|
Post by elysa7 on May 29, 2021 19:18:11 GMT
Pomieszanie z poplątaniem. Raczej nie ma szans by Eda nie była biologiczną matką małej. Nie mam pojęcia jak oni chcą to wszystko w logiczny sposób wytłumaczyć. Jak jeszcze przyczynę rozstania Serkana i Edy mogę rozumieć. Niby niesnaski, brak rozmowy, awantury spowodowały ich rozłam. Okey, ale już córkę, 5, czy ile ona ma tam lat i brak wiedzy Serkana o tym wszystkim to już nie pojmuję. Ech, ciężko jednak będzie. Byłam zachęcona po pierwszym fragmencie. To takie miłe nawiązanie do pierwotnego zwiastuna serialu. Ale teraz to jestem zmieszana, bo szykuje się niezły bajzel w scenariuszu. Kto, gdzie, jak i kiedy.
Tak, grzywka jest brzydka. Niech ograniczą makijaż Hande i to coś malutkiego z tyłu głowy Kerema. Bo co to ma być, koczek samurajski, czy jak? Takie małe i beznadziejne.
|
|
|
Post by Matthias on May 30, 2021 16:50:42 GMT
Finał podobno na 50 odcinków. 11 odcinków przed nami.
|
|
|
Post by elysa7 on May 30, 2021 17:51:57 GMT
Oj niedobrze.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on May 31, 2021 15:52:00 GMT
Bo jeśli tak to Serkan powinien rozszarpać Edę. Też tak uważam. Bez względu na to co by powiedział lub zrobił to Eda nie miała prawa przed nim ukrywać ciąży a potem dziecka. Ja się nie zgodzę. Jeżeli Serkan faktycznie ogłosił, że nie chce dziecka to dlaczego "nie miała prawa" ukrywać przed nim ciąży? Serkan wiele razy pokazał swój charakterek jeżeli coś nie idzie po jego myśli, robi się złośliwy i no nie pogadasz z facetem. Ważniejsze było, żeby Eda się nie stresowała dodatkowym wybuchem złości Serkana. Może myślała, że faktycznie umrze ? On jej tylko zrobił to dziecko. To ona przez 10 miesięcy musiała chodzić z brzuchem. Nie jest mu niczego winna jeżeli wcześniej wyraził swoją niechęć do potomstwa. Co do charakteru dziecka, 5/6 latki zazwyczaj są wygadane. Ja tam lubię jak dziecko umie odpowiedzieć. Nie jest bezczelna, ani jakaś bardzo chamska. Jest pewna siebie i wygadana, charakter jej się cały czas kształtuje. Poza tym nie wydaje mi się, że nie będzie słuchała Edy. Na pewno napsoci i to nie raz ale w końcu musi jakoś rodziców spiknąć. Mnie tam najbardziej ciekawi mamusia Serkana, jak zareaguje że jest babcią I również nie rozumiem tego guza.. w zwiastunie mówi że go ma. Czyli, że nie poddał się leczeniu czy jak ?
|
|
|
Post by elysa7 on May 31, 2021 16:46:00 GMT
Wybacz, ale nawet jeśli Serkan powiedział, że nie chce dziecka to nie oznacza iż Eda nie powinna go poinformować. A jakby stwierdził, że nie chce tego dziecka, które ona właśnie nosi pod sercem to wtedy z czystym sumieniem mogłaby zerwać z nim kontakt. Zrobienie dziecka to chyba jednak ważna sprawa. Więc tak czy siak on powinien wiedzieć od początku ciąży i już. Dyskutowałabym czy mała w tym fragmencie nie zachowywała się jak taka "stara maleńka". Plus brak jakieś kultury. Jakby Eda wychowywała małą na zasadzie: Cały świat jest twój. Zażądaj od każdego co tylko zechcesz. Gdyby jakieś dziecko i nie ważne, czy jest ono mi bliskie czy nie zwracało się do mnie w taki sposób jak ona do Serkana w samochodzie to bym ją lekko zdzieliła z tyłu głowy. Mój margines na pyskate, niewychowane dzieci jest mały. Choć naprawdę uwielbiam dzieciaki.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on May 31, 2021 18:24:42 GMT
To jest tylko moja opinia, każdy ma prawo do swojej. Tak samo jak facet ma "prawo" zrobić dziecko i uciec, kobieta ma takie samo prawo nie informować go o ciąży. Jest kolejna opcja Eda przed wyjazdem do Włoch po prostu nie wiedziała o ciąży.
Ona po prostu go zaczepnie zapytała czy nie otworzy jej drzwi etc. Samemu Serkanowi to chyba jakoś nie przeszkadzało, sam odpowiedział na zaczepkę z jej strony. Nie zapominajmy, że ona ma tylko 5 lat, jej reakcja jest typową reakcją dziecka, które było uczone, żeby wyrażać swoją opinię i mówić co myśli. To nie jest nawet uczenie dziecka "cały świat jest Twój (..)". Dziecko uczy się przez obserwację osób, którymi jest otoczone. Oczywiste będzie to, że jest zadziorna, zaczepna i złośliwa. W końcu Eda ma bardzo silną osobowość. Nie nazwałabym tego brakiem kultury. Dzieci, a zwłaszcza dziewczynki od małego są uczone, że muszą być dla wszystkich miłe, dlatego wszyscy wielki szok kiedy dziecko coś powie dorosłemu. Jeżeli wymagamy od dzieci szacunku dla starszych, dziecko też powinno się szanować. Na pewno przed sceną w samochodzie mieli jakieś starcie stąd to całe "nigdy Cię nie lubiłam" .
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2021 20:19:08 GMT
Wybacz, ale nawet jeśli Serkan powiedział, że nie chce dziecka to nie oznacza iż Eda nie powinna go poinformować. A jakby stwierdził, że nie chce tego dziecka, które ona właśnie nosi pod sercem to wtedy z czystym sumieniem mogłaby zerwać z nim kontakt. Zrobienie dziecka to chyba jednak ważna sprawa. Więc tak czy siak on powinien wiedzieć od początku ciąży i już. Dokładnie tak. Dziecko to poważna sprawa i oboje rodzice (a nie tylko matka) powinni mieć świadomość, że przyjdzie na świat. Tym bardziej, że najczęściej "niechcenie" zamienia się w "chcenie", albo wręcz "pragnienie" kiedy się okazuje, że kobieta jest w ciąży. Tak samo jak facet ma "prawo" zrobić dziecko i uciec, kobieta ma takie samo prawo nie informować go o ciąży. Kobieta też ma przecież "prawo" opuścić dziecko, ale obie sytuacje nijak się mają do zatajenia g przed ojcem. Dziwne porównanie. niemoc
|
|
|
Post by mira on Jun 2, 2021 8:14:50 GMT
Nie wiemy, co tam się właściwie wydarzyło. Ale jeśli się rozstali, zanim Eda dowiedziała się o ciąży, dowiedziała się już będąc zagranicą i planując tam swoje życie, a do tego wiedząc, że Serkan kategorycznie nie chce mieć dzieci, to właściwie nie dziwię się, że mu nic nie powiedziała. Owszem, z punktu widzenia ojca twierdzę, że wiedzieć powinien, ale jak wyobrażam sobie siebie w sytuacji Edy, to chyba również wolałabym radzić sobie sama i nie zawracać głowy komuś, kto nie chce mojego dziecka i jest tysiące kilometrów stąd. Jest nowy zwiastun. Wygląda na to, że rozstanie nie było jakieś mega dramatyczne, bo przy pierwszym (chyba) spotkaniu się przytulają, jak przyjaciele, którzy nie widzieli się od lat. 5 lat to nie jest znowu jakoś długo. Ja tam wciąż pamiętam swoje miłostki z nastoletnich lat
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 2, 2021 19:09:58 GMT
Będę kategoryczna w tej sprawie. Mężczyzna zawsze ma prawo wiedzieć, czy jest ojcem czy nie. Oczywiście wyjąwszy patologiczne sytuacje. Nawet gdyby Eda dowiedziała się o ciąży będąc już za granicą to są takie rzeczy jak telefon,internet.
Zwiastun taki sobie.
|
|
|
Post by mira on Jun 4, 2021 10:10:42 GMT
Dzisiaj urodziny Kerema, ja nieszczególnie interesują się Twitterem i fanowskimi akcjami, ale widziałam, że jakiś tweet z tej okazji znalazł się w polskich trendach Ciekawe, jak to jest przyjmować życzenia urodzinowe z całego świata Do premiery drugiego sezonu zostało już tylko 5 dni
Nowe osoby w serialu: pierwszy od góry to bliski przyjaciel Edy Burak, zaraz pod nim asystent Edy Kerem, a pod nim kuzynka Serkana (głowiłam się, skąd znam te dziewczynę i w końcu sobie przypominałam, że z "Nauczyciela"). Ciemnowłosa kobieta to Deniz, właścicielka hotelu. A dzieciaczki wiadomo Jestem bardzo ciekawa, w jaki sposób Piril i Engin radzą sobie z tym chłopcem, biorąc pod uwagę charaktery obojga
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 15:05:34 GMT
Hande sobie powiększyła usta, bo miała za małe.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 15:15:40 GMT
lucy wydaje mi się że nie. Konturówką ma wyjechane za granice ust i wypełnione. powiększone.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 9, 2021 16:04:12 GMT
Możliwe, że jednak to makijaż
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 18:13:37 GMT
Ja jestem przekonany że to makijaż. Nie od dziś jej makijażysta przerysowuje jej usta.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 20:29:32 GMT
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2021 6:10:52 GMT
Oglądał ktoś? Jak wrażenia? Ja nie oglądałam, ale przeczytałam potem komentarze na FB i trafiło się kilka negatywnych, ale ogólnie wszystkim się podobało. Ciekawe, jakie będą wyniki.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 8:34:58 GMT
Spośród dotychczas wyemitowanych tegorocznych romcomów, SCK ma najlepsze wyniki. Pobił Szklane Sufity w obu kategoriach.
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2021 9:05:09 GMT
Spośród dotychczas wyemitowanych tegorocznych romcomów, SCK ma najlepsze wyniki. Pobił Szklane Sufity w obu kategoriach. Widziałam. Szału nie ma, ale nie jest źle. Prawdę mówiąc obawiałam się, że będzie dużo gorzej.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 10, 2021 17:05:19 GMT
Reytingi za 09.06.2021 - ŚRODAТОТАL:1. Kuruluş: Osman (62 odcinek) - 9.40%⬇(-0.81) 7. Sen Çal Kapimi (40 odcinek) - 3.56%🆕
10. Cam Tavanlar (1 odcinek) - 2.54%🆕 AB:1. Kuruluş: Osman - 7.19%⬇(-0.60) 4. Sen Çal Kapimi - 3.49%🆕
8. Cam Tavanlar - 2.31%🆕
|
|
|
Post by Alex on Jun 10, 2021 21:32:28 GMT
Zerknęłam trochę na odcinek, głównie na sceny Pırıl i Engina i jedyny wniosek to taki, że Başak ładnie w krótszych włosach. 😄 Przez ułamek sekundy nawet myślałam czy nie wrócić do oglądania, ale wtedy się okazało, że Pırıl wiedziała o dziecku Edy i Serkana i mi przeszło. Na razie się chyba nie wyjaśniło, dlaczego proci się rozstali, ale ja przewijałam praktycznie wszystkie sceny z nimi, więc może czegoś nie dowidziałam/dosłyszałam. Na pewno była scena z przeszłości, gdzie Eda opiekowała się chorym Serkanem, którego zaczynały ponosić nerwy i rzucił tacą z jedzeniem o podłogę. Eda wtedy bardzo naturalnie rozpaczała. 😂 Potem był przypływ szczerości Serkana i słowa, że bardzo ją kocha, boi się i nie chce umierać czy jakoś tak. No nie wiem co takiego mogło się między nimi wydarzyć, że Eda się zawinęła i zniknęła na 5 lat, nie mówiąc mu o dziecku. Jak na razie dalej twierdzę, że powinna mu powiedzieć o ciąży i raczej moje zdanie się w tej kwestii nie zmieni.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 21:35:41 GMT
Znalazłam jeszcze jeden potencjalny powód rozstania: może ktoś życzliwy powiedział jej, że Serkan nie żyje i ona bez sprawdzenia jak to w romcomach bywa, wyjechała, żeby zapomnieć...
|
|
|
Post by mira on Jun 11, 2021 7:13:04 GMT
Alex, trochę o przeszłości mówili też podczas kolacji. Eda powiedziała coś takiego, że długo na niego czekała, czekała aż odzyska pamięć, potem jak wyzdrowieje, a gdy już myślała, że wszystko się ułoży, to on stał się innym człowiekiem, że zapomniał o prawdziwym życiu, nie chciał z nią mieszkać pod jednym dachem, nie chciał z nią pracować w jednej firmie, ciągle przekładał ślub. Ostatecznie doszła do wniosku, że nie chce jej (nie wiem, czy on jej tak powiedział, raczej nie, ale okazywał to). Mam nadzieję, że nie odeszła wiedząc o ciąży, tylko że dowiedziała się o niej już we Włoszech. Wówczas jakoś to przełknę.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 8:55:19 GMT
Ale co to zmienia, gdzie się dowiedziała? Miała obowiązek powiedzieć mu, że jest z nim w ciąży. A tym sposobem bezmyślnie i egoistycznie ukradła ojcu i córce kilka lat wspólnego życia. Nigdy tego nie nadrobią, bo postanowiła zadecydować.
|
|
|
Post by mira on Jun 11, 2021 9:05:22 GMT
Dla mnie jednak troszeczkę zmienia. Co innego, gdy kobieta świadomie zataja ciążę i wtedy ucieka od ojca dziecka, a co innego, gdy o ciąży dowiaduje się już po definitywnym rozstaniu, układając sobie życie w innym kraju. Może myślała, że nigdy już nie wróci do Turcji? Oczywiście masz rację, ukradła ojcu i córce kilka lat wspólnego życia, ale w drugim przypadku jest chociaż niewielka okoliczność łagodząca.
Serkan pewnie będzie zdruzgotany, jak się dowie, że Eda tyle lat ukrywała przed nim dziecko, a Piril, niby jego przyjaciółka, również o wszystkim wiedziała (nie jestem pewna, czy wiedziała?). Do tego matka od wielu lat ukrywa przed nim swój związek.
|
|
|
Post by Alex on Jun 11, 2021 9:44:33 GMT
A tym sposobem bezmyślnie i egoistycznie ukradła ojcu i córce kilka lat wspólnego życia. Nigdy tego nie nadrobią, bo postanowiła zadecydować. Dokładnie tak. W serialu, a tym bardziej w romcomie pewnie będziemy mieli fantastyczną miłość ojca i córki po dwóch odcinkach albo i szybciej, ale normalnie coś takiego się nie dzieje i ten stracony czas jest bardzo trudny do nadrobienia. Serkan powinien wiedzieć. Gdyby powiedział, że nie chce tego dziecka to ok niech wyjeżdża i zrywa kontakt, ale o tym że urodzi jego córkę musi wiedzieć. Urażona duma kobiety nie powinna mieć tutaj nic do rzeczy. Ludzie się rozstają, to normalne. Nie rozumiem też dalej, dlaczego się rozstali... Wychodzi na to, że Eda tak naprawdę wcale go nie znała, bo takie zachowanie było do przewidzenia. Poza tym sam jej powiedział w tej wspominkowej scenie, że to wszystko przez to, że się boi i nie chce jej stracić. Wydaje mi się, że jeszcze nigdy przed nikim się tak nie otworzył...
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 12, 2021 17:35:38 GMT
SCK już dawno zapomniało co to logika i sens.
|
|
|
Post by lucy on Jun 13, 2021 8:45:01 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 13, 2021 9:39:08 GMT
Niech oni nie robią szopki na trzy odcinki tylko powiedzą serkanowi że ma córkę. Nie lubię takiego przeciągania na siłę. Chodź po zwiastunie widać że eda mu chyba chce powiedzieć.
|
|
|
Post by lucy on Jun 13, 2021 9:50:08 GMT
Poważanie jeszcze nie wie? To czyje on myśli, że to dziecko?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 13, 2021 10:11:44 GMT
W finale odcinka jak tam byli wszyscy. Eda stała z serkanem który miał wyjechać i dać jej spokój. Kiraz wyszła i mówi mamo zobacz jakiego mam kolegę. To był syn engina i piril. Wszyscy szokowani, a serkan powtórzył mamo i ten wymowny wyraz twarzy i finał. Ze zwiastunów wynika że na początku się nie przyzna że to jej dziecko czy nawet serkana. Mam tylko nadzieje że się serkan dowie w trakcie odcinka a nie na samym końcu.
|
|