Deleted
|
Post by Deleted on Nov 6, 2022 18:46:17 GMT
O! I takie newsy to ja lubię!
|
|
|
Post by Matthias on Nov 6, 2022 21:09:11 GMT
✨ Gwiazda serialu „ Yali Capkini” Mert Ramazan Demir przyznał, że nie wierzy w miłość. Woli lepiej poznać człowieka, poznać jego zainteresowania, spędzać z nim czas.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 6, 2022 22:11:55 GMT
To tak jak jego bohater.
|
|
|
Post by mira on Nov 7, 2022 8:50:29 GMT
mira , jak tam 6. odcinek? Obejrzałaś już? Obejrzałam wczoraj wieczorem.
Yusuf nie odpuszcza, Pelin też wszędzie pełno. W ogóle w szoku jestem, że ona i Ferit tworzą parę już trzy lata. To przecież kawał czasu. Wiadomo, że ten ich związek nie wygląda na szczególnie poważny, nie mieszkali razem, tylko się spotykali, a on ją zdradzał z innymi pannami, ale trzy lata to jednak długo. Tak na zdrowy rozum, to ciężko zakończyć taką relację z dnia na dzień. I coś mu się w tej Pelo jednak podoba, skoro wciąż do niej łązi i nawet w nocy robi sceny zazdrości. Chociaż myślę, że gdyby nie sytuacja z Seyran, gdyby nie zazdrość o nią, gdyby nie Yusuf, to Ferit miałby może gdzie to, co robi Pelin. A tak - wszystko się skumulowało, nie dość, że jedna kręci, to pomyślał, że druga też i dlatego się tak mocno wkurzył.
Feirt to taki duży dzieciak, niby słodki, ale denerwujący. Niby potrafi zachować się właściwie, ale nieustannie robi coś głupiego i jest nieodpowiedzialny. Raz żartuje i się wygłupia, za chwilę drze mordę jak opętany. To robi krok w przód i zbliża się do Seyran, to znowu coś odwala i robi dwa kroki do tyłu. Czasem już ręce opadają.
Generalnie nasza parka zaczyna coraz więcej ściemniać ludziom wokół i aż się boję, co będzie, gdy to wszystko się wyda. Tu Pelo, tu Yusuf, tu szkice, które są bardziej Seyran niż Ferita. Dziadek chyba zawału dostanie, jak pozna prawdę.
Podoba mi się, że odcinek praktycznie w całości kręci się wokół Seyran i Ferita, choć niektórych bohaterów mogłoby być ciut więcej, np. Asuman albo Esme. Niech kobiety pokażą pazur!
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 7, 2022 16:35:38 GMT
mira, też w 7. odcinku poczułam niedosyt bohaterów drugoplanowych, ale z drugiej strony tak jestem urzeczona głównymi, że mogłabym ich oglądać non stop. W 7. odcinku Asuman i Orhan mają po 1 (!) scenie tylko… Nie zdziwię się, jak aktorzy zaczną opuszczać projekt, bo nie mają możliwości grania!
|
|
|
Post by mira on Nov 8, 2022 8:11:33 GMT
Odcinek 7 widziałam na żywo i nie podobał mi się aż tak bardzo, jak poprzednie, ale gdy wczoraj obejrzałam z napisami, zupełnie zmieniłam zdanie. Bardzo mi się podobało, było i trochę dramatu, i trochę humoru. Zazdrość, kłótnie, ale i masa miłych gestów i drobnych czułości. No i w końcu opuściliśmy mury rezydencji i przenieśliśmy się do kilku różnych lokalizacji.
Ferit potrafi zachować się dojrzale, choć na co dzień zgrywa luzaka i po części takim luzakiem rzeczywiście jest. Póki co zawsze broni Seyran, nie pozwala, by ktokolwiek ją skrzywdził, choć sam wyładowuje na niej swoje emocje. W tym odcinku potrafił się jednak zatrzymać. Wyżył się na siłowni, wrócił nieco spokojniejszy. Istotne również, że powoli zaczął odsuwać od siebie Pelin. Czy odsunie na zawsze? Zwiastuny wskazują, że nie, ale mogą być mylące.
Abidin czuje mięte do Suny i wygląda na to, że z wzajemnością, ale ta relacja z góry skazana jest na porażkę, bo ojciec w życiu nie pozwoli Sunie związać się z kierowcą. Ona zresztą również marzyła o związku z jakimś zamożnym mężczyzną i myślę, że jeśli narodzi się uczucie w stosunku do Abidina, to będzie próbowała się bronić. Pewnie wpakuje się w skomplikowaną relację z Fuatem. Asuman już mi bardzo szkoda, a ciotka Ifakat jeszcze tu mąci. Ewidentnie chciałaby, żeby Fuat zrobił dziecko innej.
Kazim idiota do potęgi, aż brak mi słów na niego.
Suna... Suna to skomplikowana postać. Bardzo się cieszę, że Beril może ją zagrać. Niesamowicie polubiłam aktorkę w "Ada Masali", w "Baba" również bardzo ładnie odegrała swoją rolę. W tym serialu pokazuje pełen wachlarz emocji. Myślę, że wielu widzów ma problem z określeniem, czy Suna jest dobrą osobą, czy złą. Mnie się wydaje, że dobrą, choć ma wiele negatywnych cech charakteru. Ale posiadanie zarówno pozytywnych, jak i negatywnych cech, jest rzeczą ludzką. Nikt nie jest kryształowy. Suna popełnia błędy, bywa zazdrosna, ma poczucie, że została potraktowana niesprawiedliwie, jej postępowanie nierzadko sprowadza na innych (zwłaszcza na Seyran) kłopoty, ale nie sądzę, by chciała skrzywdzić siostrę, czy kogokolwiek innego. Wierzę w jej siostrzaną miłość i nie chciałabym się rozczarować. Jednocześnie stanowczo twierdzę, że całowanie męża siostry, nawet gdy małżeństwo nie jest prawdziwe, to cios poniżej pasa i czegoś takiego nie powinno się Sunie łatwo wybaczyć. Na miejscu Seyran cały czas miałabym teraz obawy, czy Suna nie kocha się w Fericie. Ciężka sprawa.
|
|
|
Post by lucy on Nov 8, 2022 15:18:25 GMT
Właściciel podarował posiadłość producentowi Onurowi Guvenatamowi jak przyjacielowi, pieniądze na wynajem posiadłości trafiły do Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym Matthias, on niczego Onurowi nie podarował. Po prostu cały dochód z wynajmu tej posiadłości (na potrzeby kręcenia serialu) przeznacza na cele charytatywne (dokładnie na dzieci jw.).
|
|
|
Post by Matthias on Nov 9, 2022 19:28:44 GMT
📸💫 Mert Ramazan Demir za kulisami " Yali Capkini". Ciekawe, że w angielskiej wersji nazwa serialu brzmi jak „Golden Boy”. Czy serial stanie się złoty dla Merta, czas pokaże.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 10, 2022 10:17:04 GMT
mira, mam podobne rozterki względem Suny. Myślę, że pocałunek Ferita to efekt za dużo wypitego alkoholu i będziemy mieć przez to kolejną dramę skrywaną przez wiele odcinków i w efekcie z niczego zrobi się coś olbrzymiego. A jej życie uczuciowe może być bardzo ciekawe, bo obaj panowie - Fuat i Abidin - są na swój sposób zakazani, no a Ferit jej nie chce… Będzie się działo, o ile scenarzysta da radę.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2022 11:26:10 GMT
✨Według tureckiej prasy właściciel kanału TV8, Ajun Ilicalı, złożył Ersinowi Arıcı znanemu z serialu telewizyjnego „ Yali Capkini” propozycję wzięcia udziału w kręceniu nowego sezonu popularnego serialu Survivor.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2022 16:33:44 GMT
💥 Według Birsen Altuntas, OGM Pictures płaci 600 000 tureckich lirów miesięcznie za wynajem rezydencji Şevket Paşa Yalısı - Dileki Sabancı, gdzie kręci się serial „Yalı Çapkını”. Otrzymane środki przekazywane są do Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 11, 2022 18:31:29 GMT
✨Według tureckiej prasy właściciel kanału TV8, Ajun Ilicalı, złożył Ersinowi Arıcı znanemu z serialu telewizyjnego „ Yali Capkini” propozycję wzięcia udziału w kręceniu nowego sezonu popularnego serialu Survivor. Szczerze? Wybrałabym serial, tym bardziej, iż jego postać już teraz często się pojawia, a jego wątek tak naprawdę dopiero się zacząnł.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2022 21:14:35 GMT
🔥Publiczność zbombardowała Ferita wieloma oburzonymi komentarzami za jego „nieprzyzwoitą propozycję”, przypominając, że coś podobnego wydarzyło się w serialu „Nazwałam ją Feriha”. Ale tam sytuacja została rozwiązana bez „katastrofy”. Czy można tego uniknąć, skoro autorem pomysłu jest psychiatra?
|
|
|
Post by mira on Nov 11, 2022 22:04:15 GMT
W tym serialu jest sporo przemocy, ale przyznam, że mnie to jakoś szczególnie nie przeszkadza. Byłoby jednak dobrze, gdyby jasno pokazano, że ta przemoc jest zła, a jej sprawcy rzeczywiście zostali ukarani. Nie chodzi o to, żeby nie pokazywać przemocy, tylko żeby to robić umiejętnie.
A seksu z przymusu raczej nie będzie, nie wydaje mi się, żeby Ferit był do tego zdolny.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 11, 2022 22:20:01 GMT
mira, ja również nie spodziewam się, aby Ferit do czegoś takiego się posunął, ale z drugiej strony… Mam nadzieję, iż internauci robią dramę o nic na podstawie niedokładnie obejrzanej zapowiedzi odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2022 9:04:58 GMT
📌 Reytingi zа 11.11.2022:ТОТАL:1. Yalı Çapkını (8 odcinek) - 11.69% ⬆ (+0.45)6. Arka Sokaklar (636 odcinek) - 4.49% ⬇ (-0.21) 10. Kızılcık Şerbeti (3 odcinek) - 3.75% ⬆ (+0.63) 13. İyilik (18 odcinek) - 2.70% ⬇ (-0.44) 14. Yalniz Kurt (25 odcinek) - 2.67% ⬆ (+0.36) 25. Kasaba Doktoru (24 odcinek) - 1.80% ⬇ (-0.01) АВ:1. Yalı Çapkını - 8.83% ⬇ (-0.80)4. Kızılcık Şerbeti - 4.57% ⬆ (+0.84) 8. Kasaba Doktoru - 3.26% ⬆ (+0.86) 12. Arka Sokaklar - 2.37% ⬆ (+0.20) 18. Yalniz Kurt - 1.77% ⬆ (+0.12) 20. İyilik - 1.69% ⬇ (-0.30)
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Nov 12, 2022 13:19:42 GMT
Moim zdanie zapowiedź specjalnie jest tak zrobiona by o niej mówiono. Inna sprawa że temat przymusu do seksu czy gwałtu nie jest obcy w serialach tureckich więc ciekawe co będzie w drugim zwiastunie.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 19:49:22 GMT
✨📸 Suknia Afry Saracoglu z serialu " Yali Capkini" należy do projektantki Tayfun Kaba. Koszt - 2835 USD
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 19:52:37 GMT
💫📸 Afra Saracoglu i Mert Ramazan Demir za kulisami "Yali Capkini" z małym fanem
|
|
|
Post by mira on Nov 13, 2022 19:54:44 GMT
Suknia? Myślałam, że to jakaś narzutka na strój kąpielowy Właśnie obejrzałam najnowszy film Buraka Deniza i fajnie było zobaczyć aktora grającego Abidina w innej roli
|
|
|
Post by lucy on Nov 13, 2022 19:55:11 GMT
Matthias, to kiedy ruszasz z Zimorodkiem? I jeszcze Mavi się deklarowała, że będzie oglądać
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 20:05:17 GMT
lucy już tyle osób mnie zachęcało... Ale ja jak zwykle jeszcze się nie zebrałem. Jakoś szczerze powiedziawszy nie ciągnie mnie do tego . Skończę Mezarlik, zacznę Ben Gri (chyba ma krótkie odcinki).
|
|
|
Post by Mavi on Nov 14, 2022 1:51:35 GMT
lucy, ja już jestem na bieżąco. Teraz znów czekam aż się uciuła naście odcinków do oglądania, bo ja lubię sobie oglądać hurtem. Szczerze mówiąc, ciężko mi się początkowo ogladało ten serial. Dopiero po 3 odcinku jako tako trochę nasza relacja zelżała. Fabularnie cóż... Powiedzcie sami. Czego można się spodziewać po fabule przygotowanej przez tą popapraną psycholog? No nic dobrego. To znaczy, pełno patoli. Nadal mnie bawi głupota ze sceny z zaręczynami -> Suna wywaliła się na dywanie i dlatego jest już fe, bierzemy Seryan. To jest dla mnie conajmniej top 5 durnot z turkiszy. Świetna realizacja, dobra muzyka, aktorsko ok. Ale bumu na ten serial kompletnie nie rozumiem. Dla mnie to takie 6 w reytingu maks.
|
|
|
Post by mira on Nov 14, 2022 8:06:35 GMT
Mavi , ale przecież Ferit wymienił Sunę na Seyran nie z powodu kawy, a dlatego, że Seyran mu się po prostu spodobała. Kawa była tylko drobnym pretekstem. Myślę, że gdyby Suna nie wylała kawy, to Ferit i tak szepnąłby matce o drugiej siostrze. Patola to jest, wiadomo...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2022 17:03:35 GMT
🔥W ciągu zaledwie dwóch miesięcy od rozpoczęcia emisji, serial „ Yali Capkini” zdobył już 1 milion subskrybentów na kanale YouTube
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 14, 2022 18:11:11 GMT
mira, Mavi, rzeczywiście, Sunie wytknięto „niezdarność”, ale było tak, jak pisze mira, Ferit od razu wyczuł w tym okazję do zdobycia „Pistacji z Gaziantep”.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2022 6:45:50 GMT
Mavi , ale przecież Ferit wymienił Sunę na Seyran nie z powodu kawy, a dlatego, że Seyran mu się po prostu spodobała. Kawa była tylko drobnym pretekstem. Myślę, że gdyby Suna nie wylała kawy, to Ferit i tak szepnąłby matce o drugiej siostrze. Patola to jest, wiadomo... Wiem, wiem, ale nadal to wygląda zabawnie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2022 16:40:47 GMT
Matthias, Feride Cetin krytykuje scenariusz Zimorodka. Aktorka w przeszłości grała córkę sprzedaną przez ojca zgodnie z tradycją (Ask ve ceza) oraz matkę dziewczyny sprzedanej z tradycją (Hercai). A teraz się czepia takich wątków. i.imgur.com/8u1GA3t.jpgi.imgur.com/Si4e1WA.jpg
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 16, 2022 17:16:58 GMT
Zazdrości.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 16, 2022 17:37:33 GMT
lucy pozwól, że tego nie skomentuję. Sama odgrywała podobną rolę i to prawie 2x, bo jak wspomniałaś, rolę matki raz. I teraz ma czelność się czepiać? Coś mi tu śmierdzi... Albo uznała, że popełniła błąd grając tamte role, i teraz chce zgrywać dobrą kobietę .
|
|