ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Feb 18, 2022 8:21:13 GMT
Ktoś gdzieś spotkał angielskie napisy?
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 24, 2022 6:07:46 GMT
mira, jak znajdę, to dam Ci znać.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2022 18:10:49 GMT
❥ Dwa nowe odcinki cyfrowego serialu "Hayaller ve Hayatlar" są już dostępne na platformie BeIn Connect.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 24, 2022 20:35:16 GMT
ola, a hiszpańskie napisy mogą być?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 1, 2022 20:51:15 GMT
❥ Jedna z par serialu " Hayaller ve Hayatlar" (Aybuke Pusat (i oczywiście jej pies) i Serkay Tutuncu)) byli w studiu Onedio, gdzie odpowiadali na pytania fanów.
|
|
|
Post by mira on Mar 2, 2022 8:57:52 GMT
Obejrzałam wczoraj drugi odcinek. Pierwszy niezbyt mi się podobał, ale z góry założyłam, że obejrzę cały serial, a więc kontynuuję. W moim odczuciu drugi odcinek był już lepszy, aczkolwiek "Kiedy mężczyzna się zakocha" jest propozycją ciekawszą.
W tym serialu mamy pięć przyjaciółek, z czego cztery są singielkami, a jedna szykuje się do ślubu. Trudno powiedzieć, w jakim wieku są te kobiety, bo niby mówi się coś o niedawno ukończonych studiach, niby dwie z nich wciąż mieszkają z mamą/rodziną, ale z drugiej strony najstarsza wygląda na grubo po czterdziestce. Chyba należy przyjąć, że są w różnym wieku, ale większość w okolicach trzydziestki. Niemniej czasem zachowują się jak grupa nastoletnich dziewcząt i dla mnie jest to ciut przerysowane.
Prym w tym serialu wiedzie Dilce, czyli postać grana przez Ozge Gurel. Ona jest narratorem opowieści. Ozge gra tak jak zwykle, widziałam z nią wiele seriali i filmów, dlatego widzę powtarzalność. Nie mówię, że gra źle, ale nie jest to nic odkrywczego. Znowu trochę szalona, trochę niezdarna, trochę zbyt energiczna. I nie wiem, czemu ubierają ją w te leginsy i rurki, jej nogi lepiej prezentowałyby się w czymś z prostą nogawką.
Póki co najbardziej podoba mi się tutaj gra Aybuke, a z mężczyzn Serkaya.
Zobaczymy, jak historia się rozwinie, bo finał drugiego odcinka dość zaskakujący i właściwie nie wiem, co i dlaczego tak się wydarzyło...
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Mar 2, 2022 17:56:20 GMT
mira, zniechęciłaś mnie i zachęciłaś do oglądania jednocześnie.
|
|
|
Post by mira on Mar 3, 2022 7:27:53 GMT
mira , zniechęciłaś mnie i zachęciłaś do oglądania jednocześnie. Nie miałam takiego zamiaru Ale rzeczywiście trochę tak wyszło, tu krytykuję, tu chwalę
Generalnie uważam, że skoro odcinki trwają około 40 minut, a całość zamknie się w kilkunastu odcinkach (nie wiem, czy będzie sezon 2?), to można obejrzeć. Nie trzeba poświęcać temu nie wiadomo jak dużo czasu.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Mar 4, 2022 8:02:04 GMT
ola, a hiszpańskie napisy mogą być? Niestety z hiszpańskiego znam tylko podstawy, ale dziękuję bardzo 🤗 mira, mnie trochę zawiodła Twoja opinia, liczyłam na ten serial... teraz to już zupełnie nie szykuje się nic, co by mnie interesowało 🙄 chyba że para Cagatay & Esra mnie zaskoczy 😉 mira, daj znać czy obejrzysz 3. odcinek i jak wrażenia.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Mar 4, 2022 8:02:37 GMT
ola, jakby coś się zdublało, to mnie oznaczaj. Albo edytuj i jakieś zdjęcie wstawiaj .
|
|
|
Post by mira on Mar 5, 2022 21:54:00 GMT
ola, obejrzałam trzeci odcinek i nawet zaczęło mi się podobać. Nie jest to jakieś ambitne dzieło, ale zaczęło mnie wciągać, bo pojawia się tajemnica, której rozwikłania jestem bardzo ciekawa. Na końcu drugiego odcinka wydarzyło się coś zaskakującego, na początku trzeciego kontynuujemy wątek, po czym cofamy się w czasie. Przypuszczam, że w kolejnych odcinkach wydarzenia z przeszłości i teraźniejszości będą się przeplatać. Staram się pisać tak, żeby za bardzo nie spoilerować Nadal najbardziej podoba mi się gra Aybuke i Serkaya, bo są razem uroczy Ale w trzecim odcinku zaplusowała też Ozge.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Mar 6, 2022 12:56:08 GMT
mira, obejrzałam dwa pierwsze odcinki i podzielam Twoją opinię. Nuda, nic ciekawego, rozwleczone sceny, dopiero końcówka drugiego odcinka na plus. Zdaje się, że serial był pisany do telewizji i go nie przerobiono na potrzeby platformy, bo gdyby te dwa odcinki to tak naprawdę byłby jeden, byłoby dużo, dużo lepiej. Ale jak wspomniałam, serial ten niczym się nie wyróżnia, ja nie znalazłam w nim żadnego ciekawego wątku, aktorsko też nic nowego, a nawet stagnacyjnie (liczyłam na Serkaya, w „Mahumiyet” był o niebo lepszy”). Reasumując: марна трата часу.
|
|
|
Post by mira on Mar 8, 2022 7:50:18 GMT
Trepka, czyli nie będziesz oglądać dalej? Ja oglądam, wczoraj zaliczyłam czwarty odcinek. Rozkręciło się i jest ok, chociaż ta para narzeczonych i ich mamuśki to jakaś totalna porażka, jak dla mnie mogłoby tego wątku w ogóle nie być. Ale ciekawi mnie wątek Meyrem. Sytuacja skomplikowała się, a ja lubię zagadki
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Mar 8, 2022 17:17:34 GMT
mira, ja też lubię zagadki, więc może będę oglądać dalej, ale na przewijaku.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 16:54:16 GMT
📸 Melisa Asli Pamuk za kulisami "Hayaller ve Hayatlar".
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2022 9:31:41 GMT
Serial chyba kończy się na 13 odcinku, a więc do finału mamy jeszcze 3. Właściwie w kółko jest o tym samym, ale nawet polubiłam ten serial. Po prostu przestałam czekać na fajerwerki i szukać głębszego sensu. To jest serial o przyjaźni, ale ta przyjaźń jest taka specyficzna, przynajmniej według mnie. Dziewczyny niby mówią sobie o wszystkim, ale też każda ma jakieś tajemnice, niekiedy sporego kalibru, bo w grę wchodzą duże przekręty finansowe, dziecko, o którym nikt nie wie, czy zatajanie informacji dotyczących nocy, w której prawdopodobnie popełniono morderstwo. Jeśli chodzi o wątki miłośne, zdaje się, że szczęśliwy finał będzie u Dicle oraz Setenay, aczkolwiek niczego nie można być pewnym...
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2022 9:01:30 GMT
Odcinków będzie więcej niż 13, bo widziałam na rosyjskiej stronie, że przetłumaczono już 16. W języku polskim dostępnych jest 14, mnie się udało obejrzeć 10. Ozge mówiła w wywiadzie, że nadal pracuje, ale podobno kręci i serial, i film - trudno powiedzieć, nad czym pracuje w tej chwili. Serkay niby zaczął już nowy serial, więc może skończyli. A może będzie 26 odcinków, jak w przypadku "Erkek Severse"?
Spróbuję włączyć sobie dzisiaj chociaż 11 odcinek.
|
|
|
Post by lucy on May 3, 2022 9:47:00 GMT
Platforma jest chyba zadowolona, bo przedłużyła serial na drugi sezon. Sezon 1 ma chyba 26 odcinków.
|
|
|
Post by mira on May 3, 2022 16:52:20 GMT
Spoko, to może zdążę kiedyś nadrobić. Stanęłam na 10 odcinku i nie mogę ruszyć dalej.
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2022 21:51:01 GMT
Niestety nie będzie drugiego sezonu. Platforma odwołała go.
W czwartek pojawią się dwa finałowe odcinki.
|
|
|
Post by mira on May 9, 2022 6:37:47 GMT
Ciekawe, skąd taka nagła decyzja. Mnie tam wszystko jedno, serial jest ok, ale bez szału. Dokończę go na spokojnie.
Edit. Dziś wszędzie piszą, że ponownie doszło do zmiany decyzji i drugi sezon jednak będzie. Widziałam najnowszy zwiastun i faktycznie jest informacja "finał sezonu".
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2022 13:31:40 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 9, 2022 19:49:29 GMT
Tak, będzie drugi sezon. Ponoć NGM Medya i beIN Connect nie mogły się dogadać w sprawie kontynuacji, ale ostatecznie doszło do porozumienia i zamówiono kolejne odcinki. Nagrania startują za chwilę, więc może nie będzie dużej przerwy między sezonami.
|
|
|
Post by mira on May 10, 2022 7:11:58 GMT
, to ciekawe czy Ozge znajdzie czas na własny ślub? Skoro cały czas mówi, że przygotowania jeszcze nie ruszyły... A Serkan ma chyba jakiś film z Neslihan Atagul nagrywać, a przynajmniej gdzieś tak przeczytałam, nie wiem, czy to prawda (jeszcze nie zaglądałam do ploteczek na tutejszym forum).
|
|
|
Post by lucy on May 17, 2022 9:17:59 GMT
Podobno drugi sezon znów stanął pod znakiem zapytania.
|
|
|
Post by lucy on May 27, 2022 19:26:58 GMT
Jest nowe info, że zdjęcia do sezonu 2. rusza niebawem.
|
|
|
Post by mira on May 30, 2022 6:23:28 GMT
Jak już ruszą, to wtedy dopiero będzie można powiedzieć, że ten drugi sezon rzeczywiście będzie, bo póki co ciągle słychać o zmianach decyzji. Mnie się niestety nie udało ruszyć do przodu i wciąż czeka na mnie 16 odcinków. Zdołałam jedynie na szybko ponownie prześledzić 10, bo już mi się zapomniało, na czym skończyłam
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2022 12:33:11 GMT
Wystartowały zdjęcia do 2. Sezonu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 2, 2022 22:04:08 GMT
Drugiego sezonu jednak... nie będzie. Pojawił się problem z harmonogramem aktorów, którzy mają też inne projekty. Aktorzy zaproponowali produkcje 7 odcinków w drugim sezonie, ale scenariusz był rozpisany na 13 i tyle też zamówiła platforma. Ostatecznie platforma anulowała drugi sezon.
Szkoda. Sezon 1 praktycznie jest otwarty, więc serial zostaje bez zakończenia...
|
|
|
Post by mira on Jun 3, 2022 7:23:19 GMT
O rany, aż nie wiem jak to skomentować
Ale skoro już Oya Dogan tak napisała, czyli dziennikarka będąca blisko z Ozge, to jednak musi być prawda.
|
|