|
Post by lucy on Jul 27, 2021 19:50:18 GMT
Jedyny serial który miał to coś i oglądałem w sezonie 2020/21. to właśnie Marasli. Ale końcówka była już gorszego sortu, więc całościowo serial się niestety nie obronił. Pamiętam, że było dużo narzekań, że fabuła obniżyła loty i nie wyciska już takich emocji jak na początku. I potem ten nagły finał i szybkie zwijanie wątków...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 27, 2021 20:03:39 GMT
Serial obniżył loty bo scenarzysta pisał dwa seriale na raz. Serial miał potencjał na więcej. Ale sama firma produkująca poświęciła go dla teskilat. Gdy by scenarzysta pisał tylko ten serial było by o wiele lepiej.
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2021 20:27:14 GMT
Next, no właśnie o tym mówię. W obecnych realiach w przemyśle filmowym w Turcji, zawsze się znajdzie jakiś "powód"/ jakaś "przyczyna", że w rezultacie serial zostanie zrujnowany. A to reżyser odejdzie, a to protka, a to scenarzysta, a to reyting za niski, a to za wysoki... W Turcji potrafią utopić każdy, nawet najlepiej zapowiadający się serial.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 27, 2021 20:33:02 GMT
Za bardzo rozwydrzony jest ten rynek. Zero pokory. Jak by widz pokazał im środkowy palec może by się dwa razy zastanowili. Ale ci widzowie tureccy to porażka.
|
|
|
Post by lucy on Sept 6, 2021 21:08:53 GMT
Wygladają tu na podstawówkę.
|
|
|
Post by mira on Sept 6, 2021 21:38:37 GMT
No to nieźle im wyszło, bo niektórzy z tych aktorów dobiegają trzydziestki (Mert ma 28 lat) albo i ją przekroczyli (Selahattin ma 31 lat)
|
|
|
Post by mira on Sept 9, 2021 8:43:27 GMT
Zwiastun drugiego sezonu. Czekam z niecierpliwością.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Sept 9, 2021 11:55:59 GMT
Mam nadzieję,że w 2 sezonie pozbędą się dyrektora
Muszę przyznać,że byłam przekonana o tym że wylecieli ze szkoły a tu niespodzianka dodatkowe upokorzenie teraz sprzątają szkołę i usługują dyrektorowi dziwne,że się na to zgodzili przeprosić nie chcieli a przystali na taki układ?ja już bym wolała przeprosić niż nosić herbatę dyrektorowi na oczach wszystkich i pucować buty
|
|
|
Post by Alex on Sept 10, 2021 19:16:59 GMT
Chyba będę musiała po raz 4 obejrzeć pierwszy sezon zanim się zabiorę za drugi. 😂
|
|
|
Post by mira on Sept 30, 2021 9:58:24 GMT
Dziś wystartował drugi sezon. Nie mam Netflixa, więc pozostaje mi czekać na tłumaczenie na grupie, aczkolwiek na TT już pojawiło się mnóstwo spoilerów. Wczoraj, w sumie przypadkiem, bo zupełnie nie planowałam, obejrzałam tę ich "galę" na żywo. Nie było to nic specjalnego, przynajmniej dla mnie, zwłaszcza że nie rozumiałam, o czym rozmawiają. Natomiast para Pinar i Kaan bardzo naturalna, chyba lubią przebywać w swoim towarzystwie. Zresztą gdyby było inaczej, nie zgodzili by się na wspólny udział w nowym projekcie. Bardzo fajnie wypadła też Alina Boz. Ciekawe, jaka będzie oglądalność drugiego sezonu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 30, 2021 15:18:45 GMT
Alina się ubrała jak nastolatka.
|
|
|
Post by Alex on Sept 30, 2021 21:23:51 GMT
Alina się ubrała jak nastolatka. I wyglądała najlepiej. No może poza tymi skarpetkami. Przeraża mnie, że to się modne robi.
Obejrzałam drugi sezon. I według mnie był o wiele gorszy od pierwszego. Nie wiem dlaczego, ale wydaję mi się, że zmienił się kompletnie zamysł całej historii. Po pierwszym sezonie byłam pewna, że Eda zrealizowała plany rodziców, znalazła sobie bogatego męża, urodziła dzieci i maluje jedynie do szuflady, a tu się okazuje, że jest projektantką w NY. Listy zostały wysłane do więzienia, na farmę i nie pamiętam już gdzie, ale chyba do jakiegoś biznesmena... A tu się okazuje, że Kerem jest prawnikiem, Osman biznesmenem, a Sinan pisarzem. Największym szokiem dla mnie było chyba to, że Isik i Sinan są małżeństwem. Jakoś po reakcjach Isik na wspomnienie o przeszłości, Sinanie czy tym obrazie, który przyniosła Eda byłam pewna, że wydarzyło się między nimi coś złego. Chociaż nie! Przepraszam, największym szokiem dla mnie było to, że w roli Sinana zobaczyłam Uraza. Kompletnie się go tam nie spodziewałam. Choć pod względem doboru aktorów wersji młodszy-starszy wygrał Kerem. Kiedy pojawił się Osman przez chwilę się zastanawiałam, czy to czasem nie Sinan, a co do Kerema nie miałam wątpliwości. Ogólnie zakończenie bardzo cukierkowe. Isik i Sinan małżeństwo, Eda i Kerem są singlami, więc zapewne się zejdą, a Osman na końcu zadzwonił do Elif... Spodziewałam się raczej większej dramy. Wracając do przeszłości... Momentami miałam wrażenie, że oglądam zupełnie inne postacie. Isik i Burcu mnie niemiłosiernie irytowały, Eda właściwie też... Osman i rodzynki? Jedynie Sinan i Kemal byli w miarę konsekwentnie prowadzeni. Chociaż nie podobało mi się to, że Kemal tak po prostu wypuścił Sinana z domu, wiedząc, że ten nie ma dokąd pójść, a potem wyjechał do Izmiru. Ale pomysł z szafką Swoją drogą było to bardzo przewidywalne, że to Kemal zabierze go do siebie, podobnie jak to, że paczka zdecydowała się na powrót do szkoły, dlatego że Necdet zaszantażował ich Isik. Chociaż to było świetne z ich strony, Sinan to wiadomo, że zakochany i bez problemu się zgodzi, ale reszta... Świetnie mieć takich przyjaciół. Kompletnie nie podobał mi się wątek Elif i Osmana. Był wciśnięty na siłę i praktycznie po nic. No może jedynie po to, żeby uspokoić rtuka. Próbowałam to oglądać, ale scen mieli więcej niż Isik i Sinan oraz Eda i Kerem w dwóch sezonach razem wzięci, więc w końcu się zmęczyłam i zaczęłam przewijać. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego Eda strzeliła focha na Kerema, kiedy dowiedziała się, że jego rodzice są bogaci. To tak jakby go wcale nie znała. Ale pomysł Osmana z nagrywaniem i zanoszeniem kaset Keremowi świetny. Podobał mi się za to wątek Sinana. Niekoniecznie z Isik (mimo że w pierwszym sezonie ich uwielbiałam...), szczególnie jak przez kilka dni stał pod jej drzwiami, a ona go olewała... Ale bardzo lubię tę postać. Chyba najbardziej. Jego relację z Kemalem i Edą. Mieli fajną przyjaźń, nawet się ucieszyłam, że to ona jako pierwsza się dowiedziała o śmierci jego dziadka... Ale to że nikt się nie zorientował, że mieszka w szkole? Przecież to było oczywiste, że kłamie. Wszyscy wiedzieli, jacy byli jego rodzice. Kiedy słyszałam ich rozmowę o sprzedaży domu i kłótnię, co zrobić z Sinanem to aż się we mnie gotowało. Potem Kemal zabrał go do siebie, ale wyjechał, Isik miała focha, reszta żyła swoimi sprawami, pies zachorował... I scena po pożarze. Rozmowa Kerema i Sinana, która była wyjaśnieniem, dlaczego Kerem został adwokatem. Strasznie się na niej wzruszyłam. Piękna. Kolejne już tak piękne nie były. Wkurzył mnie ten naskok na Sinana, że nic im nie powiedział. Po pierwsze niby w jaki sposób by mu pomogli? A po drugie Sinan nie był osobą, która latała się zwierzać komukolwiek ze swoich problemów i oni - jako jego przyjaciele - powinni o tym doskonale wiedzieć. Skoro nie mógł liczyć na własnych rodziców, nie interesowali się nim to normalne, że nie umiał prosić o pomoc i uznał, że jest zdany sam na siebie. Z resztą co zrobili, kiedy się dowiedzieli? Stwierdzili, że źle na siebie wpływają i powinni przestać się spotykać. Więc i tak zostawili go z tym wszystkim samego, mimo że wcześniej się o to tak bardzo awanturowali. Sinan jednak poszedł poprosić o pomoc Kemala i była to kolejna scena, podczas której się wzruszyłam. Lubiłam ich oglądać. Zwłaszcza, że Kemal przez cały czas słuchał od Burcu, że nic go nie interesuje i ma tę pracę gdzieś, a jednak widział więcej niż większość. Nie podobało mi się, że Burcu się dowiedziała, że zabrał Sinana do siebie. Wkurzyła mnie tymi wcześniejszymi tekstami. Aczkolwiek złapała plusa, kiedy połączyła fakty i nie uwierzyła w słowa tej koleżanki, która się uganiała za Kemalem. Nie pamiętam jej imienia. Na koniec - tak jak się spodziewałam - Kemal został dyrektorem, a Burcu zastępcą... I można wywnioskować, że Sinan ma z nim cały czas kontakt. Świetne No ale trzeba skomentować też Netflix... Wiadomo, pewne wątki mu RTUK zablokował (i zamiast jakiegoś Emira musieli dać Elif ), ale za to wrzucili super feministyczną gadkę Burcu. Genialne!
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 1, 2021 19:20:19 GMT
Już po drugim sezonie i sztos nareszcie nie sprowadzili kobiet do poziomu tej co ma urodzić i cicho siedzieć bo niby do czego innego kobieta w Turcji się nadaje tu brawa za tekst jakim Burcu pognała byłego narzeczonego i jego żonę w ciąży która potulnie siadła jak mąż kazał potulnie wyszła jak mąż powiedział i ten tekst "dla ciebie kobieta nadaje się do rodzenia dzieci podejmowania decyzji co ugotować na obiad" i ten durny potwierdził😁jeszcze dodał,że Burcu życie sobie zmarnowała bo męża nie znalazła trzeba było brać co się nawinie byle żoną zostać no i Burcu odpaliła się ponownie🔥😁
Wszystkie kobiety spełniły swoje marzenia ale tu spoilerować nie będę 😉 moim zdaniem ten sezon należał do Sinana i całego tragizmu sytuacji w jakiej się znalazł ta beznadzieja jaką zafundowali mu rodzice pchnęła go do destrukcyjnych zachowań jak już nic i nikogo nie masz do stracenia to w sumie wszystko ci jedno żal było to oglądać ,,,chyba najlepsza postać
Jedyne czego nie mogłam przeboleć to dziewczyna Osmana 🙄o matuchno aktorka do obsady nie pasowała irytująca nudne infantylne dialogi jak wyskoczyła w tekstem żeby ją Osman wsadził do kieszeni koszuli i tak nosił to pomyślałam,że to błąd tłumaczenia ale nie ona tą kieszeń miętosić zaczęła ,uroda dyskusyjna ,relacja z Osmanem dziwna to jedyne określenie jego chyba fascynowała jej gra na fortepianie ona z obcego chłopaka który ledwo ją dostrzega zrobiła sens na resztę życia
Kaan wiadomo🔥❤️ chociaż jego związek z Burcu był niemniej dziecinny jak uczniów tyle,że z winy Burcu
Dorosłe wersję bohaterów dobrane chyba losowo chociaż Merta Firata lubię Uraza też to nie ma opcji żeby z tych nastolatków wyrośli tak niepodobni do siebie ludzie na szczęście było tych scen na tyle mało,że nie zepsuli tym dobrego wrażenia
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 1, 2021 19:35:26 GMT
A zapomniałam😁😁 Nareszcieee dupsko dyrektora zostało skopane Chociaż cała ta sytuacja była absurdalna wystarczyło typa nagrać wysłać do kuratorium i nie ma człowieka albo pokazać jak uczniowie buty mu czyszczą samochód myją a on w podziękowaniu mówi do nich wyp,,dalać o innych wyzwiskach nie wspomnę atmosfera w szkole jak w obozie koncentracyjnym jedzenia nie ma,przerw nie ma ,światła na korytarzach nie ma aż uczniowie zaczęli świrować i mieć załamania i te odznaczenia klasyfikujące uczniów na lepszych i przypadki beznadziejnie i nikt nie reagował rodzice ,kadra nauczycielska wszyscy podskakiwali jak dyrektor zaklaskał nawet Burcu pomijając fochy i moralizatorskie teksty nic nie zrobiła reszta nauczycieli jakby problemu nie widziała
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2021 17:03:19 GMT
🔥💣 Drugi sezon serialu zadebiutował na 12. miejscu wśród wszystkich seriali Netflixa. Projekt znalazł się w czołówce 10 krajów, zdobywając 78 punktów w pierwszym dniu emisji. To całkowicie akceptowalny wynik. Fajny plakat.. Co to za jedna, ta w żółtym? I jeszcze taki..
|
|
|
Post by Alex on Oct 2, 2021 17:54:57 GMT
moim zdaniem ten sezon należał do Sinana i całego tragizmu sytuacji w jakiej się znalazł ta beznadzieja jaką zafundowali mu rodzice pchnęła go do destrukcyjnych zachowań jak już nic i nikogo nie masz do stracenia to w sumie wszystko ci jedno żal było to oglądać ,,,chyba najlepsza postać Moim zdaniem nie tylko ten sezon, ale cały serial należał do Sinana. Uwielbiałam tę postać i jego wątek z Işık. Ale jedynie w pierwszym sezonie, bo w drugim spieprzyli to koncertowo. Jak sobie przypomnę sceny, kiedy Sinan stał pod jej domem i czekał aż go wpuści, a ona strzelała fochy to mi się ciśnienie podnosi. I jeszcze potem była wielce zdziwiona, że nie powiedział jej o śmierci dziadka czy o tym, że nie ma gdzie mieszkać. No niby po co? Co by zrobiła? Strzeliła kolejnego focha? 😐 Aczkolwiek mogę nie być co do tego obiektywna, bo Sinan to postać bardzo bliska memu sercu. ❤️ Pod względem charakterologicznym jesteśmy bardzo podobni. 😄
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 2, 2021 21:15:16 GMT
Patrząc z perspektywy Sinana można tak to odbierać ale jak spojrzymy z pozycji Islik to już fajnie nie jest ona kujonka wykopana ze szkoły bez szans na jej dokończenie za to pijak,wariatka ,agresor ponieśli nikłą karę i chodzą do szkoły ona jedna miała plany na przyszłość a skończyła w czarnej du,,,ie do tego rodzice wywieźli ją do ciotki można się wściec i kiedy przyjaciele dali jej nadzieję zyskali tylko tyle ,że nic się nie zmieniło pomijając fakt że dyrektor zyskał 🤨 patologiczna młodzież chodziła do szkoły a wzorowa uczennica nie no ale serial nagrany jest tak,że trzeba się nad Sinanem użalać (ja też go lubię❤️) ale cały świat nie będzie go niańczył np trener piszecie,że Burcu czy Kemal powinni mu pomóc 🙄 jako kto?Kemal nie był prawnym opiekunem ani nikim z rodziny ilu z was wprowadziło się do domu swoich nauczycieli??w ogóle kto tak robi?a Burcu?już widzę nieletni uczeń mieszka u młodej nauczycielki to już brzmi jak skandal a dlaczego tak jest bo biedniusi Sinan jest skryty ojejku 🤦😁 sory ale nie ma innej opcji niż zaskarżyć rodziców o alimenty do czasu edukacji dziecka ustanowić prawnego opiekuna i tyle jakie wprowadzanie się do nauczyciela?to nie jest normalne gdyby ktoś w szkole się dowiedział to by dopiero było on miał rodziców czas było nimi potrząsnąć ok nie kochali go ale prawnie są za niego odpowiedzialni łaski nie robią i tu trzeba było interweniować jak to możliwe,że nauczyciel,pedagog, dyrektor nikt nie kontaktuje się z rodzicami nieletniego a jedyne co wymyślił nauczyciel to przewrócił szafkę ,,, Już dawno temu nauczyłam się żeby logiki w telenoweli nie szukać 😁 w normalnym świecie to chłopak za picie alkoholu na terenie szkoły dawno by wyleciał,Kerem za bijatyki byłby najpierw zawieszony a później dostałby kuratora Eda za sypianie z nauczycielam też by wyleciała razem z nauczycielem i pan WF-ista Kemal u którego mieszka w sypialni 17-letni chłopiec 🧐😁 takie cuda to tylko w Turcji
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2021 8:49:46 GMT
Patrząc z perspektywy Sinana można tak to odbierać ale jak spojrzymy z pozycji Islik to już fajnie nie jest ona kujonka wykopana ze szkoły bez szans na jej dokończenie za to pijak,wariatka ,agresor ponieśli nikłą karę i chodzą do szkoły ona jedna miała plany na przyszłość a skończyła w czarnej du,,,ie do tego rodzice wywieźli ją do ciotki można się wściec i kiedy przyjaciele dali jej nadzieję zyskali tylko tyle ,że nic się nie zmieniło pomijając fakt że dyrektor zyskał 🤨 patologiczna młodzież chodziła do szkoły a wzorowa uczennica nie no ale serial nagrany jest tak,że trzeba się nad Sinanem użalać (ja też go lubię❤️) ale cały świat nie będzie go niańczył np trener piszecie,że Burcu czy Kemal powinni mu pomóc 🙄 jako kto?Kemal nie był prawnym opiekunem ani nikim z rodziny ilu z was wprowadziło się do domu swoich nauczycieli??w ogóle kto tak robi?a Burcu?już widzę nieletni uczeń mieszka u młodej nauczycielki to już brzmi jak skandal a dlaczego tak jest bo biedniusi Sinan jest skryty ojejku 🤦😁 sory ale nie ma innej opcji niż zaskarżyć rodziców o alimenty do czasu edukacji dziecka ustanowić prawnego opiekuna i tyle jakie wprowadzanie się do nauczyciela?to nie jest normalne gdyby ktoś w szkole się dowiedział to by dopiero było on miał rodziców czas było nimi potrząsnąć ok nie kochali go ale prawnie są za niego odpowiedzialni łaski nie robią i tu trzeba było interweniować jak to możliwe,że nauczyciel,pedagog, dyrektor nikt nie kontaktuje się z rodzicami nieletniego a jedyne co wymyślił nauczyciel to przewrócił szafkę ,,, Już dawno temu nauczyłam się żeby logiki w telenoweli nie szukać 😁 w normalnym świecie to chłopak za picie alkoholu na terenie szkoły dawno by wyleciał,Kerem za bijatyki byłby najpierw zawieszony a później dostałby kuratora Eda za sypianie z nauczycielam też by wyleciała razem z nauczycielem i pan WF-ista Kemal u którego mieszka w sypialni 17-letni chłopiec 🧐😁 takie cuda to tylko w Turcji Może trzeba wziąć pod uwagę, że akcja serialu toczy się 20 lat temu? Dziś takie rzeczy, że uczeń pije, uczennica sypia z nauczycielem, uczeń mieszka u nauczyciela, wydają nam się niedopuszczalne, ale czy 20 lat temu też byśmy aż tak negatywnie zareagowali? Śmiem powątpiewać.
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 8:59:44 GMT
Dziś takie rzeczy, że uczeń pije, uczennica sypia z nauczycielem, uczeń mieszka u nauczyciela, wydają nam się niedopuszczalne, ale czy 20 lat temu też byśmy aż tak negatywnie zareagowali? Śmiem powątpiewać. Kiedyś takie rzeczy były jeszcze bardziej niedopuszczalne, mira.
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2021 9:06:05 GMT
Dziś takie rzeczy, że uczeń pije, uczennica sypia z nauczycielem, uczeń mieszka u nauczyciela, wydają nam się niedopuszczalne, ale czy 20 lat temu też byśmy aż tak negatywnie zareagowali? Śmiem powątpiewać. Kiedyś takie rzeczy były jeszcze bardziej niedopuszczalne, mira . No nie wiem... Z jednej strony owszem, zasady były surowe, ale z drugiej, jak sobie przypomnę siebie w tamtym czasie, a miałam mniej więcej tyle lat, co ci bohaterowie, to nikt się specjalnie nie przejmował tym, jak żyją uczniowie, co robią po szkole, jak wygląda ich sytuacja rodzinna. Lokalnych łobuziaków, palących i pijących w szkole, też było sporo, ale nie robiło to na nikim większego wrażenia. Dziś byłaby z tego ogromna afera, wtedy więcej spraw zamiatano pod dywan. Przynajmniej ja to tak pamiętam, ale nie wychowywałam się w dużym mieście.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 3, 2021 9:23:31 GMT
Wydaje mi się,że nawet za czasów naszych dziadków szybciej by uczeń linijką po rękach dostał za brak tarczy przy fartuszku niż ktoś by tolerował seks z facetem od matmy czy alkoholizm
Tak czy inaczej serial jak zwykle z logiką się mija już widzę jak Kemal tłumaczy dlaczego jako nauczyciel pije alkohol z uczniami😁 i zamiast zabraniać im palić na terenie szkoły chodzi z nimi na papieroska to wszystko jest zabawne😁
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 11:35:54 GMT
🔥💣 Drugi sezon serialu Ask 101 nie poprawił swojego wyniku, spadając na 14 miejsce wśród wszystkich seriali Netflixa. Ale serial był na 10. miejscu na Ukrainie. No nie wiem... Z jednej strony owszem, zasady były surowe, ale z drugiej, jak sobie przypomnę siebie w tamtym czasie, a miałam mniej więcej tyle lat, co ci bohaterowie, to nikt się specjalnie nie przejmował tym, jak żyją uczniowie, co robią po szkole, jak wygląda ich sytuacja rodzinna. Lokalnych łobuziaków, palących i pijących w szkole, też było sporo, ale nie robiło to na nikim większego wrażenia. Dziś byłaby z tego ogromna afera, wtedy więcej spraw zamiatano pod dywan. To były czasy "gimnazjalne", gdzie się wyodrębniła "nowa" grupa uczniów w wieku 13-16 lat, na której ogarniecie nauczyciele nie byli w żaden sposób przygotowani i próbowali umyć rączki od wychowywania, gdzie zawsze wcześniej była to cześć ich pracy (w końcu mają dzieciaki pod opieką tyle godzin dziennie co rodzice). Nie mogli karcić, a nie umieli utrzymać autorytetu. Na całe szczęście gimnazja to historia, bo narobiły wiele złego. Wydaje mi się,że nawet za czasów naszych dziadków szybciej by uczeń linijką po rękach dostał za brak tarczy przy fartuszku niż ktoś by tolerował seks z facetem od matmy czy alkoholizm Dokładnie. Poza tym będąc uczniem raczej (czyt. zawsze) się słyszy od rodziców słowa w stylu "w moich czasach byłoby to nie do pomyślenia" i jest to logiczne, bo tyle tolerancji społecznej co dzisiaj nie było nigdy. Pomijając zachowanie uczniów, które jest karygodne, ich szkolny ubiór się wymknął wszystkim spod kontroli. Tak czy inaczej serial jak zwykle z logiką się mija już widzę jak Kemal tłumaczy dlaczego jako nauczyciel pije alkohol z uczniami😁 i zamiast zabraniać im palić na terenie szkoły chodzi z nimi na papieroska to wszystko jest zabawne😁 Przecież to serial Netflixa, więc nie ma się co dziwić, że promuje się w nim takie rzeczy.
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 12:53:39 GMT
Patrząc z perspektywy Sinana można tak to odbierać ale jak spojrzymy z pozycji Islik to już fajnie nie jest ona kujonka wykopana ze szkoły bez szans na jej dokończenie za to pijak,wariatka ,agresor ponieśli nikłą karę i chodzą do szkoły ona jedna miała plany na przyszłość a skończyła w czarnej du,,,ie do tego rodzice wywieźli ją do ciotki można się wściec Ale czy to oni kazali jej oblać dyrektora farbą? Poza tym do tej szkoły wrócili tylko i wyłącznie dlatego, że właśnie zdawali sobie sprawę, że Işık jako jedynej z nich zależało na nauce i skończeniu szkoły, że zanim ich poznała nie miała żadnych problemów z nauką ani zachowaniem i nie chcieli, żeby przez nich z tej szkoły wyleciała. I im się udało, bo Işık wyleciała na swoje własne życzenie. Poza tym ten jej foch na początku też był trochę nie na miejscu. Ok, to zachowanie nie było do nich podobne, ale serio wolałaby, żeby skończyli gdzieś pod mostem, ez wykształcenia niż, żeby wrócili do szkoły? Bez znaczenia na jakich zasadach... Hipokryzja troszkę. 🤷♀️ piszecie,że Burcu czy Kemal powinni mu pomóc 🙄 jako kto?Kemal nie był prawnym opiekunem ani nikim z rodziny ilu z was wprowadziło się do domu swoich nauczycieli?? Po pierwsze, nigdzie nie napisałam, że Burcu albo Kemal POWINNI PRZYGARNĄĆ Sinana. Napisałam tylko, że bardzo przewidywalne było to, że Kemal zabierze Sinana do siebie. Bo tak, to nie jest typowa pomoc, której może udzielać nauczyciel. Po drugie, jako kto Kemal miałby pomóc Sinanowi? 🤔 No może właśnie jako jego nauczyciel? 🤷♀️ I nie chodzi mi o to, że powinien go zaadoptować, ale skoro zdaje sobie sprawę, że uczeń jest bezdomny i sypia w szkole to chyba powinien zareagować, prawda? Czy to już nie należy do zadań nauczycieli? No mi się wydaje, że jednak należy. A jeśli nie to przynajmniej nie wyprowadzajcie mnie z błędu, wolę żyć w tej nieświadomości. 😉 Po trzecie, tak, picie i palenie z uczniem za szkołą raczej nie należy do obowiązków nauczyciela. 😂 Ale błagam, nie idealizujmy aż tak tego zawodu... 😏 Różne historie już widziałam/słyszałam. Po czwarte, Kemal to na początku akurat miał w głębokim poważaniu, co mu wypada a co nie (to, że nie powinien pracować w szkole, zachowując się w ten sposób pomijam), więc mu było wszystko jedno. Poza tym Sinan był jedynym uczniem, z którym nawiązał jakikolwiek kontakt, kiedy wszystkich innych po prostu olewał, więc dla mnie to tym bardziej nic dziwnego, że chciał mu pomóc. Zapewne wiązało się to też z jego przeszłością, bo zakładam, że patrząc na Sinana widział siebie i dlatego był zainteresowany jego dalszym losem.
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Oct 3, 2021 13:09:22 GMT
Jeżeli tak podchodzimy do sprawy to ja bym w ogóle nie poruszała tematu Kemala on tam był jakby za karę przez kontuzję przerwał karierę sportowca jedyna osoba kreowana na nauczyciela z powołania to Burcu,która już w pierwszym sezonie broniąc tej czwórki przed wywaleniem mówiła o tym,że Eda pięknie rysuje,że Sinan jest inteligentny ale rodzice go zostawili że Kerem jest dobrym sportowcem czyli wiedziała o tym co dzieje się w życiu uczniów a przede wszystkim Sinana i co zrobiła?pomijając smutną minkę?a nic 🤷 za to z Edą spotykała się w domu i opróżniały kolejne butelki wina 😁
Tak z innej beczki podobno miał pojawić się wątek gejowski w serialu i co się z tym stało?przecież Love101 to serial dla Netflixa co Rtuk ma z tym wspólnego?chyba,że ma a ja o tym nie wiem?
|
|
|
Post by Alex on Oct 3, 2021 13:12:54 GMT
Tak z innej beczki podobno miał pojawić się wątek gejowski w serialu i co się z tym stało?przecież Love101 to serial dla Netflixa co Rtuk ma z tym wspólnego?chyba,że ma a ja o tym nie wiem? Rtuk zagroził zamknięciem Netflixa w Turcji i wątek poszedł się... 😉
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 9:17:43 GMT
Z pożegnania.
|
|
|
Post by mira on Oct 8, 2021 9:22:22 GMT
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek drugiego sezonu i z przykrością stwierdzam, że nie było to szczególnie ciekawe. Nie do końca zrozumiałam, z jakiego powodu Burcu ma pretensje do Kemala, jakieś dziwne to było. Chyba nie potrafi uwierzyć w szczerość jego uczucia, bo wciąż z tyłu głowy ma myśl, że to dzieciaki ich połączyły. Ale przecież mamy przeskok o cztery miesiące (ponad, bo cztery miesiące minęły od złożonej przez dyrektora "propozycji"). To wystarczająco dużo czasu, by poukładać sobie wszystko w głowie i jakoś uporządkować tę relację.
W życiu dzieciaków nic specjalnego się nie dzieje. Myślę, że akcja rozkręci się w kolejnych odcinkach, bo można się domyślać, że w życiu Sinana wydarzy się spora rewolucja, a Isik nieźle podpadnie rodzicom...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 9, 2021 17:13:25 GMT
Byłem dwa dni temu u mamy. Wchodzę do domu i oglądała właśnie drugi sezon "Love 101" (pierwszy oglądała chyba jakoś krótko po premierze). Pytam się jak tam ten drugi sezon. Mówi: „nudny w ch*j” Że ogląda od kilku dni i skończyć nie może („Mroczne pożądanie” na Netflix obejrzała ostatnio w dwa dni). Ja narazie nie ruszam z drugim sezonem. Nie chce mi się, bo szkoda mi czasu jeśli faktycznie jest nudny. Dzisiaj zacząłem na Netflix „Zemsta pięciu sióstr” i „Squid Game”, może jak coś z tego skończę to spojrzę na drugi sezon „Love 101”, bo w końcu to finał
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2021 17:34:59 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2021 11:29:26 GMT
Z pożegnalnej sesji do jednego z magazynów:
|
|