|
Post by Atahan on Dec 12, 2021 15:58:45 GMT
Tytuł: They Both Die at the End
Tytuł PL: Nasz ostatni dzień
Kraj: USA
Wytwórnia: Warner Bros. Television
Producent: Chris Kelly, J.J. Abrams, Ben Stephenson, Rachel Rusch
Reżyser: Scenariusz: Story: Adam Silvera
Gatunek: miniserial młodzieżowy, melodramat
Ilość odcinków: Kanał: HBO
Emisja:
Opis: Piątego września, krótko po północy, Mateo Torrez i Rufus Emeterio otrzymują wiadomość telefoniczną: dzisiaj bezpowrotnie odejdą z tego świata. Mogą jednak odpowiednio przygotować się na nadchodzącą śmierć. Są dla siebie zupełnie obcymi ludźmi, lecz z różnych powodów każdy szuka nowej bratniej duszy na czas swojego Dnia Ostatecznego. Dzięki aplikacji Ostatni Przyjaciel Rufus i Mateo spotykają się, by przeżyć swoją pożegnalną wielką przygodę – niezapomniany dzień, który na zawsze zmieni życie ich obu.
Obsada:
|
|
|
Post by Atahan on Dec 12, 2021 16:03:37 GMT
HBO nabyło prawa do adaptacji książki autorstwa Adama Silvery "Nasz ostatni dzień", która w 2017 i 2020 roku stała się bestsellerem New York Times'a. W Polsce także cieszy się ona popularnością i do dziś jest w TOP10 najchętniej kupowanych książek na Empiku. Nie ma podanej jeszcze daty premiery, ale przypuszczać można, że prace ruszą już po wejściu HBO Max, bo HBO zapowiedziało poszerzenie oferty platformy własnymi produkcjami.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 12, 2021 16:12:19 GMT
Nie gadaj, uwielbiam Silvera. Czytałem te książkę.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 12, 2021 16:19:37 GMT
Przeczytałem ją wczoraj i ryczałem na IV części, a dzisiaj natrafiłem się na to, że powstanie miniserial na HBO. Mam nadzieję, że oglądając ostatni odcinek też się poryczę (jakkolwiek głupio to nie zabrzmiało, haha).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 12, 2021 16:38:31 GMT
Przeczytałem ją wczoraj i ryczałem na IV części, a dzisiaj natrafiłem się na to, że powstanie miniserial na HBO. Mam nadzieję, że oglądając ostatni odcinek też się poryczę (jakkolwiek głupio to nie zabrzmiało, haha). Mam podobnie , płaczę przy książkach Brittainy C. Cherry. A silvera pisze bardziej emocjonalnie. Ja tam nie mam problem z tym by sobie popłakać. Działa to na mnie oczyszczająco.
|
|