|
SKAM
Dec 10, 2021 15:50:48 GMT
Post by Atahan on Dec 10, 2021 15:50:48 GMT
|
|
|
SKAM
Dec 13, 2021 17:53:15 GMT
Post by Atahan on Dec 13, 2021 17:53:15 GMT
SKAM Norwegia (2015-2017) Wytwórnia: Norsk rikskringkasting
Producent: Julie Andem Reżyser: Julie Andem Scenariusz: Julie Andem Story: Julie Andem Gatunek: dramat młodzieżowy Ilość odcinków: 43 Kanał: NRK Emisja premierowa: 25.09.2015-24.06.2017 Opis: Serial śledzi losy grupy nastolatków, uczniów liceum Hartvig Nissens w Oslo. Opowiada o problemach z jakimi przyszło im się mierzyć, skandalach, miłościach, złamanych sercach oraz codziennym życiu. Każdy sezon skupia się na historii innego bohatera. Obsada: Lisa Teige jako Eva Kviig Mohn Josefine Frida Pettersen jako Noora Amalie Sætre Tarjei Sandvik Moe jako Isak Valtersen Iman Meskini jako Sana Bakkoush Henrik Holm jako Even Bech Næsheim Carl Martin Eggesbø jako Eskild Tryggvasson Ulrikke Falch jako Vilde Lien Hellerud Thomas Hayes jako William Magnusson Marlon Valdés Langeland jako Jonas Noah Vasquez Cecilie Martinsen jako Ingrid Theis Gaupseth Rakel Øfsti Nesje jako Linn Larsen Hansen Herman Tømmeraas jako Christoffer Schistad Ina Svenningdal jako Chris Berg
|
|
|
SKAM
Dec 17, 2021 8:42:15 GMT
Post by Atahan on Dec 17, 2021 8:42:15 GMT
SKAM Hiszpania (2018-2020)[/font][/b] Wytwórnia: Moviestar+, Zeppelin TV Reżyser: Begoña Álvarez, José Ramón Ayerra Story: Julie Andem Gatunek: dramat młodzieżowy Ilość odcinków: 39 Kanał: Moviestar+ Emisja premierowa: 16.09.2018-24.10.2020 Opis:Fabuła koncentruje się na uczniach IES Isabel la Catolica: Evy, Cris, Nory, Viri i Amiry, którym przychodzi zmierzyć się ze wstydem, samotnością, samoakceptacją, biseksualizmem, toksycznymi związkami, uprzedmiotowieniem, feminizmem i zastraszaniem. Obsada:[/div] Alba Planas jako Eva Vázquez Villanueva Irene Ferreiro jako Cris Soto Nicole Wallace jako Nora Hajar Brown jako Amira Naybet Celia Monedero jako Viri Alejandro Reina jako Lucas Tamara Ronchese jako Joana Álex Villazán jako Miquel
|
|
|
SKAM
Dec 29, 2021 16:36:18 GMT
Post by Atahan on Dec 29, 2021 16:36:18 GMT
SKAM Francja (2018-) SKAM France/Belgique
Wytwórnia: Gétévé Productions, AT-Production, RTBF, France Télévisions Producent: Alban Etienne Reżyser: David Hourregue, Shirley Montserrat Scenariusz: Cyril Tysz, Clémence Lebatteux, Karen Guillorel, Julien Capron, Frédéric Garcia, Mélusine Laura Raynaud, Bruno Lugan, Niels Rahou, Marine Josset, Fanny Talmone, Jean-Baptiste Vandroy, Delphine Agut Story: Julie Andem
Gatunek: dramat młodzieżowy Ilość odcinków: 82+ Kanał: France.tv Slash, France 4, La Trois Emisja premierowa: 11.02.2018-
Opis: Pierwsze cztery sezony skupiają się odpowiednio na poszczególnych bohaterach: Emmie, Manon, Lucasie i Imane. Od piątego sezonu fabuła jest oryginalnym pomysłem francuskich scenarzystów.
Obsada: Philippine Stindel jako Emma Borges (S01-08) Eva
Marylin Lima jako Manon Demissy (S01-06) Noora Axel Auriant jako Lucas Lallement (S01-06) Isak
Assa Aicha Sylla jako Imane Bakhellal (S01-06) Sana
Robin Migne jako Arthur Broussard (S03-07) Mahdi
Maxence Danet-Fauvel jako Eliott Demaury (S03-06) Even
Flavie Delangle jako Lola Lecomte (S05-S08) Lucie Fagedet jako Tiffany Prigent (S06-S08) Khalil Ben Gharbia jako Bilal Cherif (S07-S08) Lula Cotton-Frappier jako Daphné Lecomte (S01-S06) Vilde Coline Preher jako Alexia Martineau (S01-S06) Chris Léo Daudin jako Yann Cazas (S01-S07) Jonas Michel Biel jako Charles Munier (S01-S02, S04, S06) William Edouard Eftimakis jako Mickaël Dolleron (S02-S05) Eskild
|
|
|
SKAM
Jan 2, 2022 15:31:35 GMT
Post by Atahan on Jan 2, 2022 15:31:35 GMT
SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 15:53:03 GMT
Post by Atahan on Jan 3, 2022 15:53:03 GMT
SKAM
|
|
|
Post by Atahan on Jan 3, 2022 19:30:53 GMT
SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 19:57:08 GMT
Post by Atahan on Jan 3, 2022 19:57:08 GMT
SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 20:24:15 GMT
Post by Atahan on Jan 3, 2022 20:24:15 GMT
SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 20:26:52 GMT
Post by Atahan on Jan 3, 2022 20:26:52 GMT
SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 20:27:37 GMT
Post by Atahan on Jan 3, 2022 20:27:37 GMT
Kolejny SKAM
|
|
|
SKAM
Jan 3, 2022 21:56:27 GMT
Post by Alex on Jan 3, 2022 21:56:27 GMT
Atahan właśnie skończyłam 3 odcinek. Był pocałunek na imprezie! W belgijskiej wersji też był, w niemieckiej nie wiem, bo tak jak mówiłam dość dużo (prawie wszystko) przesuwałam. Te teksty z biblii, które przysyła Isakowi matka przypominają mi, co odwaliłam w święta. Rozpoczęłam dyskusję na temat wiary i Boga i kuzynka bardzo chciała wiedzieć gdzie jest raj, a ja w poszukiwaniu odpowiedzi przez przypadek trafiłam na stronkę, na której można zadać pytanie dotyczące biblii... No a mi dwa razy nie trzeba powtarzać. Więc zadałam kilka pytań. Szczególnie to, które najbardziej mnie nurtuje, ale nie otrzymałam satysfakcjonującej odpowiedzi: Potem mi w ogóle zasugerował, że nie zostanę zbawiona i... Nie wiem, co o tym myśleć. No także ten... Nadal wiem, że w sumie to nie wiem.
Dobra, ale wracając do tej belgijskiej i norweskiej wersji to na początku była ta sama scena z wanną tylko w belgijskiej oni bardzo szybko zostali parą, bo to ona pomogła mu uciec z tej imprezy na motorze, w norweskiej był to chyba jego przyjaciel. No i w belgijskiej (nie pamiętam imion postaci) poznali się na wspólnym wypadzie nad morze chyba. Tutaj był teatr. Swoją drogą rozbawiło mnie to z papierem. Od razu mogę też zahaczyć wątek Noory. Tutaj wyjechała z Williamem do Londynu. W niemieckiej wersji Mia wyjechała do rodziców do Madrytu, a Alex zaczął studia w Londynie. Ale to było dopiero w 4 sezonie, w 3 teoretycznie cały czas byli na miejscu, mimo że było ich bardzo mało. Na razie tyle.
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 16:16:15 GMT
Post by Atahan on Jan 5, 2022 16:16:15 GMT
Nie wiem, co o tym myśleć. No także ten... Nadal wiem, że w sumie to nie wiem. Wiesz tyle, że nic nie wiesz, już coś wiesz. Ale jakbyś nie została zbawiona to nie martw się, jakoś cię znajdę. Dobra, ale wracając do tej belgijskiej i norweskiej wersji to na początku była ta sama scena z wanną tylko w belgijskiej oni bardzo szybko zostali parą, bo to ona pomogła mu uciec z tej imprezy na motorze, w norweskiej był to chyba jego przyjaciel. Wait. Mówimy o 3. sezonie? A Isak z Evenem nie wpadli wtedy do basenu? Chyba, że myślimy o różnych scenach.
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 18:13:14 GMT
Post by Alex on Jan 5, 2022 18:13:14 GMT
Ale jakbyś nie została zbawiona to nie martw się, jakoś cię znajdę. Taa, będziemy się w piekle z Adolfem w wojnę bawić. I Netflixa oglądać. W sumie to nie jest taka zła opcja. Wait. Mówimy o 3. sezonie? A Isak z Evenem nie wpadli wtedy do basenu? Chyba, że myślimy o różnych scenach. Chyba o różnych. W sensie chodziło mi o tę scenę z pierwszego odcinka, kiedy Isak poznał Emmę (?). Tutaj się trochę migał, a w belgijskiej od razu praktycznie zostali parą. Potem poznał Evena na tych zajęciach teatralnych bodajże, a o pocałunku to mówiłam tym na imprezie, kiedy Isak całował się z Emmą, a Even z Sonią, patrząc na siebie. W belgijskiej wersji oni się poznali na wspólnym wypadzie nad morze, też była ta scena z pocałunkiem na imprezie, potem też się prawie pocałowali, ale przeszkodziła im jakaś laska, I i E przeszkodził powrót Noory. Na tym skończyłam wersję norweską na razie, w belgijskiej potem odpowiednik Isaka pokłócił się z dziewczyną i zrobił sobie małą ala imprezę z odpowiednikiem Evena. Powiedzmy, że tak jakby włamali się do jakiejś willi, popływali w basenie i wtedy się pierwszy raz pocałowali.
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 20:10:00 GMT
Post by Atahan on Jan 5, 2022 20:10:00 GMT
Taa, będziemy się w piekle z Adolfem w wojnę bawić. I Netflixa oglądać. W sumie to nie jest taka zła opcja. Zaśmiałem się. To jest naprawdę optymistyczna wizja, podoba mi się. A do tego czasu na Netflixie już wyjdzie tyle różnych Royalsów i Heartstopperów, że będziemy mieć zajęcie. Chyba o różnych. W sensie chodziło mi o tę scenę z pierwszego odcinka, kiedy Isak poznał Emmę (?). Tutaj się trochę migał, a w belgijskiej od razu praktycznie zostali parą. Już mi się rozjaśnia i przypomina, tak. Mi się skojarzyło z tą sceną, o której piszesz na końcu. Potem poznał Evena na tych zajęciach teatralnych bodajże, a o pocałunku to mówiłam tym na imprezie, kiedy Isak całował się z Emmą, a Even z Sonią, patrząc na siebie. Tak, oni tam już chyba coraz bliżej, a nagle Noora z walizkami wparowała, jak dobrze pamiętam. Chyba że znowu mi się coś pomieszało, bo oglądałem to pół roku temu. Powiedzmy, że tak jakby włamali się do jakiejś willi, popływali w basenie i wtedy się pierwszy raz pocałowali. To w norweskiej jest to samo i właśnie na początku myślałem, że o tym piszesz. Sporo się wtedy całowali, ale w tej całej sytuacji dużo bardziej mnie zaciekawiło jak Norwegowie są przystosowani do zimna. Nocą w mokrych ubraniach, aż mi się samemu zimno teraz zrobiło. Musimy jeszcze obczaić francuski odpowiednik SKAM... to znaczy francuski odpowiednik Isaka i Evena, bo na TikToku często widzę, że francuska wersja jest bardzo zachwalana i w ogóle jest nią spore zainteresowanie. A propo TikToka wyświetliły mi się dzisiaj hot sceny z #911 i już wiem czemu tam tyle stron jest w tym temacie. PS. No autentycznie wpisałem "Skam France" w Google, wszedłem w grafikę i pełno jest Lucasa i Eliotta, i nawet są wpisani jako pierwsi w obsadzie. Lucas jest od 1 do 6 sezonu, a Eliott od 3 do 6, czyli Lucas jest odpowiednikiem Isaka, a Eliott Evena. I to ma 8 sezonów, i to dalej tam leci. Ciekawe, jaka by była popularność tego serialu, gdyby Netflix zrobił zakładkę ze SKAM i wrzucił wszystkie wersje. To nie byłoby pewnie bardzo drogie biorąc pod uwagę, że jak się patrzy na norweski SKAM to wielkiego budżetu nie mieli.
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 21:11:36 GMT
Post by Alex on Jan 5, 2022 21:11:36 GMT
Zaśmiałem się. To jest naprawdę optymistyczna wizja, podoba mi się. A do tego czasu na Netflixie już wyjdzie tyle różnych Royalsów i Heartstopperów, że będziemy mieć zajęcie. Ile tego powstanie, a ile już powstało, których nie widzieliśmy albo które można obejrzeć jeszcze raz. Chociaż myślę, że jakbyśmy Luckowi pokazali Elitę to nawet on by nas zamknął w jakiejś izolatce za karę. Teraz to już w sumie nie wiem, czy chcę być zbawiona. Tak, oni tam już chyba coraz bliżej, a nagle Noora z walizkami wparowała, jak dobrze pamiętam. Chyba że znowu mi się coś pomieszało, bo oglądałem to pół roku temu. Tak, dokładnie tak było. Swoją drogą strasznie mnie wkurzyło zakończenie tego wątku,to znaczy Mii i Alexa w wersji niemieckiej, ale podejrzewam, że tutaj było tak samo. Aż potem żałowałam, że nie skończyłam oglądania na tym drugim sezonie tylko jeszcze oglądałam na suwaku dalej dla scen z nimi. To w norweskiej jest to samo i właśnie na początku myślałem, że o tym piszesz. Sporo się wtedy całowali, ale w tej całej sytuacji dużo bardziej mnie zaciekawiło jak Norwegowie są przystosowani do zimna. Nocą w mokrych ubraniach, aż mi się samemu zimno teraz zrobiło. To w Belgii szybko im poszło, bo po chwili zjawił się właściciel domu i ich pogonił, a potem chyba się zaczęli unikać. I na tym zakończyłam przygodę z tamtą wersją. A co do zimna to ja w ogóle się zastanawiam jak ludzie tam żyją. Ja bym chyba z domu nie wychodziła. Jak oglądałam Karppi (Finlandia) i widziałam ten śnieg, lód i wszystko pozostałe to zamarzałam. Musimy jeszcze obczaić francuski odpowiednik SKAM... to znaczy francuski odpowiednik Isaka i Evena, bo na TikToku często widzę, że francuska wersja jest bardzo zachwalana i w ogóle jest nią spore zainteresowanie. A propo TikToka wyświetliły mi się dzisiaj hot sceny z #911 i już wiem czemu tam tyle stron jest w tym temacie. Chyba mi się kiedyś filmik z tej francuskiej wersji i się zastanawiałam czy nie obejrzeć. I chyba też włoska gdzieś mi mignęła. W ogóle oglądałam francuskie Hidden kisses i nieźle mnie ruszył ten film, więc może z francuskim SKAMem by było tak samo. A co do 911 to akurat tam z hot scenami jest problem. I chyba się nic nie zmieni. Normalnie bym zachęciła cię do oglądania, ale z racji tego że mnie samą zaczęło wkurzać to ci powiem, żebyś nie oglądał. Ciekawe, jaka by była popularność tego serialu, gdyby Netflix zrobił zakładkę ze SKAM i wrzucił wszystkie wersje. To nie byłoby pewnie bardzo drogie biorąc pod uwagę, że jak się patrzy na norweski SKAM to wielkiego budżetu nie mieli. Myślę, że byłby hit na miarę Elity albo i większy. Szkoda, że Polska nie zrobiła swojej wersji. To by było dopiero ciekawe.
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 22:06:16 GMT
Post by Atahan on Jan 5, 2022 22:06:16 GMT
Chociaż myślę, że jakbyśmy Luckowi pokazali Elitę to nawet on by nas zamknął w jakiejś izolatce za karę. Teraz to już w sumie nie wiem, czy chcę być zbawiona. Może Lucyfer nas zbawi... jak nadrobię sezony 2-6. Swoją drogą strasznie mnie wkurzyło zakończenie tego wątku,to znaczy Mii i Alexa w wersji niemieckiej, ale podejrzewam, że tutaj było tak samo. W norweskiej wersji oni się chyba rozstali na 3. sezonie. Chyba, bo byłem skupiony na innych bohaterach wtedy, a 4. sezonu nie obejrzałem jeszcze. Za parę dni mi się skończy Netflix, bo już dzisiaj mi parę razy wyświetlili komunikat o próbie pobrania pieniędzy, to nadrobię i biegnę na "Supernatural". A na tym Amazonie też podobno jakaś młodzieżówka mocniejsza jest, więc spore prawdopodobieństwo, że zobaczę. To w Belgii szybko im poszło, bo po chwili zjawił się właściciel domu i ich pogonił, a potem chyba się zaczęli unikać Tu będzie jakaś dziewczynka, co zacznie mamę wołać, jeśli dobrze pamiętam haha. Chyba mi się kiedyś filmik z tej francuskiej wersji i się zastanawiałam czy nie obejrzeć. I chyba też włoska gdzieś mi mignęła. W ogóle oglądałam francuskie Hidden kisses i nieźle mnie ruszył ten film, więc może z francuskim SKAMem by było tak samo. Z tego, co widzę mimo wielu sezonów dalej jest tłumaczone na CDA, przynajmniej francuska wersja, więc chyba możemy bez obaw się kiedyś zabrać. Nie słyszałem o "Hidden Kisses", ale po opisie mi się spodobało w sumie. Dodam sobie na TV Time do listy do obejrzenia, która i tak już jest kuriozalnych rozmiarów. Z francuskich filmów widziałem ostatnio "Lato '85" na Canal+, bo wiele osób porównywało ten film do "Tamte dni, tamte noce" i chciałem zobaczyć dlaczego. Domyślam się, że przez brak happy-endu. A co do 911 to akurat tam z hot scenami jest problem. I chyba się nic nie zmieni. Normalnie bym zachęciła cię do oglądania, ale z racji tego że mnie samą zaczęło wkurzać to ci powiem, żebyś nie oglądał. A to mnie zdziwiłaś, bo na tym Tik Toku to wyglądało tam grubo. Wiadomo nie tak, jak w Elite, za którą się wreszcie muszę zabrać. Zacząłem przeglądać te tiktoki i żałuję, że nie zaserduszkowałem, bo nie znalazłem, ale przejrzałem sporo #911 i #911lonestar, szczególnie tego drugiego, chociaż nie wiem, czym to się różni i powiem tak. Ja grzecznie czekam na Disney+ w Polsce nawet jeśli mi tego nie polecasz. Najwyżej trochę pogwiazdkuję, żeby przekleństw nie pisać. Szkoda, że Polska nie zrobiła swojej wersji. Piszemy do Kurskiego?
|
|
|
SKAM
Jan 5, 2022 22:44:31 GMT
Post by Alex on Jan 5, 2022 22:44:31 GMT
Może Lucyfer nas zbawi... jak nadrobię sezony 2-6. U mnie Lucyfer to kolejny serial przed którym się jeszcze bronię, kuzynka każe mi oglądać, ale... No nie wiem, nie lubię fantasy i jakoś mnie ta fabuła nie przekonuje. Ale znając mnie to się pewnie kiedyś skuszę. W norweskiej wersji oni się chyba rozstali na 3. sezonie. W niemieckiej przez 3 i 4 sezon się kłócili i godzili, a jak już się mieli ostatecznie pogodzić, tzn. Alex stwierdził, że przeniesie się dla niej z Londynu do Madrytu, to ona mu walnęła tekstem, że go kocha, ale będąc z nim czuje, że traci siebie (do końca życia tego nie zapomnę ). No i tyle z tej historii. Niby fajna drama, ale akurat oglądając to miałam ochotę na zwykłą, prostą historię z głupkowatym happy endem, więc się trochę wkurzyłam. A na tym Amazonie też podobno jakaś młodzieżówka mocniejsza jest, więc spore prawdopodobieństwo, że zobaczę. Na Amazonie to w sumie nic nie widziałam takiego, ale ostatnio trafiłam w internecie na Euforię od HBO. Tylko boję się, że przy tym to nawet Elita wysiada. Bo znalazłam to przez jakąś aferę z One direction, a dokładniej L i H. Tak, wiem, One direction było popularne 10 lat temu, ale ja nie lubię być na czasie z muzyką. I tak idę do przodu, już chociaż jestem w XXI wieku. Nie słyszałem o "Hidden Kisses", ale po opisie mi się spodobało w sumie. Szczerze mówiąc ten film mi się podobał o wiele bardziej niż "Tamte dni...", "Lato 85" czy inne "Brokeback Mountain". Głównym wątkiem jest raczej odkrywanie siebie, reakcja społeczeństwa, rodziny itd. Teoretycznie nie ma w nim nic specjalnego, ale mnie chyba takie proste i zwyczajne historie najbardziej ruszają. Podobnie było z "W jego oczach". Przez kilka dni się po nich pozbierać nie mogłam. Z "Hidden kisses" jest problem z polską wersją. Ja oglądałam z napisami angielskimi na cda, ale potem znalazłam też gdzieś na końcu internetu wersję z polskim lektorem. Tylko, wiesz to taki bardziej "lektor". Z francuskich filmów widziałem ostatnio "Lato '85" na Canal+, bo wiele osób porównywało ten film do "Tamte dni, tamte noce" i chciałem zobaczyć dlaczego. Domyślam się, że przez brak happy-endu. Kompletnie nie ogarniam fenomenu tych filmów. Spodziewałam się w sumie nie wiem czego, ale czegoś mocniejszego. Do tej pory w sumie do końca nie wiem dlaczego Oliver i Elio się rozstali. Może jak kiedyś obejrzę jeszcze raz to zrozumiem. A "Lato" to już w ogóle... Po tym jak na początku wspomnieli o śmierci Davida (?) i ten drugi był przesłuchiwany to stworzyłam tyle wersji... A tu takie nic. Niby ok, ale oczekiwałam czegoś innego. A to mnie zdziwiłaś, bo na tym Tik Toku to wyglądało tam grubo. Wiadomo nie tak, jak w Elite, za którą się wreszcie muszę zabrać. No to pewnie chodzi ci o "911: Lone star". Tam czasami bywa hot. Aczkolwiek wczoraj czy przedwczoraj wystartował w USA 3 sezon i podobno się rozstali, więc... W 911 jest grzeczniej, bo tylko na siebie patrzą i nadal twierdzą, że wolą kobiety. (w podpisie mam gif z 911) Ja grzecznie czekam na Disney+ w Polsce nawet jeśli mi tego nie polecasz. Najwyżej trochę pogwiazdkuję, żeby przekleństw nie pisać. Nie no, oglądać możesz tylko się nie wkręcaj w ship z 911. Co do Lone star to jeszcze nie wiem, bo wygląda na to, że sytuacja się dopiero rozwija. A chcemy stracić obywatelstwo? Poza tym gdzieś ostatnio widziałam, że ma się podobno prezes zmieniać to może lepiej chwilę poczekać. Ale myślę, że w pasmo po "Barwach szczęścia" "SKAM Polska" byłoby idealne.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 11:01:30 GMT
Post by Atahan on Jan 6, 2022 11:01:30 GMT
No nie wiem, nie lubię fantasy i jakoś mnie ta fabuła nie przekonuje. W Lucku akurat mało jest fantasy. To takie lekkie CSI, dlatego obejrzałem tylko pierwszy sezon na razie. Tom przyciąga, ale fabularnie to taki typowy amerykański kryminał, gdzie w każdym odcinku rozwiązują sprawę jakiegoś morderstwa. W niemieckiej przez 3 i 4 sezon się kłócili i godzili, a jak już się mieli ostatecznie pogodzić, tzn. Alex stwierdził, że przeniesie się dla niej z Londynu do Madrytu, to ona mu walnęła tekstem, że go kocha, ale będąc z nim czuje, że traci siebie (do końca życia tego nie zapomnę ). Nie wierzę. Ale z tego, co widzę Niemcy też natrzaskali sezonów, to jakoś rozciągnąć musieli. Z tego, co pamiętam to w Norwegii wyglądało to tak, że w 1. sezonie miała go gdzieś, na początku 2. też i dopiero wtedy zaczynała się przyznawać, że coś do niego czuje. Później się trochę schodzili i rozchodzili, był wątek że jego brat ją rzekomo zgwałcił, ale skończyło się na nagich zdjęciach. On miał później wyjechać, ale do niej wrócił i chyba razem wyjechali. A w 3. sezonie zaczęła opowiadać, że bardzo się zmienił w obecności ojca w Londynie (jeśli mi się nic nie pomieszało) i postanowili się rozstać. Zresztą William się nawet w III sezonie nie pojawił. ale ostatnio trafiłam w internecie na Euforię od HBO. Tylko boję się, że przy tym to nawet Elita wysiada. Widziałem to w lato w zeszłym roku z przyjaciółką. W sensie obejrzeliśmy u mnie 2 odcinki, bo tam gra jakiś chłopak z "The Kissing Booth", jeśli dobrze pamiętam i ona chciała to obejrzeć. A że to były czasy, kiedy mnie seriale o tematyce narkotykowej nie pociągały to tylko spoglądałem. Nie oglądałem jeszcze "Szkoły dla elity", ale "Euforia" to jest chyba inny kaliber. Dużo tam seksu, to ile przez te dwa odcinki zobaczyłem penisów na ekranie to nie zliczę, ale "Euforia" ma chyba jednak jakiś przekaz głębszy. Chcę to obejrzeć, ale czekam, aż wejdzie u nas HBO Max, wtedy sobie kupię subskrypcję i obejrzę to wszystko razem z "Plotkarami". Jest jeden serial, którego możesz się bać bardziej, ale tam cię oznaczę, żeby się tutaj nie rozpisywać aż tak. Kompletnie nie ogarniam fenomenu tych filmów. Spodziewałam się w sumie nie wiem czego, ale czegoś mocniejszego. Do tej pory w sumie do końca nie wiem dlaczego Oliver i Elio się rozstali. Może jak kiedyś obejrzę jeszcze raz to zrozumiem. A "Lato" to już w ogóle... Po tym jak na początku wspomnieli o śmierci Davida (?) i ten drugi był przesłuchiwany to stworzyłam tyle wersji... A tu takie nic. Niby ok, ale oczekiwałam czegoś innego. Bo końcówka filmu jest zrobiona beznadziejnie. Nie ma całej sceny, gdy Elio z Oliverem są w Rzymie, ich zabawy z uczonymi osobami, imprez. Tego, że oni się tam przed sobą w hotelu obnażyli i nie tylko chodzi o nagość, ale o takie "stanie się jednością". W ich relacji nie chodziło już tylko o pożądanie, ale o naprawdę silną relację i to się dało odczuć. Rozstali się, bo on musiał wracać na studia w USA, później znalazł sobie tam narzeczoną, żonę itd. W książce to czuć, w filmie nagle są w Rzymie, nagle Elio wymiotuje od nadmiaru alkoholu (jak do tego doszło nie wiadomo, bo żadnej imprezy nie pokazali) i w sumie wraca, mijają chyba 3 lata, gdy Oliver dzwoni na święta i w sumie koniec filmu. Wysoko go oceniłem na Filmwebie przez wzgląd na to, że cały czas miałem w głowie książkę, ale sporo w filmie nie pokazali. A teraz czytam kontynuację "Znajdź mnie" i już sam nie wiem, co o tej historii myśleć. Pomijam fakt, że w "Tamte dni, tamte noce" w książce nastąpił przeskok o 20 lat, a w "Znajdź mnie" okazuje się, że wydarzenia się dzieją 10 lat po ich rozstaniu. Co do "Lato '85" to nie było to najgorsze, co oglądałem, ale takie. Po śmierci tego jednego faktycznie gdzieś tam się łezka zakręciła, ale nie było czegoś WOW. To też jest na podstawie jakieś książki i chętnie bym przeczytał, ale książka jest stara i nie wydana w Polsce. No to pewnie chodzi ci o "911: Lone star". Tam czasami bywa hot. Takk... to byli jednak oni. Nie wiem, czym się to różni. To znaczy tłumaczyłem to sobie tak, że skończyło się "911" na którymś sezonie i kolejny przez to, że dział się gdzieś indziej to dopisali po prostu "911 Texas" i akcja toczy się dalej, ale chyba tak nie jest. Poza tym gdzieś ostatnio widziałam, że ma się podobno prezes zmieniać to może lepiej chwilę poczekać. Będzie jeszcze gorzej, niż jest.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 19:11:19 GMT
Post by Alex on Jan 6, 2022 19:11:19 GMT
W Lucku akurat mało jest fantasy. To takie lekkie CSI, dlatego obejrzałem tylko pierwszy sezon na razie. Tom przyciąga, ale fabularnie to taki typowy amerykański kryminał, gdzie w każdym odcinku rozwiązują sprawę jakiegoś morderstwa. Wiem, ale jednak... Lucyfer na ziemi? Z tego, co pamiętam to w Norwegii wyglądało to tak, że w 1. sezonie miała go gdzieś, na początku 2. też i dopiero wtedy zaczynała się przyznawać, że coś do niego czuje. Później się trochę schodzili i rozchodzili, był wątek że jego brat ją rzekomo zgwałcił, ale skończyło się na nagich zdjęciach. On miał później wyjechać, ale do niej wrócił i chyba razem wyjechali. A w 3. sezonie zaczęła opowiadać, że bardzo się zmienił w obecności ojca w Londynie (jeśli mi się nic nie pomieszało) i postanowili się rozstać. Zresztą William się nawet w III sezonie nie pojawił. W niemieckiej było tak, że w pierwszym sezonie Mia miała go gdzieś, w ogóle nie miała o nim zbyt dobrego zdania, ale jedna z jej przyjaciółek się w nim podkochiwała i się z nim umówiła. Tylko że on to traktował bardziej jako przygodę na jedną noc, a ona za dużo sobie wyobrażała. Potem Mia mu przed szkołą wygarnęła i mu zaimponowała. Alex zaczął się z tą jej przyjaciółką spotykać, ale coś tam nie grało i Mia zażądała od Alexa, żeby ją zostawił. Ale on powiedział, że to zrobi tylko jak się z nim umówi. I w końcu się zgodziła. Potem była drama z tą przyjaciółką, bo ona chciała, żeby Mia go zostawiła, ale ta w sumie się zgodziła tylko nie bardzo potrafiła to zrobić. Pod koniec drugiego sezonu to już w ogóle tak zamieszali, że już nie pamiętam o co tam chodziło dokładnie. W każdym bądź razie Mia poznała byłego chłopaka siostry Alexa, który jej naopowiadał, że Alex jest odpowiedzialny za śmierć tej siostry czy jakoś tak. On w tamtym czasie zniknął i nie odbierał jej telefonów, więc ona zbliżyła się do tego jego chłopaka. Jak Alex wrócił to go olała i zaczęła się częściej spotykać z tym nowym. Później on jej porobił jakieś zdjęcia na imprezie i zaczęła się kolejna drama. Nie pamiętam już jak to do końca było, ale ostatecznie się pogodziła z Alexem i zostali parą. Chyba sobie obejrzę jeszcze raz ten 2 sezon. W trzecim byli niby cały czas na miejscu, ale było ich strasznie mało. Alex to się chyba w ogóle pojawił może w dwóch scenach. I polegało to na tym, że się kłócili, a po chwili godzili. Finał 3 sezonu to zakończenie szkoły. W czwartym już Mia była w Madrycie, Alex w Londynie. I znowu była drama, bo nie mieli dla siebie czasu itd. Później ona przyjechała do Berlina (chociaż nie jestem pewna czy to w Berlinie się rozgrywało) i Alex chcąc jej zrobić niespodziankę też przyleciał. No i wszystko było super, zaczęli rozmawiać o tym, że związek na odległość jest nie dla nich i bla, bla, bla... Więc Alex uznał, że pierdzieli te studia w Londynie i pojedzie z nią do Madrytu. Przygotował kolację, mówi jej, a ta z tekstem, że przy nim traci siebie... I ch*j wszystko strzelił. A miała być taka ładna, prosta historia. Bardziej klasycznie już chyba nie mogło być. Tylko to zakończenie... Widziałem to w lato w zeszłym roku z przyjaciółką. W sensie obejrzeliśmy u mnie 2 odcinki, bo tam gra jakiś chłopak z "The Kissing Booth", jeśli dobrze pamiętam i ona chciała to obejrzeć. A że to były czasy, kiedy mnie seriale o tematyce narkotykowej nie pociągały to tylko spoglądałem. Nie oglądałem jeszcze "Szkoły dla elity", ale "Euforia" to jest chyba inny kaliber. Dużo tam seksu, to ile przez te dwa odcinki zobaczyłem penisów na ekranie to nie zliczę, ale "Euforia" ma chyba jednak jakiś przekaz głębszy. No to chyba jednak nie dla mnie. Poza tym narkotyki to też temat raczej nie dla mnie. Nie kręci mnie to. Chociaż ta scena z ostatniego odcinka z fanfiction mnie rozwaliła. I te zgorszone komentarze ludzi. Jakby oczywiście nigdy takich rzeczy nie czytali. Jest jeden serial, którego możesz się bać bardziej, ale tam cię oznaczę, żeby się tutaj nie rozpisywać aż tak. Bardziej niż Elity i Euforii? Naprawdę? Bo końcówka filmu jest zrobiona beznadziejnie. Nie ma całej sceny, gdy Elio z Oliverem są w Rzymie, ich zabawy z uczonymi osobami, imprez. Tego, że oni się tam przed sobą w hotelu obnażyli i nie tylko chodzi o nagość, ale o takie "stanie się jednością". W ich relacji nie chodziło już tylko o pożądanie, ale o naprawdę silną relację i to się dało odczuć. Rozstali się, bo on musiał wracać na studia w USA, później znalazł sobie tam narzeczoną, żonę itd. W książce to czuć, w filmie nagle są w Rzymie, nagle Elio wymiotuje od nadmiaru alkoholu (jak do tego doszło nie wiadomo, bo żadnej imprezy nie pokazali) i w sumie wraca, mijają chyba 3 lata, gdy Oliver dzwoni na święta i w sumie koniec filmu. Wysoko go oceniłem na Filmwebie przez wzgląd na to, że cały czas miałem w głowie książkę, ale sporo w filmie nie pokazali. A teraz czytam kontynuację "Znajdź mnie" i już sam nie wiem, co o tej historii myśleć. Pomijam fakt, że w "Tamte dni, tamte noce" w książce nastąpił przeskok o 20 lat, a w "Znajdź mnie" okazuje się, że wydarzenia się dzieją 10 lat po ich rozstaniu. Co do "Lato '85" to nie było to najgorsze, co oglądałem, ale takie. Po śmierci tego jednego faktycznie gdzieś tam się łezka zakręciła, ale nie było czegoś WOW. To też jest na podstawie jakieś książki i chętnie bym przeczytał, ale książka jest stara i nie wydana w Polsce. No właśnie mi czegoś w tych filmach brakowało. W "Tamte dni" to zakończenie mi się nie podobało. Wiele niedopowiedzeń tam było. I tak naprawdę do tej pory się zastanawiam, dlaczego Oliver nie mógł zostać, bo przecież rodzice Elia zaakceptowali ten "związek" i samą orientację syna, więc jakby nie byłoby chyba problemu, gdyby byli razem. Chociaż życie Olivera, studia, rodzina... Nie wiem, rozdarta jestem. A "Lato" teoretycznie było dla mnie sensowniejszą historią, ale też mi czegoś brakowało. Nie bardzo podobało mi się zachowanie Davida i tak jak mówiłam wcześniej po początku spodziewałam się czegoś mocniejszego niż dewastacja grobu. Chyba za prosta ta historia jak na tyle zachwytów. Wczoraj weszłam na Canal+, bo miałam serial do skończenia, a do dziś mam tylko dostęp i na głównej mi się wyświetlił folder "Pride", więc weszłam sobie i znalazłam "Matthias i Maxim". I z jednej strony mnie wkurzył, a z drugiej chyba nieźle na mnie zadziałał, bo cały czas mi chodzi po głowie. Nie wiem, czym się to różni. To znaczy tłumaczyłem to sobie tak, że skończyło się "911" na którymś sezonie i kolejny przez to, że dział się gdzieś indziej to dopisali po prostu "911 Texas" i akcja toczy się dalej, ale chyba tak nie jest. 911 jest w trakcie 5 sezonu, akcja dzieje się w Los Angeles, a 911: Lone star jest spin offem z akcją w Texasie i właśnie się zaczął 3 sezon. Będzie jeszcze gorzej, niż jest. Dlaczego wszyscy twierdzą, że jest źle? Nie rozumiem, ja tam lubię sobie czasem włączyć o 19:30 na tvp1, to bardzo ciekawe bywa. Poza tym organizują tyle fajnych koncertów.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 20:46:49 GMT
Post by Atahan on Jan 6, 2022 20:46:49 GMT
W niemieckiej było tak, że w pierwszym sezonie Mia miała go gdzieś, w ogóle nie miała o nim zbyt dobrego zdania, ale jedna z jej przyjaciółek się w nim podkochiwała i się z nim umówiła. Tylko że on to traktował bardziej jako przygodę na jedną noc, a ona za dużo sobie wyobrażała. Potem Mia mu przed szkołą wygarnęła i mu zaimponowała. Tak było też w norweskiej. Jak teraz o tym piszesz to mi się wszystko przypomina. W norweskiej wersji chciał się właśnie zabawić przyjaciółką Noory i ona miała na imię Vilde. Z tego powodu popadła w zaburzenia odżywiania, bo on się nią bawił, a ona uważała, że nie jest wystarczająco ładna, żeby ktoś ją polubił. W następnych odcinkach Vilde powoli się odkochiwała w Willemie, a Noora pomagała jej wyjść z zaburzeń odżywiania i przygotowywała jej posiłki, bo ogólnie Noora bardzo zwracała uwagę na zdrowe odżywianie. W każdym bądź razie Mia poznała byłego chłopaka siostry Alexa, który jej naopowiadał, że Alex jest odpowiedzialny za śmierć tej siostry czy jakoś tak. On w tamtym czasie zniknął i nie odbierał jej telefonów, więc ona zbliżyła się do tego jego chłopaka. Jak Alex wrócił to go olała i zaczęła się częściej spotykać z tym nowym. Później on jej porobił jakieś zdjęcia na imprezie i zaczęła się kolejna drama. Nie pamiętam już jak to do końca było, ale ostatecznie się pogodziła z Alexem i zostali parą. W norweskiej wersji też było coś ze śmiercią siostry Williama, ale w tej wersji Willem miał brata, który jej tego naopowiadał, upił, rozebrał i porobił nagie fotki, a ona myślała, że została zgwałcona i nie potrafiła sobie wybaczyć tego i tego, że przespała się z bratem swojego chłopaka. Chyba jakoś tak, jeśli nie pomieszałem. Podczas święta opowiedziała wszystko przyjaciółką, a one zgłosiły to razem na policje. Wtedy ten brat Williama dostał za swoje, a Noora już w sumie miała się chyba z nim zejść, ale podczas kiedy ona się od niego odsunęła przez brata, on zdecydował się wyjechać. Jakoś tak to szło. Chyba. I tak naprawdę do tej pory się zastanawiam, dlaczego Oliver nie mógł zostać, bo przecież rodzice Elia zaakceptowali ten "związek" i samą orientację syna, więc jakby nie byłoby chyba problemu, gdyby byli razem. Chociaż życie Olivera, studia, rodzina... Nie wiem, rozdarta jestem. Bo kiedy on miał romans z Eliem, to w USA miał już narzeczoną. I tak, dowiedziałem się tego z książki i to nie z tej pierwszej, tylko z 2. tomu. Akurat dzisiaj to przeczytałem, a w sobotę przy dobrych wiatrach skończę tą książkę. Jestem na 200 z 310 stron i Oliver się nawet nie pojawił, a na okładce widnieje napis "Poznaj dalsze losy Elia i Olivera". HIT Co do zakładki PRIDE na Canal+ Online to jakieś liche to pride. Ale "Matthias i Maxime" obejrzałem akurat tego samego dnia, gdy ogłosili, że Jacek wybrał Oliwera, bo tego dnia Canal+ miał to usunąć, po czym dodali to od nowa 2 dni później. Nie wiem, co mam o tym filmie myśleć, to taki typowy film festiwalowy. Bardziej skupia się to na uczuciach, niż jakieś fabule, ale ten Matthias tam na koniec wrócił do tego Maxime. Ale pamiętam, że już w pewnym momencie mnie zaczynało irytować to, jak Matthias traktował Maxime, gdy nie potrafił chyba przed samym sobą się przyznać i już rosło takie napięcie i frustracja między nimi. Ja to bym chciał obejrzeć takiego prostego romcoma i chyba się doczekam, bo Amazon robi ekranizację "Red White & Royal Blue", a książka jest rewelacyjna. Dobra, teraz czaję o co chodzi z "911". Powiedzmy, że byłem blisko w swoim rozumowaniu. Podziwiam cię, bo ja nawet ironicznie nie jestem w stanie oglądać tego cudownego programu o 19:30. Telepie mną od środka, a masochistą nie jestem.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 21:37:51 GMT
Post by Alex on Jan 6, 2022 21:37:51 GMT
Jestem na 200 z 310 stron i Oliver się nawet nie pojawił, a na okładce widnieje napis "Poznaj dalsze losy Elia i Olivera". HIT Grunt to dobra reklama. Co do zakładki PRIDE na Canal+ Online to jakieś liche to pride. Ale "Matthias i Maxime" obejrzałem akurat tego samego dnia, gdy ogłosili, że Jacek wybrał Oliwera, bo tego dnia Canal+ miał to usunąć, po czym dodali to od nowa 2 dni później. Nie wiem, co mam o tym filmie myśleć, to taki typowy film festiwalowy. Bardziej skupia się to na uczuciach, niż jakieś fabule, ale ten Matthias tam na koniec wrócił do tego Maxime. Ale pamiętam, że już w pewnym momencie mnie zaczynało irytować to, jak Matthias traktował Maxime, gdy nie potrafił chyba przed samym sobą się przyznać i już rosło takie napięcie i frustracja między nimi. Nawet bardzo licha. A co do filmu to ja jak najbardziej ogarniałam historię i uczucia Maxima, za to miałam problem z Matthiasem. Kompletnie nie mogłam chłopa zrozumieć. Przez większość filmu w sumie nie wiedziałam o co mu chodzi. I ta końcówka to już w ogóle hit. Jak, gdzie, co, dlaczego? Aż sobie weszłam na filmweba poczytać komentarze innych i tam ktoś zasugerował, że to pojawienie się na końcu Matthiasa to tylko wyobrażenie Maxima, a tak naprawdę jedyne co ujrzał to tego przyjaciela. I chyba faktycznie wtedy by to miało większy sens. Bo ta jego zmiana byłaby zbyt nagła. Ja to bym chciał obejrzeć takiego prostego romcoma i chyba się doczekam, bo Amazon robi ekranizację "Red White & Royal Blue", a książka jest rewelacyjna. "Wieczny singiel"? Albo niedawno oglądałam jeszcze "10 years plan" czy jakoś tak. Romcom mi średnio leży, wolę lekką dramę z happy endem, jak np. "W jego oczach". Świetny był ten film. Chociaż jestem ciekawa, czy gdybym go obejrzała jeszcze raz to tak samo by mnie poruszył. Ja ogólnie dużo tego widziałam, nawet już nie pamiętam wszystkich tytułów. Jakieś dwa brazylijskie kiedyś widziałam... "Sen Orfeusza"? A tego drugiego to sobie za nic w świecie nie przypomnę. Wiem tylko, że mieszkali razem, jeden miał córkę i czasem jeździł ją odwiedzać, bo mieszkała z jego matką. Ten drugi miał dziewczynę i jak już miał z nią zerwać, by być z tym pierwszym to się okazało, że ona jest w ciąży. No i został z nią, a tamten wrócił do rodzinnego miasta i do córki. Podziwiam cię, bo ja nawet ironicznie nie jestem w stanie oglądać tego cudownego programu o 19:30. Telepie mną od środka, a masochistą nie jestem. Kiedyś też tak reagowałam, teraz już mi to wisi i powiewa jak to mówią.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 22:45:00 GMT
Post by Atahan on Jan 6, 2022 22:45:00 GMT
"Wieczny singiel"? Albo niedawno oglądałam jeszcze "10 years plan" czy jakoś tak. Romcom mi średnio leży, wolę lekką dramę z happy endem, jak np. "W jego oczach". Świetny był ten film. Tak napisałem romcom, bo po prostu chciałbym prostą fabułę. "Wiecznego singla" mam w planach i szybko go obejrzę, bo później filmy świąteczne to tak średnio mi się to widzi. Ale lekka drama też może być, byleby na końcu byli razem i bez czegoś takiego, że albo przez cały film bohaterowie są irytujący, albo oglądasz i nie wiesz co oglądasz. W ogóle historia życia sprzed chwili. Znalazłem nam serial. To było tak, że z nudów włączyłem aplikację Rakuten i zobaczyłem, że tam są jakieś darmowe kanały po angielsku. To włączyłem, przywitała mnie jakaś koreańska drama, ale to była komedia. Zacząłem przełączać i na 170 był kanał revry czy jakoś tak i leciał serial "Before I Got Famous". Już sprawdziłem, że ma 10 odcinków po 10 minut, ale to jest tak zabawna komedia takich wypadków, że nie wiedząc nic, bo oglądałem od środka nie mogłem powstrzymać śmiechu. Znalazłem nam rozpiskę imion w różnych wersjach SKAM. Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak "wtFOCK". O "SKAM Austin" też w sumie nie słyszałem.
|
|
|
SKAM
Jan 6, 2022 23:09:40 GMT
Post by Alex on Jan 6, 2022 23:09:40 GMT
To włączyłem, przywitała mnie jakaś koreańska drama, ale to była komedia. Azjatyckie BL też oglądałam. W ogóle ostatnio zaczęłam jedną i teraz nie pamiętam tytułu, a jeszcze 8 odcinków mi chyba zostało. Ale to się strasznie dziwnie ogląda. Te dialogi jakieś takie... I sceny pocałunków prawie jak w Turcji. Obejrzałam tajwańską i wietnamską. Potem zaczęłam dwie tajskie, jedną chyba sobie odpuszczę całkiem, drugą (jak sobie przypomnę tytuł) może dokończę. Zacząłem przełączać i na 170 był kanał revry czy jakoś tak i leciał serial "Before I Got Famous". Już sprawdziłem, że ma 10 odcinków po 10 minut, ale to jest tak zabawna komedia takich wypadków, że nie wiedząc nic, bo oglądałem od środka nie mogłem powstrzymać śmiechu. Z opisu całkiem nieźle brzmi. Ja zaczęłam szukać Merli z angielskimi napisami... W sumie sprawdziłam, że na pewno jest połowa pierwszego sezonu, dalej mi się nie chciało. Za to moje postanowienie poszło się (można dopowiedzieć według własnego uznania ) i właśnie oglądam drugi odcinek. Znalazłem nam rozpiskę imion w różnych wersjach SKAM. Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak "wtFOCK". Sądząc po imionach to wtFOCK to jest wersja belgijska, której próbowałam oglądać 3 sezon. Ale Austin i NL bez odpowiednika Evena? Co tam się wydarzyło?
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 10:30:03 GMT
Post by Atahan on Jan 7, 2022 10:30:03 GMT
Ale to się strasznie dziwnie ogląda. Te dialogi jakieś takie... Tak, też tak mam. Kiedyś w lato zacząłem ten Rakuten przeglądać, bo nie wiedziałem co to jest w ogóle. I parę koreańskich seriali było udostępnione za darmo. Wizualnie mi się podobało, ładne żywe wnętrza, ale oni do komedii dodają też jakieś dziwne efekty specjalne. Może kiedyś obejrzę coś z Korei, najpewniej "Squid Game". A tego drugiego to sobie za nic w świecie nie przypomnę. Przypomniało mi się, że zapomniałem ci napisać o pewnym pomyśle. Jak ci się będzie nudzić to załóż sobie TV Time, tam sobie dodasz do listy obejrzanych i do obejrzenia wszystko, co oglądałaś. I możesz mnie dodać do znajomych, to będziemy sobie nawzajem podglądać filmy do obejrzenia. Chociaż mam wrażenie, że nasze TV Timy wyglądałyby dosyć podobnie. Mówię ci, to jest bardzo dobry pomysł. Dzięki temu nie będziesz zapominać tytułów tego, co oglądałaś. Ale Austin i NL bez odpowiednika Evena? Co tam się wydarzyło? Z tego, co widziałem te wersje mają na razie 2 sezony i nie wiem czy późno zaczęli kręcić, czy po dwóch sezonach skończyli. W wersji hiszpańskiej odpowiednikiem Evena jest Joana, więc tam też pozmieniali. A za Isaka robią dwie osoby: Lucas i Cris. Co oni w tej Hiszpanii porobili?
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 15:08:28 GMT
Post by Alex on Jan 7, 2022 15:08:28 GMT
Tak, też tak mam. Kiedyś w lato zacząłem ten Rakuten przeglądać, bo nie wiedziałem co to jest w ogóle. I parę koreańskich seriali było udostępnione za darmo. Wizualnie mi się podobało, ładne żywe wnętrza, ale oni do komedii dodają też jakieś dziwne efekty specjalne. Może kiedyś obejrzę coś z Korei, najpewniej "Squid Game". Z samej Korei chyba nic nie widziałam. Próbowałam się zabrać za Squid game, ale po 20 minutach odpuściłam. Jedyny sensowny serial jaki do tej pory obejrzałam to japoński Nauczyciel, którego Turcy robili remake. Poza tym irytuje mnie słuchanie ich języka, bo to wszystko brzmi tak samo, nawet imion nie potrafię wyłapać. Przypomniało mi się, że zapomniałem ci napisać o pewnym pomyśle. Jak ci się będzie nudzić to załóż sobie TV Time, tam sobie dodasz do listy obejrzanych i do obejrzenia wszystko, co oglądałaś. I możesz mnie dodać do znajomych, to będziemy sobie nawzajem podglądać filmy do obejrzenia. Chociaż mam wrażenie, że nasze TV Timy wyglądałyby dosyć podobnie. Mówię ci, to jest bardzo dobry pomysł. Dzięki temu nie będziesz zapominać tytułów tego, co oglądałaś. Założyłam właśnie i chyba dzięki temu znalazłam tytuł tej dramy tajskiej, którą chciałam dokończyć, bo mi się przy przeglądaniu seriali wyświetliła. Zawsze mi się wydawało, że ja mało filmów oglądam, ale już całkiem spora lista mi się zrobiła, a wszystkiego jeszcze nie dodałam. A za Isaka robią dwie osoby: Lucas i Cris. Co oni w tej Hiszpanii porobili? Właśnie się zastanawiałam, o co z tym chodzi. Chyba trzeba by obejrzeć, żeby się przekonać.
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 17:20:03 GMT
Post by Atahan on Jan 7, 2022 17:20:03 GMT
To mój profil i proszę nie kryć zdziwienia Yasakiem na profilowym. tvtime.com/r/26yx0Właśnie się zastanawiałam, o co z tym chodzi. Chyba trzeba by obejrzeć, żeby się przekonać. Kiedyś już mnie to zdziwiło i jak dobrze pamiętam to zamiast relacji mlm stworzyli wlw i jest chyba wątek biseksualnej dziewczyny i lesbijki, ale to dalej nie wyjaśnia czemu Isak rozpołowił. Dobra, zerknąłem na obsadę. Lucas to chłopak, a Cris dziewczyna, a Even to Joana. Czyli Cris i Joana to odpowiednik Evena i Isaka tylko w formie żeńskiej. A Lucas jako Isak nie wiem po co jest. Swoją drogą Eskild też ma na imię Lucas, więc nawet jakby chcieli ich sparować to byłby Lucas i Lucas. Już chyba za daleko odpłynąłem.
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 20:27:35 GMT
Post by Alex on Jan 7, 2022 20:27:35 GMT
Ta apka przerosła moje możliwości i umiejętności. Nie mogę tego znaleźć ani otworzyć w apce, a w przeglądarce nie mogę się zalogować, bo jest tylko opcja za pomocą fb lub tt, a ja wybrałam gmail. Ale ja to prędzej czy później rozszyfruje. Chyba, że ty zrobisz to pierwszy to: www.tvtime.com/en/user/56516591/profileCzyli Cris i Joana to odpowiednik Evena i Isaka tylko w formie żeńskiej. To tam dopiero nieźle namieszali. Nie ma się co za to brać.
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 21:17:38 GMT
Post by Atahan on Jan 7, 2022 21:17:38 GMT
Chyba, że ty zrobisz to pierwszy to: Po wielu próbach udało się. Ale generalnie coś z tą apką jest chyba nie tak, bo zarówno tobie jak i mnie nie wyświetla się ile mamy odcinków obejrzanych i ile na tym życia straciliśmy. Dopiero jak się w to kliknie to się pokazuje. To tam dopiero nieźle namieszali. Nie ma się co za to brać. Szybko poszło. Na razie priorytetem jest dla mnie francuska wersja, a największym obejrzenie ostatniego sezonu norweskiej, bo coś mi się obiło o uszy, że Isak i Even zamieszkali razem i zaczęły się "pierwsze kłótnie", więc muszę to zobaczyć. Już od lata na pendrive mam pobrane wszystkie odcinki, więc niedługo sobie zrobię maraton IV sezonu.
|
|
|
SKAM
Jan 7, 2022 21:33:52 GMT
Post by Alex on Jan 7, 2022 21:33:52 GMT
Po wielu próbach udało się. Ale generalnie coś z tą apką jest chyba nie tak, bo zarówno tobie jak i mnie nie wyświetla się ile mamy odcinków obejrzanych i ile na tym życia straciliśmy. Dopiero jak się w to kliknie to się pokazuje. To mnie właśnie denerwuje. I jeśli mnie dodałeś do obserwowanych to też tego nie widzę. Jutro do tego usiądę i postaram się to rozszyfrować, bo teraz idę oglądać dalej Merli. Swoją drogą w tym temacie SKAMu poruszyliśmy już prawie każdy możliwy temat. a największym obejrzenie ostatniego sezonu norweskiej, bo coś mi się obiło o uszy, że Isak i Even zamieszkali razem i zaczęły się "pierwsze kłótnie", więc muszę to zobaczyć Niee, byleby się nie skończyło tak jak u Mii i Alexa/Noory i Williama. Btw. na yt mi się wyświetlił filmik z aktorami grającymi Isaka i Evena, na którym się całowali podczas jakiegoś koncertu (? takie serduszko wędrowało i ich złapało) i ludzie w komentarzach pisali, że po tym przestali ze sobą mieszkać i w ogóle jakieś spięcie się pomiędzy nimi pojawiło. Wiesz, o co chodzi?
|
|