|
Post by lucy on Jul 7, 2022 12:52:20 GMT
Dzisiaj premiera. Duy Beni to dramat młodzieżowo - familijny. Opis fabuły: Ekim i Leyla to dwie nastolatki, które są sobie bliskie jak siostry. Prowadzą skromne życie w biednej dzielnicy i zawsze z zazdrością spoglądają w stronę bogatych dzieciaków uczęszczających do "Dogru High School", liceum przeznaczonego wyłącznie dla dzieci z zamożnych rodzin. Pewnego dnia Leyla zostaje potrącona przez samochód, a sprawca ucieka z miejsca zdarzenia w kierunku szkoły, na której parkingu ukrywa swój samochód. Kiedy w okolicy rozchodzi się wiadomość, że dziewczyna spędzi resztę życia na wózku inwalidzkim z winy "kogoś" ze szkoły, dyrektor, aby uciąć spekulacje postanawia przyznać stypendia trzem uczniom z dzielnicy Leyli. Ekim, Bekir i Ayşe zostają wybrani, aby rozpocząć nowe, wymarzone życie w najbardziej prestiżowej szkole w mieście, jednak wszyscy dość szybko uświadamiają sobie, że teraz ich życie jest jeszcze trudniejsze; bo doszła im walka o przetrwanie wśród bogatej młodzieży... Dociera też do nich, że życie tych bogatych wcale nie jest takie jak sobie wcześniej wyobrażali...(tłum. lucy)i.imgur.com/bqoygQC.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jul 8, 2022 7:52:39 GMT
Ale cienko 😅 powiedziałbym, że z tych nowości dokonał odwiertu 😂🤣 Szybki finał widzę 🥰
/photo/1
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2022 9:06:53 GMT
Ale cienko 😅 powiedziałbym, że z tych nowości dokonał odwiertu 😂🤣 Trzeba jednak zaznaczyć, że wczoraj był ostatni dzień przed Kubram Bayrami. Kto w taki wieczór rzuca przygotowania do świąt, żeby obejrzeć nowy serial? Niemniej Star nie mógł chyba wybrać gorszego dnia na premierę. Nie dość, że serial został wrzucony na samym koniuszku (nie liczę tego na Show) to jeszcze kanał mu zafundował najtrudniejszy dzień. Tekrar. i.imgur.com/0fTzHV7.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2022 9:54:11 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 8, 2022 17:14:33 GMT
📌 Reytingi za 07.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:4. Seni Kalbime Sakladım (2 odcinek) - 2.11% ⬆ (+0.39) 7. Duy Beni (1 odcinek) - 1.36% 🆕
19. İçimizdeki Ateş (2 odcinek) - 1.05% ⬇ (-0.56) АВ:3. Seni Kalbime Sakladım - 2.13% ⬆ (+0.18) 10. Duy Beni - 1.14% 🆕
30. İçimizdeki Ateş - 0.75% ⬇ (-0.19)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 8, 2022 17:36:36 GMT
Kolejny wielki hit tego lata.
|
|
|
Post by lucy on Jul 11, 2022 20:17:48 GMT
Tygodniówka. Po 1. odcinku - 2 razy przedostatnie miejsce i raz - trzecie od końca. Słabiuchno. i.imgur.com/1oWx979.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2022 15:04:11 GMT
💥 Scenarzystka Makbule Kosif powiedziała, że w finale 2. odcinka serialu „ Usłysz mnie / Duy Beni” widzowie zobaczą scenę, której nigdy wcześniej nie kręcono w Turcji. To bardzo fajna scena. Co tym razem wymyśliła scenarzystka, znana ze swojej nieprzewidywalności i chełpliwości, dowiemy się już niedługo.
|
|
|
Post by lucy on Jul 13, 2022 15:33:23 GMT
Jedynymi scenami, których nie kojarzę w serialu tureckim jest scena seksu oraz dobrze zagranego i nakręconego pocałunku. Więc niech się Kosif lepiej nie chwali.
|
|
|
Post by lucy on Jul 15, 2022 8:55:09 GMT
Wczorajszy odcinek bardzo ładnie, bo w każdej kategorii o prawie 100 % poszedł do góry. O 1,43% w Total i o 0,95% w AB. i.imgur.com/WdokLqx.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2022 16:14:09 GMT
📌 Reytingi zа 14.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:2. Duy Beni (2 odcinek) - 2.79% ⬆ (+1.43)
7. Seni Kalbime Sakladım (3 odcinek) - 1.73% ⬇ (-0.38) 52. İçimizdeki Ateş (4 odcinek) - 0.71% ⬇ (-0.34) АВ:4. Duy Beni - 2.09% ⬆ (+0.95)
10. Seni Kalbime Sakladım - 1.60% ⬇ (-0.53) 79. İçimizdeki Ateş - 0.41% ⬇ (-0.34)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 15, 2022 21:20:40 GMT
Duży wzrost widzę. Oni chyba nie mieli konkurencji bo święta nie.?
|
|
|
Post by mira on Jul 18, 2022 7:03:44 GMT
Wiele osób z moich "znajomych" na TT (większość to fandom "Ada Masali") ogląda ten serial i powiem Wam, że mnie niektóre scenki naprawdę zainteresowały. Zupełnie niepodziewanie. Serial wydaje się dość mocny i biję się z myślami, czy się nie wkręcić. Trochę mnie zniechęca znikoma ilość komentarzy pod postami na FB. Jestem ciekawa, jakie wyniki osiągnie 3 odcinek. Jeśli pójdą w górę, poważnie rozważę oglądanie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 18, 2022 17:46:40 GMT
Ja nie przepadam za serialami z wątkiem uczniów szkoły itd.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 18, 2022 21:54:16 GMT
Ja nie przepadam za serialami z wątkiem uczniów szkoły itd. W takim razie pilnie musisz obejrzeć 'Elite' i od razu zmienisz zdanie. Nie Alex? 😏
|
|
|
Post by Alex on Jul 18, 2022 22:09:44 GMT
Ja nie przepadam za serialami z wątkiem uczniów szkoły itd. W takim razie pilnie musisz obejrzeć 'Elite' i od razu zmienisz zdanie. Nie Alex? 😏 Toż to opis tego brzmi jak Elita, plakat też mi się z nią skojarzył. To nie jest jakiś remake? A co do Next'a to daj sobie spokój, nie warto. On ogląda tylko NIE patologię... Np takie Shameless.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 22, 2022 8:09:31 GMT
📌 Reytingi za 21.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:2. Duy Beni (3 odcinek) - 3.30% ⬆ (+0.51)
5. Seni Kalbime Sakladım (4 odcinek) - 2.04% ⬆ (+0.31) 8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (1 odcinek) - 1.71% 🆕 56. İçimizdeki Ateş (5 odcinek, FINAŁ) - 0.65% ⬇ (-0.06) АВ:4. Duy Beni - 2.24% ⬆ (+0.15)
5. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.97% 🆕 10. Seni Kalbime Sakladım - 1.82% ⬆ (+0.22) -. İçimizdeki Ateş (FINAŁ) - (poniżej 100 miejsca)
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2022 18:26:51 GMT
✨📸 Ege Kokenli za kulisami serialu „ Usłysz mnie / Duy Beni”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2022 8:40:37 GMT
✨Gwiazda serialu telewizyjnego „ Hear Me / Duy Beni” Rabiya Soyturk ma swój pierwszy milion obserwujących na Instagramie.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 29, 2022 8:21:17 GMT
📌 Reytingi zа 28.07.2022ТОТАL:2. Duy Beni (4 odcinek) - 3.30% (=)
3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (2 odcinek) - 2.86% ⬆ (+0.95) 5. Seni Kalbime Sakladım (5 odcinek) - 2.09% ⬆ (+0.05) АВ:2. Gelsin Hayat Bildiği Gibi- 2.83% ⬆ (+0.86) 4. Seni Kalbime Sakladım - 2.02% ⬆ (+0.20) 5. Duy Beni - 1.92% ⬇ (-0.32)
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 11:08:07 GMT
Fajnie, że pomimo słabego startu serial sobie dobrze radzi. Jest szansa, że Star go pociągnie. i.imgur.com/koMnvIS.jpgi.imgur.com/w3Jy7ZT.jpg💥Lipcowa nowość „Usłysz mnie”, która wywołała wiele szumu w sieciach społecznościowych i nie opuszcza topek i trendów turdizi, stała się według różnych źródeł najbardziej omawianym serialem czwartkowego wieczoru. 4. Odcinek serialu w ciągu zaledwie 16 godzin zyskał 1,5 mlm wyświetleń na YouTube (na tą chwilę ma już ponad 2,8 mln wyświetleń), był szeroko komentowany, a także prowadził w trendach na Twitterze. i.imgur.com/nPP11Wr.pngPoprzednie odcinki też robią świetną robotę. i.imgur.com/XarRq4T.png
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 11:18:12 GMT
|
|
|
Post by mira on Jul 30, 2022 16:26:55 GMT
Mnie do tego serialu nadal ciągnie, ale póki co nie uległam, bo myślę sobie, że zaraz jesień i będą nowe propozycje, może trafi się coś naprawdę ciekawego.
Aktorka grająca główną rolę bardzo ładna, ale zmieniła się znacznie. Trochę jestem rozczarowana, bo myślałam, że ona naturalnie jest taka ładna, a chyba nie do końca.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 30, 2022 18:59:33 GMT
Ja mam uczulenie na takie seriale, nie potrafię na nie patrzeć.
|
|
|
Post by Alex on Jul 31, 2022 21:29:42 GMT
Przypomniało mi się dzisiaj, że Turcy mieli robić swoją wersję Elity i muszę sprawdzić jak ona się ma. Nawet chciałam to potłumaczyć, ale Mavi brutalnie mnie uświadomiła, że jest już tłumaczone. W każdym razie weszłam w temat i widziałam jakąś wypowiedź reżyserki/scenarzystki (?) o scenie z końcówki drugiego odcinka, więc weszłam sobie na yt zobaczyć o co tyle krzyku. No i skończyło się na tym że obejrzałam 3 odcinki. 😂 Chociaż tą scena wcale nie była mocna, Turcy jak zwykle przesadzają. W scenach szatniowych oryginalna Elita wygrywa w przedbiegach. 😏 Wracając do początku jednak. Dawno nie oglądałam żadnego turkisza. To znaczy próbowałam wziąć się za Gülümse kaderine, ale z racji tego, że ściągnęli mi go szybciej niż wrzucili to sobie odpuściłam. Z Duy beni mam nadzieję dotrwać mimo wszystko do końca, bo zdecydowanie zbyt długo minęło od kiedy aż tak mnie wkręcił jakikolwiek turkisz, żeby obejrzeć trzy odcinki jednego popołudnia. Co prawda już jakoś na początku drugiego przypomniało mi się, dlaczego rzuciłam dizi i nie czułam potrzeby, żeby do nich wracać, ale DB jest chyba pierwszym serialem w którym protka mnie nie irytuje. I to już jest powód, żeby dotrwać do końca, zwłaszcza że zbyt wiele odcinków z tego raczej nie będzie. I może to i lepiej, bo poza Ekim to dosłownie WSZYSCY mnie tam wkur... Ekhem. Denerwują. Leyla. Naprawdę starałam się jak mogłam, bo dziewczyna miała wypadek, została sparaliżowana i nie może chodzić... Ale na Boga, są pewne granice. Jak słyszę jej wrzaski i obwinianie wszystkich w sumie nie wiadomo o co, bo raczej nie o wypadek (a już w szczególności jej jazdy w stosunku do Ekim) to mam ochotę ją rozszarpać. To znaczy tak było na początku, bo teraz po prostu wystarczy mi jej twarz na ekranie, żebym miała ochotę zrobić to samo. Melisa. To imię mówi wszystko. Koniec tematu. Ojciec Ayşe. Sedat bodajże. On budzi we mnie żądze mordu prawie tak samo jak Leyla. Albo bardziej. Po co wysyłać córkę do szkoły, żeby mogła zdobyć wykształcenie i mieć lepszą przyszłość skoro może zostać krawcową? Głupota. Halil? W trzecim odcinku musiałam już zacząć przewijać sceny z nim, bo bałam się, że mój laptop może wylądować tam, gdzie zdecydowanie nie jest jego miejsce. Matka Ekim też mi się nie podoba. Ale to klasyk w turkiszu, kiedyś byłam przyzwyczajona, teraz znowu denerwuje mnie brak zaufania do dziecka i wtrącanie się wszystkich we wszystko. Bo nie tylko matka robi Ekim wykłady, ale też sąsiedzi... 🙄 Ozan. Niby dupek, ale aż tak stanowczo nie umiem powiedzieć, że go nie lubię. Zły dobór aktora. 😂 Matka Kanata. Nie cierpię jej bardziej niż ojca. Gdybym miała taki wybór jak Kanat to w życiu nie poświęciła bym Aziza. Może jestem okrutna, ale to ona wpakowała ich w takie bagno i w nim trzyma. Scena z drugiego (?) odcinka jak przygłosiła telewizor, żeby nie słyszeć, co się dzieje na górze i Kanat siedzący pod drzwiami... Ona nigdy matką nie powinna zostać. Rıza... Nie chcę mi się nawet o nim pisać. To na koniec... Prot. Nie ogarniam typa jeszcze. To znaczy wydaje mi się, że ogarniam, ale potem się okazuje, że jednak nie. 🤷♀️ I w sumie trochę go nie lubię, a jednak trochę lubię, bo to postać z tych do których 90% widzów ma słabość (w tym ja oczywiście 🙄). Cóż... Ale żeby nie było, że tak po wszystkich jadę to są też postacie, które lubię... Lubię Hazal na przykład. Co prawda pojawiła się jakoś w 4 lub 5 scenach jak na razie 😂 (więc możliwe, że to z tego powodu), ale wydaje się w porządku. Poza tym lubię też Bakira. To znaczy trochę go lubię, a trochę nie lubię, bo bywa irytujący. Aczkolwiek w większości sytuacji zachowuje się w miarę stosownie i bywa głupio-zabawny, więc resztę mu można wybaczyć. No i protka. Naprawdę pierwszy raz widzę w turkiszu (i może nie tylko) protke, która mnie nie irytuje (poza momentem, kiedy kłótni z Leylą) i w 99% przypadków zachowuje się normalnie. Zapomnijmy na chwilę o finale trzeciego odcinka. 😂 Może w czwartym się naprawi... Co do protów... Nie podoba mi się to. Czasem bardziej, czasem mniej, ale nadal nie podoba. Wiem, że Kanat nie może być postacią krystaliczną, ale liczyłam, że nie będzie miał nic wspólnego z tym wypadkiem... A okazuje się, że chyba jednak miał. 😐 Nie umiem go do końca rozszyfrować. Z jednej strony chce się mścić na Ekim, z drugiej ją ratuje jak w tej szatni czy basenie... Swoją drogą bardzo spektakularna i taka oryginalna scena... No ale podobała mi się, no! 😒 Mam słabość do turkiszowych klasyków. 😂 Ale wracając... Wszystko kończy się pocałunkiem w końcówce trzeciego odcinka i to zdecydowanie, ale to ZDECYDOWANIE mi się nie podoba, bo to jeszcze nie ten etap. Kanat jeszcze za mało zakochany jest. To znaczy on wcale nie jest zakochany, a przynajmniej o tym nie wie i robi wszystko raczej dlatego, żeby Ekim odpuściła i przestała węszyć w sprawie wypadku. Dlatego mam nadzieję, że dostanie w pysk, a Ekim sama odnajdzie drogę do wyjścia z tego lasu. 😁 Zresztą jak na razie to nawet mimo tego poświęcenia drinka i ubrań ze strony prota, żeby ratować tonącą protke to jestem na nie. Nie chcę, żeby skończyli razem (mimo że dobrze się na nich patrzy). I na tę chwilę nie wiem, co musi się wydarzyć, żebym zmieniła zdanie. 🤷♀️
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2022 6:38:54 GMT
Alex, ponownie narobiłaś mi ochoty na ten serial. Gdybym miała więcej czasu, to pewnie bym siadła i oglądała. Póki co śledzę sobie tak mniej więcej, o co tam chodzi.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2022 9:49:05 GMT
Alex "Melisa. To imię mówi wszystko. Koniec tematu." - rozbroiło mnie
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2022 19:44:53 GMT
✨ Caner Topcu zapowiada nową piosenkę. Być może widzowie usłyszą ją w serialu „ Duy Beni”
|
|
|
Post by Alex on Aug 2, 2022 21:37:53 GMT
Alex, ponownie narobiłaś mi ochoty na ten serial. Myślałam, że to raczej odwrotnie zadziała. Alex "Melisa. To imię mówi wszystko. Koniec tematu." - rozbroiło mnie Oglądając ten serial zdałam sobie sprawę, że każda postać o imieniu Melisa (opcjonalnie Melis), jaką widziałam w dizi to - delikatnie mówiąc - nie była pozytywna bohaterka.
|
|
|
Post by mira on Aug 3, 2022 6:50:18 GMT
Alex, dlaczego? Pochłonęłaś trzy odcinki na raz, to przecież dobra recenzja. Protka Ci się podoba, prot jeszcze nie wiadomo, ale jest cała masa postaci, które wkur....., a to dobrze, lubię silne emocje
|
|