|
Post by lucy on Sept 27, 2023 11:54:54 GMT
Oj, już nie przesadzajcie, że ją oszpecili. Ma trochę inny makijaż i pewnie coś robiła z twarzą (usta na mur beton). Poza tym ze zdjęciami różnie bywa, no w serialu się okaże. Sera ma buzie mega plastyczną. Jej twarz w zależności od charakteryzacji zmienia się niczym kameleon. i.imgur.com/77PuySb.pngNatomiast co niej samej, to powinna grać na pierwszym planie. A ona ostatnio bierze role z kategorii "obok". W Zalimku wyglądała tak: i.imgur.com/X1XCCU2.jpgUwielbiałam ją z Ozanem https://www.instagram.com/p/CQ4IO1sDCGx
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 12:23:53 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 27, 2023 12:25:28 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 12:30:17 GMT
Serial ma dzisiaj silnego rywala. Na ATV jest premiera telewizyjna hitowego filmu "Bergen" z Farah Zeynep Abdullah.
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 12:41:22 GMT
Na wszelki wypadek wstawiam zrzut ekranu, ale może Fox wstawi plakat w wysokiej rozdzielczości.. i.imgur.com/iK9KYUG.png
|
|
|
Post by mira on Sept 28, 2023 7:15:56 GMT
Nie widziałam całego odcinka, bo przegapiłam jakieś 40 minut początku, ale w sumie nie nudziłam się. Natomiast komentarze w sieci były różne.
Oglądalność jest niska, aż tak niskiej się nie spodziewałam... Total'de 2,26 AB'de 1,73 ABC1'de 2,67
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 28, 2023 7:50:03 GMT
Wyniki nie powalają ale też nie jest tak że konkurencja serialowa niszczy xD w Totalu i ABC1 serial ma najlepsze wśród seriali.
|
|
|
Post by mira on Sept 28, 2023 8:01:45 GMT
Wyniki nie powalają ale też nie jest tak że konkurencja serialowa niszczy xD w Totalu i ABC1 serial ma najlepsze wśród seriali. To prawda. Wszystkie kiepsko przędą. Wczoraj furorę zrobił film "Bergen".
Natomiast za tydzień wraca "Kuruluş Osman" i z pewnością to on zajmie pierwsze miejsce w rankingach.
|
|
|
Post by lucy on Sept 28, 2023 10:29:19 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 28, 2023 17:12:00 GMT
📌 Reytingi za 27.09.2023TOTAL:9. Adım Farah - 2.26% 🆕11. Benim Güzel Ailem - 1.90% ⬆ (+0.08) 13. Dönence - 1.88% ⬇ (-0.10) 15. Esaret - 1.71% ⬆ (+0.66) 17. Çöp Adam - 1.59% ⬆ (+0.17) АВ:7. Çöp Adam - 2.27% ⬆ (+0.70) 12. Adım Farah - 1.73% 🆕13. Benim Güzel Ailem - 1.73% ⬇ (-0.35) 18. Dönence - 1.16% ⬇ (-0.26) ABC1:6. Adım Farah - 2.67% 🆕10. Benim Güzel Ailem - 2.18% ⬆ (+0.02) 12. Çöp Adam - 1.78% ⬆ (+0.20) 13. Dönence - 1.75% ⬇ (-0.29)
|
|
|
Post by lucy on Sept 29, 2023 11:18:16 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 10:48:57 GMT
W wypowiedzi Faruka Turguta na temat angażowania Hande w roli głównej padło nazwisko Demetki, także wstawiam i tutaj.. i.imgur.com/bwgH0m9.png
|
|
|
Post by mira on Sept 30, 2023 17:21:03 GMT
Na TT Faruk napisał tak: "Demet Özdemir jest dla mnie bardzo cennym graczem, z którym pracowałem przez setki odcinków przez lata, który dotarł do miejsc, na które zasługuje swoim talentem i sukcesem. Bardzo mi przykro, że nazwa grupy (jej nazwisko?) jest wymieniona w treści wiadomości."
A wracając do serialu, w końcu dali zwiastun. Dziwne, że nie pojawił się zaraz po odcinku, skoro to dopiero początek sezonu i powinni mieć coś więcej nagrane. Tahir wyszedł z więzeinia, Mehmet wybudził się ze śpiączki. Nie mogę się doczekać, kiedy poznają prawdę o swoich rodzicach i sobie nawzajem.
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 13:32:07 GMT
Rozpoczęłam drugi sezon serialu i póki co wrażenia mam pozytywne. Wielu pisało, że jest mrok, dramat, ani chwili oddechu, odcinek ciężki, depresyjny i żadnego światełka w tunelu. Właściwie mogłabym się z tym zgodzić, ale finalnie Mehmet zaczyna się wybudzać, a Tahir nie rezygnuje z walki o rodzinę. Jakieś światełko zatem widać, choć przyznaję, że ledwie się tli. Ale przecież w w wielu innych serialach jest podobnie, nie rozumiem dlaczego akurat ten skrytykowano z powodu jego "ciężkości"? Nie jest to też jedyny serial, w jakim pokazano przemoc wobec kobiet. Sceny szorowania Farah dość mocne, ale ostatecznie nie tak brutalne, jak uderzanie głową kobiety o kamień, rzucanie nią o podłogę, czy walenie pięścią po twarzy. Przynajmniej nie dla mnie. Podobało mi się, w jaki sposób w odcinku przelatały się wydarzenia sprzed roku i obecne. Wszystko ładnie się zazębia i wyjaśnia. Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach zobaczymy jeszcze jakieś retrospekcje, bo jestem ciekawa, co przez ten rok działo się z Farah i dlaczego Bade nie wydostała Tahira z więzienia. Nowych bohaterów jest kilku, wydaje się, że już wiemy, kto jest dobry, a kto zły, mimo że to dopiero początek. Ta cała Sera gra raczej dobrą postać i w ogóle to całkiem mi się spodobała. Byłam jej ciekawa, bo pozostałych aktorów gdzieś już widziałam, a ją widzę po raz pierwszy. Poza tym jest seksowna. Ciekawe, czy nie zakocha się w Tahirze.
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2023 13:38:36 GMT
To jest naprawdę ona na tym foto? Sera jest często nie do rozpoznania, co akurat bardzo lubię (i cenię) u aktorów, bo dążą do różnicowania postaci jakie grają. Ze stylistami często trudno się pracuje, ale niektórzy aktorzy sobie świetnie z tym radzą. Widać, że ta aktorka się nie boi eksperymentowania ze swoim wyglądem i dzięki temu jest wokół jej nowych postaci ciekawie. No bo niektóre (aktorki) w każdym dizi wyglądają "idento".
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 13:44:50 GMT
To jest naprawdę ona na tym foto? Tak, to ona. W odcinku jej bohaterka została sterroryzowana i porwana. Podobało mi się, jak to zagrała.
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2023 13:50:00 GMT
W Zalimku też świetnie grała. Chociaż Bahar wcale nie przyćmiewała. No w wątkach miłosnych jednak Sera górowała, także nie dziwota, że w sieci na plan pierwszy wysunęły się jej wątki (z Oznaem i Berkerem). Tez były dwa fandomy, które się prawie biły o to z którym bohaterem ma protka zostać na koniec..
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2023 17:20:24 GMT
Mert Doğan & Derya Pınar Ak 💫 #AdımFarah #GönBek
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2023 12:32:21 GMT
Jest i plakat grupowy.
Mehmet w środku, ale jednak z tyłu, tymczasem z przodu siedzi Gonul. Czyżby jej wątek aż tak rozbudowano?
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2023 12:35:45 GMT
Bardzo fajny plakat. Ja w ogóle uwielbiam plakaty grupowe, szkoda, że nie każdy serial ma takie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2023 14:10:54 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 4, 2023 8:48:23 GMT
Podobne bardzo, niemal identyczne. Oby chociaż los tego serialu nie był podobny i drugi sezon nie zakończył się na 5 odcinkach...
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2023 10:03:29 GMT
Teraz się przyjrzałam bardziej i plakaty są zrobione w tym samym miejscu.
A czy konwencja serialu się zmieniła? Pamiętam, że w Son Yaz wyskoczyli z nową historią, bo duża część obsady odeszła i trzeba było ją jakoś zagospodarować.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 4, 2023 10:35:50 GMT
Ja czekam na wyniki dzisiejszego odcinka bo pierwszy nie powalał wynikami. A co do plakatów ja myślę że było na greenscreenie i użyli tego samego tła. Tu aż tak dużych zmian w obsadzie tak mi się wydaje.
|
|
|
Post by mira on Oct 4, 2023 10:50:49 GMT
Konwencja aż tak bardzo się chyba nie zmieniła. Otoczenie jest trochę inne, bo pojawił się Behnam i jego świta, a zniknął Ali Galip, który był jedną z ważniejszych postaci pierwszego sezonu. Natomiast trudno stwierdzić jednoznacznie, bo ten pierwszy odcinek zawierał wiele retrospekcji i skupiał się niemal w całości na przeżyciach Farah. W pierwszym sezonie ważny był też wątek kryminalny, szukanie zabójcy policjanta i tropienie organizacji przestępczej. W pierwszym odcinku nowego sezonu nie było o tym ani słowa. Pewnie Mehmet coś ruszy, jak już dojdzie do siebie.
Swoją drogą śmiać mi się chce z tego, jak wygląda Mehmet w nowych zwiastunach. Koleś postrzelony w czoło, a ja nie dostrzegam żadnej blizny. Rok leżał w śpiączce, a już żwawo się porusza i normalnie rozmawia. Strasznie naciągane, no chyba że w dzisiejszym odcinku znowu zrobią jakiś przeskok w czasie.
Dziwi mnie też wygląd Farah. Behnam zarzucił jej, że zaczęła pokazywać swoją kobiecość i ogólnie patrzył na nią, na jej nowy wizerunek z pogardą. Jego matka bardzo się zakrywa. A tymczasem Farah biega pod dachem Behnama w koszuli nocnej z gigantycznym dekoltem i to jest ok? Według mnie brak tu konsekwencji.
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2023 13:55:22 GMT
Farah ma właściwie tylko jednego rywala. Jeśli i to mu nie pomoże (w tabelce), to sama nie wiem.. i.imgur.com/LP3JBrR.png
|
|
|
Post by Matthias on Oct 4, 2023 18:35:28 GMT
Demet Özdemir & Engin Akyürek 🔥 #AdımFarah #FaHir
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2023 9:03:17 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 5, 2023 9:32:41 GMT
Z tego co widziałem to i tak wśród seriali był drugi a za tydzień 2 produkcję kończą swoje życie. A do Osmana nic nie miało podjazdu za bardzo. Ja na miejscu FOXa z decyzją bym się wstrzymał jeszcze no ale zobaczymy.
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2023 10:06:00 GMT
Z tego co widziałem to i tak wśród seriali był drugi jkj, ale w tym przypadku to i tak żadne osiągnięcie, bo wszystkie pozostałe seriale (2 romcomy i klapa) szurają po dnie.
|
|