|
Post by julia on Mar 1, 2023 10:46:55 GMT
Dziś premiera. Aktorzy bardzo lubiani, zwłaszcza fani Engina są zwarci i gotowi Życzę serialowi powodzenia.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Mar 1, 2023 11:17:46 GMT
Dobrze będzie jak 4 będzie z przodu moim zdaniem.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 1, 2023 18:43:34 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 1, 2023 19:03:36 GMT
📸🔥 Plakaty promocyjne nowego serialu „Mam na imię Farah”, który startuje dziś w telewizji Fox
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 2, 2023 7:05:51 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 2, 2023 7:25:11 GMT
Tak, start całkiem niezły, choć szczerze mówiąc, spodziewałam się wyników powyżej 4 w każdej kategorii, a total jest niższy. Zobaczymy, co stanie się za tydzień. Blogerom tureckim się podobało, ale to żaden wyznacznik. Ja widziałam tylko kilka krótkich scenek na TT. Całość obejrzę dopiero z napisami.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2023 15:59:08 GMT
📌 Reytingi za 01.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (116 odcinek) - 9.26% ⬇ (-1.40) 7. Adım Farah (1 odcinek) - 3.94% 🆕8. Çöp Adam (12 odcinek) - 3.69% ⬇ (-1.11) 13. Hayatımın Şansı (9 odcinek) - 2.93% ⬇ (-0.27) 11. O Kız (22 odcinek) - 2.86% ⬇ (-0.72) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.88% ⬇ (-1.01) 3. Adım Farah - 4.51% 🆕4. Çöp Adam - 4.19% ⬇ (-1.51) 10. Hayatımın Şansı - 2.22% ⬆ (+0.23) 17. O Kız - 1.44% ⬇ (-1.07)
|
|
|
Post by julia on Mar 2, 2023 17:31:24 GMT
Nie odnoszę się do ratingu, ponieważ , to dopiero pierwszy odcinek. Jest dobry, należy czekać na rozwój. Życzę serialowi powodzenia Odcinek 1.Jest właściwie już znany z opisów i zwiastunów. Farah niechcący stała się świadkiem morderstwa i później ratuje życie ojcu zabójcy... Ma chorego syna, który tylko dzięki jej miłości i determinacji żyje. Lekarz jest pełen podziwu dla tego co potrafiła zrobić , aby utrzymać Kerimsaha przy życiu. Pojawił się też dawca, ale Farah ma nieuregulowany status, a ojca syna nie chce informować... Chłopiec jest izolowany od warunków zewnętrznych, jeśli opuszcza pokój, to w specjalnym kombinezonie, który budzi zaciekawienie i zdumienie. Tahir bez trudu znajduje jej mieszkanie, po tym, jak mu uciekła, wyskakując z, jadącego samochodu. Ostrzega , że jeśli dalej się będzie tak zachowywać, nie będzie spokojny i miły. Zapytał, dlaczego Farah nie doniosła na policję, była przecież świadkiem, ale też i sprzątnęła miejsce zbrodni : - Nie mogłam tego zrobić, bo jestem imigrantką, pracuję nielegalnie. Nawiasem, szybko się z tym sprzątaniem uporała i wytłumaczyła , że krew należy zmyć szybko , koniecznie chłodną wodą z dodatkiem środków chemicznych, gdyż inaczej wsiąknie w podłoże i śledczy , to odkryją. Inna Demet, inny Engin. Demet ma potencjał, rola dramatyczna nie jest dla niej problemem. Engin , to będzie mafioso z sercem. Natomiast Firat Tanis w roli komisarza będzie w swoim emploi. Nie podoba mi się za bardzo muzyka. Nie wsłuchałam się jeszcze , to pierwsze wrażenie i dotyczy scen napięcia. No i stroje. Tak, jak biedna Farah, w szarych , smutnych ubraniach jest czymś normalnym, tak Tahira ubrali w szerokie garniturowe spodnie . Być może wynikać to będzie z podejścia bohatera do mody
|
|
|
Post by mira on Mar 5, 2023 14:04:46 GMT
Obejrzałam 1 odcinek. Podobało mi się! Fabuła może i jest trochę przewidywalna, w pewnym stopniu przypomina Siyah Beyaz Aşk, tyle że Farah jest imigrantką, do tego matką chorego chłopca. Ale wszystko wygląda dość realistycznie, wątki ładnie się zazębiają i przyjemnie się na to patrzy. Zdjęcia ładne, twarze bohaterów nieupiększone. Momentami dokładnie widać pewne niedoskonałości na twarzy Demet. Nie, żeby mi to przeszkadzało, wręcz przeciwnie! Po prostu przywykłam do tego, jak Demet prezentuje się na Instagramie i jednak widać pewną różnicę. Mimo to Farah jest bardzo ładną kobietą, do tego mądrą i silną. Ciekawe, jak szybko zawróci Tahirowi w głowie. Uważam, że Demet była w tym odcinku rewelacyjna. Myślę, że najwyższa pora zaprzestać nazywania jej królową komedii romantycznych. Firat Tanis jak zawsze doskonały. Bardzo lubię tego aktora, ale to z pewnością pisałam już wielokrotnie. Co do Engnia - coś mi tu trochę zgrzyta. To dobry aktor, darzę go dużą sympatią, ale wygląda jakoś tak pociesznie, miło, dobrotliwie, że nijak nie pasuje mi do postaci złego faceta z mafii. Oczywiście wiem, że jego bohater nie może być zły do szpiku kości, że prędzej czy później okaże się dobrym facetem, ale nie jestem przekonana, czy powinno tak być już w pierwszym odcinku? Ciuchy, w jakie go wystroili, nie poprawiają sytuacji. Dla mnie ten strój wygląda nieco komicznie, ale może z czasem przywyknę
|
|
|
Post by mira on Mar 9, 2023 7:51:14 GMT
Widziałam już wyniki drugiego odcinka i wygląda na to, że wielkiego hitu to z tego nie będzie, ale wyniki są zupełnie przyzwoite. Mnie do serialu ciągnie, więc się cieszę, że są wzrosty i widoki na przyszłość Nie rozumiem tylko, czemu grupy się nie dogadają, tylko powielają tłumaczenia? Co niektórzy nie wyrabiają się z innymi serialami, ale tłumaczą coś, co już i tak ma tłumaczenie...
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Mar 9, 2023 9:51:36 GMT
Są wzrosty i to chyba jedne z lepszych wyników w tym sezonie jak chodzi o FOXa.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 9, 2023 17:44:53 GMT
📌 Reytingi za 08.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (117 odcinek) - 8.77% ⬇ (-0.49) 5. Adım Farah (2 odcinek) - 4.49% ⬆ (+0.55)9. O Kız (23 odcinek) - 3.13% ⬆ (+0.27) 10. Çöp Adam (13 odcinek) - 3.08% ⬇ (-0.61) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.36% ⬇ (-0.52) 2. Adım Farah - 5.00% ⬆ (+0.49)4. Çöp Adam - 3.41% ⬇ (-0.78) 9. O Kız - 2.30% ⬆ (+0.86)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2023 20:04:32 GMT
O proszę pierwszy hit foxa.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 12, 2023 9:24:11 GMT
⚡ Znany turecki dziennikarz Baris Kocaoglu o serialu „Nazywam się Farah / Adım Farah”: „W zeszłym tygodniu serial telewizyjny „Nazywam się Farah” zaimponował swoim początkiem, przez co stał się jednym z najlepszych dzieł tego sezonu. Demet Özdemir i Engin Akyurek dobrze ze sobą współgrają. Młody aktor, w roli syna głównej bohaterki, jest bardzo dobrze dobrany, i podbił serca publiczności. Engin Akyurek odgrywa swoją rolę znakomicie! Demet Ozdemir co roku rozwija swój talent aktorski. Teraz nie tylko odgrywa role, ale nimi "żyje". Z wielkim profesjonalizmem wciela się w role współczesnych kobiet i biednych dziewczyn. Życzę im obu powodzenia w nowym serialu."
|
|
|
Post by Matthias on Mar 12, 2023 13:03:49 GMT
🦊⚡ „Nazywam się Farah” – nowy serial telewizji Fox z Enginem Akyürkiem i Demet Özdemir w rolach głównych zebrał wysokie oceny krytyków i widzów. Jednak pomimo rosnącej popularności i dyskusji w mediach społecznościowych, nie udało się w pełni sprostać oczekiwaniom. Chociaż pierwszy odcinek otrzymał dobrą ocenę, ogólnie serial zajął dopiero siódme miejsce w klasyfikacji generalnej. Niemniej jednak drugi odcinek wykazał przyzwoity wzrost we wszystkich grupach, co czyni serial jednym z najszybciej rozwijających się projektów tygodnia. Warto zauważyć, że mimo gwiazdorskiej obsady i fascynującej fabuły „Nazywam się Farah” nie udało się stworzyć takiego poziomu dyskusji, jak chociażby seriale "Firebirds” czy „Rodzina”. Warto się zastanowić, czy obecnie istnieją jakieś czynniki, które mogą wpłynąć na zainteresowanie widzów tym projektem. Ogólnie rzecz biorąc, chociaż "Adim Farah" nie do końca sprostał pokładanym w nim oczekiwaniom, serial nadal ma potencjał do dalszego rozwoju i wzrostu popularności. Niezmiennie przyciąga widzów i w najbliższych tygodniach możemy spodziewać się wzrostu oglądalności.
|
|
|
Post by julia on Mar 12, 2023 21:02:01 GMT
Warto zauważyć, że mimo gwiazdorskiej obsady i fascynującej fabuły „Nazywam się Farah” nie udało się stworzyć takiego poziomu dyskusji, jak chociażby seriale "Firebirds” czy „Rodzina”. Warto się zastanowić, czy obecnie istnieją jakieś czynniki, które mogą wpłynąć na zainteresowanie widzów tym projektem. Matthias, już o tym pisałam, że Turków bardziej fascynuje fikcja niż seriale oparte na faktach :"Cop Adam", czy powyższy, to w dużej mierze transpozycja faktów, tego co się wydarzyło, a mimo to te prawdziwe wydarzenia nie są magnesem
|
|
|
Post by lucy on Mar 13, 2023 22:27:02 GMT
już o tym pisałam, że Turków bardziej fascynuje fikcja niż seriale oparte na faktach :"Cop Adam", czy powyższy, to w dużej mierze transpozycja faktów, tego co się wydarzyło, a mimo to te prawdziwe wydarzenia nie są magnesem julia, chyba wręcz przeciwnie: Camdaki Kiz - hit, Kirmizi Oda - hit, Zimorodek - (super) hit, Dogdugun S1 - prawie hit (niewykluczone, że gdyby historia nie została skiepszczona - też by się serial dorobił znacznie wyższych ocen), Omer - prawie hit. W Cop Adam najpewniej czegoś brakuje, że Turcy się na niego nie rzucili pełną parą. Natomiast pierwsze słyszę, że Adim Farah jest na faktach. Serial jest remakiem fikcyjnej historii argentyńskiej...
|
|
|
Post by mira on Mar 14, 2023 19:26:13 GMT
Obejrzałam drugi odcinek i uważam, że serial zapowiada się bardzo dobrze. Po pierwszym trochę się obawiałam, że jest zbyt mało bohaterów i za mało wątków, przez co szybko nastąpi zmęczenie materiału. W drugim wiele się nie zmieniło, ale myślę, że jeszcze się wszystko rozkręci. Engin przestał mi przeszkadzać, jakby wyluzował trochę W ogóle Tahir ma takie łagodne spojrzenie, że za żadne skarby nie mogę uwierzyć, że byłby w stanie zrobić komuś krzywdę, a już szczególnie kobiecie z dzieckiem. Wydaje się, że Engin i Demet mają całkiem fajną relację. Cieszę się, bo pamiętam, że z Neslihan zdecydowanie trzymał dystans. Przez cały serial pojawiło się zaledwie kilka fotek zza kulis i wszystkie takie zachowawcze.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2023 20:49:44 GMT
📌 Reytingi za 15.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (118 odcinek) - 8.83% ⬆ (+0.06) 6. Adım Farah (3 odcinek) - 4.53% ⬆ (+0.04)10. Çöp Adam (14 odcinek) - 3.16% ⬆ (+0.08) 11. O Kız (24 odcinek, FINAŁ) - 3.14% ⬆ (+0.01) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.81% ⬇ (-0.55) 3. Adım Farah - 4.56% ⬇ (-0.44)8. Çöp Adam - 2.96% ⬇ (-0.45) 11. O Kız (FINAŁ) - 2.41% ⬆ (+0.11)
|
|
|
Post by lucy on Mar 16, 2023 20:58:34 GMT
Wynagrodzenie aktorów za każdy 1 odcinek serialu w tym sezonie. (osobiście nie wierzę, że Sarikaya dostaje więcej od Akyurka, a Demet tyle samo ) i.imgur.com/6ucKsLa.jpg
|
|
|
Post by mira on Mar 20, 2023 12:07:42 GMT
Oglądam trzeci odcinek, ale niestety na raty, bo nie mam czasu usiąść i obejrzeć całości. Mogę jednak stwierdzić, że w serial się wkręciłam i chętnie będę oglądać go dalej, mimo że czegoś mi tutaj brakuje. Sama nie wiem czego. Chyba za mało jest wątków pobocznych, bo póki co wszystko kręci się wokół morderstwa tego młodego policjanta. Podobno w dalszej części odcinka dowiadujemy się czegoś więcej o Verze i Perihan, ale do tego jeszcze nie doszłam. Poczynania kuzyna, Bekir mu chyba na imię, też mogą być ciekawe, bo wygląda na niezłe ziółko. Na ten moment ciągle jest jednak Farah i jej syn, miotający się Tahir i wściekły Mehmet. Grają świetnie, ale chciałabym, żeby rozwinęły się inne wątki. W ogóle to cały czas chodziło mi po głowie, skąd znam aktorkę grającą Perihan. Byłam przekonana, że gdzieś ją już widziałam, ale za żadne skarby nie mogłam sobie przypomnieć gdzie. Nagle mnie oświeciło - "Bay Yanlis" i matka Ozgura (Can Yaman) Lubię aktora grającego Kaana (wpadł mi w oko w pierwszym sezonie "Baba"). Bardzo podobała mi się scena w domu Alpa. Piękna gra emocjami, taka wyważona, nieprzerysowana. Nie wiem, jak Oktay wypadł w "Ah Nerede", ale widziałam jakieś komentarze na TT, że niech więcej nie próbuje grać w komediach, bo genialnie wypada w rolach dramatycznych.
Edit.
Skończyłam odcinek. W drugiej połowie było całkiem ciekawie. Tahir odważył się poprosić, by Farah mogła dalej żyć. Oczywiście zabezpieczył się w jakiś sposób, nagrał ją w trakcie opatrywania ludzi po strzelaninie, ale ewidentnie widać, że poza rozsądkiem, do głosu dochodzi także serce. Tahir nie jest z gruntu złą osobą, ale w dużej mierze ukształtowało go środowisko. Jako dziecko nie miał wielkiego wyboru - podporządkował się temu, co wpajał mu i czego od niego chciał Galip.
Ciekawe są też powiązania Orhana z Verą. Okazuje się, że 25 lat temu mieli romans. Orhan był już wtedy mężem Perihan (ona wie o romansie), ale czy Vera była żoną Galipa? Tego nie wiem. Zarówno Gonul, jak i Kaan mają około 23-25 lat, tak mi się wydaje. Powiedziałabym, że może Kaan nie jest synem Galipa, a Orhana, ale wtedy Gonul byłaby jego siostrą. W nowym zwiastunie widzimy, że się całują. Wiem, że nie takie cuda się w serialach zdarzają, ale w tureckiej produkcji kazirodztwo zdecydowanie nie przejdzie.
Vera ma dziwny stosunek do Tahira. Tak jakby wiedziała coś o jego przeszłości. Może wie, co się stało z jego rodzicami? Może Galip przyczynił się do ich śmierci? Teraz chciał zabić Farah i zaopiekować się jej synem, może coś podobnego wydarzyło się już wcześniej?
Nie umiem określić, w jakim wieku jest Tahir. Chyba nigdzie nie było to napisane. W rzeczywistości Engin ma 41 lat, aktorka grająca Verę 44. Tu mi się coś rozjeżdża, bo nawet jeśli jego odmłodzili i Tahir ma mniej więcej 35 lat, a ją postarzyli i ma powiedzmy 50, to i tak różnica wydaje się zbyt mała, by Vera mogła opiekować się malutkim Tahirem, dlatego zakładam, że chłopiec miał wtedy około 10 lat.
Jeszcze jestem ciekawa, kim była matka Mehmeta? Czy Orhan ożenił się ponownie po śmierci pierwszej żony?
Akcja w finale przyspieszyła. Orhan odsłuchuje nagranie (Farah zgubiła kasetę?), Vera domyśla się, co zrobił Kaan, Mehmet przepytuje Kerima, a Farah i Tahir zostają poddani próbie. Pomieszanie z poplątaniem.
Enign przestał mnie tutaj drażnić, na szczęście, ale nadal denerwuje mnie sposób, w jaki chodzi. Tak zamaszyście, szeroko
|
|
|
Post by Matthias on Mar 23, 2023 15:54:40 GMT
📌 Reytingi za 22.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (119 odcinek) - 7.77% ⬇ (-1.06) 2. Gönül Dagi (90 odcinek) - 6.05% ⬇ (-2.84) 8. Adım Farah (4 odcinek) - 3.90% ⬇ (-0.63)11. Kraliçe (1 odcinek) - 2.72% 🆕 АВ:1. Gönül Dagi - 5.21% ⬇ (-4.83) 2. Adım Farah - 4.60% ⬆ (+0.04)3. Kuruluş: Osman - 4.28% ⬇ (-1.53) 9. Kraliçe - 2.25% 🆕
|
|
|
Post by Mavi on Mar 23, 2023 18:04:38 GMT
Typowo dla Fox w ostatnim czasie
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2023 7:50:56 GMT
Mavi , niestety tak... Powiedziałabym stety, bo wkurza mnie ta stacja i to, jak szybko wywala seriale, dlatego staram się niczego tam nie oglądać, ale to akurat oglądam i nie chciałabym, żeby spadało w rankingach. W obsadzie gwiazdy, gra aktorska bardzo dobra, tematyka ciekawa, a tu trochę taka "bida" niestety. Źle niby nie jest, ale mogłoby być zdecydowanie lepiej. Mnie się ten serial podoba.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2023 19:32:30 GMT
💥 Grecka platforma cyfrowa Asostv nabyła prawa do emisji serialu "Adim Farah". Emisja serialu już się rozpoczęła.
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2023 12:13:31 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2023 16:23:47 GMT
📌 Reytingi zа 29.03.2023ТОТAL:8. Adım Farah (5 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.35)10. Çöp Adam (15 odcinek) - 3.82% ⬆ (+0.66) 11. Kraliçe (2 odcinek) - 2.92% ⬆ (+0.20) АВ:2. Adım Farah - 4.81% ⬆ (+0.21)3. Çöp Adam - 4.52% ⬆ (+1.56) 11. Kraliçe - 2.47% ⬆ (+0.22)
|
|
|
Post by mira on Mar 31, 2023 7:33:42 GMT
Jestem po 4 odcinku i pokrótce przejrzałam też 5. Uważam, że serial ma coś w sobie, akcja jest dość wartka, są tajemnice z przeszłości, są (w przypadku niektórych były lub będą) jakieś relacje miłosne, jest trochę wątków kryminalnych. Serial ogląda mi się bardzo dobrze i z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki, choć nie z tak dużą, jak w przypadku "Yali Capkini" Jestem ciekawa przeszłości Farah. W opisie postaci nie było nic poza tym, że skończyła medycynę, a potem wybierała się z Iranu do Francji, a gdy dowiedziała się o ciąży, została w Turcji. W pierwszych czterech odcinkach niczego więcej się nie dowiedzieliśmy, no może poza tym, z jakiego miasta Farah pochodzi. Opowiadała też troszkę o dziadkach Kerima, ale nie jestem pewna, czy mówiła prawdę, czy też starała się przedstawić rodziców w taki sposób, by Kerim wierzył, że ma cudownych dziadków. W piątym odcinku jest coś więcej na ten temat, okazuje się, że Farah uciekła z Iranu i chyba popełniła tam jakieś przestępstwo, ale poczekam na napisy. Wielu widzów irytuje postępowanie Mehmeta. Rzeczywiście działa trochę "po trupach", ale mnie póki co nie drażni.
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2023 14:53:13 GMT
Ooo, tutaj jest jeszcze druga para.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 1, 2023 16:19:15 GMT
Widziałam kilka klipów. O rety, Engin wygląda jak jakiś tani gangster z osiedla. Taki Seba. Może to kiepskie porównanie, ale ta skóra i łańcuch. No, dla mnie tragedia.
|
|