godności kobiet. Wyczuwałam tam mały przytyk do pewnych seriali A konkretnie jednego, ale może to tylko moje wrażenie, bo sama jestem na niego "cięta". Obejrzałam dziś pierwszy odcinek, na dniach postaram się obejrzeć też drugi, żeby nie narobić sobie zaległości i napiszę coś więcej na temat serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 4, 2021 8:09:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 9:46:53 GMT
Jestem w szoku, ale i tak nie wierzę, że ten wynik się utrzyma.
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 10:16:22 GMT
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 4, 2021 11:30:19 GMT
Dojdzie jeszcze porzucona przez Ilgaza narzeczona ta ruda sędzia w zasadzie już jest pokazali ją dwa razy to siostra Parisa (Başak Gümülcinelioğlu) W zasadzie to na jedno wyjdzie bo Inci jest martwa ona gra tylko retrospekcje 😁umarła w pierwszym odcinku widzimy ją w serialu tylko na migawkach kiedy dowiadujemy się o kolejnych etapach sprawy o jej zabójstwo
|
|
|
Post by mira on Oct 4, 2021 11:40:53 GMT
Była narzeczona, siostrzenica Ceylin, żona nauczyciela, przyjaciółka Mevre... Jest tych kobiet trochę, ale przyznam szczerze, że po dwóch odcinkach wciąż mam spory problem z zapamiętaniem imion i to czasem dość istotnych bohaterów, bo np. zupełnie nie pamiętałam, jak mają na imię matka Ceylin i ojciec Engina. Teraz przeczytałam, dzięki lucy, Wzrosty bardzo ładne, nie wiem, czy się utrzymają, ale jak będzie koło 5, to też będzie ok. Mnie jeden sezon w zupełności wystarczy. Niestety tracę zainteresowanie serialami, które trwają zbyt długo i potem mam problem, by je dokończyć...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 4, 2021 14:51:02 GMT
Reytingi za 03.10.2021: - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (16 odcinek) - 7.15% ⬆ (+0.18) 2. Yargı (3 odcinek) - 7.02% ⬆ (+1.99)
10. Yalancılar ve Mumları (1 odcinek) - 2.54% 🆕 13. İkimizin Sırrı (9 odcinek) - 2.11% ⬆ (+0.27) АВ:1. Teşkilat - 7.95% ⬆ (+0.37) 2. Yargı - 7.22% ⬆ (+1.53)
7. Yalancılar ve Mumları - 2.84% 🆕 21. İkimizin Sırrı - 1.18% ⬇ (-0.11)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 4, 2021 17:08:53 GMT
Emir może już spać spokojnie. 😅
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 18:08:19 GMT
Nie wiem, ale rozbawiły mnie te gify. Co za pląsy.
|
|
|
Post by mira on Oct 5, 2021 7:08:23 GMT
lucy, chyba jesteś negatywnie nastawiona do tego serialu Pinar naprawdę daje radę.
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2021 8:37:44 GMT
Ale ja nie napisałam nic negatywnego przecież. Choć przyznam, że w sam serial i tak nie wierzę. I nie aktorów mam tu na myśli (wyrosłam już z oglądania dla nich ), tylko całokształt.
|
|
|
Post by julia on Oct 5, 2021 9:19:56 GMT
Dla mnie jeszcze bardziej zaskakujące jest,że tyle lat po finale KS dalej przy każdym nowym serialu Kaana czy Nesli ktoś wspomina Emira czy Nihan Jaki wniosek? Moim zdaniem taki, że te dwie postaci wbiły się w pamięć widzów nie bez przyczyny - Nihan, bo nieszczęśliwa i wiecznie płacząca, a Emir, bo potwór. Tak , jak Nihan, to dla mnie Neslihan, tak Kaan zawsze będzie dla mnie Emirem z, przerażającym zbyt pełnym uśmiechem
|
|
|
Post by mira on Oct 5, 2021 11:07:20 GMT
Dla mnie jeszcze bardziej zaskakujące jest,że tyle lat po finale KS dalej przy każdym nowym serialu Kaana czy Nesli ktoś wspomina Emira czy Nihan Jaki wniosek? Moim zdaniem taki, że te dwie postaci wbiły się w pamięć widzów nie bez przyczyny - Nihan, bo nieszczęśliwa i wiecznie płacząca, a Emir, bo potwór. Tak , jak Nihan, to dla mnie Neslihan, tak Kaan zawsze będzie dla mnie Emirem z, przerażającym zbyt pełnym uśmiechem A mnie się Emir nie wbił w pamięć, bo potwór, tylko dlatego, że Kaan rewelacyjnie tę postać zagrał. Do teraz pamiętam te półuśmiechy i spojrzenia Poza tym to był chyba mój trzeci serial turecki, a początki pamięta się zawsze dość dobrze. Ale zarówno Kaana, jak i Neslihan widziałam potem w kilku innych produkcjach (Dip, Sefirin Kizi, Ask101, Uzaklarda Arama), dlatego zdecydowanie nie są dla mnie już tylko Emirem i Nihan. Taki problem mam z Burakiem, bo jego widziałam tylko w Kara Sevda.
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2021 11:37:11 GMT
Jaki wniosek? Moim zdaniem taki, że te dwie postaci wbiły się w pamięć widzów nie bez przyczyny - Nihan, bo nieszczęśliwa i wiecznie płacząca, a Emir, bo potwór. Tak , jak Nihan, to dla mnie Neslihan, tak Kaan zawsze będzie dla mnie Emirem z, przerażającym zbyt pełnym uśmiechem A mnie się Emir nie wbił w pamięć, bo potwór, tylko dlatego, że Kaan rewelacyjnie tę postać zagrał. Do teraz pamiętam te półuśmiechy i spojrzenia Kaan się kojarzy nam z Emirem, bo nie znamy go z innych ról. A że zagrał go rewelacyjnie, zapisał się w pamięci. Ja przynajmniej nigdy go nie zapomnę. Tak wybitne kreacje zdarzają się rzadko. Co do "potwora" to wątpię, aby ludzie tak go zapamiętali, julia. Wszędzie, gdzie nie wejdę widzę przy Emirze same (z wyj. opinii Julii) fanfary i zachwyty nad tym jak postać została zbudowana.
|
|