|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 9:27:50 GMT
Aygun Aydin potrzebuje pomocy psychologicznej...Młoda aktorka/modelka po związku ze słynnym Hakanem Sabancı nie może żyć spokojnie... Dwukrotnie została skazana na 3 dni. Teraz czeka ją 17 dni, ale mimo to nadal publikuje swoje fikcyjne historie związane z ciążą, a ostatnio opublikowała zdjęcie 2-3 miesięcznego dziecka i podpisała, że badanie DNA nie jest potrzebne, bo oczy dziecka przemawiają za siebie, który mężczyzna jest jego ojcem. Dziewczyna wciąż terroryzuje Hakana Sabancıego. Hakan Sabanci słynie z umawiania się z wieloma popularnymi dziewczynami w Turcji, a wszystkie jego związki nie trwają zbyt długo. Rodzina Sabanci (miliarderzy) jest jedną z najbardziej wpływowych rodzin w Turcji. Aygun Aydin grała m. in. w serialu Pieśń Życia.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2021 19:32:02 GMT
Przetłumaczyłam ciekawy artykuł na temat początków ekspansji seriali tureckich w Ameryce Łacińskiej. ⚡🦊🎬 Widz hiszpańskojęzyczny od klku dobrych lat ogląda z entuzjazmem tureckie seriale telewizyjne, co więcej często przodują one w ratingach w Ameryce Łacińskiej. Ale jak się to wszystko zaczęło i czy turecka produkcja telewizyjna ma przyszłość na rynku latynoamerykańskim?
Według znanego dziennikarza magazynu Hurriyet, Siny Cologlu, ekspansja tureckich seriali na rynek latynoamerykański rozpoczęła się dzięki menadżerowi treści chilijskiej firmy Megamedia, która jest najważniejszą prywatną siecią telewizyjną w Chile, Juanowi Ignacio Vicente. Obecnie jest on dyrektorem Chilevision, filii międzynarodowego konglomeratu Viacom CBS i jedną z najważniejszych osobistości na rynkach Ameryki Łacińskiej.
10 lat temu przyjechał on na wystawę treści medialnych w Cannes (Mipcom), gdzie jak wiadomo jest mnóstwo stoisk. I przypadkiem znalazł się w pobliżu małego stoiska, gdzie był tak samo mały stolik i trzy broszury. Ignacio zainteresował się promocją serialu „1001 Noc "(oryg. Binbie Gece). Nie było jednak fabuły, streszczenia, niczego. Był tylko pierwszy odcinek z tłumaczeniem na język angielski.
Po powrocie do Chile, Vicente otrzymał jeszcze 4 odcinki projektu, ale bez tłumaczenia. Oznacza to, że w ogóle nie rozumiał tego co ogląda, skupiał się jedynie na jakości produkcji i grze aktorów. I zdał sobie sprawę, że powinien kupić ten serial. Ale w Chile nie było profesjonalnych tłumaczy z języka tureckiego. Udał się więc do hałaśliwej dzielnicy Santiago, gdzie oprócz klubów nocnych i jadłodajni znajdował się mały sklep z kebabami. Sprzedawca kebabów (Turek) zgodził się zrobić przekład na hiszpański.
Pierwszy odcinek "1001 Nocy" został wyemitowany w Mega TV z oceną 4,9%, po czym nastapił bum. Rating wzrósł do 27%, a serial stał się największym wydarzeniem w chilijskiej telewizji. Kolejnym serialem był Grzech Fatmagul. Potem pojawiły się seriale, które przyciągnęły młodzież (Medcezir) i męską część widowni (Icerde)...
Dzisiaj seriale tureckie są emitowane nie tylko na kanałach telewizyjnych w Ameryce Łacińskiej, bo coraz chetniej przejmują je platformy cyfrowe. HBO Max jest pod tym względem szczególnie aktywna. Platforma zakupiła już 10 tureckich seriali telewizyjnych, w tym Kadin, Kara Sevdę, Sadaktsiz (remake Dr Foster), Sen Cal Kapimi i inne. Najbardziej udanym z zakupionych do tej pory tureckich projektów "platformowych" jest serial Mucize Doktor (remake koreańskiej dramy Góod Doktor). I wydaje się, że w czasie rewolucji cyfrowej tureckie seriale utrzymuja swoją dotychczasową pozycję na rynku latynoamerykańskim. ⚡ Platforma cyfrowa HBO Max podpisała właśnie trzyletni kontrakt z firmą dystrybucyjną Madd Entertainment. W ramach umowy, na platformie w Ameryce Łacińskiej dostępnych jest już 10 seriali telewizyjnych: Sadakatsiz, Alev Alev, Sen Cal Kapimi, Menajerimi Ara, Kara Sevda, Kizim, Kadin, Babil, Mucize Doktor i Baraj. Zakłada się, że katalog zostanie uzupełniony innymi projektami dystrybutora, który zrzesza dwie firmy: Medyapim i Ay Yapim. W najbliższym czasie platforma planuje zakup seriali: Wszystko o małżeństwie, Yargi, Ada Masali, Aşk Mantık İntikam.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2021 17:35:53 GMT
Next, który kiss wybierasz?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 22, 2021 17:49:09 GMT
Zdecydowanie duet Ömer i Defne, Ale ja mam sentyment do tego serialu, więc nie jestem obiektywny. Nawet piosenka z tego serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2021 10:21:33 GMT
✔ W Anglii możesz spokojnie się rozebrać!Serel Yereli, która przeprowadziła się do Anglii, przyznała, że o wiele bardziej lubi życie w Anglii niż w Turcji. Powodem jest to, że możesz rozebrać się wszędzie i opalać się. Nikt nie zwróci na ciebie uwagi ani nie będzie wyglądał na „skrzywionego”. Możesz prowadzić wolny tryb życia, nikt nie będzie wymagał od Ciebie „odpowiednich manier”. Dziewczyna przyznała, że z tego powodu wybrała zamieszkanie w Anglii. W Turcji brakowało jej takiej wolności. Serel Yereli wystąpiła w serialu "Bodrumska Opowieść".
|
|
|
Post by mira on Oct 24, 2021 11:14:54 GMT
Zdaje się, że Bastemsu jeszcze niedawno była na planie, grała przecież w tym serialu z Arasem, który skończył się na 10 odcinku. Nie mam pojęcia, kim jest ta cała Serel, może i trochę racji ma, ale znowu bez przesady, w sieci można znaleźć całą masę zdjęć tureckich aktorek, które kąpią i opalają się w skąpym bikini. A o opalaniu nago w publicznych miejscach to chyba niewiele osób marzy
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2021 10:32:12 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2021 16:00:56 GMT
Nie licząc tego codziennego Kirik Hayatlar, to ma same hity Kanal D. Mało seriali, ale zyski ma galante. FOX ma pełno seriali i jak dla mnie słabo przędzie. Show to już w ogóle...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 25, 2021 19:58:53 GMT
Pewnie platforma, bo podobno chciała sobie odpocząć.
|
|
|
Post by Alex on Oct 25, 2021 21:08:23 GMT
Podobno to ona chciała się uczyć... 🙄
|
|
|
Post by mira on Oct 26, 2021 6:58:26 GMT
Może uczy się online A tak poważnie, to trzeba mieć mega dużo samozaparcia, żeby teraz, dobiegając prawie trzydziestki, zrezygnować z dobrych propozycji zawodowych, sławy i pieniędzy na rzecz nauki. Jeśli zdecyduje się na nowy serial, wcale nie będę zaskoczona, bo sama być może też bym tak wybrała.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 26, 2021 9:16:01 GMT
Podobno to ona chciała się uczyć... 🙄 Ale z ciebie złośnica.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2021 15:11:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 9:05:03 GMT
Kanał Dizi jest już dostępny w ofercie UPC. Wie ktoś od kiedy?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 1, 2021 19:32:26 GMT
Uff nareszcie mogę wejść na forum. Od trzech dni wyskakuje mi jakiś błąd i nie mogłem forum odpalić. Nic nie pomagało aż tu teraz się samo włączyło.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 1, 2021 19:55:29 GMT
Naprawdę? A to ciekawe... Ja bez problemu wchodziłem zarówno z telefonu, jak i z komputera
|
|
|
Post by mira on Nov 2, 2021 8:16:20 GMT
Uff nareszcie mogę wejść na forum. Od trzech dni wyskakuje mi jakiś błąd i nie mogłem forum odpalić. Nic nie pomagało aż tu teraz się samo włączyło. Ja też nareszcie mogę wejść, a to dlatego, że w końcu skończył się weekend i wreszcie mam czas
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 2, 2021 9:55:06 GMT
Naprawdę? A to ciekawe... Ja bez problemu wchodziłem zarówno z telefonu, jak i z komputera Ja mam chyba tylko ten problem. czyściłem ciasteczka historie i na różnych przeglądarkach.
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 10:01:02 GMT
A wiesz Matthias kto jest jej mężem? Aktor, który grał (chyba psychiatrę) w Sadakatsiz i z którym się protka zaczynała przyjaźnić. Ja serial rzuciłam po kilku odcinkach i nie wiem, czy jeszcze gra/ jak długo grał. Esra Dermancioglu (...) Okazuje się, że wielu pytało aktorkę, czy chce schudnąć o kilka kilogramów. Napisała, że ona z nimi, czuje się znakomicie! Ja tez się z jej kilogramami czuję znakomicie, co więcej muszę przyznać, ze Esra nosi te swoje kilogramy z dużą gracją i urokiem. Gdyby nie była taka pulchna, nie byłaby taka rozkoszna w roli Mukki. Semra Dincer odeszła od nas dzisiejszego dnia. (...) Aktorka znana jest m.in. z "Narzeczonej ze Stambułu", czy też "Czerwony Gabinet", który była jej ostatnią produkcją. Ja ją ubóstwiałam w Kuzey Guney, gdzie grała jedną z kluczowych postaci. Wszędzie, gdzie ją widziałam bardzo wiele wnosiła swym wspaniałym aktorstwem. Zawsze miała pomysł na postać, żeby ją wyrwać z ram nijakości i monotonii. Jedni jej postacie kochali, inni ich nie znosili za to co robiły (nierzadko złe "rzeczy"), no nikt nie przechodził obok nich obojętnie, bez emocji. Szkoda, ze odeszła, bo mogła nam dać jeszcze wiele od siebie. Birsen niedawno pisała, że dołączyła do Mevlany, ale z drugiej strony.. jakim cudem dołączyła, skoro była tak bardzo chora? Next, Matthias, u mnie było wszystko ok. Normalnie wchodziłam.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2021 15:45:06 GMT
lucy ten cały Kenan Ece, to odszedł po 1 sezonie. Nie dziwię się. Jego wątek mogli lepiej poprowadzić, a nie był kulą u nogi. Mogli go spiknąć z serialową Cansu, a tu inaczej potoczyły się jego losy . Może chciała zapomnieć o chorobie? Kto wie. Tego się nie dowiemy. Szkoda mi tej aktorki :/. A co do forum... Ja bez problemu wchodziłem . Wszystko ładnie się załadowywało .
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 18:57:16 GMT
Onur Guvenatam był gościem jednego z jutuberów i oto co mówił: "po pierwsze, że telewizja w Turcji nigdy nie umrze. I że widzowie są przyzwyczajeni do 2,5-godzinnych odcinków seriali, więc nawet jeśli zostanie to zmienione i w tv pokażą 40-minutowe odcinki, widz się do tego nie przyzwyczai i zażąda ponownie 2 godzin. Co zaskakujące, OGM zatrudnia tylko 10 osób, z Gulseren i tak dalej. Wszystkie swoje seriale kocha jednakowo, ale przede wszystkim jest dumny z Apartamentu Niewinnych. To właśnie ten serial zapisał się szczytem jego kariery. I tak, uważa się za słabego pod względem biznesowym i finansowym. Najbardziej angażuje się w kreatywność i kontroluje wszystie etapy produkcji, w tym nawet montaż (ciekawe kiedy to robi przy tylu serialach ). I zgadza się, nie ma pojęcia, co się wydarzy w jego serialu nawet za 4 odcinki, nie mówiąc już o finale. I to mu się podoba.
|
|
|
Post by julia on Nov 5, 2021 9:37:34 GMT
No wiesz julia? A ona marzy, aby kiedyś zagrać księżniczkę. marzyc , to ona może, jak każda dziewczynka. Chooociaż, mogłaby zostać księżniczką , córką złej królowej w horrorze. lucy, projekt Murata z żoną mógłby jak najbardziej być dzieckiem. On bardzo chciałby je mieć, no ale Imane ma problem z donoszeniem. Są takie kobiety, zachodzą, ale ronią jedną ciążę po drugiej. W filmie ich , absolutnie nie widzę. Byłaby klapa , tym bardziej , że Turcy nie akceptują Imane. Trochę się uspokoili, ale raczej nie przepadają za nią. Te dziesięć kilogramów coś mi się wydaje mocno przesadzone. W "Ramo" był bardzo szczupły, chyba że przytył w czasie przerwy
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 6, 2021 14:55:07 GMT
Uff nareszcie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 7, 2021 20:11:46 GMT
Obchodzimy dzisiaj 10 rocznicę śmierci Hanki Mostowiak Która zginęła uderzając... w kartony. Ten odcinek serialu obejrzało 8 milinów widzów.
|
|
verte
Początkujący
|
Post by verte on Nov 7, 2021 21:17:42 GMT
Do dziś pamiętam, jak 10 lat temu w 6 klasie podstawówki popadłem w depresję z powodu tej śmierci 😂.
|
|
|
Post by mira on Nov 8, 2021 8:29:59 GMT
10 lat temu oglądałam jeszcze "M jak miłość" i tamte sceny doskonale pamiętam Ale z uporem maniaka powtarzam, że ona nie zginęła od uderzenia w kartony! Miała w głowie tętniaka czy co to tam było, który pękł na skutek uderzenia. Ale samo uderzenie w kartony nie było przyczyną śmierci
|
|
|
Post by lucy on Nov 8, 2021 9:51:01 GMT
Obchodzimy dzisiaj 10 rocznicę śmierci Hanki Mostowiak Która zginęła uderzając... w kartony. Ten odcinek serialu obejrzało 8 milinów widzów. Nigdy nie widziałam tej sceny, bo juz serialu nie oglądałam kiedy Hanka zginęła, także dzięki. Notabene, przez ile lat grała w MjM?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 8, 2021 16:13:37 GMT
Obchodzimy dzisiaj 10 rocznicę śmierci Hanki Mostowiak Która zginęła uderzając... w kartony. Ten odcinek serialu obejrzało 8 milinów widzów. Nigdy nie widziałam tej sceny, bo juz serialu nie oglądałam kiedy Hanka zginęła, także dzięki. Notabene, przez ile lat grała w MjM? Kożuchowska grała w MjM przez 11 lat. Pamiętam, że była najbardziej lubianą postacią z całego serialu i jak widzowie opłakiwali jej śmierć Na Allegro nadal można kupić kartony, w których zginęła Hanka (oczywiście fałszywe) 😂 Wtedy serial jeszcze oglądałem. Pamiętam, że porzuciłem serial trochę późnej. Kiedyś MjM oglądało się chyba w każdym domu 😂
|
|
|
Post by Alex on Nov 8, 2021 16:24:56 GMT
Na Allegro nadal można kupić kartony, w których zginęła Hanka (oczywiście fałszywe) 😂 W cenie papierków po lodach Ekipy? Swoją drogą co to za serial z twojego podpisu?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 8, 2021 16:58:35 GMT
Na Allegro nadal można kupić kartony, w których zginęła Hanka (oczywiście fałszywe) 😂 W cenie papierków po lodach Ekipy? Dla Hankowych Kartonów warto wydać każde pieniądze Swoją drogą co to za serial z twojego podpisu? Z meksykańskiej telenoweli „Vencer el pasado” 😍
|
|