Burak Berkay Akgül, główny aktor serialu Ru, był w związku z Hirą Koyuncuoğlu, z którą występował przed kamerą w serialu, przez 3 lata. Para rozpadła się, gdy Akgül, który grał Uzera, zakochanego w starszej Reyanie (Meryem Uzerli) w Ru, rozpoczął zdjęcia do serialu #Safir w Kapadocji. Kiedy po rozstaniu Burak Berkay Akgül zakochał się w swoim partnerze Özge Yağız, na pierwszy plan wysunął się zarzut zdrady. Hira Koyuncuoğlu dała również do zrozumienia, że została oszukana swoimi postami referencyjnymi i udzielonym wywiadem. Dwoje byłych kochanków uważało, aby nie nawiązać kontaktu wzrokowego, mimo że tego wieczoru na premierze serialu #Ru w #FeriyeLokantası stali w bliskiej odległości.
W serialu Ru , który rozpoczął się w zeszły piątek w Gain, w rolach głównych wystąpili Meryem Uzerli i Burak Berkay Akgül . Uzerli, który w serialu nakręconym w Urla wcielił się w menadżerkę restauracji Reyana , był gościem kanału Birsen Altuntaş na YouTube i pochwalił Buraka Berkaya Akgüla, który dał życie swojemu partnerowi Uzerowi:
„Cieszę się, że to był Burak... Byłam uszczęśliwiona w swoim pokoju hotelowym, kiedy zdarzył się Burak. Ponieważ uważam go za bardzo utalentowanego, uważam go za bardzo charyzmatycznego... Uważam go za niesamowicie utalentowanego i dobrego na zewnątrz i wewnątrz, dlatego przed tym spotkaniem na żywo widziałem to na zdjęciach, znałem z filmów, ale kiedy spotkaliśmy się, byłem pewien, że nasza chemia odniesie sukces jako artyści i aktorzy. Stało się jasne podczas prób czytelniczych. Wykonujesz jakąś pracę i jesteś w życiu szczęśliwy w 90 procentach, w niektórych jesteś w 50 procentach, 50… 50 i 50 to dobra równowaga, ale w tej pracy jestem w 100 procentach szczęśliwy…”
Bardzo mi się podobała ta produkcja. Nawet nie wiem kiedy, obejrzałem cały sezon (8 odcinków). Końcówka - domyślałem się, że tak kolorowo nie jest i że w czymś leży problem. Kto nie był zdecydowany, w wolnej chwili zachęcam .
Bardzo mi się podobała gra Meryem. Może nie znam się, aż tak na grze aktorskiej, ale sceny z nią i Burakiem - bardzo mi się podobały. Ale to, jak "odmłodzili" Buraka, żeby stał się dopiero co dorosłym mężczyzną - mnie rozbawiło z początku. Od razu informuję, że sceny erotyczne również były - i to niezapikselowane. Nawet pojawiła się na sam koniec Gonca Vuslateri - a to jest ciekawa osoba. Jednak potrafiła rozbawić widza .
Myślę i liczę na drugi sezon, chociaż z drugiej strony - mogą go schrzanić, a pierwszy kończy się tak, że można sobie spokojnie dopowiedzieć dalszą historię. Parę twarzyczek nowych się pojawiło, pierwszy raz widziałem je na oczy. Ale też sobie poradzili.
Meryem Uzerli będzie wspierać działania promocyjne swojego najnowszego serialu telewizyjnego Ru na targach Mipcom odbywających się w Cannes w dniach 21-25 października . Ru, podpisany przez MedYapıma , spotkał się z publicznością w Gain 24 maja i bardzo się spodobał. Firma dystrybucyjna Madd Entertainment serialu, którego drugi sezon również będzie kręcony, zorganizuje specjalne zaproszenie w dniu otwarcia Mipcom w Cannes 21 października. Przed zaproszeniem w Cannes Carlton Grand Salon odbędzie się rozmowa z udziałem Meryem Uzerli i producenta serialu Fatiha Aksoya . Tego samego dnia, przed konferencją prasową Ru, Can Yaman weźmie także udział w konferencji prasowej „El Turco” o godzinie 18:00. Tym samym w Cannes jedna po drugiej pojawią się dwie światowej sławy gwiazdy naszego kraju.
Z drugiej strony powiedziano, że mieszkająca w Berlinie Meryem Uzerli wystąpi gościnnie w 4 odcinkach serialu Dynastia Şakir Pasha: Cuda i skandale .
W tym roku, jak co roku, na targach MIPCOM biorą udział lokalni producenci filmów serialowych, firmy dystrybucyjne oraz znani aktorzy . Jednym z najwspanialszych zaproszeń tego roku są dwa ważne spotkania, które ekipy seriali „Ru” i „El Turco”, dystrybuowanych przez Madd Entertainment, zorganizują wspólnie z Variety w hotelu Calton Cannes. Nasze dwie światowej sławy gwiazdy, Can Yaman, który kontynuuje karierę we Włoszech, oraz Meryem Uzerli, który pojawi się przed publicznością w nadchodzącym serialu telewizyjnym Şakir Pasha Dynasty, wezmą udział w obu bardzo oczekiwanych wydarzeniach.
Jutro o 18.00 jako pierwszy odbędzie się koktajl El Turco. O 18.20 na pytania światowej prasy odpowiedzą przedstawiciele Can Yaman, Kerem Çatay, Ateş İnce i Variety. Następnie Meryem Uzerli weźmie udział w konferencji prasowej, która odbędzie się z Fatihem Aksoyem, producentem serii „Ru”, Ateş İnce i przedstawicielem Variety.