Deleted
|
Post by Deleted on Oct 11, 2022 19:56:45 GMT
elena, ojcem może zostać nawet 12-, 14-latek, więc to mogłoby być jego dziecko, ale wg mnie służąca po prostu bardzo pragnie panicza i sobie wyobraża to i tamto. Przez 3 odcinki nie było między nimi żadnej koneksji póki co, za to owdowiała synowa chciała w negliżu myć stopy teściowi i romansuje ze swoim żonatym szwagrem… Nawet ujawnili już, że ciotka z Gaziantep i nestor mają wspólną przeszłość… Dlatego myślę, że Sultan to sobie wyobraża tylko, albo, co najwyżej, upiła młodego i tak go zdobyła.
|
|
|
Post by mira on Oct 12, 2022 7:07:34 GMT
Ewidentnie Ferita coś z Sultan łączy, ale po pierwszym odcinku nie jestem w stanie rozgryźć, jakiego rodzaju jest to relacja. Wiem, że oglądacie do przodu w innych językach, to może wiecie coś więcej.
Sultan ma męża, ma też starszą córkę, póki co nie widzę powodów by wątpić, że chłopczyk pochodzi z tego małżeństwa. Może później takie wątpliwości się pojawią.
W pierwszym odcinku było sporo odważnych, jak na tureckie standardy, scen. Kobiety w bieliźnie i seksownych koszulach nocnych, scena pod prysznicem, półnagie pary w łóżku. Chyba nie boją się kar.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 12, 2022 13:23:30 GMT
mira, oj nie boją. Już były zresztą zarzuty, że serial „promuje” kobiecą przemoc, chociaż po bohaterce, która dostała solidne cęgi, w ogóle tego nie było widać.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 12, 2022 18:08:41 GMT
📸💫 Afra Saracoglu i Mert Ramazan Demir za kulisami serialu telewizyjnego „ Yalı Çapkını”. Bawią się zarówno w kadrze, jak i poza nim.
|
|
|
Post by lucy on Oct 12, 2022 18:23:22 GMT
Co by ta ich zabawa się nie przerzuciła/ przełożyła na życie prywatne.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 12, 2022 18:25:32 GMT
Co by ta ich zabawa się nie przerzuciła/ przełożyła na życie prywatne. Ja już się nie bawię w szhipowanie, po hanker mam dosyć.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Oct 12, 2022 22:12:11 GMT
@trepka no w sumie racja , ale myślę podobnie co ty. Next Afra to już dlugo jest z Mertem Yaziacioglu nawet zdjecia wspolne z planu z nią i protem dodawali, choć po ostatnim "zerwaniu" Aytaca i Cemre spodziewam się wszystkiego
|
|
|
Post by mira on Oct 13, 2022 6:45:17 GMT
Afra pracowała już z Mertem Ramazanem na planie "Nauczyciela", w finałowym odcinku tworzyli nawet parę. Znają się bardzo długo, skoro dotąd nie zaiskrzyło, to szanse już chyba wątpliwie. Mert z Mertem pewnie się kumplują, nie sądzę, by jeden drugiemu zrobił taki numer, publika by Merta Ramazana zlinczowała. Oczywiście wśród fanów serialu i tak będą tacy, co nie odpuszczą i będą ich shipować.
|
|
|
Post by lucy on Oct 13, 2022 9:40:48 GMT
Haha, w Latino jest bardzo sławna para, gdzie miedzy aktorami zaiskrzyło dopiero w drugiej telce. Między telkami były też 2 lata różnicy. Relacja między facetami (w efekcie rywalami) też była podobna (w sensie bardzo poprawna) - i w niczym to nie pomogło, bo jeden drugiemu odbił ukochaną. Owa para do dzisiaj jest razem - czyli już 8 lat.
|
|
|
Post by mira on Oct 13, 2022 11:44:15 GMT
Haha, w Latino jest bardzo sławna para, gdzie miedzy aktorami zaiskrzyło dopiero w drugiej telce. Między telkami były też 2 lata różnicy. Relacja między facetami (w efekcie rywalami) też była podobna (w sensie bardzo poprawna) - i w niczym to nie pomogło, bo jeden drugiemu odbił ukochaną. Owa para do dzisiaj jest razem - czyli już 8 lat. Nie twierdzę, że to się nie zdarza. Twierdzę, że nie powinno. Wiadomo, że serce nie sługa, ale nie wierzę w aż takie porywy serca, by całkiem stracić rozum.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 13, 2022 17:05:25 GMT
mira, to są artyści. Oni inaczej podchodzą do życia, niż zwykły Kowalski. Żyją na wariackich papierach, z dnia na dzień, od projektu do projektu, bez niczego pewnego, więc mniej rozważają, a więcej dają się ponieść uczuciom czy emocjom.
|
|
|
Post by lucy on Oct 13, 2022 19:42:44 GMT
W dodatku mają o wiele bardziej dynamiczne otoczenie (od przeciętnego zjadacza chleba), sto razy więcej pokus, więc i o porywy serca łatwiej. Tym bardziej łatwiej jeśli jest się w wieku ok. 20 lat i ma się niewielki doświadczenia życiowe. PS: tak w ogóle to Afra jest starsza od Merta (o rok). Także niech drugi Mert się lepiej nadal stara na siłowni...
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2022 6:59:32 GMT
Nie wiem, ile oni mają dokładnie lat, kojarzę, że Afra jest młodsza od Merta (swojego chłopaka) o 6 albo 7 lat. On ma taki młodzieńczy wygląd, że wcale tej różnicy nie widać. Wracając do serialu, obejrzałam wczoraj drugi odcinek z polskimi napisami. Obejrzałam na raz, nie robiąc ani jednej przerwy i ani razu nie sprawdzając, ile zostało do końca, co oznacza, że mega mnie wciągnęło. Ojca Seyran i Suny nie da się lubić. O ile w pierwszym odcinku był wkurzającym skąpiradłem, tak w drugim stał się brutalem i przebiegłą szują. Parszywiec, krótko mówiąc. Jak ta kobieta wytrzymała z nim tyle lat w małżeństwie, to naprawdę nie wiem Natomiast do ciotki poczułam nić sympatii. No i wiemy już, że z seniorem rodziny Korhanów łączyła ją jakaś przeszłość. Tylko czekać, kiedy po wielu, wielu latach, znowu na siebie wpadną... W drugim odcinku akcja niemal w całości toczyła się w Gaziantep. Było kilka naprawdę ładnych ujęć miasta. Jeśli zestawić to, z tym, jak Antep "pokazano" w Senden Daha Guzel, to różnica gigantyczna. W "Zimorodku" miasto tętni życiem, w "Pięknej rywalizacji" tylko o nim mówiono. Nadal uważam, że Ferit ma swój urok, ale bywa mega irytujący. Ze wszystkiego żartuje, bardzo lekko podchodzi do życia. Ale czy rzeczywiście? Jeśli Seyran ma go pokochać, a tak się zapewne kiedyś stanie, to za tą pozorną wesołkowatością musi kryć się coś więcej. Nie mogę się doczekać, kiedy to zobaczę! Seyran bardzo mi się podoba. Dziewczyna mądra, odważna i piękna. Co do Suny, myślę że szybko się pozbiera, ale coś w niej pęknie i miłość do siostry osłabnie, chociaż cała sytuacja wcale nie była winą Seyran.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 14, 2022 8:00:05 GMT
mira, uznałaś mężczyznę, który zrobił z żony i córek służące, tylko za skąpiradło? Brawo Ty… Co do Suny, to też jestem ciekaw jej wątku, bo ona będzie cierpieć jeszcze więcej, albo ułoży sobie w Istanbule życie z kimś, kto ją doceni i będzie patrzeć na to, jak jej siostra męczy się z Feritem.
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2022 8:11:13 GMT
mira , uznałaś mężczyznę, który zrobił z żony i córek służące, tylko za skąpiradło? Brawo Ty… Co do Suny, to też jestem ciekaw jej wątku, bo ona będzie cierpieć jeszcze więcej, albo ułoży sobie w Istanbule życie z kimś, kto ją doceni i będzie patrzeć na to, jak jej siostra męczy się z Feritem.
@trollka, jeśli chodzi o Kazima, z pierwszego odcinka najbardziej zapadły mi w pamięć sceny szykowania się na pokazówkę na targu i to, że dziewczyny w domu jedzą i ubierają się bardzo skromnie, stąd określenie "skąpiradło". Pewnie były tam też inne ważne rzeczy, nie pamiętam. Dopiero po obejrzeniu dwóch odcinków i lepszym zapoznaniu się z historią i postacią mogłam napisać coś więcej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 14, 2022 10:32:16 GMT
mira, no mnie uderzyło bardzo to, że one są jego służącymi… A pokazówka na targu była ekstra, na początku nie rozumiałam o co chodzi, ale pomysł naprawdę świetny.
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2022 13:21:22 GMT
Obejrzałam kolejny odcinek.
Nowa rodzina bardzo dobrze traktuje Seyran. Ogólnie rodzina wygląda na zgraną, ale czy tak jest w rzeczywistości, to się jeszcze okaże. Teściowa Seyran, Fuat i Asuman póki co na plus, Orhan dopuszcza się zdrad (małżonka raczej jest tego świadoma), ale nie wydaje się być jakimś potworem. Natomiast niezbyt lubię Ifakat, czy jak jej tam było. Jakaś taka zarozumiała, tajemnicza, sama nie wiem.
Sultan, jak już wiemy, miała romans z młodym paniczem. Wielu podejrzewa, że chłopczyk to jego syn. Czy tu jest coś na rzeczy? Mam nadzieję, że nie, ale ta wytwórnia robi ciężkie seriale, w innych produkcjach są dzieci spoza małżeństwa, więc i tu wszystkiego można się spodziewać. Ale w takiej sytuacji Seyran byłoby mi bardzo szkoda. Nawet jeśli Ferit zwariuje na jej punkcie i już żadnej innej nie tknie, to jego przeszłość niezbyt mi się podoba. I czy można zapomnieć o kochance, która pojawiła się w dniu ślubu w ich pokoju? Ja bym nie zapomniała, ale to tylko serial, wiadomo.
Yusuf jeszcze namąci. W ogóle palant z niego. Zostawił dziewczynę na pastwę losu, kiedy prosiła go o pomoc, a teraz będzie się mścił. Największe pretensje powinien mieć do siebie. I do niedoszłego/byłego teścia, bo tak naprawdę to wszystko jego wina. Mógł się przecież nie zgodzić na zamianę dziewczyn. Myślę, że mimo tej wylanej kawy, poprosiliby by wtedy o Sunę.
Mam nadzieję, że Seyran wkrótce rozpocznie studia i spełni przynajmniej jedno ze swoich marzeń. Odnoszę wrażenie, że mimo wszystko mogłaby sobie jakoś życie w Stambule ułożyć, gdyby tylko ojciec dał jej spokój. Niestety można się spodziewać, że po przybyciu do Stambułu będzie powodował same problemy...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 14, 2022 13:50:51 GMT
mira, też sądzę, że Seyran w Istanbule się „wyzwoli”, może nawet za bardzo (sądząc po plakatach do serialu) i na tym będzie polegał dramat jej i Ferita. Mnie zaś zastanawia, czemu ona nie wkurzyła się na Ferita, że dla kaprysu zniszczył jej życie poprzez małżeństwo, skoro chce żyć z kochanką. No ale może w tyle głowy ma świadomość, że wyrwała się z prawdziwego piekła i musi wytrwać.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2022 19:24:17 GMT
✨W ostatnich dniach, pojawiła się krytyka Merta Ramazana Demira. W odpowiedzi na krytykę Merta Ramazana Demira znany dziennikarz Ranini przyznał, że jej zdaniem nie jest nawet zły. Przynajmniej nie jest zgniłą rybą, jak jego wytrawni starsi koledzy, którzy są na ekranie od lat.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2022 9:30:49 GMT
📌 Reytingi zа 14.10.2022:ТОТАL:1. Yalı Çapkını (4 odcinek) - 9.54% ⬆ (+0.94)
6. Arka Sokaklar (632 odcinek) - 4.17% 🆕 9. İyilik (14 odcinek) - 3.31% ⬆ (+0.35) 12. Yalniz Kurt (21 odcinek) - 2.91% 🆕 17. Kasaba Doktoru (20 odcinek) - 1.90% ⬇ (-0.21) АВ:1. Yalı Çapkını - 7.58% ⬇ (-0.13)
10. Kasaba Doktoru - 2.39% ⬇ (-0.29) 11. Yalniz Kurt - 2.24% 🆕 13. İyilik - 2.00% ⬆ (+0.53) 15. Arka Sokaklar- 1.82% 🆕
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 15, 2022 9:49:53 GMT
No proszę, im większą konkurencja, tym lepiej dla wszystkich seriali.
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2022 11:45:54 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 16, 2022 19:03:37 GMT
⚡Uzbecki kanał telewizyjny Sevimli TV przeprosił za niedogodności związane z problemami ze swoją platformą, a także poinformował widzów o nowych projektach: „Z przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy prawo do emisji trzeciego sezonu popularnego tureckiego serialu " Camdaki Kiz", a nasz wieloletni przyjaciel i wieloletni partner, dystrybutor Eccho rights, udzielił nam bezpłatnej licencji na pierwsze cztery odcinki swojego nowego projektu „ Yali Capkini”, który zbiera wysokie oceny i pozytywne recenzje od widzów. Trzeci sezon serialu "Camdaki Kiz”, a także nowy serial „Yali Capkini” będą dostępne na naszej platformie SPlay, a także mogą znaleźć się w ramówce naszego kanału telewizyjnego z nowego roku”
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2022 16:35:34 GMT
💥 Pierwszy odcinek serialu „ Yalı Çapkını” obejrzało 10 milionów widzów na YouTube
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2022 18:49:36 GMT
💥Czy wiecie, że aktor, który gra ojca głównego bohatera serialu Yali Capkini, to ten sam aktor, który grał seryjnego mordercę w serialu „ Uc Kurus”? Cóż za transformacja.
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2022 19:09:03 GMT
"Uc Kurus" nie ogladałam, ale tak, wiedziałam, że to ten aktor. Ma specyficzną urodę, ale w niektórych wcieleniach wyglądał naprawdę nieźle. Najbardziej podoba mi się chyba w wersji zarośniętej:
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 17, 2022 19:49:37 GMT
mira w jakim serialu grał w takiej odsłonie.
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2022 7:23:33 GMT
mira w jakim serialu grał w takiej odsłonie. Serial "Ariza" z Tolą i Aycą. Też jeszcze nie oglądałam.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 18, 2022 9:02:59 GMT
Ten aktor potrafi wywołać u widza emocje. Niby chucherko, a człowiek ma go strach przez telewizor. Gwoli wyjaśnienia, Matthias, on gra teścia głównego bohatera, bo ojcem jest dla jego żony.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 18, 2022 17:49:08 GMT
Gwoli wyjaśnienia, Matthias, on gra teścia głównego bohatera, bo ojcem jest dla jego żony. Dokładnie tak, protka to jego córka.
|
|