|
Post by julia on Oct 19, 2021 21:27:34 GMT
julia, mnie się wydawało, że on potłukł szklankę, a tę wazę, (popielnicę?) schował w całości. Może zamierza komuś to podrzucić? mira, Matthias, macie rację co do tego szkła. Yekta potłukł coś innego. Podrzucić? Może i tak, ale on tę popielnicę i kolczyk wytarł , jaką wartość mają takie dowody. Zobaczymy , co wymyśli ten chytry lis Yekta. Plamy krwi też nikt nie zauważył na kamieniach, a pokazywano ją podczas wyrzucania wszystkiego z salonu... mira, Inci ściemniała z tym brakiem możliwości poznawania ojca i kochania go. To brednie, ona miała wredny charakter i szukała dla siebie i swoich postępków usprawiedliwienia. Filozofia na własny użytek.
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2021 10:14:18 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 20, 2021 15:57:40 GMT
Ten plakat mi się zupełnie nie podoba julia pokazywano podczas wyrzucania mebli, jak Ceylin szła z Enginem do domu. Widz ją widzi, natomiast scenarzyści zapewne chcą tą plamę na piedestale potem umieścić Będzie jednym z ważniejszych dowodów. I jak się okaże, że to krew Inci - to będą dochodzić, kto... tak się zastanawiam... Walizka nie jest jakichś dużych wymiarów - jak zatem zmieściła się w niej cała Inci? Jakby była pokrojona to co innego, ale ona była cała
|
|
|
Post by julia on Oct 20, 2021 19:31:02 GMT
Widz ją widzi, natomiast scenarzyści zapewne chcą tą plamę na piedestale potem umieścić Będzie jednym z ważniejszych dowodów. I jak się okaże, że to krew Inci - to będą dochodzić, kto. Tak i po coś tę plamę widzowi pokazano, będzie tak jak piszesz ....kto? Jeśli chodzi o walizkę , to Inci była niewysoka i drobna, więc można było ją w niej upchnąć. Plakat rzeczywiście brzydki, ze względu na prokuratora u góry , on nie jest zbyt wyjściowy ...
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2021 6:39:23 GMT
julia , nie wiem, czy oglądałaś "Halkę", tam bardzo spodobała mi się gra aktora wcielającego się w Parsa, ale wygląd też nie dawał mi spokoju W rzeczywistości jest to młody facet (rok urodzenia 1986), ale zmarchy ma okropne. Włosy nad czołem chyba przeszczepione, bo wcześniej zdecydowanie nie miał takiej fryzury. Ale przeszczepione jakoś nieumiejętnie, czoło strasznie szerokie. Mimo to uważam, że ma bardzo ładne oczy, a na niektórych fotkach wychodzi naprawdę uroczo
A tu stare fotki, ewidentnie miał mniej włosów na głowie:
I jeszcze różne dziwne wcielenia:
|
|
|
Post by julia on Oct 21, 2021 16:31:12 GMT
mira, aż niemożliwe, aby Mehmet Yilmaz miał zaledwie 35 lat , wygląda na skończoną czterdziestkę. Są ludzie , którzy bardzo szybko się starzeją, cóż robić. Włosy rzeczywiście wyglądają na przeszczepione( wcześniej były zakola), ale gdy czesze się na bok z rozczochraną grzywką , wygląda bardzo dobrze. Widziałam go w "Halce" i "Ramo". W tym drugim, jako Mazhar budził moją sympatię, może dlatego, że mimo iż był twardym mafijnym graczem, to miał też sympatyczną stronę osobowości.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2021 17:14:28 GMT
julia ale i tak jak dla mnie, ta walizka jest zbyt mała na jej ciało Inci by musiała być przecięta na pół Czekam z niecierpliwością na napisy do 5 odcinka Pars ma 35 lat? Wygląda na 45... No cóż. Jeden wygląda na starszego, drugi na młodszego. Ja wciąż czasami pokazuję dowód a mam już ćwierćwiecze
|
|
|
Post by julia on Oct 21, 2021 20:30:45 GMT
julia ale i tak jak dla mnie, ta walizka jest zbyt mała na jej ciało Inci by musiała być przecięta na pół , tak myślisz ? To horror się nam zaczyna robić. Ale w kostnicy była w całości Jakoś chyba ją wciśnięto na siłę , bo walizka w końcu pękła, pamiętasz? Wystawała ręka Wiesz, czekam na moment , kiedy odkryją tę plamę krwi. Trochę to dziwne, że przy takiej skrupulatności Yekty tego nie zauważono.
|
|
|
Post by mira on Oct 22, 2021 6:38:18 GMT
Z tą plamą krwi to pojechali trochę. Owszem, może zostać ślad w postaci brudniej kostki, suchej plamy, ale na pewno nie taka kałuża Poza tym jeśli Inci zginęła od uderzenie tym szklanym przedmiotem, to raczej aż tak bardzo nie krwawiła, raczej wystąpiły jakieś obrażenia wewnętrzne. Tyle krwi mogłoby powstać, gdyby ktoś poderżnął jej gardło. No ciekawe, co oni tutaj wymyślą. A co do walizki, to myślę, że zmieściłaby się cała, oczywiście w pozycji embironalnej, skulona. Ciekawe, czy będzie dzisiaj tłumaczenie
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2021 13:29:28 GMT
Odcinek 5Odcinek, w którym ukazany jest zarówno motyw, jak i sam zabójca Inci. Okazuje się nim być Engin we własnej osobie. Najlepszy przyjaciel Ceylin, syn Yekty, który nie jedną osobą wyciągnął z więzienia i uchronił przed nim. Wielki Engin, który jak wynika z dokumentów, spędził jakiś czas w klinice, zaatakował pielęgniarkę, zabił psa ojca... Po prostu gościu o niezrównoważonej psychice pozbawia życia młodą dziewczynę. Wydaje mi się, że Yekta, ojciec Engina, także maczał w tym palce. Na wieść o planowanym okupie, zrobił minę mówiącą "nagranie, które przedstawi, że to ja wrzuciłem walizkę do kontenera". Yekta musi być w to całe zamordowanie zamieszany - nie widzę innej opcji. Nie wierzę, że to Engin wziął tę walizkę i sam ją tam zawlókł. Musiał mu ktoś pomóc. Albo ktoś w ogóle inny, kogo jeszcze nie podejrzewamy. Wracając do tej plamy... Tyle osób się przewija przez ten chodnik z kamieni, i nikt nie zauważył tej plamy? Już poruszaliśmy tę kwestię, ale ruch kamerą i takie wyostrzenie z pewnością mówi "tu jeszcze będzie akcja". Czyli to kot przyniósł kolczyk... Patrzcie jaki przypadek Dobry kocurek Cinar w szpitalu, zraniony przez gościa, którego brat zginął z rąk Metina. Taki poboczny wątek został wtrącony, ale nie aż tak znaczący... O ile więcej z tego nie wyjdzie. I przy okazji ujrzeliśmy, jak wyglądała matka Cinara Między Ilgazem i Ceylin niezbyt wiele się wydarzyło. Oprócz nocowania u Ilgaza na kanapie, romantycznego śniadania w pojedynkę, nakarmienie Ceylin pilafem - do niczego więcej nie doszło. I czekam również na jakikolwiek większy uśmiech u Ilgaza na twarzy, bo przez wszystkie odcinki minę ma taką, jakby mu kota przejechało - nawet kącik warg nie drgnął do góry. Opcjonalnie, spojrzenie tego "amanta" może coś więcej mówi - ja jednak czekam na więcej, więcej Może dzisiaj zdecyduję się zobaczyć początek 6 odcinka. Ciekawi mnie, czy Engin usłyszy krzyki Ceylin
|
|
|
Post by julia on Oct 24, 2021 15:42:10 GMT
Jasne, że z tą plamą krwi , to przesadzili. Jest ileś dni po zabójstwie o ile sobie dobrze przypominam, to chyba kiedyś padał deszcz (poprawcie jeśli się mylę), plama powinna być zrudziała, a nie krwisto czerwona... Yekta absolutnie nie jest czysty i zamieszany jest w tę zbrodnię w sensie usuwania zwłok. To, że Ilgaz się uśmiecha jedną piątą zęba, mnie akurat odpowiada
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2021 15:50:37 GMT
Ale mógłby tak ładnie się uśmiechnąć do Ceylin I od razu życie stałoby się piękniejsze. I nawiązując jeszcze do Inci... Teraz już jestem przekonany o tym, że ta smarkula była pyskatą dziewuchą, która robiła co chciała, miała gdzieś naukę i wolała romansować z profesorkiem, okręcać wokół paluszka Engina... I również nie rozumiem, jak to jest możliwe, że ona nie pamiętała ojca, który na 5 lat trafił do więzienia... Może on na więcej trafił lat? Ona przecież nie ma 10 lat! Nawet małe dziecko 5 letnie by pamiętało ojca... Coś mi tutaj nie pasuje.
|
|
|
Post by mira on Oct 25, 2021 6:54:34 GMT
Również obejrzałam piąty odcinek, a nawet live 6. Oni czasem wrzucają takie krótkie zajawki, na które widz za bardzo nie zwraca uwagi, a które dalej okazują się dosyć ważne. No i teraz pytanie, co to za gościu, który zaginął i którego szuka ten młody człowiek, który w 5 odcinku pojawił się przed Metinem? To jakiś były współpracownik Metina, czy jego były szef? Należałoby wrócić do historii, którą Metin opowiedział Ilgazowi o tym, jak zrzucili winę na niewinnego Zefera. Tam padają jakieś imiona, to czasem nie o tę osobę chodzi? I czy to przypadkiem nie jest ten sam człowiek, którego przetrzymuje Zafer? Odnośnie 6 odcinka (jak ktoś nie chce wiedzieć, to proszę dalej nie czytać, aczkolwiek piszę tylko o jednym wątku), podobnie jak większość sądziłam, że Yekta jest jakoś zaangażowany w tę zbrodnię, że spanikowany Engin do niego zadzwonił i razem pozbyli się ciała. Ale okazuje się, że to nieprawda. Yekta o niczym nie wiedział i wygląda na to, że dowiedział się dopiero po zobaczeniu tego kolczyka. Engin sam pozbywał się śladów, sam zapakował Inci do walizki, a jakiś dziwny kumpel podstawił mu auto, którym wywiózł Inci do śmietnika. O sprawie wie zatem również ten człowiek od samochodu, ale i prawnik, z którym współpracuje Yekta, bo w jego obecności Engin o wszystkim opowiada. Ten sam prawnik, na polecenie Yekty, podrzuca gdzieś tę popielnicę i kolczyk. Ale nie mam pojęcia, czyje to mieszkanie. W ogóle to sposób działania Yekty wskazuje, że ten człowiek nie raz już miał do czynienia z takimi brudnymi sprawami. Doprawdy obrzydliwe, że tacy ludzie wykonują zawód zaufania publicznego. Finał odcinka zaskakujący
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 15:21:42 GMT
Jestem wstrząśnięty, zaskoczony i bardzo szczęśliwy z powodu takiego wyniku Wyroku Reyting za 24.10.2021: - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (19 odcinek) - 8.51% ⬆ (+0.96) 2. Yargı (6 odcinek) - 7.71% ⬆ (+0.77)
12. Yalancılar ve Mumları (4 odcinek) - 2.34% ⬇ (-0.05) АВ:1. Yargı - 9.14% ⬆ (+1.48)
2. Teşkilat - 8.21% ⬆ (+0.13) 10. Yalancılar ve Mumları - 2.36% ⬆ (+0.38)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 15:58:24 GMT
Obejrzałem z zżerającej mnie ciekawości odcinek 6 i jestem po prostu niesamowicie podekscytowany tym odcinkiem. Prawda wyszła na jaw, wychodzą kolejne fakty dotyczące morderstwa, a tu proszę - emocji nie brakuje. {Spoiler}Yekta w ogóle nie był zamieszany w tę sprawę! A jednak! Odkąd dowiedziałem się, że Engin jest odpowiedzialny za morderstwo, tak sądziłem, że jego ojciec pomógł mu zatuszować dowody. A tu się okazuje, że wszystkie ślady zbrodni, zapakowanie Inci w walizkę, wrzucenie do kontenera - za tym wszystkim stoi ENGIN! Cholera! Yekta jednak postanawia podrzucić popielnicę i kolczyk do jakiegoś mieszkania - na spokojnie muszę obejrzeć odcinek z napisami i zastanowić się, czyje to jest mieszkanie. Poza tym Zafer uwalnia pewnego człowieka i obawiam się, że należałoby teraz cofnąć się do poprzednich odcinków, w których Metin opowiada Ilgazowi tę historię. Myślę, że będzie to drugi odcinek. W wolnej chwili poszperam z ciekawości . I na końcu ta niespodzianka - jestem wniebowzięty :3. I zaskoczony . Chyba jak wszyscy z resztą. Rację mieli pisząc, że odcinek 6 będzie jeszcze bardziej wstrząsający .
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 16:59:03 GMT
Bardzo mi się podoba ten kolażyk
|
|
|
Post by julia on Oct 26, 2021 16:52:04 GMT
Determinacja prokuratora Parsa jest widoczna. Dopaść sprawcę /-ów zabójstwa , a przy okazji udowodnić, że Ceylin gra nieczysto. Ilgaza niezbyt lubi, ale zna jego uczciwość. Tymczasem nasza dwójka wpadła na pomysł, który by Parsowi nie wpadł do głowy Oj , co też powie na to jego siostrzyczka Koniec zaskakujący, chociaż, gdy Ilgaz powiedział o pokrewieństwie, mignęło mi :"Ślub wzięli czy co"? Badań genealogicznych nie prowadzili , ale szczęka mi opadła. Super, zyskują na czasie, no i Inci nie bedzie pozbawiona prawa do wykonywania zawodu - przynajmniej na razie. Mamy pogodzenie się Metina z Cinarem. Przed więzieniem uratował go monitoring na stacji benzynowej, ale teraz biedak stoi bezbronny, a naprzeciwko niego, dyszący chęcią zemsty Zafer. Wiecie, ja go od początku nie lubię. Owszem został skrzywdzony, ale on nie ma czystych rąk i tylko rodzina wierzy w jego honor i uczciwość. Być może w tym szemranym środowisku znalazł się po pobycie w więzieniu, nie wiem, jednak go nie lubię i tyle. Podobnie, jak nie lubiłam postaci Inci (żal jej tylko dlatego, ponieważ nie żyje). Pyskata wydra, jakich mało, zarozumiała i cwana. W domu okłamywała wszystkich, nawet siostrę prawniczkę. Mydliła oczy swoimi opowieściami. Machiaweliczny charakter ma Yekta, to cynik i wytrawny gracz. Tylko syn mu się nie udał Engin z detalami opowiedział , co się stało i nawet się ojcu pochwalił, że działał potem metodycznie, zatarł ślady, wypożyczył samochód i pod osłoną nocy, zupełnie bez świadków usunął ciało... ale ten i tak go nazywa głupkiem, baranem, debilem...i musi po nim "sprzątać". Sytuację trochę ułatwia Zafer. Ciekawe czy strzeli do Cinara? Jeśli go zabije , to sytuacja jeszcze bardziej się zagmatwa, tym bardziej dlatego, że postanawia uciec. Zastanawiające jest to urządzanie pokoju. Czyje to mieszkanie? Ilgaz ma inne, nie jest to biuro Ceylin, własnego mieszkania ona nie ma...kogo Yekta chce wrobić? Kolejny świetny odcinek
|
|
|
Post by mira on Oct 27, 2021 7:00:42 GMT
Również nie lubię Zafera. Powinno się mu współczuć, ale jakoś nie potrafię. Wkurza mnie ten człowiek, jak można tak potraktować córkę, jak można nie wysłuchać, nie próbować zrozumieć? A wszystko, co powie Yekta, jest dla niego święte. No i wciąż nie wiadomo, czy prowadzi szemrane interesy, czy mści się za przeszłość. Czekam, kiedy to wyjaśnią. To mieszkanie, do którego podrzucono dowody zbrodni, wygląda na mocno kobiece. Z jakiegoś powodu kontynuowany jest wątek Ozana i jego kochanki (zapomniałam jak ma na imię), może to o nią chodzi? Zwłaszcza że złożyła fałszywe zeznania i nie przyznała się do spędzenia nocy z Ozanem w hotelu. Ale z drugiej strony, ona raczej nie ma żadnego innego mieszkania poza tym, w którym mieszka z rodziną w sąsiedztwie Ceylin Wczoraj pojawił się nowy zwiastun. Nie chciałam, żeby Cinar zginął z rąk Zafera, ale jeśli w wyniku szarpaniny to Cinar postrzeli Zafera, dobrze też nie będzie. Chyba nawet jeszcze gorzej...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 27, 2021 15:24:26 GMT
Obejrzałem zwiastun i powiem Wam, że nie wydaje mi się, by któryś z nich miał stanąć na końcu przed Metinem. Sądzę, że to jest ten gościu. Yavuz czy jak mu tam było, którego wypuścił Zafer w 6 odcinku. To on stanie względem Metina. Mogę się mylić. Co do mieszkania... Też pomyślałem, o tej co romansowała z Ozanem, jednak jakoś to mi się kupy nie trzyma. Mieszkanie bardziej kobiece. Ceylin, Aylin odpadają... Ta od Ozana również. To musi być ktoś, kto jest w pobliżu Yekty i ktoś, kto jest blisko tej sprawy też. A co do ślubu - ciekawe czy się pocałują . Pocałunek = Kara RTUK .
|
|
|
Post by Matthias on Nov 1, 2021 15:59:17 GMT
Reytingi za 24.10.2021: - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (20 odcinek) - 9.08% ⬆ (+0.57) 2. Yargı (7 odcinek) - 7.45% ⬇ (-0.26)
12. Benim Hayatım (1 odcinek) - 2.99% 🆕 22. Yalancılar ve Mumları (5 odcinek, FINAŁ) - 1.70% ⬇ (-0.64) АВ:1. Teşkilat - 9.79% ⬆ (+1.58) 2. Yargı - 9.72% ⬆ (+0.58)
17. Benim Hayatım - 1.80% 🆕 18. Yalancılar ve Mumları (FINAŁ) - 1.62% ⬇ (-0.74)
|
|
|
Post by julia on Nov 1, 2021 16:44:09 GMT
To mieszkanie, do którego podrzucono dowody zbrodni, wygląda na mocno kobiece. Z jakiegoś powodu kontynuowany jest wątek Ozana i jego kochanki (zapomniałam jak ma na imię), może to o nią chodzi? Odcinek 7., spojler.
mira , to jest mieszkanie urządzane przez kobietę Yekta posunął się w swojej perfidii za daleko. To mieszkanie Ozana i jego żony, siostry Inci Yekta jest jak szejtan , przyczyniając się do aresztowania Ozana z radością oznajmia żonie, że ..."sprawa załatwiona , nie musimy się bać". Ten jego w niskich tonacjach śmiech jest demoniczny. Ustala z Enginem alibi, a synek nabiera pewności siebie, tylko zastanawia go ślub Ceylin i Ilgaza - jako to możliwe, skoro oni tak się nienawidzą. Lekkie załamanie przychodzi, gdy w ich domu zjawia się matka Inci, obejmuje go i mówi :"Ty jesteś jak brylant" Ładny mi brylant , kobieta , jak się dowie, to pewnie do reszty zwariuje. Ślub Ceylin i Ilgaza mocno pomieszał szyki Parsowi i doprowadził do nerwów jego siostrę, która liczyła na odbudowanie związku, tymczasem Ilgaz, prawy i prawdomówny poszedł do niej i sam to oznajmił. Pars się wścieka, ale nic nie może poradzić. Koniec końców Erem dostarcza mu dowody zebrane w samochodzie, który wynajął Engin do przewiezienia zwłok Inci i nakazuje doprowadzenie Engina... A przed Metinem staje...Cinar :"Tato, zabiłem" Tak mi żal tego chłopaka, już wszystko było na dobrej drodze, to Zafer musiał wmieszać się w swoim uporze , aby rozprawić się za śmierć córki. Tylko widz wie, że Cinar, jest niewinny, zaprzecza zrozpaczony , gdy widzi przed sobą lufę pistoletu :"Nie zrobiłem tego, to nie ja, kochałem Inci", ale Zafera wyznanie tylko nakręca, dopada go po ucieczce z cmentarza w autobusie i wywleka do jakiejś opuszczonej fabryki.( w Stambule ci ich dostatek ) i tłucze chłopaka, a ten się broni i jak to zazwyczaj bywa pada strzał... Zanim się sprawa wyjaśni, znów minie trochę czasu, a protagoniści dopóki na nowo zewrą szyki będą na wojennej ścieżce, bo tym razem Cinar zabił ojca Ceylin... Matthias , kiss był ...w obydwa policzki Końcówka znów pod wielkim znakiem zapytania. Ceylin użyje ciężkiej szklanej miseczki czy nie użyje, czy chłopaki na czas zdążą, aby nie zrobiła głupstwa , które ją pogrąży Cieszę się, że zaczęłam oglądać serial - zasłużone noty Kaan mi absolutnie przestał przeszkadzać, Pinar podoba mi się i bardzo fajnie uzupełnia z Kaanem. Jeśli chodzi o postacie, to wkurzają mnie - mimo choroby - matka Ceylin i jej ojciec.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 1, 2021 17:33:56 GMT
Jeszcze 6 nie obejrzałem przez Wszystkich Świętych, więc na dniach obejrzę. Ale 7 już na suwaku przeleciałem
|
|
|
Post by mira on Nov 2, 2021 8:12:58 GMT
Niestety niedzielny live musiałam odpuścić na rzecz wielogodzinnego stania w kuchni i przygotowania uczty dla poniedziałkowych gości Nawet nie widziałam żadnych scenek na TT ani na YT, ale dziś w końcu jest normalny dzień i zamierzam nadrobić A przede wszystkim muszę obejrzeć tłumaczenie 6 odcinka. Jeśli Cinar zabił ojca Ceylin, nawet w obronie własnej, to kontynuowanie tego małżeństwa może być trudne...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 3, 2021 20:02:14 GMT
Odcinek 6W końcu znalazłem czas, aby obejrzeć niniejszy odcinek. I tak jak już LIVE oglądałem, tak teraz sobie z napisami utrwaliłem odcinek. Ceylin na własne oczy zobaczyła, że tą osobą, która zabiła Inci, nie jest Yekta, lecz Engin. Przestraszony możliwością opublikowania nagrania, wypłaca pieniądze i wrzuca je do kontenera. No cóż. Kto inaczej by postąpił na jego miejscu? Uważam, że większość z nas by zrobiła to samo. I to nie Pars zamknął w więzieniu naszą panią prokurator, lecz sam Ilgaz . Cholipa, chłop wie co robi . Ona by rozniosła rezydencję Yekty, wysadziłaby wszystkich i chatę w powietrze. Ale z drugiej strony - najbliższa osoba okazała się być mordercą jej siostry. Najbliższa osoba, której powierzała różne rzeczy, z którą pracowała, przy której czuła się świetnie - zdradziła ją w najgorszy sposób. Yekta z Enginem kombinują, jak tutaj uratować "idiotę". Szkoda tylko, że ktoś przypłaci to wolnością... Cieszę się, że Cinar odzyskał wolność, ale po obejrzeniu 7 odcinka wnioskuję, że zbyt długo się nią nie nacieszy... Większość odcinka to Pars pragnący "zbliżyć się" do Ceylin, która z kolei nie odwzajemnia jego "uczuć". Jego zapędy prowadzą do tego, że Ilgaz jest zmuszony do poślubienia Ceylin - ale zaskoczyli mnie tą sceną Szkoda mi z całego odcinka rodziny Ceylin i Lacin. Rodzina została tak naprawdę bez głowy rodziny. Nie mogąc się pogodzić z tym, że główny winny zostaje uwolniony, postanawia sam się z nim rozprawić. Do czego człowiek może się posunąć... A Lacin? Sumienie ją gryzie. Nie może pogodzić się z tym, że Yekta podrzuca dowody komuś innemu. Zamiast cieszyć się, że syn jej będzie "wolny", to użala się nad sobą. Ja myślę, że dobrze, iż się użala. W końcu ktoś niewinny zostanie wciągnięty w tę brudną gierkę. Yekta uruchomi kontakty, pociągnie odpowiednie sznurki i sprawi, że jego psychicznie chory syn odzyska "upragnioną wolność". Odcinek oceniam dosyć pozytywnie, chociaż odcinek 4 i 5 znacznie mocniejsze wywarły na mnie wrażenie. Czekam teraz na tłumaczenie 7 odcinka .
|
|
|
Post by Matthias on Nov 7, 2021 17:17:51 GMT
Odcinek 7Aj, jak mi szkoda Parsa. W ogóle. Tak mi przykro, że aż wcale . Należał się Parsowi taki mały prztyczek w nos. Zdenerwowanie osiągnęło poziom HARD LEVEL. Miny Ilgaza i Ceylin Bardzo dobrze przemyślane posunięcie tej dwójki. Na jakiś czas są bezpieczni. Cinar i Zafer. Prędzej czy później musiało dojść do spotkania tej dwójki. Zafer sprzedał złotko, dostał kasę, kupił broń. Rozprawi się z człowiekiem, którego uznaje za mordercę swojej córki. Ach, Zafer... Jak ty mało rzeczy wiesz. Jego postać jakoś od początku mi nie podeszła. A Cinar bez przerwy musi pakować się w jakieś tarapaty. Pars nie odpuszcza, drąży sprawę ślubu jak kropla skałę. Żałuje, że to nie on pojawił się na ołtarzu z Ceylin . A Eren robi sobie coraz więcej wrogów. Będąc świadkiem, musiał się podpisać i ot! Pars go ładnie złapał . No i wyjaśniła się sprawa kliniki. Fałszywe zeznania, wyuczone sformułowania na pamięć - Engin dostał wytyczne od ojca, co ma powiedzieć i co ma pamiętać. Będzie miał "alibi" na okres śmierci Inci... Cholipa. Jednak dobrą robotę zrobiła Ceylin z Ilgazem, i Erenem, który zajął się podejrzanym samochodem... Cały odcinek dość dobrze odebrałem. Były chwile, kiedy troszkę było dla mnie zbyt naciągnięte, ale jednak pozytywnie oceniam. Teraz już się wyjaśniło, komu zostały podrzucone dowody, kolczyk i popielnica. Cała rodzina Ceylin przeżywała katusze, a teraz będzie cierpiała nie dość, że z powodu Osmana, to jeszcze z powodu śmierci Zafera. Pytanie tylko, czy ktoś się kiedyś o tym dowie?
|
|
|
Post by mira on Nov 8, 2021 8:20:41 GMT
Obejrzałam odcinek 7 i live 8. Scenariusz serialu jest bardzo dobry, naprawdę jestem pod wrażeniem, ale rzeczywiście powoli wkradają się lekko naciągane wątki i jak dla mnie ciut za dużo zbiegów okoliczności. Trochę to dziwne, że dziadek Ilgaza wychodzi z więzienia akurat wtedy, gdy w rodzinie mają miejsce takie zawirowania Ale dziadek okazuje się niezwykle pomocny (jeszcze nie wiem, czy za kilka odcinków rzeczywiście jego poczynania okażą się pomocne, czy ściągną na rodzinę Kaya wielkie kłopoty?), wygląda na to, że pomścił wnuka i otruł więźnia, który zaatakował Cinara. Wygląda też na to, że pozbył się ciała Zafera. Ale co teraz zrobi Metin? Ja bym chyba oszalała w takiej sytuacji Kto go zabrał, kiedy, gdzie, dokąd? A może on jednak żyje? Niby widzieliśmy, że trup, ale jakoś mi ciężko przełknąć, że Ilgaz i Ceylin mogliby być razem, gdyby ta sprawa wyszła na jaw. A wydaje się, że finalnie razem być powinni. Chociaż to nie jest łatwy serial i zakończenie równie dobrze może być dramatyczne Engin momentami wygląda na załamanego, na człowieka, którym targają wyrzuty sumienia, innym razem na totalnego wariata, który śmieje się Ceylin w twarz. Dziwny to człowiek, nie chciałabym spotkać takiego na swojej drodze. Ale plan zemsty na tatusiu nieźle sobie obmyślił. Ciekawe, co będzie dalej, nie mogę się doczekać! Do tej pory nie wyjaśniono, dlaczego Ilgaz rozstał się z Nevą. Wygląda na to, że ten związek był całkiem udany, chociaż na odległość. Neva wygląda na dobrą osobę (przynajmniej póki co) i z całą pewnością kocha Ilgaza. Dlaczego więc zdecydował się ją porzucić? Wypaliło się z jego strony? Ale tak nagle, gdy planowali już ślub? Mam nadzieję, że scenarzyści wyjaśnią ten wątek. Wygląda na to, że nawet Neva nie wie, dlaczego Ilgaz ją zostawił, bo niczego nie wyjaśnił. Sama nie wiem, co myśleć na temat Parsa. Rzeczywiście jest zazdrosny, trochę kombinuje za plecami, ale póki co robi wszystko zgodnie z prawem, jest inteligentny i ma poczucie humoru. Może nie powinnam, może za kilka odcinków okaże się, że jest wrogiem Ilgaza, ale póki co lubię tego człowieka Co będzie z rodziną Ceylin? Czy siostra rozstanie się z mężem? Jeśli tak, jak one (matka, siostra, siostrzenica) poradzą sobie same? Żadna nie pracuje, do tego trzeba przełknąć śmierć Inci, zdradę Osmana i odejście Zafera. Ceylin wypędziły, za szybko do siebie nie dopuszczą. No dramat.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 8, 2021 17:22:10 GMT
Reytingi za 07.11.2021: - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (21 odcinek) - 8.43% ⬇ (-0.65) 2. Yargı (8 odcinek) - 7.33% ⬇ (-0.12)
10. Elbet Bir Gün (1 odcinek) - 3.12% 🆕 12. Benim Hayatım (2 odcinek) - 2.81% ⬇ (-0.18) АВ:1. Yargı - 9.58% ⬇ (-0.14)
2. Teşkilat - 9.26% ⬇ (-0.53) 8. Elbet Bir Gün - 3.07% 🆕 23. Benim Hayatım - 1.17% ⬇ (-0.63)
|
|
|
Post by julia on Nov 8, 2021 18:27:37 GMT
8.odcinek przyniósł znów kilka zaskakujących sytuacji i podobnie, jak poprzednio ich skumulowanie nastąpiło pod koniec. Od początku denerwowali mnie rodzice Ceylin, a Engin wydawał się dziwny. Szybko okazało się, że jest to postać egoistyczna z sadystycznymi skłonnościami, poza tym, skończony tchórz . Wie, że ojciec ma go za głupiego, że często prowokuje, poniża, uważa za synka mamusi , więc znalazł wspaniałą okazję na sali sądowej do zemsty, kiedy już nie bardzo może się wyłgać, bo za dużo jest dowodów przeciwko niemu, całą winę zrzuca na ojca :"To on jest mordercą" Konsternacja... Yekta w najczarniejszych snach nie spodziewał się takiego obrotu sprawy Ciekawe jak dalej rozwinie się odwracanie sytuacji, jak sobie poradzi ojciec, jak będzie się zachowywał Engin i co zrobi żona Yekty. Czy zwycięży w niej serce matki, czy też poczucie sprawiedliwości. Oczywiście Ceylin i Ilgaz też są zaskoczeni, są pewni, ze to on. Ceylin wykrzyczała mu to w twarz i omal nie skończył , jak Inci, a Engin znów cały we łżach nie zawahał się , aby ją uderzyć, uciekł.... Przed Parsem trudne zadanie.... Zafer martwy, zapakowany do bagażnika samochodu Metina, jeździ po całym Stambule, aby w końcu zniknąć z samochodu. czyja to sprawka? Przypuszczam, że dziadka, który o dziwo jest na wolności i ucina sobie pogawędkę z wnuczką. Widać, że dalej ma wyjątkowe układy za kratkami Co prawda to grubymi nićmi szyte, ale tak tu przedstawiono. Dziadek chce wybaczenia swoich win w rodzinie. Metin działa metodycznie. Z zachowaniem wszelkiej ostrożności zacierał ślady z tym, że Defne wyciągnęła jakąś szmatkę z worka, gdzie były rzeczy Cinara Tym razem nie pozostawia odzyskanego syna własnemu losowi, chociaż, jak wiemy Cinar jest ofiarą beznadziejnego splotu okoliczności. Matka Ceylin jest okropna :"Co ty tu robisz"?! Wyklęła ją i nie chce widzieć w swoim domu. Nie przyjmuje do wiadomości jej słów, że to Engin zabił Inci, ona uważa , że to sprawka Osmana i robi wielkie oczy, gdy okazuje się, że to nie on, ale dobija ją informacja o zięciu. Osman pewnie będzie musiał się wyprowadzić z domu, po tym, jak Ceylin zmusiła go do powiedzenia prawdy o romansie z Zumrut Ludzie czasami wolą kłamstwo od prawdy. Tak jest z Aylin., która mimo tego, że wiele ma na głowie : prowadzenie domu, swoją nerwicę, problemy psychiczne matki,, to na pewno zauważyła, że jej mąż oddalił się od rodziny. Gdy usłyszała, co zrobił w pierwszym momencie ma pretensję do Ceylin:"Co lżej ci z tym"?!
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2021 13:35:28 GMT
Odcinek 8Odcinek mnie zaskoczył w kilku miejscach pozytywnie. Chociaż początek się nie zapowiadał na jakiś emocjonujący, to właśnie te zaskoczenia sprawiły, że odcinek u mnie wywindował dość wysoko. Sprawa 1. - Pobranie dwóch próbek, na określenie, czyja jest to krew. Zgodnie z tym co już omawialiśmy na poprzednich stronach, osoby obsługujące kamerami, kazały nam bacznie przyjrzeć się tej zaschniętej plamie krwi, która spoczywa na jednym z kamieni. Kilka razy było pokazane jej ujęcie, a nawet jedno wielkie zbliżenie. I nie myliliśmy się. Krew, która tam była, wcale nie należała do ptaka, jak to stwierdził sam wielki Yekta, lecz do Inci Jestem zadowolony z obrotu takiej sprawy, ponieważ nie musieliśmy długo czekać na potwierdzenie naszej tezy, że krew należy do Inci - co więcej, wszyscy tak obchodzili posesję, że nie zauważyli jednej wielkiej plamy na środku kamienia. A zaskoczenie? Pobranie DWÓCH próbek krwi! Kiedy oglądałem LIVE, nóż mi się w kieszeni otwierał, kiedy zobaczyłem scenę, jak w laboratorium zostaje podmieniona próbka krwi. Mówię: "No ja pierdykam, dlaczego?". Obawiałem się, że znów zastosują motyw podmianki, i przez kilka odcinków ciężko będzie cokolwiek któremuś udowodnić - a tu proszę. Nie Eren, lecz sam Pars poprosił o pobranie dwóch próbek krwi, a nie jednej, jak to zwykle ma miejsce. Plama wielka, jest z czego pobierać. Nawet sam Eren był zaskoczony, ale zadowolony z takiego obrotu sprawy. I co się okazuje? Krew Inci - więc gorąco się zrobiło w rodzinie Yekty. Sprawa 2. - Oskarżenie Yekty. No tego też się nie spodziewałem. Myślałem, że Engin zacznie się zbłaźniać, będzie się użalać nad swoją niedolą, a tu proszę. Oświadczył przed sądem i wszystkimi zebranymi, że to jego ojciec zamordował Inci. W sumie nic nie ma do stracenia. Albo pójdzie siedzieć, albo zwali winę na kogoś, kto może się z tego tak łatwo nie wykaraskać. Dowody były znalezione u Osmana, jednak bez śladów odcisków żadnego z nich. W domu ich prócz krwi, nie znaleziono nic więcej. Wszystko Yekta zatuszowała, a Engin to wykorzystał i obrócił przeciwko niemu. Lacin jest zakochana w swojej pociesze, mimo tego, że jest niestabilny psychicznie. Poza tym Engin wykorzystuje fakt, że Lacin nie potrafiła się w ostatnich odcinkach dogadać z Yektą w sprawie zwalania spraw. Była ku temu przeciwna, jednak z drugiej strony, chciała by jej syn był wolny. Mimo tego, co zrobił - Lacin myślę, może potwierdzić, że Yekta zatuszował dowody... Nie ma szukania winnego innego. Pozostaje tutaj wątek walki pomiędzy synem, a ojcem, zaskoczonym totalnie Sprawa 3. Ojciec Metina wychodzi na wolność... Ojciec Metina niespodziewanie wychodzi na wolność, i spotyka się z Defne. Jednak zanim podchodzi pod rezydencję Kayi, pozbywa się wroga rodziny - facet, który próbował zabić Cinara, otrzymuje słodki poczęstunek. O nim w ogóle zapomniałem. Spodziewałem się, że sprawa zostanie umorzona, albo pójdą pod sąd i wyjdzie co i jak. A tu proszę. Wieczne milczenie zostało sprowadzone dla tego gostka. I pytanie, czy ojciec Metina (zapominam zawsze jak ma na imię) - pozbywa się ciała Zafera? Przez cały odcinek samochód z tym ciałem fruwa po mieście, a potem okazuje się, że ciała YOK Gdzie jest to ciało? Kto je wyciągnął niepostrzeżenie z bagażnika? Obstawiam starszego jegomościa, ale mogę się mylić. Czy za odkupienie swych win, będzie tuszował sprawy, obciążające jego rodzinę? Wkrótce zapewne wszyscy zaczną się dopytywać, gdzie jest Zafer... Mimo, że "wypłynął", będą chcieli kontaktu... I zgadzam się z julia - Osman najprawdopodobniej się wyprowadzi i pójdzie do Zumrut, która stanie się kolejnym wrogiem rodziny. Ale jeśli on się wyprowadzi, to kto będzie zarabiał na Wariatkowo? Matka nie pracuje, Aylin też nie (a pracuje?! Chyba nie...). Mała chodzi do szkoły. A matka to w ogóle mnie zirytowała - wciąż zapatrzona jest ślepo w Engina, chociaż nie zważa na to, co do niej mówią i jak wygląda cała sytuacja. Szkoda mi Cinara, który wplątany jest bez przerwy w jakieś paskudztwo. Najpierw Dragi, potem morderstwo Inci, teraz sprawa z Zaferem Obawiam się, że Pars może i jest zadowolony z sytuacji jaka wyniknęła, jednak niepokoi mnie to, że Pars także ma coś za swoim kołnierzem, i Yekta, wiedząc że już wszystko stracił, zacznie sypać jak z rękawa... Będzie śpiewał jak kanarek. Parsowi by zależało wsadzić Engina. A co z Yektą? Na kogo ma jeszcze haki? Chemii pomiędzy Ilgazem a Ceylin aż tak wiele w odcinku nie było, prócz początku, gdy Ilgaz wyjawia, że się bał o Celinkę I przytulas słodki i koniec. Odcinek 8 mnie bardzo pozytywnie zaskoczył i z niecierpliwością czekam na odcinek 9. Zwiastuny obejrzałem i płonie ogień
|
|
|
Post by Matthias on Nov 15, 2021 16:45:11 GMT
Jestem uradowany Reytingi za 14.11.2021: NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (22 odcinek) - 8.56% ⬆ (+0.13) 2. Yargı (9 odcinek) - 8.40% ⬆ (+1.07)12. Elbet Bir Gün (2 odcinek) - 2.97% ⬇ (-0.15) 14. Benim Hayatım (3 odcinek) - 2.66% ⬇ (-0.15) АВ:1. Yargı - 9.66% ⬆ (+0.08)2. Teşkilat - 9.22% ⬇ (-0.04) 9. Elbet Bir Gün - 2.85% ⬇ (-0.18) 40.Benim Hayatım - 0.91% ⬇ (-0.26)
|
|