|
Post by Matthias on Nov 11, 2023 21:53:49 GMT
|
|
|
Post by julia on Nov 12, 2023 10:52:14 GMT
Odcinek 70. , to ciąg dalszy zmagań o odzyskanie Mercan . "Matka:, tak nią manipulowała i uzależniła od siebie, że mała jest zamknięta w sobie i nie dopuszcza nikogo nawet do dotknięcia ręki. Przeraża ją miejska ulica, krzyczy, zakrywa uszy... Psycholog będzie miał dużo pracy , aby mała odzyskała równowagę. Na jej postrzeganie świata wpływ miała nie tylko porywaczka, która mąciła jej umysł, ale też i izolacja od świata zewnętrznego. Domek na odludziu, zakupy robione przez Dilek, niewpuszczanie nikogo do domu, brak bodźców do rozwoju i socjalizacji. To jest psychopatka. Nie przyjmuje do siebie tłumaczenia Ceylin, że ona wypełniała swoją powinność, a jej mąż był przestępcą i to nie jest wina Ceylin, że on zabił syna i ranił Filiz. Yekta dalej ma moją sympatię , umie się wzruszać...i mimo strachu usiłuje zerwać z mafiosem Demirem. No i zmusza Osmana oraz Cinara do tego, aby nie mieszali się w brudne machlojki Demira. Gdy już się wydaje , że wszystko jest na dobrej drodze, okazuje się, że klinika psychiatryczna daje szansę Filiz na wolność. Już zagroziła Ceylin, że wyjdzie i znów odbierze im córkę. Ceylin uciekła się do prowokacji... Piszecie o zakusach na czwarty sezon. Moim zdaniem nie warto psuć serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2023 19:14:50 GMT
Odcinek 69
Ależ początek. Aktorzy wysłuchują Ataturka, i składają życzenia z okazji 100-lecia republiki.
Odcinek obejrzałem wczoraj. Powoli nadrabiam zaległości. W sumie nie mam co pisać na temat tego odcinka. Praktycznie przez 2 godziny następują poszukiwania Mercan i Filiz, które miały wypadek. Canberk, który spowodował przy nadmiernej prędkości i pod wpływem alkoholu kraksę, dzwoni do swej matki Handan, właścicielki jednej z firm mającej hotele itp. o pomoc. Warto wspomnieć, że chłopak ma wyrok w zawieszeniu, więc kolejna sprawa pośle go za kratki. Handan jest na rozstaju dróg. Jedna mówi, żeby wydać Filiz i oddać dziecko prokuratorom - tylko, że wtedy jej syn trafi do pierdla. Druga opcja - pomóc nieznajomej wyjechać za granicę. I tak też robi. Wyrabia kobiecie i dziewczynce dwa paszporty, przygotowuje podróż do Bośni, dokładnie do Sarajewa, gdzie mają się osiedlić. Dostaje także pieniądze na dalsze życie. Byleby tylko Filiz nie wnosiła oskarżenia...
Defne kradnie kasę, dziadek i Cinar o tym doskonale wiedzą. Nie ma kto małej utemperować. Mało Gul i rodziny Ceylin. Dilek próbuje coś tam porozmawiać z Erenem, ale ten ją odtrąca. Skończyła się wielka miłość. Co więcej, przyznaje się ukochanemu, że to ona podrzuciła pudełeczko z koszulką Mercan.
Mała na końcu nie przypomina sobie nic. Biegnie do Filiz, którą uważa mamę. Minęły 2 lata i nie przypomina sobie nikogo prócz Filiz. Wszystko także się wyjaśniło. Kto robił zakupy, skąd kasa itp. I w jaki sposób się dowiedziała o poszukiwaniach.
Odcinek taki neutralny, ale na plus. Żadnego morderstwa, żadnej większej akcji. Całość poświęcona poszukiwaniom Mercan.
Widziałem informację, o zakusach na 4 sezon Yargi. Ja bym się cieszył, ale czy to aby na pewno dobry pomysł?
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2023 17:53:33 GMT
📌 Reytingi za 12.11.2023TOTAL:1. Teşkilat (83 odcinek) - 6.08% ⬆ (+0.28) 2. Yargı (71 odcinek) - 5.88% ⬇ (-0.16)3. Kirli Sepeti (7 odcinek) - 4.36% ⬆ (+0.01) АВ:1. Yargı - 7.29% ⬇ (-0.04)2. Teşkilat - 6.50% ⬇ (-0.02) 7. Kirli Sepeti - 2.87% ⬇ (-0.20) АВC1:1. Yargı - 7.39% ⬇ (-0.40)2. Teşkilat - 6.56% ⬇ (-0.31) 6. Kirli Sepeti - 3.72% ⬇ (-0.12)
|
|
|
Post by julia on Nov 18, 2023 10:54:47 GMT
Matthias , podobnie , jak Ty jestem zdystansowana , co do czwartego sezonu. Odcinek 71 Nie ma na co czekać, po co sąd i ustalanie opieki nad Mercan, kiedy można wziąć ślub, przecież Ceylin i Ilgaz się kochają Jednak zanim do tego doszło, Ceylin uciekła się do podstępu. Poprzedni odcinek , kończy się wystrzałem, gdy Ilgaz wpada do gabinetu , to Filiz trzyma w ręku pistolet , który nie wystrzelił. Teraz nie będzie w klinice psychiatrycznej, a w areszcie . Porwała dziecko, strzelała do prokuratora, z wściekłości ugryzła do krwi ucho Dilek...proces i odsiadka. Świetnie dobrano aktorkę do tej roli, jest odrażająca w swojej złości i chęci zemsty. Swoją drogą, to psychiatra też jest jej potrzebny. Pani mecenas może się pocałować... choć prawda jest taka, , że to Ceylin najpierw strzeliła ze swojego pistoletu w ścianę, czym sprowokowała Filiz... Niepokorna Ceylin nie czekała na procesy, wzięła sprawę w swoje ręce, aby wreszcie mieć córkę u siebie. Pomogli jej w tym Eren i Yekta. A Yilgaz domyślił się później, jego sumienie nie toleruje takich zachowań, ale tym razem chodziło o jego dziecko, Pogodził się. Mercan nareszcie jest w domu, poznaje jego zakątki, ogląda zdjęcia, spotyka się z rodziną i...przychodzi ze swojego pokoju do rodziców z zapytaniem czy może spać z nimi. Kadir wciąż depcze Yekcie i naszej trójce po piętach. Osman nie przekonał swojego wspólnika do wycofania się, a ten wziął z depozytu milion i ...przegrał , Demir nie odpuści,.. :"Oddacie mi pieniądze, co do centa"!
|
|
|
Post by mira on Nov 19, 2023 11:00:22 GMT
A ja się zastanawiam, czy w ogóle zaczynać trzeci sezon. Wyszło już 8 odcinków, a to sporo nadrabiania i nie wiem, czy mi się chce... Czytam, że Wam się nadal podoba, więc może i warto?
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2023 12:14:18 GMT
Odcinek 70
Odcinek jest praktycznie poświęcony walce Ilgaza i Celinki z Filiz o opiekę nad Mercan. Dziewczynka poznaje prawdę i jest pomiędzy młotem a kowadłem. Nie wie komu może już ufać. Swojej mamie, która ją okłamywała i odizolowywała od świata, czy nowej parze prokuratorów, którzy są bez przerwy przy niej. Niby już się do nich przywiązuje, ale wciąż uważa Filiz za swoją matkę.
Co do Filiz... No cóż. Tonący brzytwy się chwyta. Jeśli nie chce trafić do więzienia, musi udawać chorą psychicznie. A Nil jej pomoże wyjść na wolność. Celinka tego nie może znieść i udaje się do szpitala, w którym przebywa Filiz. Pada strzał. Kto żyje, kto umarł?
Osman, Cinar, Yekta i kolega Osmana wpakowali się w niezłe szambo. Kadir pociąga tylko za sznurki i gdziekolwiek będzie chciał, to się pojawi. Piesek dla Elif, spotkanie na podpisaniu książek z Lacin... Każdy ma jakiś słaby punkt, a dziadek Kadir to wykorzysta. Nie lubi słowa sprzeciwu...
Prokurator Efe nie rozumie, dlaczego prokurator generalna jest wobec niego taka miła i wyrozumiała. Ale niektórzy znają prawdę.
Odcinek mi się podobał, choć brakowało mi jakiejś akcji, jakiegoś morderstwa... W końcu o tym jest serial. Rozumiem, że odcinek poświęcony był odzyskaniu Mercan, tylko no właśnie czegoś brakowało.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2023 12:29:31 GMT
Yargı - Pınar Deniz & Kaan Urgancıoğlu & Sema Ergenekon & Ali Bilgin ✨
|
|
|
Post by Matthias on Nov 20, 2023 18:47:54 GMT
📌 Reytingi za 19.11.2023TOTAL:1. Teşkilat (84 odcinek) - 6.75% ⬆ (+0.67) 2. Yargı (72 odcinek) - 6.07% ⬆ (+0.19)3. Kirli Sepeti (8 odcinek) - 5.11% ⬆ (+0.75) АВ:1. Yargı - 7.74% ⬆ (+0.45)2. Teşkilat - 6.38% ⬇ (-0.12) 9. Kirli Sepeti - 3.11% ⬆ (+0.24) АВC1:1. Yargı - 8.24% ⬆ (+0.85)2. Teşkilat - 6.81% ⬆ (+0.25) 6. Kirli Sepeti - 3.97% ⬆ (+0.25)
|
|
|
Post by mira on Nov 21, 2023 7:34:15 GMT
|
|
|
Post by julia on Nov 21, 2023 12:26:53 GMT
Gratuluję i bardzo się cieszę z Nagrody Emmy dla serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2023 17:54:31 GMT
Bardzo się cieszę z tej nagrody. Zasłużona #Yargı Kaan Urgancıoğlu & Pınar Deniz. #Yargı
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2023 17:55:22 GMT
News #2#Yargı 💥 Kaan Urgancıoğlu & Pınar Deniz 💥 #Yargı
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2023 18:49:21 GMT
Yargı 🔥
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2023 19:58:24 GMT
Odcinek 71Odcinek mi się bardzo podobał. Akcja - jak udupić Filiz i uniemożliwić jej dostania z powrotem Mercan. Ładnie to wszystko uknuła Ceylin. Tak naprawdę bez pomocy Erena i Yekty - nie zrobiłaby nic. Szybko zostałaby przyłapana na kłamstwie. A tak, Filiz poszła siedzieć. Nie ma szans na jakiekolwiek wyjście. Poza tym Efe stojąc po stronie Ceylin i Ilgaza - domaga się 11 lat dla Filiz za porwanie, przetrzymywanie dziecka... Nie wspominając już o próbie zastrzelenia prokurator... Mercan wraca do domu, wszyscy się cieszą. Bliski współpracownik Osmana - Can, pięknie odwalił manianę. Zaczął grać i co? Przebimbał 100 milionów. Na szczęście kasa została u Kadira, tylko ten postanowił rozliczyć się z Canem na oczach świadków - wspólników swoich. Aj, to była dobra scena... Ceylin rezygnuje z roli prokurator. Wraz z Ilgazem wręczają poza tym PIERWSZY prezent Efe, który jest w szoku. Defne ląduje na prześwietleniu oskrzeli, ponieważ dziadek przyłapuje ją na tym jak stosuje używki... I wychodzi, że już są zmiany w oskrzelach. Brawo młoda. Wykończ jeszcze siebie. Nie nauczyło Cię życie, i chcesz jeszcze popisać się przed znajomymi. Daleko na tym nie zajedziesz. Yekta dość szybko zdobywa haczyk na Nil i jej matkę, dzięki tak naprawdę Ozge, która musiała uruchomić kontakty w więzieniu... Warto wspomnieć, że dla dobra córki, i szybszego jej przywiezienia do domu, biorą po raz trzeci ślub! Ale najlepsze jest to, że świadkiem jest Yekta . Mój Boziu, jak ja to uwielbiam. Yekta po dobrej stronie . Kto by pomyślał . Obawiam się, że 4 sezon może być, po zdobyciu nagrody Emmy. W końcu wiele osób pisało, że to jeden z nielicznych seriali, gdzie od 1 odcinka oglądali i wszystko trzyma się "kupy".
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2023 19:58:53 GMT
Nie mogę się doczekać 72 odcinka z literkami . Aj, co tam się będzie pewnie działo. Powrót do przeszłości.
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2023 12:48:49 GMT
Wątpię, aby Pinarka się dała wciągnąć w kolejny sezon Yargi. Pewnie już teraz ciągnie ją do nowych wyzwań. Prędzej już Kaan się da namówić. To oczywiście tylko spekulacje, jak na razie kolejny sezon istnieje tylko w domysłach i przecieko-plotkach.
|
|
|
Post by mira on Nov 23, 2023 14:58:37 GMT
Niech oni tego nie robią, bo ja już za ten sezon nie potrafię się zabrać, a co mówić o kolejnym...
Co do Pinar, mimo gry w "Yargi", zdołała nakręcić serial na platformę i bodajże 2 filmy, więc w miejscu nie stoi. Swoją drogą ciekawe, czy w przyszłym roku dojdzie do ślubu z Kaanem Y.
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2023 12:53:42 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 27, 2023 17:34:34 GMT
📌 Reytingi za 26.11.2023TOTAL:1. Teşkilat (85 odcinek) - 6.01% ⬇ (-0.74) 2. Yargı (73 odcinek) - 5.53% ⬇ (-0.54)3. Kirli Sepeti (9 odcinek) - 5.10% ⬇ (-0.01) АВ:1. Yargı - 7.50% ⬇ (-0.24)2. Teşkilat - 5.59% ⬇ (-0.79) 6. Kirli Sepeti - 3.13% ⬆ (+0.02) АВC1:1. Yargı - 7.40% ⬇ (-0.84)2. Teşkilat - 5.88% ⬇ (-0.93) 5. Kirli Sepeti - 3.76% ⬇ (-0.21)
|
|
|
Post by julia on Dec 4, 2023 17:19:03 GMT
Odcinek 72 , to dalsze próby Ceylin zdobywania miłości Mercan. Ona robi wszystko, chodzi z nią na zakupy, odwiedza rodzinę, odprowadza do przedszkola, ale mała czuje dystans. To jest bolesne dla Ceylin, tym bardziej , że do Ilgaza zaczęła już mówić :"Tato". W odcinku praca Ceylin skupia się nad odnalezieniem dziewczyny, którą jako niemowlę, Yekta oddał pewnej rodzinie, ponieważ jego matka zabiła swojego wykładowcę ( zepchnęła go ) i zarazem ojca dziecka, którego ten nie chciał uznać. Ta dziewczyna była koleżanką ze studiów Ceylin i Engina i oni zajęli się nią w czasie porodu oraz po wyjściu ze szpitala. Ona nawet nie chciała spojrzeć na swoją córeczkę i uciekła się do podstępu - wróciła na chwileczkę "po telefon" i oczywiście uciekła, pozostawiając dziecko zdezorientowanym Ceylin i Enginowi . Yekta się wściekał na Engina, nawet go podejrzewał go o ojcostwo , ale znalazł dom dla dziecka i teraz rozpoczęło się szukanie dziewczyny, gdyż matka odsiedziała wyrok. Końcówka mocna - Ceylin w rozmowie z nią mówi, że dziecko zostało oddane, a koleżanka oburzona :"Przecież moje dziecko nie żyje"
|
|
|
Post by Matthias on Dec 4, 2023 18:39:50 GMT
📌 Reytingi za 03.12.2023TOTAL:1. Yargı (74 odcinek) - 5.93% ⬆ (+0.40)2. Teşkilat (86 odcinek) - 5.55% ⬇ (-0.46) 3. Kirli Sepeti (10 odcinek) - 5.10% (=) 14. Altın Kafes (1 odcinek) - 2.41% АВ:1. Yargı - 7.01% ⬇ (-0.49)2. Teşkilat - 4.84% ⬇ (-0.75) 7. Kirli Sepeti - 2.74% ⬇ (-0.39) 23. Altın Kafes - 1.19% АВC1:1. Yargı - 7.25% ⬇ (-0.15)2. Teşkilat - 5.83% ⬇ (-0.05) 6. Kirli Sepeti - 4.11% ⬆ (+0.35) 20. Altın Kafes - 1.86%
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2023 19:08:38 GMT
Onur Özaydın & Kaan Urgancıoğlu 😎 #Yargı
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2023 18:08:15 GMT
Odcinek 74, trzyma w napięciu za sprawą śmierci aktora , który niby popełnił samobójstwo na planie oraz dziwnej śmierci dawnej koleżanki Ceylin, która wyszła z więzienia. Te śmierci nie były przypadkowe. Zabójstw dokonał sanitariusz karetki, szukający dawcy serca dla swojego syna. Niepojęty sposób szukania dawcy Jest to przerażające, tym bardziej, że desperat wziął zakładników z biura Yekty Tilmena. Są tam wszyscy, nawet Mercan. Cały odcinek , to próba ich uratowania . Sprawa dawców organów jest ważna wszędzie, apeluje się, aby o ile to możliwe, pozostające w bólu rodziny, godziły się na pobranie organów. Tutaj udaje się przekonać rodziców zmarłego chłopca, którzy na początku kategorycznie się temu sprzeciwili, mówiąc, że to grzech. Nie wiemy , co będzie z Yektą, do którego Okan kilkakrotnie wystrzelił, ale skoro nie było informacji na temat odejścia aktora, miejmy nadzieję, ze wyzdrowieje, a Lacin będzie go doglądać
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2023 19:07:24 GMT
Jak już pisałam wielokrotnie, wciąż nie ruszyłam z trzecim sezonem, ale czytam, co piszecie i nadal nie mogę uwierzyć, że Yekta, ten diabeł wcielony, stał się teraz przyjacielem rodziny
|
|
|
Post by Matthias on Dec 9, 2023 19:56:42 GMT
Odcinek 72Nadrabiam zaległości. Cóż można powiedzieć. Wracamy do sprawy z przeszłości. Dziekan, Sevket zostaje zamordowany. Teoretycznie spada z góry, ale posądzona zostaje o to Tulin - jedna ze studentek. Miała romans z żonatym mężczyzną - właśnie z niniejszą ofiarą. Pod jego paznokciami znajdują się dowody obciążające kobietę. Ale co najważniejsze - Tulin jest w ciąży. Pewnego dnia rodzi dziecko i znika. Nikt nie wie co się z nią dzieje, aż do feralnego momentu śmierci dziekana. Dzieckiem zajmuje się Yekta, oddając je w ręce pewnej rodziny. Druga sprawa dotyczy morderstwa aktora, który w scenie popełnienia samobójstwa - tak naprawdę się zabija... Dosłownie, popełnia samobójstwo. Broń zostaje w jakiś sposób podmieniona. Pocisk okazuje się być prawdziwym. Mamy kolejną ofiarę. Ilgaz sobie przypomina sprawę z Sevketem i kobietą, która zwiała mu i Erenowi - była kto? Celinka we własnej osobie! Ależ to niespodzianka. Czyli już wcześniej mogli mieć ze sobą styczność. Miło zobaczyć kędziorka, a także Inci. Czyli wszystkie te sceny musiały zostać nakręcone dużo, dużo wcześniej, skoro widzimy ich. Ponadto - mamy także urywek rozmowy Ilgaza z mamą . W końcu, prócz retrospekcji z 1 sezonu, gdzie Cinar leżał na podłodze zraniony, możemy popatrzeć na kobietę, która rządziła w rodzinie Kaya. Widać, że złota kobieta. Mercan przełamuje się, mówi w końcu do Ilgaza "tato". Na mamę trzeba sobie jeszcze poczekać, choć relacja pomiędzy Mercan a Celinką jest coraz silniejsza . Nil było mało, Osman z Cinarem kombinują jak koń pod górę. Za wszelką cenę chcą się uwolnić od swojego "szefa". Oprócz broni, która została podrzucona do ogrodu (scena jak Elif wyciąga "zabawkę" i udaje, że strzela do Osmana mnie rozbawiła), to mamy jeszcze trupa w ogrodzie . Niekończące się problemy Osmana . Czy jeszcze coś rzuciło się w oczy? Yekta jest niesamowity, kiedy obrał tę "dobrą" stronę. Szkoda tylko, że Lacin się wyprowadza od niego. Pewnie wróci jak Bumerang. Na końcu Celince udaje się wreszcie spotkać z Tulin. I dowiaduje się od niej, że Yekta udał się do więzienia i powiedział, że dziewczynka, jej córka, nie żyje... Nic z tego nie rozumiem. Dlaczego miałby kłamać? No chyba to nie jest dziecko Engina . W końcu sam temu zaprzeczał. Na uwagę jeszcze zasługuje fakt, że Engin, który rzekomo przybył później na teren uczelni, na kamerze został uwieczniony, jak rozmawia z Sevketem. Pewnie facet w ten sposób dowiedział się o tym, że jego kochanka spodziewa się jego dziecka. Engin - nawet jako martwy potrafisz zaleźć jeszcze człowiekowi za skórę.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2023 20:00:45 GMT
Matthias, nadrabiaj, nadrabiaj i się szykuj na 4.Sezon.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 9, 2023 21:04:42 GMT
Odcinek 73
Powiem Wam, że mimo, iż mamy 73 odcinek - akcja i napięcie wciąż występują w serialu. Ja jestem pod wrażeniem. Po tylu odcinkach, żeby wciąż się coś działo... Brawo. Zasłużona ta nagroda Emmy, powiem jeszcze raz.
Dwa morderstwa z poprzedniego odcinka - w obecnym następuje ich kontynuacja. Ba! Dochodzi jeszcze jedno! Jednak nie ma już zbędnego przedłużania. W końcu ekipa na komisariacie orientuje się, że za wszystkim stoi, nie kto inny jak kierowca karetki. Mafia organowa? W jakim celu chciał zamordować tych wszystkich ludzi? Dla kogo miałby być ten przeszczep? Mercan zwraca się do Ilgaza już cały czas tato, a do Celinki - no cóż. Musi upłynąć jeszcze trochę czasu. Yekta przyznaje się Celince do błędu z przeszłości. Nie dziwię się, że "partnerka" nie może tego znieść. Ale z drugiej strony, jak sama stwierdza w rozmowie z Ilgazem - to był stary Yekta, który dla pieniędzy był w stanie zrobić wszystko. A teraz mamy Yektę, który ma "córkę" i ma wnuczkę. A on jak sam się określa, jest przyszywanym dziadkiem. Dla Mercan i Celinki zrobiłby wszystko. W końcu nie ma już nikogo oprócz Lacin.
Kierowca karetki przyjeżdża do Tilmen, uprzednio oczywiście zamykając budynek na cztery spusty. Będą zakładnicy. W tym Celinka i Mercan.
Trupem w ogrodzie okazał się być Can - oj chłopie. Widzisz jak skończyłeś. Parla z Cinarem ustalają datę ślubu. Gul wciąż "romansuje" z Metinem.
No i pytanie. Czy szykują się do tego 4 sezonu, czy też nie.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 11, 2023 17:59:26 GMT
📌 Reytingi za 10.12.2023TOTAL:1. Teşkilat (87 odcinek) - 6.41% ⬆ (+0.86) 2. Yargı (75 odcinek) - 6.00% ⬆ (+0.07)3. Kirli Sepeti (11 odcinek) - 5.25% ⬆ (+0.15) 17. Altın Kafes (2 odcinek) - 1.91% ⬇ (-0.50) АВ:1. Yargı - 7.44% ⬆ (+0.43)2. Teşkilat - 6.10% ⬆ (+1.26) 9. Kirli Sepeti - 2.63% ⬇ (-0.11) 37. Altın Kafes - 0.80% ⬇ (-0.3)9 АВC1:1. Yargı - 7.50% ⬆ (+0.25)2. Teşkilat - 6.07% ⬆ (+0.24) 4. Kirli Sepeti - 4.41% ⬆ (+0.30) 26. Altın Kafes - 1.32% ⬇ (-0.54)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 17, 2023 12:15:17 GMT
Odcinek 74
Praktycznie cały odcinek był poświęcony Okanowi, który wziął pracowników Kancelarii Tilmen za zakładników. Wszystko po to, aby jego syn - mógł mieć przeszczep serca. Był ósmy na liście. Ale do właściwego dnia mógłby nie dożyć. Zatem ojciec zrobił wszystko, aby to przyspieszyć. Kosztem życia innych dawców. To było dobrze wszystko przemyślane. Od A do Z. Wiedział kto jaką ma grupę. Kogo się pozbyć, żeby ta lista dość szybko przyspieszyła...
Nie ma w sumie o czym aż tak pisać. Na uwagę zasługuje jednak scena, kiedy to Mercan tuli się do Yekty, mówiąc Dziadku. Ale ta scena mnie chwyciła za serce <3. Kilka razy ją oglądałem. Zrobił wszystko, aby uratować "wnuczkę". Skontaktował się z policją i Ilgazem, odebrali małą z pokoju. Jakim kosztem? Kosztem postrzelenia :/. Oby Yekta cały z tego wyszedł.
Co do sprzedanego mieszkania, Aylin się nadaje w tym seriali tylko do krzyków i do robienia awantur Osmanowi.
Bezsilność rodziców pcha ich do niedozwolonych czynów. Zdziwiło mnie, że matka Cema - chłopca, który czeka na serce, wiedziała o wszystkim. O zamiarach męża... I nie przeciwstawiła się temu. I tu się rodzi pytanie. Co jesteś w stanie zrobić, dla własnego dziecka?
|
|