|
Post by Alex on Nov 8, 2021 17:21:40 GMT
Z meksykańskiej telenoweli „Vencer el pasado” 😍 No nie mów. Fajna? Dzisiaj o niej czytałam. Dokładniej mówiąc artykuł o Boyer i jej partnerze i przejrzałam sobie te telki, w których razem grali. Ale chyba "Za głosem serca" (czy jakoś tak) mnie najbardziej przekonało z opisu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 8, 2021 18:01:40 GMT
Z meksykańskiej telenoweli „Vencer el pasado” 😍 No nie mów. Fajna? Świetna W piątek w Meksyku był finał i trochę mi jej brakuje. Jest to telenowela społeczna. Porusza wiele ważnych tematów (głównym jest cyberprzemoc). Główna oś czasu koncentruje się na czterech kobietach, które muszą poradzić sobie z przeszłością, choć ten tytuł (Vencer el pasado - Pokonać przeszłość) ma głębszy sens. Według Meksykanów jest to jeden z najważniejszych projektów meksykańskich w historii Dzisiaj o niej czytałam. Dokładniej mówiąc artykuł o Boyer i jej partnerze i przejrzałam sobie te telki, w których razem grali. Czytałaś w Świecie Seriali? Widziałem kilka dni temu z okładki, że będzie artykuł o Boyer. Muszę kupić. Boyer i Rulli to jedna z najpopularniejszych latynoskich par Osobiście ich uwielbiam 😅 Ale chyba "Za głosem serca" (czy jakoś tak) mnie najbardziej przekonało z opisu. Oglądałem wszystkie ich wspólne telenowele - Teresa, Za głosem serca, Trzy razy Ana i Vencer el pasado Szczególnie uwielbiam „Za głosem serca” ❤️ Moja ulubiona telenowela 😍 „Teresa” też była świetna, Boyer jako villagonistka wymiata. „Trzy razy Ana” niestety scenariuszowo kulała, choć Boyer jako trojaczki, szczególnie jako zła Ana Leticia znowu świetnie się sprawdziła. Jak będziesz chciała kiedyś coś obejrzeć to daj znać, możemy razem oglądać,chętnie coś sobie powtórzę
|
|
|
Post by Alex on Nov 8, 2021 18:52:32 GMT
Jest to telenowela społeczna. Porusza wiele ważnych tematów (głównym jest cyberprzemoc). Główna oś czasu koncentruje się na czterech kobietach, które muszą poradzić sobie z przeszłością, choć ten tytuł (Vencer el pasado - Pokonać przeszłość) ma głębszy sens. Według Meksykanów jest to jeden z najważniejszych projektów meksykańskich w historii To teraz trochę mnie przekonałeś, bo po opisie wydawało mi się, że to będą jakieś głupoty. Czytałaś w Świecie Seriali? Tak. Znalazłam dzisiaj gazetę w domu i sobie przejrzałam do śniadania. Artykuły o latino zazwyczaj pomijam, bo z telek to tylko kilka odcinków "Zbuntowanego anioła" (i szczerze mówiąc do tej pory jestem w szoku, że to takie popularne i ludzie się tak bardzo zachwycają) i "Los mise(coś tam)" widziałam, ale dzisiaj mnie jakoś zaciekawiło. Nie było tam raczej nic odkrywczego. Opisali ich początki, potem dali wypowiedzi, w których oboje mówią, że żaden papierek nie jest im potrzebny do szczęścia, więc ślubu nie będzie. Było też coś o dziecku i chorobie ojca Alexa (?). Ty chyba tyle. Mogę ci fotki wysłać. Szczególnie uwielbiam „Za głosem serca” ❤️ Moja ulubiona telenowela 😍 Właśnie z opisu też mi najbardziej przypadła do gustu, ale ilość odcinków mnie troszkę przeraża. Ale bardzo prawdopodobne, że obejrzę. Albo chociaż zacznę, bo ostatnio u mnie ciężko z dokończaniem seriali. Na razie wkręciłam się w Hawaje, więc dopóki ich nie przedawkuję to "Za głosem serca" będzie musiało poczekać. Kiedyś się na pewno skuszę. Chciałabym chociaż jedną telkę latino obejrzeć od początku do końca, ale żadna mnie do tej pory nie przekonała. O "Trzy razy Ana" czytałam same negatywne opinie. Kuzynka oglądała i też zachwycona nie była, więc to sobie daruję.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 9, 2021 13:06:46 GMT
Na razie wkręciłam się w Hawaje, więc dopóki ich nie przedawkuję to "Za głosem serca" będzie musiało poczekać. Mówisz o „Hawaii Five-0”? Nigdy się do tego serialu nie przekonałem. Zawsze mijałem jak leciał w TV 😬 Mam nadzieję, że nie znajdziesz tam sobie zastępców Bucka i Ediego Nie było tam raczej nic odkrywczego. Opisali ich początki, potem dali wypowiedzi, w których oboje mówią, że żaden papierek nie jest im potrzebny do szczęścia, więc ślubu nie będzie. Było też coś o dziecku i chorobie ojca Alexa (?). Ty chyba tyle. Mogę ci fotki wysłać. Kupiłem przy okazji jak byłem w sklepie. Nie dowiedziałem się niczego nowego, czego bym nie wiedział Choć artykuł w sumie spoko. Nawet plakat z „Imperium kłamstw” jest 😏 To teraz trochę mnie przekonałeś, bo po opisie wydawało mi się, że to będą jakieś głupoty. Czytałaś opis z internetu czy z tematu na forum? Tutaj masz streszczenie od dystrybutora. Choć dla mnie fabuła zawsze w małej ilości oddaje to jak wygląda całość. www.televisainternacional.com/content/overcoming-the-pastCała telenowela ma naprawdę bardzo dobry scenariusz, aktorów i klimat. Oprócz cyberprzemocy, mamy także poruszony temat mediów społecznościowych, transplantacji organów czy stalking. Mam nadzieję, że trafi do Polski wraz z poprzednikiem („Vencer el desamor”). Ogólnie powstała saga 'Vencer' (złożona z Vencer el miedo, Vencer el desamor i Vencer el pasado, powstaje już czwarta część), gdzie każda telenowela opowiada inną historię czterech kobiet i porusza inne tematy społeczne. Czołówka (graficznie) bez szału choć z biegiem czasu podoba mi się, ale uwielbiam motyw muzyczny 😍 Co do ilości odcinków 😂 Mnie w ogóle nie przeszkadzało, że ZGS miało tyle odcinków. W ogóle jak się w coś wkręcę to często nie zwracam uwagi na ilość odcinków. Teraz zastanawiam się czy oglądać na WP „Zapukaj do moich drzwi” ale 161 odcinków mnie odstrasza. Gdyby to jeszcze był melodramat to okej, ale to romcom, więc taka ilość odcinków mnie jednak odstrasza 🥲
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2021 9:44:42 GMT
Ostatnie finały:
#KazaraAşk 13. bölüm #UzakŞehrinMasalı 5. bölüm #İkimizinSırrı 10. bölüm #İçimizdenBiri 6. bölüm #SonYaz 26. bölüm #BahtOyunu 17. bölüm #YalancıveMumları 5. bölüm
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2021 10:11:40 GMT
⚡ Znana pisarka Denis Erten, która zyskała popularność po wydaniu serii książek "Uyanış" zaczyna pisać scenariusz nowego serialu. Jej powieści to poszukiwanie siebie, sensu życia za pomocą praktyk duchowych i świętych ksiąg. Wygląda na to, że przed nami kolejna Gulseren Budaycioglu. Nawiasem mówiąc, Denise jest także autorką wersów niektórych popularnych piosenek.
|
|
|
Post by Alex on Nov 10, 2021 17:27:03 GMT
Caglar ma nowe projekty. Alex pewnie się cieszy, aczkolwiek nie wiadomo czy w reklamie, czy na platformie. Raczej bym nie liczyła na żaden nowy serial, nawet na platformie. Chyba, że byłby kręcony w Ankarze, a to jednak nie jest zbyt popularne miejsce akcji tureckich seriali. Ale zobaczymy. Mówisz o „Hawaii Five-0”? Nigdy się do tego serialu nie przekonałem. Zawsze mijałem jak leciał w TV 😬 Mam nadzieję, że nie znajdziesz tam sobie zastępców Bucka i Ediego Jakby to powiedzieć... Nie sądziłam, że da się stworzyć bardziej platoniczną relację niż Bucka i Eddiego, ale... Jednak się da. Nic nie poradzę. Oni są jak takie małżeństwo z 30-letnim stażem, które ma już siebie serdecznie dosyć, ale z drugiej strony nie potrafi ani jednego dnia bez siebie wytrzymać. Czytałam opis z filmwebu chyba. No ten brzmi zdecydowanie lepiej. Fajnie by było gdyby serial trafił do Polski, bo inaczej bym musiała szukać z jakimiś napisami, a w tych telenowelowych stronkach/grupach czy czymkolwiek innym niezbyt obeznana jestem. Co do ilości odcinków 😂 Mnie w ogóle nie przeszkadzało, że ZGS miało tyle odcinków. W ogóle jak się w coś wkręcę to często nie zwracam uwagi na ilość odcinków. To w sumie dużo zależy od scenariusza. Jednak im więcej odcinków tym poziom spada, zaczyna się wymyśla.nie na siłę wątków itd, no i w końcu zainteresowanie samym serialem też spada. Przynajmniej u mnie tak jest, dlatego często tak bardzo przeraża mnie ilość odcinków. Przed rozpoczęciem Five-0 też się trochę wahałam, bo to jednak 10 sezonów, każdy po 24 odcinki, więc... Na razie jestem przy końcówce pierwszego sezonu i aktualnie mi się wydaję, że nawet te 10 sezonów to za mało, ale zobaczymy co powiem na przykład po 5. Jak faktycznie w końcu mnie najdzie na oglądanie telki to ta ("Za głosem serca") jest chyba pierwsza na liście. No może na równi z "Zaklętą miłością", bo tę mi kiedyś chyba Atahan polecał. Teraz zastanawiam się czy oglądać na WP „Zapukaj do moich drzwi” ale 161 odcinków mnie odstrasza. Gdyby to jeszcze był melodramat to okej, ale to romcom, więc taka ilość odcinków mnie jednak odstrasza 🥲 Nie! Boże drogi, nie, nie, nie! Nie rób tego. Dla własnego zdrowia psychicznego tego nie rób. Ewentualnie możesz obejrzeć do jakiegoś 40 odcinka i te pozostałe 120 sobie darować. Szkoda czasu, lepiej sobie te Hawaje włącz. Możesz zgadywać, jak teraz nazywa go Steve.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Nov 11, 2021 20:32:28 GMT
Co to za skandal z makijażystą Serhatem Şen, że go wszystkie gwiazdy usuwają z obserwowanych? Bo nie znalazlam nigdzie wyjaśnienia 😅
|
|
|
Post by mira on Nov 12, 2021 7:25:47 GMT
Co to za skandal z makijażystą Serhatem Şen, że go wszystkie gwiazdy usuwają z obserwowanych? Bo nie znalazlam nigdzie wyjaśnienia 😅 Dobrze, że napisałaś, że to makijażysta. Bo wczoraj zachodziłam w głowę, o kim wszyscy piszą na FB w poście HanKer A głupio mi było zapytać
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 13, 2021 13:55:00 GMT
P.s. Ja też bym chciał tyle dostać za samą obecność... A kto by nie chciał.
|
|
|
Post by julia on Nov 14, 2021 9:47:16 GMT
10 lat temu oglądałam jeszcze "M jak miłość" i tamte sceny doskonale pamiętam Ale z uporem maniaka powtarzam, że ona nie zginęła od uderzenia w kartony! Miała w głowie tętniaka czy co to tam było, który pękł na skutek uderzenia. Ale samo uderzenie w kartony nie było przyczyną śmierci Otóż to, ona miała tętniaka, który pękł , no ale wszyscy się naigrywają z tych kartonów lucy, ocet wietrzeje, wiec może Twoja rada , żeby nacierać się czosnkiem w przypadku Hazal Kayi bardziej by skutkowało
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 15, 2021 7:53:58 GMT
Nie znam wyników oglądalności kanału Dizi ale... wydaje mi się, że zarządzający mogą być nie zadowoleni z rezultatów jakie osiąga po 8 miesiącach nadawania mimo iż kanał jest dostępny u dość dużych operatorów. W grudniu ramówka przejdzie kolejne, dość mocne zmiany.
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2021 10:34:49 GMT
(...)wydaje mi się, że zarządzający mogą być nie zadowoleni z rezultatów jakie osiąga po 8 miesiącach nadawania mimo iż kanał jest dostępny u dość dużych operatorów. W grudniu ramówka przejdzie kolejne, dość mocne zmiany. Może u nas zrobią tak jak jest na Novelas+ i rozszerzą ofertę o telenowele? Albo o seriale spoza Ay Yapim? Ten kanał chyba słabo przędzie na całym świecie, skoro katalog seriali się prawie nie zmienia. A skoro się nie zmienia, wałkują powtórki. Ileż można oglądać to samo.. Być może problem leży jeszcze głębiej? Kto wie, czy Catay nie wstrzymał dodawania nowości do oferty Dizi, bo znalazł bardziej opłacalną alternatywę tj. platformy... Notabene, niedawno czytałam, że SPI/FilmBox podpisał umowę z Mediaset Espana, w ramach której kanał Dizi będzie dostępny w Hiszpanii w usłudze telewizyjnej Mitele+ i oferta serialowa wybiega bardzo mocno poza katalog Ay Yapim: Love is in the air Omer: Stolen Dreams My Home, My Destiny Our Story Surprise Marriage Sweet Revenge My Sweet Lie Room Number 309 Erkenci Kus Dolunay Don't Let Go Hidden Truths Love for Rent Kara Sevda Sühan Icerde Stiletto vendetta Total Divas
|
|
|
Post by julia on Nov 17, 2021 9:05:40 GMT
a aktor grający główną rolę jest wzorowym obywatelem swojego kraju. Matthias, zawsze mnie rozśmieszają takie stwierdzenia...
|
|
|
Post by mira on Nov 19, 2021 14:11:19 GMT
Rzeczywiście 44 lata to sporo jak na pierwsze dziecko, bo tak ogólnie, to znam osoby, które rodziły w tym wieku, ale wszystkie miały już duże dzieci. Pamiętam taką śmieszną sytuację u bardzo bliskich znajomych - moja przyjaciółka urodziła na I roku studiów, mając wtedy 19 lat. Jej mama urodziła 4 miesiące później, w wieku 42 lat. Dzieciaki wychowywały się razem
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2021 14:33:20 GMT
Tak jest u Murata i Imane I tak jak go bardzo lubię, tak tutaj mam do niego pretensję o to, że w każdym wywiadzie mówi o tym, że chcą mieć gromadkę dzieci. Imane (co by tam o niej nie mówiono), czuje ogromną presję, a to nie służy poczęciu. Ma już za sobą kilka poronień. Jej potrzebny jest luz, pozostawienie poczęcia swojemu biegowi. Być może, gdyby była w ciąży z określoną dla jej genomu rozrodczości płcią nie byłoby tych poronień. Niewykluczone, że przyczyna, iż ciąża ciągle "nie chwyta" leży po stronie Murata. Z Burcin się dziecka także nie dorobił, a dziecko w planie było. I nie jest to plotka, bo widziałam na YT wywiad, w którym o tym mówił.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 20, 2021 11:22:05 GMT
✔ Świetna wiadomość!Vildan Atasever (grała m.in. w Samanyolu) spodziewa się dziecka. Aktorka jest w 4 tygodniu ciąży. Ślub Vildan Atasevery odbył się 12 września.
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2021 13:12:46 GMT
Dzisiaj przeczytałam w sieci, że prawnicy Ay Yapim ścigają po necie grupy zajmujące się tłumaczeniem ich seriali. Jedna z hiszpańskich grup została zablokowana z powodu udostępniania napisów do Yargi i Ada Masali. Blokady miały miejsce na stronie grupy, na FB i na YT. Dlatego nie posługujcie się nazwami naszych grup na forum.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 20, 2021 16:12:12 GMT
O chol.ra jasna To trzeba się zbroić i bronić jak tylko się można.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 20, 2021 21:06:55 GMT
Ja właśnie ostatnio jak natrafiam na mój temat to usuwam gdzie dany serial jest tłumaczony. Bo ktoś kto będzie się chciał dowiedzieć gdzie dany serial tłumacza to się dowie.
|
|
|
Post by julia on Nov 20, 2021 21:22:01 GMT
Dzisiaj przeczytałam w sieci, że prawnicy Ay Yapim ścigają po necie grupy zajmujące się tłumaczeniem ich seriali. Jedna z hiszpańskich grup została zablokowana z powodu udostępniania napisów do Yargi i Ada Masali. Blokady miały miejsce na stronie grupy, na FB i na YT. Dlatego nie posługujcie się nazwami naszych grup na forum. No właśnie syn mnie za to ruga bez przerwy, że oglądam po rosyjsku i, że nie tylko strony, administratorzy, ale też ci , co wchodzą na te strony mogą mieć przechlapane. Wy się na tym znacie, co radzicie? Niewykluczone, że przyczyna, iż ciąża ciągle "nie chwyta" leży po stronie Murata. Z Burcin się dziecka także nie dorobił, a dziecko w planie było. I nie jest to plotka, bo widziałam na YT wywiad, w którym o tym mówił. lucy , , ale Imane zachodzi w ciążę, więc nawet gdyby materiał Murata był słabszy ( matko co ja wypisuję ), to zarodek i płód są w łonie kobiety i to jej organizm przyjmuje albo odrzuca. Poznałam kobietę - 9 ciąż, cztery poronienia, cztery niewczesne porody, dopiero ta dziewiąta szczęśliwie się zakończyła.
|
|
|
Post by lucy on Nov 21, 2021 14:22:53 GMT
nie tylko strony, administratorzy, ale też ci , co wchodzą na te strony mogą mieć przechlapane. Dlatego trzeba mieć aktualnego antywirusa. lucy , , ale Imane zachodzi w ciążę, więc nawet gdyby materiał Murata był słabszy ( matko co ja wypisuję ), to zarodek i płód są w łonie kobiety i to jej organizm przyjmuje albo odrzuca. Nie do końca julia. Słaby materiał też bywa przyczyną poronień. Pomijając, że chyba nie wiemy ile razy straciła ciążę. Bo chyba się z Muratem z tego nie spowiadają?
|
|
|
Post by julia on Nov 22, 2021 19:20:32 GMT
Nie do końca julia. Słaby materiał też bywa przyczyną poronień. Pomijając, że chyba nie wiemy ile razy straciła ciążę. Bo chyba się z Muratem z tego nie spowiadają? No tak, medycyna teraz formułuje takie przekonanie. Jednak to wszystko jest tak skomplikowane, że - mimo licznych badań - nie ma jednoznaczności w tej kwestii, co tak naprawdę się dzieje, jaka jest 100% przyczyna. A jeśli chodzi o te ciąże, to przeczytałam gdzieś głos jakiejś fanki, że po kolejnym ataku na Imane, Murat miał podobno powiedzieć, że jak ludziom nie wstyd czepiać się kobiety, która pięciokrotnie poroniła .... osobiście uważam to za jakiś kolejny wymysł...to sprawy zbyt osobiste, aby się z nich spowiadać . Kolejnej strony z tureckimi serialami nie ma , złodziejstwo kwitnie, zniknęły pliki z "Córką Ambasadora"
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 10:38:30 GMT
Kolejnej strony z tureckimi serialami nie ma , złodziejstwo kwitnie, zniknęły pliki z "Córką Ambasadora" I tak się rodzą plotki. To, że odcinki ukradli nie znaczy, że je "zabrali" fizycznie i już ich nie ma tam gdzie były. Po prostu ktoś sobie je ściągnął i udostępnił w innym miejscu jako własne.
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 14:11:58 GMT
Który następny? Ziemie bezprawia, czy Elkizi? Mavi
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2021 14:56:40 GMT
lucy, mam nadzieję, że "Ziemie bezprawia", ale już mi wszystko jedno. Niech cokolwiek poleci, byle Mahkum nie był w niedzielę.
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 15:26:18 GMT
Fox jest nieczuły i bezlitosny, jednak próbując się wstrzelić w jego tok myślenia, wydaje mi się, że trzyma Mahkuna na pasmo poza-weekendowe. Yargi, który jest seriale trochę podobnym (w obu głównymi są prokuratorzy) zabukował na jakiś czas całą widownię, która lubi klimaty prawnicze, więc wrzucenie serialu na ten dzień byłoby podcięciem sobie żył już na starcie. Tak mi się wydaje i wg mnie Fox ma inny plan.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 23, 2021 17:39:50 GMT
Fox jest nieczuły i bezlitosny, jednak próbując się wstrzelić w jego tok myślenia, wydaje mi się, że trzyma Mahkuna na pasmo poza-weekendowe. Yargi, który jest seriale trochę podobnym (w obu głównymi są prokuratorzy) zabukował na jakiś czas całą widownię, która lubi klimaty prawnicze, więc wrzucenie serialu na ten dzień byłoby podcięciem sobie żył już na starcie. Tak mi się wydaje i wg mnie Fox ma inny plan. Mam nadzieję, że kierownictwu Fox został jeszcze ten jeden jedyny gram mózgu i będzie tak, jak mówisz.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 23, 2021 17:54:44 GMT
Makhum nie wrzucą na niedzielę. Yargi robi swoje. I Teskilat. Sobota też mało realna, bo Kardeslerim i Gonul Dagi dobrze się uzupełniają. Więc musi być w tygodniu roboczym jakoś
|
|
|
Post by Matthias on Nov 23, 2021 18:12:02 GMT
✔ Kolejny aktor w szpitalu...Słynny aktor turecki, aktor teatralny i filmowy, słynny artysta Kadir Inanir, przebywa na oddziale intensywnej terapii. Obecnie lekarze przeprowadzają badania. Szybkiego powrotu do zdrowia życzymy .
|
|