|
Post by Alex on Aug 3, 2022 12:40:44 GMT
ale jest cała masa postaci, które wkur....., No właśnie dlatego. Myślałam, że to raczej zniechęca. Ale skoro lubisz takie klimaty to polecam, przy żadnym innym serialu się tak nie nawkurzałam (zapomnijmy na chwilę o Soz i Toldze).
|
|
|
Post by lucy on Aug 4, 2022 18:57:20 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2022 9:09:19 GMT
📌 Reyting za 04.08.2022ТОТАL:2. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (3 odcinek) - 4.03% ⬆ (+1.17) 3. Duy Beni (5 odcinek) - 3.29% ⬇ (-0.01)
9. Seni Kalbime Sakladım (6 odcinek) - 1.69% ⬇ (-0.40) АВ:2. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.26% ⬆ (+1.43) 5. Duy Beni - 2.02% ⬆ (+0.10)
6. Seni Kalbime Sakladım - 1.63% ⬇ (-0.39)
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 9:22:57 GMT
Nie oglądam, ale w dalszym ciągu trzymam kciuki za ten serial. Min. dlatego, że gra tu Caner Topcu, o którym często piszą, że rodzi się gwiazda.
|
|
|
Post by lucy on Aug 7, 2022 9:43:40 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 8, 2022 9:35:57 GMT
Zauważyliście, że popularność serialu (w sensie zainteresowanie nim) na forum w ostatnim czasie bardzo wzrosła? Sama nie wiem kiedy to się stało, bo jeszcze niedawno serial miał niewiele wyświetleń. A teraz przebił nawet zdawałoby się permanentnego letniego lidera Senden Daha Guzel. I to o sporo.
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2022 11:26:22 GMT
Wesoło tam mają. Fajny materiał.
|
|
|
Post by Alex on Aug 11, 2022 20:54:40 GMT
Obejrzałam 4 i 5 odcinek i znowu mi się przypomniało, dlaczego nie lubię oglądać nieskończonych jeszcze seriali. Jak ja po takiej końcówce i zwiastunach 6 mam czekać przez tydzień na kolejny? Ten serial jest tak powalony, że jak ktoś do tej pory twierdził, że Fazilet to patologia (tak, mam na myśli ciebie, Next) to musi koniecznie obejrzeć sobie Duy beni. Tutaj serio nie ma chyba żadnej normalnej postaci... Może poza protką, która mimo wszystko jednak wkurza tym całym śledztwem i lataniem za Leylą, mimo że ta już w kilku słowach podsumowała ich przyjaźń... No i Ayse i Doghan są przesłodcy. Uwielbiam tę parę. Pytanie tylko brzmi, jakim cudem ojciec Ayse, który zabronił jej chodzić do szkoły i kazał pracować teraz chodzi na obiadki z jej "przyjacielem" z tejże szkoły? Ale dobra, nie we wszystkim należy doszukiwać się sensu. Tak jak m.in. w postaci Hazal, która pojawia się i znika i szkoda, że jednak znika, bo jest jedną z ciekawszych tam osób. Melisa dalej wkurza (to najdelikatniejsze określenie, jakiego jestem w stanie użyć i nie odzwierciedla moich prawdziwych emocji, kiedy widzę ją na ekranie). Tak jak ona, działała na mnie chyba tylko Selin w FHvK i naprawdę myślałam, że drugiej takiej już nie będzie. Toż to nawet Ozan ma jakieś uczucia, a ona nic, zero... Zero empatii, zero odpowiedzialności, zero wyrzutów sumienia, zero czegokolwiek... Podobnie działa na mnie Leyla. Jak zaczyna krzyczeć to mam ochotę rzucić czymś o ścianę. A zapowiada się, że będzie jeszcze gorzej. Właściwie to mam nadzieję, że Kanat ją szybko uświadomi, z kim pisała i w kim się zakochała... Ale mniejsza. Wbrew pozorom to akurat nie one są najgorsze. Najgorszy jest aktor od (bodajże) Hilala. No nie mogę na niego patrzeć. Jego ruchy, mimika, GŁOS tak mnie irytują, że zaczęłam przewijać sceny z nim. Dobrze, że za dużo go nie ma to zbyt wiele nie stracę. Aziz. Takiego psychola to chyba jeszcze nie widziałam. A pomyśleć, że ludzie narzekali na Emira w KS... Tamten chociaż charyzmę miał i przystojny był.
Wracając jednak do protów... Mimo że ta relacja jest trochę... Skomplikowana to naprawdę nie myślałam, że potrafię się jeszcze wkręcić AŻ TAK w jakikolwiek serial (zwłaszcza turecki). Tak dobrze się na nich patrzy I w sumie dla samych protów warto obejrzeć. Scena z 5 odcinka: Btw. do tej pory się zastanawiam, czy to na pewno on to śpiewał, bo trochę mu się głos z ruchem ust rozjechał, ale jakby się przysłuchać to brzmi jak on... Trudne sprawy. Ale przypomnieli mi, że swego czasu sporo słuchałam tej piosenki jak i sporo innych tureckich. I chyba do tego wrócę.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 11, 2022 20:58:15 GMT
Alex uwielbiam czytać Twoje wrażenia po odcinkach Jak Faziletka się do tego umywa, to aż się boję pomyśleć, co tam naprawdę się dzieje
|
|
|
Post by lucy on Aug 11, 2022 21:17:39 GMT
|
|
|
Post by Alex on Aug 11, 2022 21:20:14 GMT
Jak Faziletka się do tego umywa, to aż się boję pomyśleć, co tam naprawdę się dzieje A wiesz, to się wrzucą do basenu mimo że nie umieją pływać, to się obleją wiadrem pomyj, to zamkną kogoś w szafie, to kogoś zrzucą z dachu, to sobie z liścia strzelą (naprawdę w Fazi tyle liści nie padło przez 50 odcinków, co tutaj przez 5)... Ot, zwyczajne problemy dzisiejszej młodzieży. Nawet Elita przy tym wysiada...
|
|
|
Post by Alex on Aug 11, 2022 21:27:27 GMT
Ooo Czyli jednak dobrze poznałam, że to jego głos. "Duy beni" jest ładne, chociaż chyba to nie do końca mój klimat, przynajmniej nie na tyle, żebym dodawała do playlisty. "Birden Geldin Aklıma" akurat na niej miałam. W ogóle słuchałam kiedyś duuużo tureckich piosenek. Więc jak usłyszałam, że Kanat zaczyna to śpiewać to miałam radochę.
|
|
|
Post by lucy on Aug 11, 2022 21:42:04 GMT
To jest ta piosenka: I fajne są słowa: "Nagle przyszłaś mi do głowy" Ty, ten mały który kocha deszcz, Ja dla siebie późno jestem kobietą. Jeśli mnie nie kochasz, nie widzisz, życie znów trwa Ale sama nie pokochałam, aż do teraz. Jeśli byś mnie nie wybrała, słońce narodzi się znów. Ale jak się śmiać, nie wiedziałbym, aż do teraz. Nagle przyszłaś mi do głowy, zapaliły się w niej światła Czasami jestem zdumiony szczęściem mojego serca. Nagle przyszłaś mi do głowy, zapaliły się w niej światła Czasami jestem zdumiony szczęściem mojego serca. Ty, ta malutka, która odpowiada mojemu sercu, Ja, ten który myśli, że jest mężczyzną miłości Jeśli mnie nie kochasz, nie widzisz, życie znów trwa Ale sam nie pokochałem, aż do teraz. Jeśli mnie byś nie wybrała, słońce narodzi się znów. Ale jak się śmiać, nie wiedziałbym, aż do teraz. Nagle przyszłaś mi do głowy, zapaliły się w niej światła Czasami jestem zdumiony szczęściem mojego serca. Nagle przyszłaś mi do głowy, zapaliły się w niej światła Czasami jestem zdumiony szczęściem mojego serca. Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,tuna_kiremit_i,birden_geldin_akl_ma_feat_sena__ener.html
|
|
|
Post by lucy on Aug 11, 2022 21:54:06 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 12, 2022 7:29:40 GMT
Na grupie istny szał. Pod postami live trzech pierwszych odcinków było raptem kilkanaście komentarzy, wczoraj widziałam ponad 700. Ludzie się przekonali do tego serialu. Czuję, że gdybym zaczęła oglądać, to też bym się na maksa wkręciła. Póki co nie próbuję.
Ciekawe, co Star zrobi z tym serialem. W internecie jest bardzo popularny.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 12, 2022 10:19:55 GMT
📌 Reytingi zа 11.08.2022ТОТАL:1. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (4 odcinek) - 4.20% ⬆ (+0.17) 3. Duy Beni (6 odcinek) - 3.68% ⬆ (+0.39)
11. Seni Kalbime Sakladım (7 odcinek, FINAŁ) - 1.56% ⬇ (-0.13) АВ:2. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.61% ⬆ (+0.35) 4. Duy Beni - 1.95% ⬇ (-0.07)
8. Seni Kalbime Sakladım (FINAŁ) - 1.41% ⬇ (-0.22)
|
|
|
Post by lucy on Aug 12, 2022 10:29:56 GMT
AB jest wprost przytłaczające. Serial zapewne poleci do końca lata, a być może i dłużej... wszystko będzie zależeć od gotowości nowych seriali dla Star.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 13, 2022 8:09:27 GMT
📸💫 Berk Hakman i Ege Kokenli za kulisami serialu „ Usłysz mnie / Duy Beni”
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2022 14:12:45 GMT
Ale ładna sesja. Ale oni do siebie pasują
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2022 14:23:37 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 14, 2022 8:24:47 GMT
✨ Rabia Soyturk zdobyła 2 milionów obserwujących na Instagramie
|
|
|
Post by lucy on Aug 14, 2022 17:43:56 GMT
✨ Rabia Soyturk zdobyła 2 milionów obserwujących na Instagramie Jej popularność na Insta szybko rośnie. Oczywiście dzięki Duy Beni
|
|
|
Post by Alex on Aug 14, 2022 20:50:52 GMT
Po 6 odcinku zmieniam zdanie. Przestałam lubić Ekim, zaczęłam Kanata. Co do pocałunków to widziałam gorsze. Tutaj przynajmniej starają się ustami poruszać. To znaczy on się stara, ona po prostu stoi.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 15, 2022 10:00:09 GMT
📸💫 Rabia Soyturk twierdzi, że nie wykonała żadnych zabiegów estetycznych twarzy. Kiedy przybiera na wadze, jej usta zaczynają rosnąć. Gdyby spojrzećna jej krewnych, każdy by zrozumiał że to jest genetyczne, każdy ma tę samą cechę. Jej matka jest bardzo zdenerwowana, gdy prasa twierdzi, że powiększyła usta.
|
|
|
Post by Alex on Aug 15, 2022 17:47:32 GMT
W życiu bym jej nie poznała.
|
|
|
Post by mira on Aug 15, 2022 18:19:50 GMT
Na pewno zrobiła zęby. Zastanawiam się też nad ustami i nosem.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 15, 2022 18:25:20 GMT
Na pewno zrobiła zęby. Zastanawiam się też nad ustami i nosem. Jeśli to faktycznie ona na tym zdjęciu 🙈 to zrobiła mnóstwo rzeczy. Uwielbiam takie tłumaczenia, coś jak dieta zmieniająca rysy twarzy. Sorry, ale nikomu tak usta przy tyciu nie puchną, a poza tym ona i tak jest teraz strasznie szczupła, więc niby gdzie te dodatkowe kg? Medycyna estetyczna i wszelakie poprawki są teraz już tak na porządku dziennym, że to naprawdę głupota się ich wypierać. Zwłaszcza, że w internetach nic nie ginie i zdjęcia "przed" zawsze ktoś wygrzebie.
|
|
|
Post by mira on Aug 15, 2022 18:40:14 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 15, 2022 19:11:23 GMT
mira Ty chyba żartujesz, że to jest ona Dobrze, że siedzę.
|
|
|
Post by lucy on Aug 15, 2022 19:31:39 GMT
Już abstrahując od tego czy korzystała, czy nie z medycyny estetycznej stanę jednak w jej obronie. mira, ja też mam wiele zdjęć z czasów nastoletnich, na których nie jestem kompletnie do siebie podobna. Po drugie, to zdjęcie powyżej, które ktoś zestawił nie do końca w dobrej wierze (delikatnie mówiąc) z innym zdjęciem nie jest żadną wyrocznią. Wiele zależy od fotografa, ujęcia i światła. Tym bardziej, że kosmetyki powiększające usta (obstawiam, że na tym foto Rabia też ma jakiś tego typu specyfik na ustach) wpływają na efekt końcowy na zdjęciu. Niemniej powiększyłam sobie jej teraźniejsze plakaty i nie widzę, żeby jej twarz była aż taka sztuczna jak to z dużym przekonaniem sugerują niektórzy, a usta nie wiadomo jak duże. Pomijam, że na zdjęciach sprzed lat nie ma aż tyle tapety co dzisiaj. Ogólnie nie dostrzegam aż tak wstrząsającej różnicy. Być może też dlatego, że Rabię znam nie tylko ze zdjęć (znam ją także z ekranu). O wiele większy szok przeżyłam na widok Birce w Asi.
|
|