|
Post by Matthias on Mar 21, 2022 19:07:07 GMT
💫 Oguzhan Koc powiedział w wywiadzie dla dziennikarzy, że jeszcze nie zdecydowali, gdzie odbędzie się wesele. Informacje o Cesmie wymyślili sami paparazzi. Wciąż wybierają miejsce.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 22, 2022 18:53:38 GMT
❥ Tamer Karadagli i jego ukochana pianistka Iraz Yildiz, z którą był razem przez około rok, zerwali. Para zakończyła swój związek z powodu nieporozumień.
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2022 8:12:24 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2022 8:13:59 GMT
A tu kilka fotek z GREEN CARPET Awards.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 23, 2022 19:02:03 GMT
💥 Tamer Karadagli ogłasza, że wkrótce ogłosi swój nowy projekt!Gdzie wystąpi z bronią? W „Organizacji” czy „Detektyw turecki”? Należy zwrócić uwagę, że aktor doskonale posługuje się angielskim więc wiele opcji jest możliwych.
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2022 8:37:26 GMT
💥💥💥💥 Eda Ece i Aslı Enver również podpisały kontrakt z Disney Plus!Takie gwiazdy jak Halit Ergenc, Can Yaman, Cansu Dere, Yilmaz Erdogan, Ata Demirer, Aras Bulut İynemli, Pinar Deniz, Hande Erçel, Demet Özdemir czy Burak Deniz stały się już talentami i twarzami marki Disney Plus. Do tych znanych nazwisk dołączają dwie kolejne aktorki, które co roku rozwijają się w karierze: Aslı Enver i Eda Ece…
Wszystkie te nazwiska wymieniane są już od bardzo dawna, ale właściwie nic poza tym się nie dzieje. Może i coś tam kręcą, np. Bugra z Demet mięli zacząć, ale kto wie, kiedy doczekamy się jakiejś premiery
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2022 17:13:21 GMT
💥💥💥 Engin Ozturk i Barysh Arduch jeździli konno w Alaçatı zeszłego lata!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 17:06:50 GMT
❥ ATV Distributions przygotowuje się do wystawy na MIPTV w tym roku od 4 do 6 kwietnia 2022 r. na targach Content Fair, które odbędą się w Cannes we Francji. ATV Distributions planuje zaprezentować następujące seriale #Destan, #Kardeslerim, #KalpYarasi, a także nowe serie sezonu: #YalnizKurt, #AdiSevi, #Wyrok!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 17:10:11 GMT
❥ Blogger Cakma i jego super autorytatywna opinia:📍 Wygląda na to, że Disney+ to bardzo zaboli… Nie przedstawili jeszcze scenariuszy aktorom, z którymi podpisali umowę, a obiecują dać 300-400 tysięcy dolarów tygodniowo. Zobaczymy, będą kręcić 8 odcinków za 5-6 milionów tygodniowo, to blisko 50 milionów dolarów - czy podołają przez 38 tygodni nakręcić wszystkie planowane seriale?!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 17:44:32 GMT
❥ Turecka piosenkarka i aktorka Aleyna wzięła udział w londyńskiej premierze #Morbiusa z Jaredem Leto w roli głównej, z którym nawet pozowała na czerwonym dywanie! Ale otrzymawszy krytykę Turków za jej wygląd, odpowiedziała: 📍 "Nie będę się ubierać przez 10 godzin tylko po to, żeby iść na galę. Jestem ładniejsza niż jakiekolwiek ciuchy. Nie potrzebuję marki ani konkretnego stylu. Ja sama jestem marką i stylem. Żegnam!"
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 20:42:12 GMT
🔥Platforma cyfrowa Disney Plus otrzymała prawa do nadawania i produkcji filmów i seriali słynnego serialu animowanego King Sakir / Kral Şakir.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 20:42:53 GMT
✨Słynna prezenterka i modelka Çağla Şıkel na wystawie biżuterii w Stambule zaprezentowała złoty gorset o wartości 5 milionów lir tureckich, który powstał w 45 dni. Podobno kupił go kupiec z Kataru, zanim został pokazany na wystawie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 27, 2022 9:24:53 GMT
📸🔥 Magazyn Milliyet Sanat świętuje swoje 50-lecie
|
|
|
Post by Matthias on Mar 28, 2022 19:15:42 GMT
Jutro dam ogromną porcję newsów - m. in. poznaliśmy tytuł nowych seriali letnich i na platformę Disney Plus (muszę założyć do nich tematy) Oj, będzie ciekawie .
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2022 7:45:59 GMT
Matthias , dzięki za całe mnóstwo newsów. Nurgul Yesilcay na zamieszczonym zdjęciu, wygląda pięknie Disney+, Natfliks, jeszcze trochę , to już normalnego dostępu do seriali nie będzie Aż tak źle to może nie będzie, ale rzeczywiście robi się problem. Jeszcze do niedawna niektóre grupy tłumaczyły seriale z Netflixa, a teraz raczej od tego odchodzą. Z Disney+ zapewne będzie podobnie. A jednak w tych serialach zagra wiele tureckich gwiazd i chciałoby się coś obejrzeć. Tu jeszcze można wykupić dostęp, ale te typowo tureckie platformy raczej nie są dla nas dostępne.
Co do reklamy Atasya - lecieć aż do Dubaju, żeby nagrać reklamę biżuterii? W Turcji jest przecież tyle pięknych miejsc!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 29, 2022 17:38:32 GMT
💥💥💥 Disney Plus zadebiutuje 14 czerwca w Turcji. Abonament miesięczny kosztuje 34,99 lir, a abonament roczny 349,90 lir.
|
|
|
Post by mira on Mar 30, 2022 7:49:40 GMT
💥💥💥 Disney Plus zadebiutuje 14 czerwca w Turcji. Abonament miesięczny kosztuje 34,99 lir, a abonament roczny 349,90 lir. Ja się tak za bardzo nie interesowałam, ale w tym roku Disney miał startować także w Polsce, prawda? Wiadomo kiedy?
Ciekawe, jaki będzie u nas abonament. Przeliczając z lir, wychodzi prawie 10 zł, ale nie wiem, czy stawka w każdym kraju jest taka sama.
Powiem szczerze, że mnie jakoś szkoda wydać 29 zł (chyba tyle, nie wiem dokładnie, bo nadal się nie zarejestrowałam) co miesiąc na Netflixa, a gdzie tu jeszcze druga platforma? Póki co oglądam to, co ktoś wrzuci na inne serwisy, ale niestety nigdzie nie ma ani filmu z Asli i Kaanem, ani serialu z Hazal i Selahattinem
|
|
|
Post by julia on Mar 30, 2022 8:48:13 GMT
Jako zdeklarowana orędowniczka klasyki , nie mogę patrzeć na wszystkie udziwnienia gwiazd i celebrytów jeśli chodzi o stroje. Uraz w tych dziwacznych portkach, Esra w buciskach na gali Widzę , że Meryem Uzerli wygląda , jak szkielet. Wiele aktorek tureckich przesadziło z odchudzaniem ,np. Hande Ercel czy Hilal Altinbilek. Zaś zupełnie nie rozumiem tego przyjęcia Hande Soral i Ismaila Demirci. Ona jest w ciąży, a już świętują urodziny? Na pewno jestem staroświecka pod tym względem, ale bałabym się zapeszyć....Oczywiście życzę im szczęśliwego rozwiązania.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2022 17:21:20 GMT
Większość tych strojów to ja bym wziął i psu dał do posłania, żeby sobie na nich poleżał
|
|
|
Post by julia on Mar 30, 2022 17:35:51 GMT
Większość tych strojów to ja bym wziął i psu dał do posłania, żeby sobie na nich poleżał Masz rację@admin!
|
|
|
Post by mira on Mar 30, 2022 20:26:57 GMT
Hande jest w Dubaju, chyba już od kilku dni, więc niby jak mogła bawić się w tureckim klubie? Chyba że to jakieś stare nagranie. Kiedy grali razem serialu "Halka", Kaan był jeszcze żonaty. Lubię ich i ładna byłaby z nich para, ale jakoś nie wierzę w te rewelacje
|
|
|
Post by Matthias on Mar 31, 2022 17:33:45 GMT
💥💥💥Dziennikarz Akif Yaman potwierdza, że Hande Erçel i Kaan Yıldırım spotykają się od około tygodnia. Według dziennikarza widziano ich również w jednym z centrów jogi w Etiler, gdzie chodzą razem.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 31, 2022 17:52:50 GMT
❥ "Komu w tym ładniej?" (Kostium marki OCCLEUS), koszt 2 649 TL 🖤 Alina Boz czy Aybuke Pusat?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2022 16:37:46 GMT
💥💥💥Blogger Ranini: Zgodnie z tym, co usłyszałem, HBO Max Turkey usiadło przy stole, aby podpisać „umowę” z Ojo Pictures na nowy projekt. Przyjrzymy się, co będzie dalej! ^^
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2022 19:57:20 GMT
✨ Mete Horozoglu, który wyjechał do Stanów i zaczął uczyć aktorstwa i sportów podwodnych, nie wróci do tureckiego kina. Wydaje się, że obecne życie całkowicie mu odpowiada.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2022 20:16:22 GMT
💫Żona Mahsuna Kirimizgula w końcu odpowiedziała na zarzuty zdrady opublikowane przez turecką prasę, dołączając do nich obciążające zdjęcia. Kobieta złożyła wniosek o rozwód, ale najwyraźniej nie zamierza robić skandalu
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2022 9:05:08 GMT
💥Według amerykańskiej firmy Variety, platforma cyfrowa Amazon Prime rozpocznie emitowanie tureckich produkcji w 2023 roku. Przypomnijmy, że wcześniej zakładano, że pierwszym serialem platformy będzie adaptacja słynnej powieści Orhana Pamuka „Muzeum Niewinności” z Çağatayem Ulusoyem w roli tytułowej.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2022 18:07:08 GMT
💥Według znanego blogera Cakmy, gwiazdy platformy Disney Plus mogą wrócić do telewizji jednak pod warunkiem, że zagrają tylko w serialu kanału Fox TV, który obecnie obsługuje platformę w Turcji. Ogólnie rzecz biorąc, turdizi pilnie potrzebują nowych aktorów
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2022 16:53:54 GMT
⚡ Według Variety, międzynarodowe platformy streamingowe, które przybyły do Turcji, zaczęły wywierać silną presję na krajowy rynek telewizyjny. Disney Plus inwestuje w lokalną produkcję, jakby nie było jutra i wszystko trzeba wydać natychmiast. Są bardzo agresywni i podpisują bardzo ambitne kontrakty. Liderem nadawania cyfrowego pozostaje Netflix, który ma 3,5 miliona abonentów (to około 7 milionów widzów). Oczekuje się również, że Amazon Prime Video rozpocznie wydawanie tureckich oryginałów w 2023 roku. HBO Max właśnie wszedł na rynek i również aktywnie zajmuje się produkcją, jednak szczegóły nowych projektów nie zostały jeszcze ujawnione. Atak streamerów bardzo utrudnia kanałom telewizyjnym i producentom. Coraz trudniej znaleźć utalentowanych aktorów, ekipę i sprzęt techniczny w rozsądnej cenie. Następuje gwałtowny wzrost kosztów produkcji. Tureccy producenci i dystrybutorzy znaleźli się w trudnej sytuacji. Z drugiej strony pozytywnym efektem obozowania gigantów streamingu w Turcji jest promowanie tureckiego dramatu na arenie międzynarodowej. Staje się globalną marką bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Ponadto platformy nie boją się eksperymentować z gatunkami, czego dowodzą takie serie jak KLUB czy SPOTKALIŚMY SIĘ W STAMBULE.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2022 16:55:01 GMT
💫Aktorka Naz Elmas złożyła wniosek o rozwód ze swoim mężem, biznesmenem Erolem Ozmandirayem. Para wzięła ślub w 2019 roku.
|
|