|
Post by Matthias on Nov 16, 2022 18:26:27 GMT
📸🔥SeyFer w nowym odcinku serialu " Yali Capkini". Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólna zbrodnia 🤪
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2022 19:39:50 GMT
A oni kogoś zabili?
|
|
|
Post by Matthias on Nov 16, 2022 20:42:47 GMT
A oni kogoś zabili? {Spoiler}W przenośni zbrodnia z tego co widziałem, to chyba kogoś w dywanie przetransportowali
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 16, 2022 20:55:20 GMT
zerkam sobie czasem na fragi, i z fraga na frag ten serial jest coraz głupszy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 16, 2022 21:43:52 GMT
Matthias, dokładnie - nie są mordercami, ale mają na sumieniu parę kłamstw. Next, szkoda, że tak oceniasz serial, no ale oglądasz same fragmenty, więc nie znasz kontekstu
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 16, 2022 22:14:31 GMT
Next, szkoda, że tak oceniasz serial, no ale oglądasz same fragmenty, więc nie znasz kontekstu No i widzisz już mnie oceniłaś, tak jak ty Mahkum którego nie oglądałaś. Ja obejrzałem dwa odcinki i przestałem, bo nie przepadam za taką patolą. I kto tu za szybko wyciąga błędne wnioski, przyganiał kocioł garnkowi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 17, 2022 18:41:23 GMT
Next, nie, nie - Ty napisałaś, że oglądasz fragmenty, a nie, że obejrzałaś dwa odcinki i sobie odpuściłaś. To coś zupełnie innego i zrozumiałabym, gdybyś od razu tak napisała, bo różne mamy gusta i nie musi nam się to samo podobać.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 17, 2022 20:09:16 GMT
Obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek, o dziwo podobało mi się. Ale czuje że tam będzie niezła patola. Pierwszy odcinek i już było szarpanie i plaskacz. I chyba z odcinka na odcinek będzie gorzej. Ale pewnie zerkną . Psychopatyczny lokaj który daje plaskacza służącej. Już po pierwszym odcinku wydaje mi się że ta służąca jest prawdziwą matką prota. Wielka rodzina czuje że tam z odcinka na odcinek większy syf będzie wychodził. @trepka Gdybyś czytała dobrze temat to byś widziała że pisałem że obejrzałem. Ale ok mogłaś nie zauważyć.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 17, 2022 20:21:09 GMT
Next , nie pamiętam/nie zauważyłam. Dlatego odniosłam się do Twojej wypowiedzi o fragmętach.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 18, 2022 19:22:56 GMT
📸💫 Afra Saracoglu i Mert Ramazan Demir za kulisami "Yali Capkini"
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2022 9:38:22 GMT
📌 Reytingi zа 18.11.2022:ТОТАL:1. Yalı Çapkını (9 odcinek) - 12.68% ⬆ (+0.99)7. Arka Sokaklar (637 odcinek) - 4.47% ⬇ (-0.02) 9. Kızılcık Şerbeti (4 odcinek) - 3.28% ⬇ (-0.47) 11. İyilik (19 odcinek) - 3.16% ⬆ (+0.46) 14. Yalniz Kurt (26 odcinek) - 2.73% ⬆ (+0.06) 22. Kasaba Doktoru (25 odcinek) - 1.89% ⬆ (+0.09) АВ:1. Yalı Çapkını - 10.57% ⬆ (+1.74)6. Kızılcık Şerbeti - 4.44% ⬇ (-0.13) 12. Kasaba Doktoru - 2.49% ⬇ (-0.77) 14. Yalniz Kurt - 2.04% ⬆ (+0.27) 17. Arka Sokaklar - 2.02% ⬇ (-0.35) 19. İyilik - 1.73% ⬆ (+0.04)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 11:22:00 GMT
Piękne wyniki! Jutro okaże się, kto będzie rządził w zestawieniu tygodniowym.
|
|
|
Post by mira on Nov 19, 2022 18:22:50 GMT
Wyniki mega, nie spodziewałam się takich. Nie oglądałam wczorajszego odcinka, ale komentarze widziałam niezbyt przychylne zarówno na polskiej grupie, jak i na TT. Dzisiaj obejrzę sobie w końcu poprzedni
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 22:28:35 GMT
mira, podziel się koniecznie wrażeniami z odcinka 8!
|
|
|
Post by mira on Nov 21, 2022 8:21:58 GMT
Odcinek 8.
Feirt jest, jaki jest, ale w przypadku Suny nie zawinił, tzn. nie pocałował jej, ani nie zachował się w sposób świadczący o tym, że ma ochotę na pocałunek. Faktem jest jednak, że ignorował uwagi Seyran, by siostra tyle nie piła i że Suny nie odepchnął (ok, nie zdążył, to się stało nagle, ale próbuję sobie wyobrazić taką sytuację i ja bym raczej zdążyła). Mimo wszystko przykro, że Seyran mu nie uwierzyła, a przez cały odcinek wypowiadała w jego kierunku wiele mocnych, bardzo przykrych słów. Niektóre z nich mnie zszokowały. Gdyby Feirt Seyran nie obchodził, nie zareagowałaby w ten sposób. Ale poczuła się dotknięta, w pewien sposób zdradzona, bardzo zła. A w złości mówi się czasem różne rzeczy, byle tylko urazić drugą osobę, byle ją bolało równie mocno...
Ferit średnio radzi sobie z tą całą sytuacją. Próbuje rozładować atmosferę, żartować, ale na Seyran nic nie działa. Im bardziej odpycha Ferita, tym bardziej on lgnie do Pelin, która akceptuje go takim, jakim jest. Niestety nocne szaleństwa z Pelo nie wyszły mu na dobre... Całe szczęście, że przynajmniej matka i ciotka Seyran zdecydowały się go kryć. Choć dziwne, że nie pytały, jaki jest tego powód, albo ja nie wyłapałam, w którym momencie Seyran im to wyjaśniła.
Kazim to okropny typ. Chciwy, chamski, agresywny. Jestem w stanie zrozumieć, że zezłościł się na córkę, która się upiła i pocałowała męża żony, ale jego metody karania dziewczyn są nie do zaakceptowania. Przemoc psychiczna i fizyczna są w tej rodzinie stale obecne, nie mogą zrozumieć, że te kobiety się nie buntują. Gdyby zjednoczyły siły, dałyby radę uwolnić się spod rządów Kazima. Ale ciotka jeszcze do tego nie dojrzała, wiele jego zachowań pochwala, zaś matka jest osobą słabą, posłuszną, pogodzoną z losem.
Kazim zdecydował wydać Sunę za mąż za wdowca z dzieckiem. Dziewczyna, która wcześniej rwała się do ożenku, tym razem jest zrozpaczona. Nie chce wracać do Antep, nie chce być daleko od rodziny, nie chce być macochą i służącą w domu starszego mężczyzny. Błaga Seyran o pomoc, a Seyran błaga Feirta. Tyle że tym razem Ferit chce czegoś w zamian... Dla Seyran to bardzo trudne, ale znajduje się w tak trudnym położeniu, że jest w stanie poświęcić swoje ciało, siebie, dla siostry. Czy Ferit skorzysta z okazji? Wiem już, że nie, zresztą od początku w to wierzyłam, ale trzeba przyznać, że ta scena ma taki klimat, że widz we wszystko zaczyna już wątpić...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 21, 2022 21:32:41 GMT
mira, dokładnie, w serialu cały czas bazują na naszych emocjach i robią wszystko, żebyśmy kochali i nienawidzili zarówno Ferita, żebyśmy nie umieli go odczytać. I to czyni serial tak ciekawym, bo za nami już 9 odcinków, a my tak naprawdę wciąż niewiele wiemy o Fericie. Napisałaś, że Pelo go akceptuje takim jakim jest - , ona jest w nim zakochana, ale nie akceptuje go takim, jakim jest, bo na przykład wyśmiewa jego rysunki i starania, żeby rodzina była z niego dumna. Pisząc to, nawet pomyślałam, że Ferit czasami stwarza pozory (musiał być twardy od małego) i być może dopiero przy Seyran poznamy go takim, jakim jest. Seyran rzeczywiście przesadziła ze swoją reakcją na wieść, że jej siostra i mąż się pocałowali. Nie dostrzegła szczerości Ferita, a im bardziej brnęła w tej swojej złości, tym bardziej miałam odczucie, że „nic się nie stało”. Stało się, oczywiście, ale zła powinna być na siostrę, a nie męża. Cały odcinek był właściwie poświęcony Sunie i nie wiem naprawdę, jak to wszystko się potoczy. Rychły ślub wydaje mi się raczej się nie odbędzie, ale jeśli nie - to co dalej? I co z Fuatem, co z Abim? Zachowanie jej ojca jest oczywiście karygodne, to gnój do entej potęgi ale aktor, który go gra, stwarza z tej roli prawdziwą perełkę. Myślę, że z biegeiem serialu Suna stanie się kulą u nogi Seyran, a ta, z wdzięczności za „opiekę” starszej siostry w dzieciństwie, będzie gotowa na wszystko, żeby pokazać jej swoją miłość i dozgonną wdzięczność. Myślę, że ciotka Seyran połapała się w mataczeniu Ferita, a, że ona pochodzi z Gaziantep i pozwoliła, by siostrzeniec z żony zrobił służącą (i sama ją tak traktuje) to wie, jaka jest rola i miejsce kobiety w mniemaniu mężczyzn (= im wolno wszystko bez wymówek, a kobieta ma być zadowolona i nie narzekać). Poza tym, nie trudno się domyślić, że jeśli rodzina szuka dla dziedzica fortuny kandydatki na żonę na gwałt, to cos musi być na rzeczy. Bohaterów drugoplanowych wciąż jak na lekarstwo, wszystko stoi u nich w miejscu. Mam nadzieję, że w 9. odcinku coś się wreszcie ruszy, aczkolwiek pomimo to, odcinek był bardzo ciekawy.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2022 18:33:25 GMT
⚡ Gülseren Budaycıoğlu w swoim ostatnim wywiadzie dała kilka wskazówek na temat przyszłego rozwoju serialu "Yali Capkini", sugerując, że złe postacie mogą się rozwinąć i stać się dobrymi, to tylko kwestia czasu. Przykładem jest Ferit. Jest miłym facetem, psotnym, Mert pięknie go gra, miło się go ogląda, ale jest przyzwyczajony do bycia „złym facetem”. Młodzi ludzie często nie mogą podejmować ważnych decyzji, rodziny są pod presją. Zobaczymy, jak potoczą się losy postaci.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2022 18:33:48 GMT
✨ Tureckie media twierdzą, że pierwowzorami rodziny Korhan w serialu " Yali Capkini" są właściciele holdingu jubilerskiego Altınbaş. Zbiegów okoliczności jest wiele, począwszy od składu rodziny, a skończywszy na sklepach jubilerskich w Antep i Stambule. Jednak wnuk rodziny Batukhan Altinbas nie jest żonaty, a jedynie zaręczony z Ece Kask. Wydaje się, że twórcy zaczerpnęli „teksturę” z rodziny jubilerów, jednak historia związków w wymuszonym małżeństwie inspirowana jest zupełnie innymi ludźmi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 22, 2022 18:42:51 GMT
Nie potrafię nie zgodzić się z panią psycholog - Ferit rzeczywiście jest postacią wielowymiarową, a Mert w tej roli po prostu jest boski!
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2022 19:01:23 GMT
CIEKAWOSTKA!💥 Duet Afra Saracoglu i Mert Ramazan Demir wystąpił wcześniej w serialach "Nauczyciel" oraz "Pani Fazilet i jej córki". „Yali Capkini” to trzeci projekt aktorów.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2022 19:04:49 GMT
💥 Fani jeszcze nie zdecydowali, czy cieszyć się z nieoczekiwanego zakończenia nowego odcinka serialu, czy zacząć się martwić, że tak wspaniały aktor jak Diren Polatogullari może opuścić projekt. Jednak nic nie informowano o tym, że aktor opuszcza obsadę, więc najprawdopodobniej jedno uderzenie to zdecydowanie za mało, by zabić Kazima.
|
|
|
Post by mira on Nov 22, 2022 19:38:06 GMT
E tam, Kazim z pewnością żyje. Jeszcze gad krwi napsuje. Oby tylko nie było tak, że i jego później wybielą, bo tego, co on wyprawia, nie da się wybaczyć...
Odcinek 9.
Naczytałam się kiepskich opinii o tym odcinku, a to że za dużo Suny, a to że Ferit za bardzo pajacuje, a to że nic się nie dzieje w relacji Seyran i Feirta. Niby wszystko prawda, a jednak uważam, że odcinek był dobry. Nie wiem, kiedy się skończył. Tematy ciężkie, ale ta wesołość Ferita rozładowuje napięcie i to jest w tym serialu świetne. Kilka razy naprawdę się zaśmiałam. Suna też mi nie przeszkadza, ale może nie jestem obiektywna, bo lubię Beril, uważam, że jest świetna. Bardzo podoba mi się napięcie pomiędzy Suną i Abidinem - jest tak silne, że właściwie namacalne.
Kazim w tym odcinku przeszedł samego siebie. Ciężko się patrzy na takie sceny, na pobitą Esmę, na przerażenie dziewczyn. Kto w końcu tego gada utemperuje? Czy Ferit da radę? Sam chyba nie, ale może przy wsparciu rodziny? Tyle tylko że dziadek też normalny nie jest...
Seyran i Ferit zajęli się sprawą Suny i na rozwiązywanie innych problemów nie mieli czasu. Feirt zdaje się nie żywić urazy do Seyran za słowa, które wypowiedziała w poprzednim odcinku, natomiast ona do niego owszem, ale nie czas na głębokie rozmowy. Sprawa Suny ich do siebie zbliża, nawet jeśli sami nie zdają sobie z tego sprawy. Pytanie, co zrobią z nowym problemem, czyli rannym Kazimem?
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2022 13:56:47 GMT
Czyżby Afra odrzuciła oświadczyny Merta. A może na drugiej ręce jest pierścionek? W jednym z komentarzy ktoś napisał "mały palec był złamany" i.imgur.com/wIYXCSP.png
|
|
|
Post by mira on Nov 24, 2022 14:21:50 GMT
lucy, nie wiem, co oni właściwie chcieli pokazać, może ładny lakier na paznokciach? Obejrzałam w końcu film "UFO" z Mertem RD i Ipek FY, bo przymierzałam się do niego z pół roku temu, potem przeczytałam kiepskie opinie i się zniechęciłam, ale udział Merta ostatecznie przekonał mnie, by obejrzeć. Niestety film z lektorem to jakaś masakra, praktycznie w ogóle nie słychać głosu aktorów, a tak już przywykłam do głosu Merta w "Zimorodku", że usilnie próbowałam go usłyszeć, a lektor mi po prostu przeszkadzał. Film nazwałabym niezłym, gdyby nie końcówka, która była do niczego. Mertowi się chyba trochę przytyło od tamtego czasu
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 24, 2022 17:00:15 GMT
mira, Mert ma dopiero 24 lata (chyba), mężnieje dopiero… I tak na ekranie bardzo dobrze wygląda w tych ciuchach XXL.
|
|
|
Post by mira on Nov 24, 2022 19:42:10 GMT
mira , Mert ma dopiero 24 lata (chyba), mężnieje dopiero… I tak na ekranie bardzo dobrze wygląda w tych ciuchach XXL. Wiadomo, absolutnie nie twierdzę, że wygląda źle, wygląda bardzo dobrze. Po prostu widać różnicę. Nie wiem, kiedy nagrywany był ten film, ale wydaje mi się, że chyba latem 2021. Z niecierpliwością czekam na jutrzejszy odcinek. To jedyny serial, jaki oglądam na żywo, pominęłam chyba 2 odcinki.
|
|
|
Post by mira on Nov 25, 2022 9:45:30 GMT
Czyżby Afra odrzuciła oświadczyny Merta. A może na drugiej ręce jest pierścionek? lucy, okazuje się, że to jakaś kampania społeczna.
Publikacja przedstawiająca zdjęcie dłoni bez pierścionka i wiadomość „Powiedziała nie”, dotarła do szerokiego grona odbiorców. Słynna para wzięła udział w kampanii #SheSaidNo i w swoim drugim przesłaniu z 25 listopada powiedziała „nie” przemocy wobec kobiet. Kampania, która potrwa 16 dni pod hashtagiem #SheSaidNo, ma na celu podniesienie świadomości na temat objawów i konsekwencji przemocy ze strony partnera oraz podniesienie świadomości społecznej w zakresie wykrywania przemocy i sposobów przeciwdziałania jej.
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2022 13:43:31 GMT
Publikacja przedstawiająca zdjęcie dłoni bez pierścionka i wiadomość „Powiedziała nie”, dotarła do szerokiego grona odbiorców. Słynna para wzięła udział w kampanii #SheSaidNo i w swoim drugim przesłaniu z 25 listopada powiedziała „nie” przemocy wobec kobiet. Tylko jaki sens ma udział w kampanii w sposób jaki zaprezentował Mert? Tym zdjęciem połączonym z takim hasztagiem wprowadził mnóstwo ludzi w błąd, bo w związku z tym wpisem po sieci krążyło mnóstwo spekulacji. Mert się powinien mocno puknąć w głowę.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 26, 2022 9:37:18 GMT
📌 Reytingi zа 25.11.2022:ТОТАL:1. Yalı Çapkını (10 odcinek) - 13.73% ⬆ (+1.05)9. Kızılcık Şerbeti (5 odcinek) - 3.65% ⬆ (+0.37) 13. Yalniz Kurt (27 odcinek) - 3.20% ⬆ (+0.47) 14. İyilik (20 odcinek) - 3.12% ⬇ (-0.04) 22. Kasaba Doktoru (26 odcinek) - 1.89% ⬆ (+0.09) АВ:1. Yalı Çapkını - 11.19% ⬆ (+0.62)7. Kızılcık Şerbeti - 4.44% (=) 16. İyilik - 2.04% ⬆ (+0.31) 17. Kasaba Doktoru - 2.02% ⬇ (-0.35) 18. Yalniz Kurt - 1.97% ⬇ (-0.07)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 26, 2022 10:07:08 GMT
⚡ Słysząc wiadomość, że serial „ Yali capkini” rzekomo zmierza do finału i będzie smutny (Ferit popełni samobójstwo), dziennikarka Sina Kologlu próbowała uzyskać informacje z pierwszej ręki, czyli od kanału telewizyjnego i producentów. Jak ją poinformowano, nie mamowy o żadnym zakończeniu. Tak, historia jest prawdziwa, ale zakończenie nie zostało jeszcze napisane i może być bardzo różne. Generalnie nie wiadomo, ile będzie sezonów i jak zakończy się ta historia. Seyran, Suna, Halis Aga na pewno dotrą do końca historii, ale fabuła będzie tworzona w trakcie pisania scenariusza. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkie plotki o finale nie mają żadnych podstaw.
|
|