|
Post by Onedine on Jan 23, 2022 13:33:29 GMT
Tytuł: F4 Thailand: Boys Over Flowers Gatunek: komedia, romans, młodość, dramat Reżyseria: O Patha Thongpan, Mai Aticha Tanthanawigrai Scenariusz: Manow Waneepan Ounphoklang, Jarinee Thanomyat, PingPong Suwanun Pohgudsai Stacja: GMM 25 Liczba odcinków: 16 (po 75 min) Emisja: 18.12.2021-09.04.2022 Adaptacja japońskiego komiksu "Hana Yori Dango", na podstawie którego powstało już wcześniej kilka dram w innych krajach. Opis: by (naekranie.pl+ Onedine) Gorya to dziewczyna z niskiej klasy społecznej, przyjęta do prestiżowego liceum, do którego uczęszczają bogaci. Szkołą rządzi elitarna klika znana jako F4, składająca się z 4 bogatych, przystojnych i zepsutych chłopców. Gorya jest jedyną osobą, która przeciwstawia się ich zastraszaniu. Thyme, ich przywódca zakochuje się w Goryi Obsada: Tu Tontawan Tantivejakul- "Gorya"/Thitara Ju Bright Vachirawit Chivaaree- "Thyme"/Akira Par Dew Jirawat Sutivanichsak- "Ren"/Renrawin Air Win Metawin Opas-iamkajorn- "Kavin"/Taemiyakl Nani Hirunkit Changkham- "M.J."/Methas Jarustiwa Prim Chanikan Tangkabodee- Kaning
|
|
|
Post by Onedine on Jun 4, 2023 11:24:01 GMT
To moim zdaniem jedna z lepszych wersji tej historii, z tych, które widziałam. Być może dlatego, że jest najnowsza i najbardziej uwspółcześniona. Zastanawiałam się jak obecnie można przestawić taką historię, gdzie początkowo główny bohater jest praktycznie prześladowcą głównej bohaterki i potem i tak zrobić z nich parę. Tajlandzka wersja wyszła moim zdaniem z tego dylematu obronną ręką. W marę oglądania dramy fabuła daje widzom szansę na kibicowanie głównej parze. Choć do pewnych elementów fabuły można mieć pewne zastrzeżenia, jednak całość wypada interesująco. Drugi plan jest ciekawy, co jest plusem.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2024 18:00:19 GMT
Adaptacja japońskiego komiksu "Hana Yori Dango", na podstawie którego powstało już wcześniej kilka dram w innych krajach. Na Netflixie była swego czasu dostępna wersja koreańska. Mam też wrażenie, że turecki "Duy Beni" też mocno zahaczą o tą fabułę.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2024 18:02:36 GMT
Plakat jest mroczny.
|
|
|
Post by Onedine on Apr 17, 2024 15:34:36 GMT
Adaptacja japońskiego komiksu "Hana Yori Dango", na podstawie którego powstało już wcześniej kilka dram w innych krajach. Na Netflixie była swego czasu dostępna wersja koreańska. Mam też wrażenie, że turecki "Duy Beni" też mocno zahaczą o tą fabułę. Była turecka wersja, choć oni chyba się nie przyznawali, że to na podstawie tej historii.
W każdej wersji jest sporo prześladowania różnych postaci, w tym protki. W tej najnowszej też tak było. Wszystko jakimś cudem kończy się szczęśliwie w każdej wersji. W realu to protka powinna wsadzić do więzienia takiego prota za np porwanie.
|
|