|
Post by mira on Apr 3, 2023 7:25:05 GMT
elysa7, tak, ten długi czarny płaszcz wygląda komicznie Na szczęście nie ubiera się tak przez cały czas, bywa że chodzi w garniturze, albo ma na sobie jakiś golf. Generalnie Engin na gangstera nie pasuje. Dla mnie to on ma takie dobro w oczach, takie łagodne spojrzenie. Trochę już przywykłam do tego, jaki Tahir jest, ale w pierwszym odcinku Engin wkurzał mnie okropnie.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 9:33:22 GMT
Nie mogę o tym nie myśleć 😆 Fanką Engina nigdy nie byłam. Historie z mafią w tyle już my zbrzydły.
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 11:31:20 GMT
Historie z mafią w tyle już my zbrzydły. A Engin się ich uczepił niczym rzep psiego ogona. Co więcej wg mnie on nie ma aż tyle charyzmy, żeby grać każdą postać. Że na mafioza się nie nadaje pokazał już w rolach oscylujących wokół takiej postaci tj. w Olene Kader, KPA, Kacis i był w nich po prostu niewiarygodny. Zarówno jako glina, jako były więzień, który sie mści na mafii, czy dziennikarz, którzy przenika do ugrupowania terrostycznego, aby uratować siebie i swoich kolegów dziennkarzy, którzy trafili do niewoli radykałów z ISIS. Jak dla mnie sprawdził się (i to bardzo) jedynie w roli ofiary, bo jego postać w GF tak można skwitować. Osobiście uwielbiałam jego Kerima i wizualnie też wolałam go w stylizacji z GF. Nawet uważam, że ta stylizacja zrobiłaby tutaj lepszą robotę, niż ta, która ma. Niestety jakikolwiek apetyt na ten serial, bo fabuła jest tutaj "hitowa" odebrała mi zmiana głównej aktorki z Asli Enver na Demetkę, której nie jestem w stanie ogladać poza platformą (tam odcinki sa krótkie i jest ich kilka na krzyż). No chyba, że miałabym dubbing i nie musiałabym słuchać jej paplaniny (po prostu mam alergię na jej okropną dykcję).
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 16:18:15 GMT
Taki właśnie miałki jest. Nie wiem, Demet wygląda w tych rozwianych włosach jak panna, którą trzeba ratować. Dla porównania zerknęłam na wersję USA i tam bohaterka była zupełnie inna.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 3, 2023 18:41:47 GMT
Ogólnie historia jest spoko w oryginale. Ale Engin tak samo miałko gra, i jest za stary na Prota. Błągam nie bijcie fanki/fani engina.
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2023 6:37:36 GMT
Next, spoko, masz prawo mieć taką, a nie inną opinię. Dla mnie za stary nie jest. Fanką to bym się nie nazwała, ale gościa lubię. Nie widziałam oryginału i chyba dobrze, bo nie denerwuję się, że coś jest inaczej, że coś zepsuli...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 4, 2023 15:14:51 GMT
Nie widziałam oryginału i chyba dobrze, bo nie denerwuję się, że coś jest inaczej, że coś zepsuli... Ja widziałem na razie pierwszy sezon i jest całkiem spoko. Taka moja dygresja, czemu stylistki jak słyszą mafioza to od razu kórtka skurzana. Wydaje mi się że można było inaczej ubrać Engina, trochę go ta skórą krzywdzą.
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2023 13:01:12 GMT
|
|
|
Post by mira on Apr 6, 2023 13:25:16 GMT
Hitu z tego jednak nie bedzie. Szkoda, że nie będzie. Mnie się akurat bardzo podoba. Chociaż z drugiej strony może i dobrze, że historia zamknie się w jednym sezonie i nie będzie zbędnego przedłużania. Tyle że ten sezon mógłby być trochę dłuższy, bo co to zostało, dwa miesiące?Trochę mało, bo dopiero się rozkręcają.
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2023 13:38:12 GMT
Niekiedy inne względy decydują o tym jak długo serial zagości na pasmie (np. Ivlilik). Po za tym za chwilę są targi, więc jeśli się Farah dobrze sprzeda to pewnie będzie kontynuowany po wakacjach. Bardziej mi chodziło o sam status, na który każdy serial pracuje wynikami - mamy superhity, hity, średniaki i klapy.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 6, 2023 14:45:33 GMT
📌 Reytingi za 29.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (120 odcinek) - 7.73% ⬇ (-0.04) 9. Adım Farah (6 odcinek) - 3.74% ⬇ (-0.51)10. Çöp Adam (16 odcinek) - 3.41% ⬇ (-0.41) 11. Kraliçe (3 odcinek) - 2.91% ⬇ (-0.01) АВ:2. Adım Farah - 4.83% ⬆ (+0.02)3. Kuruluş: Osman - 4.40% ⬆ (+0.12) 4. Çöp Adam - 4.16% ⬇ (-0.36) 13. Kraliçe - 2.18% ⬇ (-0.29)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 13:54:22 GMT
⚡ Znany dziennikarz Baris Kocaoglu podzielił się swoimi spostrzeżeniami na temat nowego trendu na ulicach Stambułu: „Ten temat zwrócił moją uwagę po serialu "Nazywam się Farah". Utalentowany aktor Engin Akyurek ubiera się zgodnie ze swoją postacią w serialu. Oglądam ten serial z wielką przyjemnością, ponieważ w ciągu ostatnich kilku tygodni zauważyłem, że coraz więcej mężczyzn na ulicach nosi łańcuszki. Ostatnio podczas oglądania serialu zauważyłem, że łańcuszek, który Engin nosi w serialu, to ten sam łańcuszek, który nosi w rzeczywistości. Czy to dobrze, czy źle, że mężczyźni noszą łańcuszki - należy zapytać o to zdanie kobiety."
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2023 16:07:14 GMT
💫📸 Demet Özdemir i Engin Akyurek za kulisami serialu "Nazywam się Farah"
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2023 16:25:58 GMT
|
|
|
Post by mira on Apr 11, 2023 18:17:59 GMT
Obejrzałam odcinki 5-6 i na ten moment uważam, że serial jest całkiem udany. Podoba mi się, że akcja dość szybko postępuje i widz nie musi długo czekać na rozwikłanie różnych zagadek.
Wiele osób sądzi, że Kaan nie popełnił morderstwa i za wszystkim stoi Bekir. Myślę, że to całkiem możliwe, bo to zazdrosna szuja, która chciałaby, żeby wujek i bliskie mu osoby, zwłaszcza Kaan i Tahir, cierpiały. Oszczędziłby chyba tylko siostrę, choć też nie jestem pewna...
Szkoda mi tej młodej Gonul, bo to dziewczyna z sercem na dłoni. Rozmowa z matką w 6. odcinku była dość szokująca. Ciekawe, dlaczego Perihan jest taka zgryźliwa, dlaczego tak nie znosi córki. Czyżby jej narodziny miały być sposobem na ratowanie małżeństwa, a niezupełnie się udało? Małżeństwo przetrwało, ale wzorcowe to ono nie jest...
Synek Farah jest bardzo słodki i bystry, ale jak na tak bardzo chore dziecko, nad wyraz pogodny i ruchliwy. Jakoś inaczej wyobrażałam sobie chłopca, którego trzeba strzec przed zarazkami. Tymczasem do domu co chwilę wchodzą jacyś ludzie, a nierzadko i otwierają zasłonę. Umycie rąk to moim skromnym zdaniem za mało w takiej sytuacji. Ten wątek wydaje mi się trochę naciągany.
Tahir ewidentnie już się zakochał. Nie potrafi zrezygnować z Farah, nie potrafi przestać jej pomagać. Właściwie jego życie kręci się teraz wokół Farah i jej syna. Zupełnie przestało mi przeszkadzać, jak Engin odgrywa tę postać. Przeciwnie - teraz kupuję go z całym dobrodziejstwem inwentarza. Cieszę się też, że zrezygnowali z tych długich skórzanych płaszczy na rzecz nieco bardziej eleganckiej odzieży.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 13, 2023 8:31:56 GMT
📌 Reyting za 12.04.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (121 odcinek) - 8.06% ⬆ (+0.33) 7. Adım Farah (7 odcinek) - 3.99% ⬆ (+0.25)11. Kraliçe (4 odcinek) - 2.93% ⬆ (+0.02) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.72% ⬆ (+1.32) 3. Adım Farah - 3.82% ⬇ (-1.01)10. Kraliçe - 2.49% ⬆ (+0.31)
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 9:24:06 GMT
Jeśli jeszcze ktoś nie wie to Demetka ogłosiła dzisiaj, że się rozwodzi ze swoim słynnym piosenkarzem. Czyli jednak paparazzi mieli rację trąbiąc o problemach małżeńskich D i O. I po co był ten wielki ślub z pompą? Reyting coraz to słabszy.
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2023 9:37:47 GMT
Jeśli jeszcze ktoś nie wie to Demetka ogłosiła dzisiaj, że się rozwodzi ze swoim słynnym piosenkarzem. Czyli jednak paparazzi mieli rację trąbiąc o problemach małżeńskich D i O. I po co był ten wielki ślub z pompą? Reyting coraz to słabszy. Robienia takiego cyrku z wesela też nie rozumiem, ale z drugiej strony - skąd miała wiedzieć, że to się tak szybko posypie? Chyba każdy, kto bierze ślub, myśli, że to raz na całe życie... Mnie się nigdy nie podobało, że Demet związała się z tym gościem, ale tak wybrała, więc fanom nie pozostało nic innego, jak to zaakceptować.
Dobrze, że gra teraz w serialu, przynajmniej może zająć głowę czymś innym, niż tylko ten rozwód. Lubię Demet i dobrze jej życzę, natomiast los jej męża kompletnie mnie nie obchodzi.
Serial jest bardzo przyjemny, naprawdę się dziwię, że nie może dociągnąć do 5 w totalu. Co ludzie oglądają we środę? Osmana?
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 10:02:52 GMT
mira, doskonale wiemy, że ten jej ślub to był tak naprawde na pokaz i dla kasy. Nie chcę nawet wiedzieć ile na nim zarobiła. Te wszystkie sesje, ten przepych, te drogie kreacje gwiazd-gości itd ... ogólnie to był spory zastrzyk kasiorki dla branży. Tak właśnie wyglada przepływ pieniędzy w showbiznesie - wspierają się nawzajem. I świętoszki też z niej nie róbmy, bo to osoba o podwójnej moralności - kto pamięta słynną aferę z torebką, ten wie co mam na myśli. Być może to mały szczegół, ale jakże wymowny przy ocenie człowieka i tego jakie wartosci reprezentuje...
|
|
|
Post by mira on Apr 13, 2023 10:11:50 GMT
mira , doskonale wiemy, że ten jej ślub to był tak naprawde na pokaz i dla kasy. Nie chcę nawet wiedzieć ile na nim zarobiła. Te wszystkie sesje, ten przepych, te drogie kreacje gwiazd-gości itd ... ogólnie to był spory zastrzyk kasiorki dla branży. Tak właśnie wyglada przepływ pieniędzy w showbiznesie - wspierają się nawzajem. I świętoszki też z niej nie róbmy, bo to osoba o podwójnej moralności - kto pamięta słynną aferę z torebką, ten wie co mam na myśli. Być może to mały szczegół, ale jakże wymowny przy ocenie człowieka i tego jakie wartosci reprezentuje...
Ale czy ja robię z niej świętoszkę? Napisałam, że ją lubię i dobrze jej życzę. A wady ma z pewnością, jak każdy. Możliwe nawet, że w domowym zaciszu jest naburmuszona, nieznośna i kłótliwa, ale tego nie wiem i nigdy się nie dowiem. Natomiast chcę wierzyć, że był to ślub z miłości, a nie impreza dla kasy.
Afery z torebką nie kojarzę.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 10:28:28 GMT
Nie pisałam o zwykłych wadach, ale o podwójnej moralności. Jeśli komuś nie przeszkadza, że osoba zamiast potępiać wspiera markę, która promuje pedofię to ten świat nigdy nie będzie lepszy. Piszę to tak ogólnie, nie personalnie. mira, ślub był na pewno miłości, ale wesele (w sensie ta wielka impreza) - na pokaz i dla kasy. i.imgur.com/ZYvGAEv.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 11:06:03 GMT
A to nie wiedziałam, że Demetka wspierała tą obrzydliwą markę 😑
|
|
|
Post by mira on Apr 17, 2023 7:14:10 GMT
Odcinek 7.
Po pierwszych dwóch odcinkach byłam wręcz zachwycona grą Demet i zaskoczona tym, co zaprezentował Engin, który kompletnie nie pasował do roli. Teraz mam wrażenie, że tendencja zaczęła się odwracać. Demet była w tym odcinku nieco nudna, ale i nic specjalnego do zagrania nie miała, może poza opowieścią o tym, co spotkało ją w Iranie, bo ta scena była akurat bardzo ładna. Natomiast Engin ewidentnie się rozkręca, pokazuje różne emocje w różnych sytuacjach, do tego jego Tahir zaczyna być dla mnie postacią wiarygodną. Wcześniej miałam wrażenie, że to wszystko jest sztuczne, że jakoś się gryzie, ale teraz tak nie uważam. Ciekawe, co będzie za kolejnych kilka odcinków...
Farah chyba uważa, że ojciec Kerima nie żyje, że go zabiła, ale mam wrażenie, że go w tym Iranie odratowali i koleś w którymś momencie się pojawi... Oczywiście wszystko zależy od tego, jak długo będzie trwał serial i czy będą potrzebne dodatkowe wątki, gdy obecne pomysły się wyczerpią.
Jestem ciekawa, co zdarzyło się w przeszłości, w co Ali Galip i Orhan byli zamieszani, i jak to się ma do życiorysów Mehmeta i Tahira. Pisałam już wcześniej, że Vera ma dziwne wyrzuty sumienia, jakby to ona i jej mąż byli odpowiedzialni za śmierć rodziców Tahira. Nadal myślę, że tak mogło być, a teraz pojawia się jeszcze przypuszczenie, że Mehmet i Tahir są spokrewnieni.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 20, 2023 17:32:13 GMT
📌 Reytingi za 19.04.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (122 odcinek) - 6.42% ⬇ (-1.64) 4. Adım Farah (8 odcinek) - 3.80% ⬇ (-0.19)11. Kraliçe (5 odcinek) - 2.52% ⬇ (-0.41) 13. Çöp Adam (17 odcinek) - 2.49% ⬇ (-0.92) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.12% ⬇ (-0.60) 4. Adım Farah - 3.75% ⬇ (-0.07)5. Çöp Adam - 3.08% ⬇ (-1.08) 19. Kraliçe - 1.50% ⬇ (-0.99)
|
|
|
Post by mira on Apr 24, 2023 8:29:28 GMT
Podobno, ze względu na świetną sprzedaż zagraniczną, serial ma zagwarantowanych 26 odcinków. Podobno też pierwszy sezon skończy się na odcinku 16 jakoś w połowie czerwca. Jeśli plotki się potwierdzą, to ja będę zadowolona. Serial bardzo mi się podoba i choć nie chcę, by go przedłużano w nieskończoność, to w tym momencie czuję ogromny niedosyt. Przyznam jednak, że lekko zaczęła mnie drażnić Demet. Tak leciusieńko, ale jednak. Natomiast Engin nie przeszkadza mi już zupełnie. Sądzę też, że zaczęto mu zwracać uwagę na postawę, bo chodzi jakby normalniej i mniej się garbi. Za mną odcinek 8. Świetny! Doszło do zawarcia małżeństwa pomiędzy Farah a Tahirem, choć nie obyło się bez przeszkód... Właściwie to bardzo dobrze, że stało się tak, a nie inaczej i że ten ślub nie odbył się w posiadłości rodziny Akinci. Ewidentnie zarówno Farah, jak i Tahir już przepadli i każde z nich powoli zdaje sobie z tego sprawę. Może głupio to zabrzmi, ale jestem ciekawa, jak Engin będzie się całował z Demet Mehmet został zwolniony. Narozrabiał, owszem, ale odnoszę wrażenie, że nie aż tak, by wylecieć z policji. Ktoś tu miesza, ale nie wiem jeszcze kto. W ogóle ten młody pomagier wydaje mi się jakiś podejrzany. Czyżby to on zabił Alpa? Ale dlaczego? Z zazdrości, że komisarz Mehmet tak bardzo lubił tamtego policjanta? Chyba nie... Tworzą nam się trzy pary i każda mi się podoba. Z tych świeżych oczywiście, bo te zaszłości z Verą, Orhanem, Perihan i Alim Galipem są jakieś niesmaczne. Orhan ostatnio traci w moich oczach. Niby policjant, ale na bakier z prawem. Niby emeryt, a bawi się w jakieś zasadzki, dowodzi grupą ludzi z bronią. Niby zacięty wróg Agi, a ciągle się z nim spotyka i urządza pogawędki. Niby ma żonę, a w przeszłości ją zdradzał i właściwie wciąż myśli o przeszłości z Verą. Do tego w jakimś sensie jest winien temu, że Mehmet i Tahir stracili rodziców. Tak - Mehmet i Tahir są braćmi.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2023 17:01:08 GMT
💥 Fox TV zdecydował o przedłużeniu serialu „Nazywam się Farah / Adım Farah” na drugi sezon, o ile w maju nie nastąpi znaczny spadek oglądalności. Serial zakończy sezon finałem 14 czerwca na 16. odcinku i powróci na antenę jesienią z nową fabułą.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2023 17:02:19 GMT
💥 Serial Adım Farah, w którym główne role grają Engin Akyürek i Demet Özdemir, rozpocznie nadawanie na kanale telewizyjnym MBC4 z Bliskiego Wschodu od 7 maja, a także będzie emitowany na wiodącej arabskiej platformie cyfrowej Shahid.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 27, 2023 17:46:24 GMT
📌 Reytingi zа 26.04.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (123 odcinek) - 8.29% ⬆ (+1.87) 7. Adım Farah (9 odcinek) - 3.90% ⬆ (+0.10)9. Çöp Adam (18 odcinek) - 3.46% ⬆ (+0.97) 13. Kraliçe (6 odcinek) - 2.43% ⬇ (-0.09) АВ:2. Kuruluş: Osman - 5.66% ⬆ (+0.54) 3. Çöp Adam - 3.74% ⬆ (+0.66) 4. Adım Farah - 3.41% ⬇ (-0.34)10. Kraliçe - 2.23% ⬆ (+0.73)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 27, 2023 18:00:34 GMT
💥 Mehmet Ilke Savas dołączył do obsady "Adim Farah" jako Sadulla Kara, postać, która zakłóci spokój Tahira Lekesiza i który ma związek z jego przeszłością.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 29, 2023 20:12:46 GMT
⚡ Młody aktor Rustin Paknahad, który wystąpił w serialu Nazywam się Farah, podzielił się swoimi wrażeniami z pracy na planie. Zauważył, że miał dużo szczęścia, grając z najlepszymi tureckimi aktorami, w tym z jego siostrą w serialu Demet Ozdemir i bratem Enginem Akyurek. Paknahad zauważył, że gra aktorska jest czasami bardzo trudna, ale mimo to zespół dobrze się razem bawi i gra w gry na planie. Wyraził również wdzięczność reżyserowi Recayowi Karagiozowi, który jest życzliwą osobą, zawsze gotową do pomocy i wsparcia aktorów na planie. Rustin podkreślił, że ojciec zawsze uczył go szacunku do starszych i bardziej doświadczonych aktorów i tej zasady stara się przestrzegać. To dla niego wielki zaszczyt grać z najlepszymi tureckimi aktorami i czuje się bardzo szczęśliwy.
|
|