|
Post by Onedine on Sept 14, 2022 14:47:43 GMT
Tytuł: Adamas Gatunek: thriller, tajemnica, dramat Reżyseria: Park Seung Woo Scenariusz: Choi Tae Kang Stacja: tvN Liczba odcinków: 16 Kraj: Korea Południowa Emisja: 27.07.2022 – 15.09.2022 Opis by dramaqueen Ha Woo Shin i Song Soo Hyun są bliźniakami. Woo Shin to autor bestsellerowych powieści, a Soo Hyun jest prokuratorem okręgowym. Pewnego dnia bracia odkrywają, że śmierć ich ojczyma, która miała miejsce 22 lata temu, skrywa wiele tajemnic i nic nie jest takie, na jakie wygląda. Im bardziej zagłębiają się w sprawę, tym bardziej staje się oczywiste, że ktoś wszystkim manipuluje. Aby móc odkryć prawdę, panowie łączą siły z dwiema kobietami. Eun Hye Soo jest żoną najstarszego syna Grupy Haesong i postanawia zbuntować się przeciwko rodzinie męża z powodu serii tajemniczych incydentów. Z kolei Kim Seo Hee jest reporterką lokalnych wiadomości, która skupia się na sprawiedliwości społecznej. Jednakże nikt nie wie, że kobieta zna pewien sekret związany z bliźniakami. Obsada: Ji Sung- Ha Woo-shin/Song Soo-hyun Seo Ji-hye- Eun Hye-soo Lee Soo-kyung- Kim Seo-hee Heo Sung-tae- Choi Tae-seong Oh Dae-hwan- Leader of Team A Choi Deok-moon- Kang Hyuk-pil
|
|
|
Post by Onedine on Dec 21, 2022 20:34:09 GMT
Jak tak patrzę na tytuły dram z tego roku z elementami kryminalnymi, thrillera to ten wśród dram chyba najmocniej mnie trzymał przy swoich 16 odcinkach. Nie napisałabym, że to drama idealna, bo dopiero po kilku odcinkach mnie wciągnęła, ale obejrzałam ją w całości i jak na ten rok to jeden z nielicznych takich koreańskich tytułów kryminalnych, wśród tych, co nie miały wątków fantasy. Co prawda z co najmniej 2 seriale kryminalne bardziej mi się podobały ("Revenge of Others" i "Weak Hero Class 1"), ale były krótsze i mniej pasują do typowych dram.
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2024 14:11:39 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Aug 10, 2024 9:31:11 GMT
Oglądam dla fabuły... Fabuła 11 odcinka... Tak na poważnie to tutaj jest moim zdaniem bardzo dobra obsada, ale pisarz w garniaku i z tymi włosami to nie mam słów, wyglądał rewelacyjnie.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 18, 2024 8:09:14 GMT
Oglądam dla fabuły... Fabuła 11 odcinka... Tak na poważnie to tutaj jest moim zdaniem bardzo dobra obsada, ale pisarz w garniaku i z tymi włosami to nie mam słów, wyglądał rewelacyjnie. Przez chwilę myślałam, że to fotki z jego innej roli w "The Devil Judge". Tam większość czasu miał ten zabójczy wizerunek
|
|
|
Post by Atahan on Aug 19, 2024 11:06:17 GMT
Już wyszukałem z nim dwie dramy na Viki i teraz już wiem, że "The Devil Judge" pójdzie na pierwszy ogień
|
|
|
Post by Onedine on Aug 20, 2024 15:48:16 GMT
Już wyszukałem z nim dwie dramy na Viki i teraz już wiem, że "The Devil Judge" pójdzie na pierwszy ogień Dobry pomysł. To jest bardzo udana drama pod wieloma względami, zwłaszcza chemii między postaciami.
|
|