Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 7, 2021 10:34:52 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2021 10:56:32 GMT
No to będzie się działo. Ja nie obczaiłem jeszcze wczorajszego odcinka, ale obawiam się, co ja tam zobaczę...
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2021 11:25:43 GMT
Wczoraj w światowych trendach miejsce 1, a w Turcji spadek...
|
|
|
Post by Atahan on Feb 7, 2021 11:34:26 GMT
Duygu Tankaş do tej pory pracowała w duecie z... Yektą Torun . W "Czarnej Perle" została zwolniona razem z Yektą, w "Ask Aglatir" napisała razem z nią końcówkę. Podsumowując: jeśli obecne odcinki "Sen Cal Kapimi" są waszym zdaniem słabe, to najpewniej dopiero się zaczną słabe odcinki. Niestety miałem okazję doświadczyć nieumiejętności w pisaniu scenariusza tych pań. Tej drugiej - Tunus Tasci - nie znam, ale biorąc pod uwagę, że po odejściu Sirmy Yanik ze stanowiska scenarzysty w "Zalim Istanbul", Tunus napisała zaledwie 2 odcinki przy pomocy trzech innych scenarzystek i odeszła, to najbliższe odcinki SCK mogą być po prostu nudne, nijakie i 'papierowe'.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2021 11:42:40 GMT
Czyli po prostu - dobić serial
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2021 11:42:57 GMT
Szkoda, że twórcy historii SCK nie mieli na nią tak naprawdę pomysłu. Gdyby scenariusz był dobrze przygotowany to by nie było aż takiego spadku emocji. Matthias, pasowałoby w poście 1 dopisać poprzednich i przyszłych scenarzystów (plus od którego odcinka była zmiana).
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2021 12:02:27 GMT
Dopisałem tych poprzednich. Jak pojawi się wzmianka już oficjalna, to zedytuję i wstawię .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 7, 2021 16:14:51 GMT
Niech ktoś przypomni mf yapim że to jest ***** rom-com nie dramat.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 7, 2021 22:42:16 GMT
Patologia w SCK? Tylko tego brakowało.
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2021 1:10:09 GMT
Zmiany scenarzystów rzadko wychodzą serialom na dobre. Nawet jeśli fabuła jest ciekawa, to bohaterom zmieniają się charaktery, a to jest irytujące. Nagle robią coś, co zupełnie do nich nie pasuje. I tu mamy podobną sytuację. Serkan, który zawsze miał świra na punkcie zdrowia, nagle nieszczególnie przejmuje się swoją sytuacją, nie próbuje dociekać, co zrobić, by odzyskać pamięć, żyje sobie normalnie. Przed rokiem było nie do pomyślenia, by oświadczył się Selin, w ogóle nie miał takich planów. Nie do pomyślenia było, by opuszczał pracę, a tu nagle jakiś wyjazd. Z kolei Eda twarda, honorowa babka, nagle stosuje takie dziecinne zagrywki...
Myślę, że widzowie mają prawo do narzekań. Ale jednocześnie muszę podkreślić, że oglądam ten serial z dużym zainteresowaniem i oglądać będę do samego końca. Raz się wkurzam na to, co się tam wyprawia, innym razem bardzo mi się podoba. Kerem i Hande stali się dla mnie niemal towarzyszami dnia codziennego - nie ma dnia bym nie szukała o nich, o serialu jakichś nowości.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 17:19:56 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 17:26:07 GMT
Powiedzcie mi, jaki to ma sens. Teraz reklamuje signal a za rok może reklamować inną, przecież to nie ma grama wiarygodności. Reklamuje taką za jaką jej obecnie dają pieniądze. A za ten uśmiech zapłaciła grube pieniądze, żadna pasta za 10 zł tego nie zrobi. Powinna zagrać w reklamie globalnej, wtedy by się cały fandom rzucił do sklepu po signal.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 8, 2021 17:55:44 GMT
Mnie takie reklamy zawsze żenują. I nie ważne kto by to reklamował, czy jakiś random czy sławna osoba. Zawsze wywołuje to u mnie ciary żenady. I nigdy nie zrozumiem, jak można kupić jakiś produkt tylko dlatego, że ktoś go reklamuje. Na zasadzie o Hande reklamuje pastę, to ją kupię, bo lubię Hande
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 18:09:10 GMT
Mnie jeszcze nigdy reklama nie skusiła. Jak idę do sklepu to wiem co mam kupić .
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2021 7:53:10 GMT
Według mnie reklama całkiem spoko. Hande jest tak śliczna, że w każdej reklamie dobrze wygląda, a tu jeszcze pięknie się uśmiecha. Na pewno zęby wybielane, ale dla podtrzymania efektu dobra pasta nie zaszkodzi. Ja zawsze mam nadzieję, że celebryci wiedzą, co reklamują, że przynajmniej próbowali tego używać. Na pewno nie zawsze tak jest, ale wolę myśleć, że zwykle tak Obejrzałam wczoraj odcinek i nawet mi się podobał. Serkan postępuje irracjonalnie, bo zaczyna coś czuć do Edy, interesuje się nią, a jednocześnie daje nadzieje Selin, jakby ucieka w ten związek ze strachu przed uczuciem, które jego zdaniem nie istnieje. O spontanicznych zaręczynach Edy sama nie wiem, co myśleć. Oby przyniosły coś dobrego. Nie podoba mi się to, co się dzieje z Ceren. Bardzo dziwna zmiana zachowania. Trudno powiedzieć, o co te pretensje do Ferita, jakieś wymyślone problemy.
|
|
|
Post by lucy on Feb 9, 2021 9:57:25 GMT
Ja zawsze mam nadzieję, że celebryci wiedzą, co reklamują, że przynajmniej próbowali tego używać. Ja myślę, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Po prostu, dostają propozycję udziału w reklamie i jeśli jest dobra cenowo to ja biorą. Nic więcej się w tym nie mieści. Wracając do Hande to wg mnie mocno przesadza. Po co jej tyle tego? Oprócz tego, że gra w serialu to co chwilę ma sesję do magazynu, albo reklamę. Nie podoba mi się to, bo to ją manieruje. Poza tym takie ostre bycie na topie jest bardzo niebezpieczne i niejedna gwiazda przypłaciła je zdrowiem lub życiem. Niech Hande zwolni i przestanie żyć w sposób aż tak spektakularny.
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2021 10:28:15 GMT
Reklamy w ostatnim czasie nagrywała ciągle dla tej samej marki - Nocturne. Współpracuje z nimi już jakiś czas, na ich stronie są nawet jej zdjęcia z grzywką, jeszcze z czasów serialu "Azize". Ja nie mam wrażenia, że jest jej za dużo, tym bardziej że nie chodzi po żadnych ściankach, nie publikuje w sieci nic z życia prywatnego, jedynie czasem fotki z Mavi. Nie opowiada co zjadła, z kim była, co zwiedzała, co kupiła, jak wielu naszych rodzimych celebrytów... A popularna jest od wielu lat, zdaje się, że jak zaczynała SCK miała 16 mln obserwujących na IG, to ogromna liczba. Teraz jest oczywiście jeszcze większa.
|
|
|
Post by lucy on Feb 9, 2021 10:40:18 GMT
mira, ale gdzie ja napisałam, że ona się tym wszystkim chełpi? Chodziło mi o to, że powinna przystopować. Za szybko żyje. Za dużo jej wszędzie. Ten syndrom gwiazdy, gdzie z drugiej strony sama aktorka nie ma przecież żadnych wielkich osiągnięć w zawodzie i wszystko co ją spotyka to jest efekt głównie urody i uroku osobistego, może jej naprawdę zaszkodzić. Od wyników na Instagramie Hande jest już uzależniona. Ale czym są tak naprawę wyniki na Instagramie? Jaka jest ich wartość?
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2021 11:42:39 GMT
mira , ale gdzie ja napisałam, że ona się tym wszystkim chełpi? Chodziło mi o to, że powinna przystopować. Za szybko żyje. Za dużo jej wszędzie. Ten syndrom gwiazdy, gdzie z drugiej strony sama aktorka nie ma przecież żadnych wielkich osiągnięć w zawodzie i wszystko co ją spotyka to jest efekt jedynie urody i uroku osobistego, może jej naprawdę zaszkodzić. Od wyników na Instagramie Hande jest już uzależniona. Ale czym są tak naprawę wyniki na Instagramie? Jaka jest ich wartość? Ja nie napisałam, że Ty napisałaś, tylko że na szczęście tego wszystkiego nie robi, bo wtedy rzeczywiście nastąpiłby przesyt.
Nie wiem, jaka jest wartość wyników na Instagramie, sama nie mam ani Instagrama, ani Twittera. Co można podejrzeć bez logowania, to podglądam, ale kont nie posiadam. Ilość followersów to chyba po prostu wyznacznik popularności.
Myślę, że pisane, że wszystko, co ją spotyka to JEDYNIE wynik urody i uroku osobistego, to przesada. Niewątpliwie urodę ma, urok osobisty również, ale gdyby była aktorskim drewnem, nikt by jej nie zatrudniał. Mnie się jej seriale akurat podobają, co prawda widziałam tylko 6, nie wiem, jak te produkcje sprzed 2014 roku. Każdy jej rola jest inna od poprzedniej, dla mnie to wielki plus.
|
|
|
Post by lucy on Feb 9, 2021 12:54:37 GMT
Myślę, że pisane, że wszystko, co ją spotyka to JEDYNIE wynik urody i uroku osobistego, to przesada. mira, jeszcze przed Twoim postem usunęłam "jedynie", bo dopiero wtedy się zorientowałam, że słowa nie poprawiłam kiedy podczas pisania komentarza zmieniałam tą cześć zdania. Wcześniej było "jedynie efekt dwóch ról romcomowych (...)". Ja też uwielbiam Hande i uważam, że jest cudowna w romcomach, jednak nie życzę jej, aby Hayat i Eda okazały się rolami jej życia. Dla mnie romcom sam w sobie jest mało wybitny i robienie z aktorów, którzy w tym gatunków grają wielkich gwiazd jest wg mnie dalece niepoważne. A co do Instagrama i jemu podobnych, to chyba nie chcemy, aby jego gwiazdy były masowo obsadzane w rolach. A to się powoli dzieje. Nie jest ważne co instagramówna, czy juturber potrafią (i czy mają talent), ale ważna jest ilość subskrypcji. Na początku to było nawet zabawne, dzisiaj jest wg mnie żałosne. Oby Hande nie stała się ofiarą sztucznie nadmuchanej "koniunktury" na gwiazdy tego typu.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 9, 2021 17:36:37 GMT
Ważne aby Hande nie zapomniała dobrze grać. By nadal była aktorką, a nie stała się kolejną osobą z instagrama, czy czegoś tam jeszcze. Wczoraj obejrzałam jeden z tych fanowskich filmików z SCK. Były tam sceny głównie z odcinków do 13.Tak sobie myślałam, że to był naprawdę cudowny romcom. I jak dobrze mi się oglądało. Ach, to były czasy!
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2021 12:23:37 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 10, 2021 16:42:51 GMT
Widać że są zgranym teamem.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 17:07:22 GMT
Jest kara za pokazywanie erotyki - sceny w jacuzzi są sprzeczne z wartościami tureckiej rodziny.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 10, 2021 17:20:58 GMT
To zdjęcie wygląda jak fotomontaż. Jak patrzę na ciało Kerema to mam wrażenie, że coś jest nie tak Prędzej czy później SCK musiało jakąś karę dostać. Także zero zdziwienia, bo to Turcja.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 10, 2021 18:09:47 GMT
Ta szyja nieco ciemniejsza od ramion... Może to fotomontaż Ale kara musi być. Podobno Fandom kazał producentom wysłać numer konta bankowego, to po 1$ wpłacą .
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 18:15:19 GMT
To może być gra światła, stąd ta ciemniejszą szyja. Fandom powinien wpłacać po 2$ - będzie od razu na druga karę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 10, 2021 20:04:07 GMT
To niech pokażą bardziej hot sceny to od razu się zrzuci po 5$ na kolejne kary.
|
|
|
Post by mira on Feb 11, 2021 7:24:05 GMT
Bez sensu te kary. Takie zakłamywanie rzeczywistości, że niby Turcy tacy cnotliwi
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 11, 2021 10:12:41 GMT
Ludzie naprawdę by zapłacili? Niby dolar to nie dużo, ale szczerze, to w życiu bym nie dała nawet tyle na jakiś serial Ludziom się chyba nudzi. Widzieliście drugi fragment? Nadal SCK jedzie na karuzeli głupoty.
|
|