Deleted
|
Post by Deleted on Oct 18, 2022 17:57:24 GMT
Jak tam 4. odcinek? Ja zaraz z nim ruszam.
|
|
paulik
Nowicjusz
|
Post by paulik on Oct 18, 2022 18:19:03 GMT
Jak tam 4. odcinek? Ja zaraz z nim ruszam. @trollka jak będą polskie literki to się zabiorę za niego Mam do ciebie pytanie co to za serial z ręką na sercu?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 18, 2022 20:49:33 GMT
paulik, „Z ręką na sercu” to bułgarski serial. To taka obyczajowo-kryminalna drama. Wątki miłosne są w nim na dalszym planie. Ja już po 4 odcinku. Problemy i dramy się zaczynają. Po nim już nie mam wątpliwości co do Sultan. Żal mi Asuman. Coś czuję, że rodzinka będzie próbowała jej się pozbyć. Co do Suny, siostry Seyran, jak na razie się pomyliłam. Wściekła, gdy dowiedziała się od Ferita, że on wybrał jej siostrę nie przez jej niezdarność, ale bo po prostu już Seyran wcześniej spotkał, postanowiła wykorzystać Yusufa. Żal mi Fireta. Dostał ochrzan od dziadka tyrana, a pomagał Seyran. Muszę przyznać, że w tym serialu OGM również nie zawodzi. Ujęcia są mega, widoki równie piękne. Czołówka (po raz pierwszy od początku serialu) - bardzo fajna i oddająca klimat serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 18, 2022 20:53:59 GMT
trepka jak będą polskie literki to się zabiorę za niego O proszę nowa osoba.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2022 16:01:45 GMT
📸💫 Mert Ramazan Demir i Afra Saracoglu za kulisami serialu „Yali Capkini”
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2022 16:33:59 GMT
Blisko, coraz bliżej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 19, 2022 18:25:16 GMT
Blisko, coraz bliżej. Mówisz że będzie kolejne ask.
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2022 23:00:38 GMT
Mówisz że będzie kolejne ask. Nie wiem, ale nie zdziwię się. Ten aktor kiedyś kręcił z serialową partnerką Kadira Dogulu (Askin Tarifi). A teraz jest chyba wolny.
|
|
|
Post by mira on Oct 20, 2022 6:33:18 GMT
Po ostatnich akcjach z Alpem i Aycą właściwie jest mi już wszystko jedno kto, z kim i dlaczego. Chociaż Afrę i Merta Yazicoglu razem bardzo lubię. Byłoby dobrze, gdyby jego nowy serial też przypadł widzom do gustu, a poczynania bohatera były tak szeroko komentowane, jak "złotego chłopaka".
Edit. Wiedziałam, że Afra grała z Mertem w "Nauczycielu", ale okazuje się, że Mart z Mertem również wystąpili w tej samej produkcji - "Olum Zamani" dla platformy Exxen.
Nie mogę się doczekać tłumaczenia 4 odcinka, jak i jutrzejszego live, wkręciłam się
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2022 9:56:20 GMT
Ja się nie potrafię aż tak jak Wy emocjonować miłostkami na planie. Nie śledzę też profili aktorów na socjalach i nie mam pojęcia kiedy przestają się obserwować, czy wrzucać nowe fotki. O wszystkim się dowiaduję bez większego zaangażowania, z ogólnej prasówki. Ani mnie to ziębi, ani parzy, czy ktoś się z kimś związał, tudzież rozstał. Wiem tylko, że na planie rodzi się wiele związków i jest to wg mnie całkiem normalne. Szczególnie jeśli aktorzy mają dobry kontakt (nie mylić z chemią na planie, bo tą można zagrać - dobrzy aktorzy to potrafią) i lubią przebywać w swoim towarzystwie.
|
|
|
Post by mira on Oct 20, 2022 10:29:28 GMT
Ja się nie potrafię aż tak jak Wy emocjonować miłostkami na planie. Nie śledzę też profili aktorów na socjalach i nie mam pojęcia kiedy przestają się obserwować, czy wrzucać nowe fotki. O wszystkim się dowiaduję bez większego zaangażowania, z ogólnej prasówki. Ani mnie to ziębi, ani parzy, czy ktoś się z kimś związał, tudzież rozstał. Wiem tylko, że na planie rodzi się wiele związków i jest to wg mnie całkiem normalne. Szczególnie jeśli aktorzy mają dobry kontakt (nie mylić z chemią na planie, bo tą można zagrać - dobrzy aktorzy to potrafią) i lubią przebywać w swoim towarzystwie. O tym, że przestają się obserwować, bardzo szybko informują ci wszyscy blogerzy na TT, stąd zawsze wiadomo. Zaniechanie obserwacji stało się już chyba sposobem na poinformowanie prasy o zakończeniu związku.
A co do emocjonowania się, czasem wydaje się, że jakaś para naprawdę idealnie do siebie pasuje. Zarówno na ekranie, jak i poza nim. Czasem jakiś duet tak bardzo przypadnie widzom do gustu, że kibicuje mu ogromna rzesza ludzi. O Hande i Keremie, czy właśnie Aycy i Alpie można było powiedzieć, że to miłość jak z bajki. I co? Kilka miesięcy, maksymalnie rok i po sprawie. Emocjonować się zatem nie warto i na szczęście w serialach, które obecnie oglądam, nie ma kogo shipować
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 20, 2022 16:08:36 GMT
mira, czekasz na tłumaczenie, a zarazem chcesz oglądać live? Nie kumam tu czegoś.
|
|
|
Post by mira on Oct 20, 2022 18:12:11 GMT
mira , czekasz na tłumaczenie, a zarazem chcesz oglądać live? Nie kumam tu czegoś. Tłumaczenie odcinka 4 - miałam nadzieję dziś obejrzeć. A jutro live 5. Teraz jasne?
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2022 21:18:51 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 20, 2022 21:25:34 GMT
mira, chodziło mi o to, że 4. odcinek musisz mieć przetłumaczony, a 5. chcesz już oglądać po turecku Ja bym tak nie potrafiła, miałabym wrażenie, że oglądam same obrazki. Podziwiam!
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2022 6:41:25 GMT
mira , chodziło mi o to, że 4. odcinek musisz mieć przetłumaczony, a 5. chcesz już oglądać po turecku Ja bym tak nie potrafiła, miałabym wrażenie, że oglądam same obrazki. Podziwiam! Dlatego miałam wczoraj nadzieję, że odcinek 4 z tłumaczeniem zdążę obejrzeć jeszcze przed dzisiejszym "lajwem". Ale nic z tego, tłumaczenia nadal nie ma
Kiedyś grupy się starały, żeby tłumaczenia pojawiały się przed premierą nowego odcinka w Turcji, teraz rzadko się to udaje i m.in. z tego powodu przestałam oglądać odcinki na żywo. Tak jak piszesz - bez sensu oglądać nowy odcinek, jak się za bardzo nie wie, o co chodziło w poprzednim. Ale ten serial wciągnął mnie na tyle, że może zrobię dziś wyjątek i obejrzę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 21, 2022 18:29:15 GMT
mira, ja oglądam teraz po angielsku, tłumaczenia jak dotąd były już w sobotę rano… Współczuję, że wciąż nie mogłaś obejrzeć ostatniego odcinka.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 9:15:56 GMT
Ale ci powiem, lucy, że ogólnie kiepski sezon reytingowo wygląda. Jest już październik, a żadnego serialu, który wybiłby reytingowo jak MD lub Apartamenty. Chyba jednak mamy jeden taki serial. Ciekawe, czy reyting poszybuje jeszcze wyżej i czy dzisiaj są w ogóle realne cyferki na poziomie 15%. i.imgur.com/PycJecz.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 9:23:50 GMT
Tę produkcję można nazwać HITEM . Definitywnie. Piękny wynik, serial się ładnie wstrzelił z dniem. Czy serial osiągnie ponad 11%? Myślę, że spokojnie. 📌 Reytingi zа 21.10.2022:ТОТАL:1. Yalı Çapkını (5 odcinek) - 10.71% ⬆ (+1.17)6. Arka Sokaklar (633 odcinek) - 4.53% ⬆ (+0.36) 9. İyilik (15 odcinek) - 3.61% ⬆ (+0.30) 13. Yalniz Kurt (22 odcinek) - 2.77% ⬇ (-0.14) 24. Kasaba Doktoru (21 odcinek) - 1.65% ⬇ (-0.25) АВ:1. Yalı Çapkını - 9.21% ⬆ (+1.63)11. Kasaba Doktoru - 2.20% ⬇ (-0.19) 12. İyilik - 2.05% ⬆ (+0.05) 13. Yalniz Kurt - 2.04% ⬇ (-0.20) 14. Arka Sokaklar - 1.92% ⬆ (+0.10)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 22, 2022 9:56:15 GMT
Nawet mnie ten wynik zaskoczył. Myślałam, że „Arka” ukradnie im parę punktów, ale jak widać, na razie widzom nie tęskno za policjantami i wolą dramę.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 10:35:47 GMT
Kolejna produkcja z Afrą, który ma szansę się rozciągnąć na wiele odcinków. Poprzednia, jeśli się ni mylę, była Faziletka. A w międzyczasie Yesilcam.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 10:39:27 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 22, 2022 12:47:46 GMT
Oni naprawdę muszą nadawać na tych samych falach. Nawet na ekranie to widać.
|
|
|
Post by mira on Oct 22, 2022 20:12:15 GMT
Kolejna produkcja z Afrą, który ma szansę się rozciągnąć na wiele odcinków. Poprzednia, jeśli się ni mylę, była Faziletka. A w międzyczasie Yesilcam. Po drodze był jeszcze "Nauczyciel". I to również mógł być wielki hit, bo początkowo miał świetne oceny, ale potem pandemia, wakacje, przedłużające się oczekiwanie na drugi sezon, SCK w miejsce "Nauczyciela" i wyszło, jak wyszło...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 20:59:22 GMT
Oni naprawdę muszą nadawać na tych samych falach. Nawet na ekranie to widać. I oby nadawali jak najdłużej, to i serial będzie wiódł prym . Bo jak się proci między sobą nie dogadują i nie mogą się dotrzeć, to i serial traci na tym.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 23, 2022 7:40:41 GMT
Jestem po 5. odcinku. Nieco wynudzona. Coś tam się działo, ale generalnie główny wątek odcinka kręcił się w kółko… Może postrzegam ten serial tak, bo oglądam równocześnie kilka seriali i w innych jest więcej akcji, bilmiyorum. Synowe skoczyły sobie wreszcie do gardeł i coś się ruszyło. Prawdziwy wizerunek kochającej i spokojnej rodziny coraz bardziej wychodzi na wierzch. Stary despota vel „romantyk & myśliciel” znów zrobił hałas o nic - jak na razie, wprowadza on akcję, ale z drugiej strony, nie widzę tu nic, czego bym nie widziała. To jedna z największych kalek z „Camdaki kiz”. Zimorodek się nam zakochał. Ale pomimo tego, mało było jego scen z Seyran, czuję niedosyt. Asuman też było mało, raczej była znów obserwatorem wydarzeń, za to Suna, siostra Seyran… Czuję, że sporo namiesza w tym serialu i nie wiem, czy Seyran powinna jej powierzać wszystkie tajemnice jak do tej pory.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 23, 2022 10:08:36 GMT
✨ OGM Pictures pyta: kto jest twoją ulubioną postacią w Yalı Çapkını?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 23, 2022 10:10:01 GMT
💥 Najwyraźniej pod wrażeniem faktu, że bohater serialu Yali Capkini choruje na cukrzycę, użytkownicy mediów społecznościowych zaczęli z niepokojem przekazywać sobie nawzajem wiadomość, że Ferit umrze pod koniec serialu. W rzeczywistości jest to zwykła fantazja, która nie jest poparta niczym, z wyjątkiem smutnego oglądania - historie miłosne w tureckich programach telewizyjnych często kończą się niezbyt optymistycznie. Jednak biorąc pod uwagę oceny projektu, nawet scenarzyści (którzy prawdopodobnie się zmienią) nie wiedzą, co stanie się z nim przez trzy sezony i co stanie się pod koniec trzeciego sezonu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2022 10:20:51 GMT
Haha, Onur Guvenatam powiedział kiedyś w jakimś wywiadzie dotyczącym min. rozwoju fabuły w Masumlar Apartmani, że nie ma pojęcia, co się wydarzy w jego serialu nawet za 4 odcinki, a co dopiero w finale. Tu o tym mówi: LINKOde mnie - zależeć to będzie głównie od reytingu, w tym jego dynamiki oraz od ilości ekip, które się tu przewiną. Oby chociaż proci nie wyparowali po drodze, tudzież inne ważne postacie, bo Zimorodek się zapowiada na kilka sezonów.
|
|
|
Post by mira on Oct 24, 2022 6:35:17 GMT
Jestem po czwartym odcinku i tym, co mnie zaciekawiło najbardziej, była rozmowa na temat nieślubnego dziecka Halisa. Myślę, że zrozumiałam to właściwie? Padają takie słowa, że można wnioskować, iż Halis Aga ma jeszcze jedno dziecko, któremu dał swoje nazwisko. Mowa o tym, że TA kobieta nie może przychodzić do ich domu. Pytanie, która kobieta? Czy ta, która mu dziecko urodziła, czy może to dziecko jest kobietą? I właściwie po co mu było to dziecko, skoro miał jeszcze dwóch synów? Czyżby jego żona długo nie mogła zajść w ciążę i dlatego zdecydował się na taki krok? To by oznaczało, że to dziecko jest starsze od Orhana. Może też ma już dorosłe dzieci? W kontekście walki o przedłużenie rodu, posiadanie kolejnych wnuków (poza Fuatem i Feritem) może być tutaj ciekawe. Fuat wydaje się bardzo spokojny, ułożony, zakochany w żonie. Ale czasem zdarza mu się powiedzieć coś takiego, co sprawia, że zapala mi się czerwona lampka. Coś takiego chlapnął podczas rozmowy z Feritem, jakby nie chciał, żeby młodszy brat pracował w rodzinnej firmie. Skomentował też fakt, że Kazim przyjechał do Stambułu. Ogólnie wydaje mi się, że z niego może coś jeszcze wyjść. Niekoniecznie dobrego. Ferit dalej spotyka się z kochaną, co mnie już trochę denerwuje. Wiadomo, że zakocha się na zabój w Seyran i to z wzajemnością, ale na jej miejscu nigdy bym o czymś takim nie zapomniała. Mogli przynajmniej zrobić tak, że jak już się z nią spotyka, to przynajmniej nie idzie do łóżka. Niestety, wygląda na to, że znowu poszedł. Tymczasem o Seyran przypomina sobie jej były chłopak idiota...
Wyniki 5 odcinka rewelacyjne! Live miałam włączony, ale leciał w tle, gdy coś robiłam, także nie wiem zbyt dokładnie, co się działo, ale zdaje się, że lekkoduch Ferit przeszedł już małą metamorfozę...
|
|