|
Post by lucy on Feb 11, 2021 11:55:52 GMT
Wg mnie te kary to nie jest żadne zakłamywanie rzeczywistości. Dla większości Turczynek sceny jak ta w jacuzzi są po prostu gorszące. Ten naród ma zupełnie inną mentalność. Tam jedynie w najbogatszych kręgach jest lajtowo.
|
|
|
Post by mira on Feb 11, 2021 13:15:12 GMT
Podobno film "365 dni" bił u nich rekordy popularności. Nie wiem, czy tak rzeczywiście było, poza tym tego filmu nie widziałam, więc nie mogę ocenić, ale domyślam się, że sceny były dosyć ostre, więc jeśli Turkom się podobał, to cnotliwi z całą pewnością nie są. A w tej scenie w SCK nie pokazano przecież nic. Kawałek pleców Kerema, nogi i ramiona Hande. Nawet się nie pocałowali.
|
|
|
Post by lucy on Feb 11, 2021 13:22:48 GMT
mira, a na którym kanale ten film leciał w Turcji?
|
|
|
Post by mira on Feb 11, 2021 13:32:55 GMT
Myślisz, że tylko najbogatsze kręgi mają Netflixa? No nie sądzę
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Feb 11, 2021 17:36:16 GMT
Śmieszy mnie ta cnotliwość, ale to że kobiety latają w sukienkach która ledwo tyłek zakrywa to już nie jest gorszące A dzieci to pewnie biorą sie z kapusty xD
|
|
|
Post by mira on Feb 12, 2021 7:35:09 GMT
Śmieszy mnie ta cnotliwość, ale to że kobiety latają w sukienkach która ledwo tyłek zakrywa to już nie jest gorszące A dzieci to pewnie biorą sie z kapusty xD Oj tak, ubiór niektórych pań jest zaskakujący, zwłaszcza gdy przychodzą w kusych spódniczkach i z gołymi brzuchami do biura W tym serialu ubierają się bardzo krótko, zwłaszcza Hande i Melisa, Basak też się zdarza, ale są produkcje, w których ubiór kobiet mi się podoba. Bardzo ładnie ubierają np. Demet w DEK, podoba mi się też ubiór Aliny w Marasli.
|
|
|
Post by julia on Feb 12, 2021 9:11:03 GMT
Dla nas ich "wstydliwość" jest śmieszna, ale taką mają mentalność Nas dziwi, oni uważają, że intymność jest dozwolona za drzwiami sypialni. Taniec z kimś innym niż narzeczony czy mąż odpada ( mówi o tym choćby pani Gabriela w swoim vlogu),owszem wolne dziewczyny mogą , zajęte - nie wypada, a i faceci są piekielnie zazdrośni, dlatego zapewne oni najczęściej tańczą w grupie.
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 11:24:40 GMT
Ale to jak się ubierają postacie w niektórych serialach (że w miniówkach) to nie są przecież realia tureckie. Zresztą w niektórych bardziej przyziemnych serialach świetnie widać te realia. Bardziej swobodnie się w Turcji ubiera malutki odsetek kobiet, co zresztą nie pozostaje bez odzewu, bo Turczynki kochają żyć życiem innych i robią z bardziej wyzwolonych kobiet ladacznice, ze taka jest przegrana i wytykana w całej okolicy. Dla nas jest dziwne ich myślenie i ich zwyczaje, a dla nich - nasze.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 13, 2021 21:56:21 GMT
Fandom po dzisiejszym odcinku jest wk. Więc się nie zdziwię jak zaraz będzie usuwane odcinki. Spieprzyli tyle fajnych postaci. Niech fandom dojedzie mf a ja im pomogę. Niech ktoś znajdzie namiary na te marne scenarzystki. Trzeba im napisać że nie piszą do ZI tylko do sck rom-comu. Bo im się już całkowicie po****ło. Zniszczyli taką fajną postać jak ceren. Nigdy nic o tym nie było że ma coś z psychiką. A teraz zrobili ją psychiczną. Chyba wiem skąd te marne pisarki od siedmiu boleści brały wzorce. A serkan będzie jeszcze k***a dziesięć odcinków mrugał oczami i mówił że nadal nic nie pamiętał. O litości ulżyjcie mojej męki. Nigdy więcej Seriali Mf yapim. Spieprzyli doktorka teraz sck. Będą pi*****ić jeszcze 5 odcinków o niczym a na końcu happy end w 30 minut. Niech mi ktoś odetnie sieć bym nie musiał patrzeć na te głupoty. Zniszczyli postać edy zrobili z niej idiotkę. Serkana ktoś wykastrował. Już nie wspomnę o bezpłciowym enginie. Idiotce aydan i ayfer litości. Liczę na masowy lincz fandomu. Tego odcinku nie będę oglądał szkoda mi czasu na pierdoły o niczym przez ponad dwie godziny. Atahan zastanów się nad oglądaniem sck bo tam się robi klimat iście yasakowy.
|
|
|
Post by Alex on Feb 13, 2021 21:58:49 GMT
Next weź nie strasz, ja mam 10 odcinków do nadrobienia, a nie chcę go porzucać...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 13, 2021 22:05:30 GMT
Powiem ci które omijać, i tak nie stracisz nic z fabuły.
|
|
|
Post by Alex on Feb 13, 2021 22:08:15 GMT
A co się stało z Ceren? Właśnie już widziałam komentarz chyba na fb, że zrobili z niej taką fajną postać, a teraz wszystko spieprzyli... W sumie też ją lubiłam i jej wątek z Firatem, była to druga moja ulubiona para po Enginie i Piril.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 13, 2021 22:16:18 GMT
Niech ktoś znajdzie namiary na te marne scenarzystki. A nie mówiłem, że tak będzie? Na poprzedniej stronie pisałem. Atahan zastanów się nad oglądaniem sck bo tam się robi klimat iście yasakowy. "Yasak Elma" to ma swój unikatowy klimat, który przede wszystkim od początku pisze ta sama osoba. Tutaj jest już nie wiem, która zmiana scenarzystów, a z tego, co tak podczytałem, to te odcinki są o niczym i oglądanie tych bzdur to katorga. SCK to ja bym mógł w jeden dzień na suwaku co najwyżej przelecieć. I myślę, że ten serial wcale by nie był tak popularny, gdyby w głównych rolach obsadzili kogoś, z kim druga połówka by się nie dogadywała. Mnie Kerem i Hande nie zarazili swoją chemią, bo ja zwracam uwagę na scenariusz - musi być ciekawie, muszą być intrygi, romanse, emocje i napięcie, a SCK się dla mnie z tym nie równało. Z obecnymi scenarzystkami to już tym bardziej... Ale przyznam się, że zerkam na scenki Deniza, dzisiaj rano oglądałem scenkę, jak bohaterka grana przez Melisę Dongel płakała pod domkiem nocą, a Deniz wyszedł, ona się w nim chyba zakochała (nie wiem skąd, jak aktor pojawił się chyba w tym samym odcinku, może był jakiś przeskok czasowy?) i tyle. On tak w sumie 'przyjaciele', ale jakby miał w poważaniu jej gadanie, bo sobie poszedł. To ta scenka: www.youtube.com/watch?v=XSOloq84F-I&ab_channel=Sen%C3%87alKap%C4%B1m%C4%B1
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2021 9:13:19 GMT
I znów do góry :
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2021 11:24:01 GMT
✔ Reytingi za 13.02.2021:
TOTAL: 1. Serce jak Góra (16 odcinek) - 10.76%⬆ (+1.92) 2. Gwiazda Polarna (51 odcinek) -7.20%⬇(-0.30) 3. Zapukaj do mych drzwi (31 odcinek) - 4.42%⬆(+0.26)
АВ: 1. Serce jak Góra (16 odcinek) - 11.21%⬆(+2.11) 2. Zapukaj do mych drzwi (31 odcinek) - 4.47%⬆(+0.52) 3. Gwiazda Polarna (51 odcinek) - 2.93%⬆ (+0.78)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 14, 2021 11:55:20 GMT
Skoro jest wzrost, to kolejne pięć odcinków będzie tak samo wyglądać.
|
|
|
Post by lucy on Feb 14, 2021 12:03:00 GMT
Czyli już wiem, ze nawet jeśli serial poleci u nas to lepiej się za niego nie brać.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2021 14:38:58 GMT
Czyli już wiem, ze nawet jeśli serial poleci u nas to lepiej się za niego nie brać. Jeśli lubisz odgrzewane kotlety, typu utrata pamięci, bezsensowne wątki (chociaż na początku ich nie było), postacie, które obracają się o 180 stopni jeśli chodzi o zachowanie... To odradzam. Do momentu, jak trwała umowa, i Serkan walczył ze sobą i o Edę była ta produkcja wspaniałą komedią romantyczną, czyli tak jakoś do 14 odcinka, max 16. Potem jak dla mnie, zaczęło się sypać, i trwam i trwam. Skoro zacząłem, to skończę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 14, 2021 16:23:08 GMT
Do dwudziestego odcinka było w miarę, i nawet te porzucenie edy przez serkana nie było irytujące. Scenarzystka powinna dostać plaszczaka. Jak zaczynasz to kończ. To mój ostatni rom-com mf yapim.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 14, 2021 18:34:33 GMT
Czyli już wiem, ze nawet jeśli serial poleci u nas to lepiej się za niego nie brać. Do 13 odcinka jak najbardziej polecam obejrzeć. Później poczujesz niesmak, zmęczenie i irytację i porzucisz ten serial w cholerę. Ja jeszcze podglądam. Dlaczego? Nie wiem, pewnie dlatego, że żal mi tego serialu, i pragnę ujrzeć w końcu napis FINAŁ
|
|
|
Post by mira on Feb 15, 2021 8:43:42 GMT
A moim zdaniem nie jest tak źle. Owszem, nie ma już tego klimatu, co w pierwszych kilkunastu odcinkach i charaktery postaci trochę się pozmieniały, ale nadal oglądam ten serial z przyjemnością. Scenarzyści postanowili nieco rozwinąć poboczne wątki i tym samym był to chyba pierwszy odcinek, w którym taka mało było Edy i Serkana. Pamiętam, że w tych pierwszych odcinkach oglądaliśmy ich niemal non stop, teraz pokazują nam przygody pozostałych, ale nie uważam, by było to złe. Oby tylko nie przegięli, a jak przyjdzie pora na finał, niech te wszystkie wątki ładnie zakończą. Wydaje się, że to wszystko ku temu zmierza, aby każda postać miała zamkniętą historię, w tym również Leyla czy Erdem. Tylko Melo taka samotna, widziałam potencjał w tym ochroniarzu babci, ale zniknął tak szybko, jak się pojawił...
Gdyby nie beznadziejny finał odcinka, to całość wcale nie była zła. W finale się jednak mocno zdenerwowałam, no bo co to miało być?
|
|
|
Post by lucy on Feb 15, 2021 10:07:35 GMT
Do 13 odcinka jak najbardziej polecam obejrzeć. Później poczujesz niesmak, zmęczenie i irytację i porzucisz ten serial w cholerę. Ja jeszcze podglądam. Dlaczego? Nie wiem, pewnie dlatego, że żal mi tego serialu, i pragnę ujrzeć w końcu napis FINAŁ Nie chcę już oglądać takich seriali, gdzie do pewnego momentu jest świetnie, a potem już tylko beznadziejnie. Albo całość trzyma poziom, albo "dziękuję za seans". Dlatego za SCK się niestety nigdy nie wezmę i oby do Polski nie zawitał.
|
|
|
Post by mira on Feb 17, 2021 7:49:02 GMT
W sieci krąży plotka, że SCK zakończy sezon w marcu i powróci w sezonie letnim w czerwcu. Chyba takiego rozwiązania nigdy dotąd nie praktykowano, nie wiem, czy to w ogóle możliwe, ale może nie byłoby takie głupie? Fox nie ma miejsca na Savasci, teraz by ten serial wpuścili i pociągnął by do końca sezonu, a latem SCK mógłby mieć znowu niezłe wyniki.
Taka plotka krąży chyba ze względu na te podawane wszędzie daty - ślub Edy i Deniza zaplanowany na 20 marca oraz datę 6 marca, o której wspominał zdaje się ktoś z MF Yapim, prosząc fanów, by oszczędzali siły na 6 marca i wtedy pobili rekord 3 mln tweetów.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 17, 2021 9:22:54 GMT
W sieci krąży plotka, że SCK zakończy sezon w marcu i powróci w sezonie letnim w czerwcu. Chyba takiego rozwiązania nigdy dotąd nie praktykowano W 2018 roku FOX zrobił coś 'podobnego' z "4N1K: Ilk Ask". To też był serial letni, ale we wrześniu zdecydowali zrobić finał sezonu przez słabnące wyniki oglądalności. Serial wrócił wiosną 2019 na platformie FOXplay pt: "4N1K: Yeni Baslangiclar". Moim zdaniem to ryzykowne rozwiązanie, ale kiedyś sprawdzić trzeba. Mogliby zrobić w marcu finał sezonu i wrócić z nowymi odcinkami w czerwcu. Jeśli po przerwie byłaby dalej dobra oglądalność, mogliby częściej praktykować coś takiego. W końcu nie zabija się kury, która dalej znosi złote jajka, tym bardziej w dobie pandemii. A na FOXie na razie wszystko znosi złote jajka. Choć nie wiem, czy przy obecnych wynikach i obecnych scenarzystkach mogą liczyć chociaż na 5% przy zerowej konkurencji (w lato), chyba że je zwolnią.
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2021 13:08:00 GMT
W sieci krąży plotka, że SCK zakończy sezon w marcu i powróci w sezonie letnim w czerwcu. Chyba takiego rozwiązania nigdy dotąd nie praktykowano, nie wiem, czy to w ogóle możliwe, ale może nie byłoby takie głupie? O ile to nie chodzi tak naprawdę o najnowszy serial letni, który Ayse Kutlu pisze od jakiegoś czasu dla MF Yapim. Osobiście wątpię, aby serial został ściągnięty z ekranu przy dobrych wynikach, a na razie takie są. Jeśli niedługo spadną to to też będzie normalne, bo na wiosnę wyniki w dizi zawsze spadają. Poza tym dużo się pisze, że o Hande się teraz biją producenci, więc nie wiem, czy będzie chciała ciągnąć SCK do upadłego. Pożyjemy, zobaczymy. Natomiast Turcja powinna w jakimś romcomie spróbować takiego rozwiązania: od czerwca do września - sezon 1 i za rok w tym samym czasie - sezon2. Nie byłoby przegrywania z dramami (romcom nigdy nie wygra z dramą w sezonie jesiennym) i konieczności unieszczęśliwiania historii. A widz by czekał na drugi sezon z utęsknieniem.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 17, 2021 22:33:33 GMT
Ciekawe rozwiązanie. Tyle, że to oznacza kolejne głupie odcinki. Nowy zwiastun moim zdaniem trochę chaotyczny. Co Ceren zrobiła z włosami? Rety, strasznie wygląda. Robi się zgorzkniała i złośliwa. Rozumiałam jej nerwy na Edę, ale teraz zaczyna przesadzać.
|
|
|
Post by mira on Feb 18, 2021 8:02:36 GMT
Teraz przez kilka odcinków będą nam pokazywać jak Serkan na nowo zakochuje się w Edzie... Nie spodziewałam się pocałunku Selin i Deniza, co ta kobieta wyprawia
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 14:39:20 GMT
Ja podejrzewałem że deniz może być z selin. Nawet gdzieś opis podstacji był, i przeczuwałem że to będzie selin. Chcą rozdzielić edser a w międzyczasie się w sobie zadłużą.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 18, 2021 18:34:35 GMT
Selin jest niestabilna i już nudna. Ona jest zdziwiona, że nikt jej nie kocha? Albo lubi?
Wątek, że Serkan zakochuje się ponownie w Edzie byłby super. Gdyby zrobili to od razu! A nie, że ten pajacuje z Selin. I teraz nagle mu się odwidzi i będzie chciał jak najwięcej czasu spędzać z Edą? Scenarzyści sami już nie wiedzą jak poprowadzić dalej tą całą szopkę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 18:50:03 GMT
Raz że ci scenarzyści nie są wybitni robią takie absurdy. A dwa przybyli i wymyślają absurdy byle tylko przedłużyć żywot. Już teraz nie liczy się jakość a ilość. Nasrać 4 odcinki co nic sobą nie wnoszą a jest więcej odcinków. A ja głupi nadal czekam aż EdSer razem zamieszkają.
|
|