|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 7:26:56 GMT
💫Turecka prasa donosi, że potentat medialny Acun Alicali nazwał swój nowy jacht na cześć swoich córek - BALMY
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 14:07:52 GMT
⚡ Redaktor Hürriyet, Ahmet Hakan, który niedawno wyróżnił się „nienawiścią” do Hazal Kayi, ponownie zwrócił na siebie uwagę mówiąc, że platforma cyfrowa Disney Plus to jedno śmietnisko. Wszystkie niepotrzebne treści zostały zebrane i nazwane platformą. Nie powinno się wydawać na to pieniędzy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 18, 2022 14:22:51 GMT
Next patrz, Matthias też o nich pisze. To co czekamy na rozwój sytuacji? Długo nie będziemy musieli czekać. Kolejny romansik.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:27:49 GMT
lucy Next - dodajemy niniejszą parę do listy związków osób z jednej serialu . Prędzej czy później będzie informacja, że ta dwójka ma romans
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:36:30 GMT
💫 Tureckie media donoszą, że Murat Dalkılıç i Sitare Akbas zerwali.
Jednak biorąc pod uwagę, że ich relacje biznesowe wciąż trwają, postanowili nie ogłaszać oficjalnie jeszcze rozstania i nadal "udawać", że są razem.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:51:02 GMT
✨ Mehmet Yılmaz Ak, znany publiczności z roli prokuratora Parsa w serialu „Yargı”, przyznał w niedawnym wywiadzie, że marzy o powrocie na scenę z jedną ze swoich ulubionych postaci szekspirowskich. Jego marzeniem jest zagrać rolę Ryszarda III
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:51:52 GMT
💥 Ahu Sungur podpisał kontrakt na nowy program telewizyjny z BBO Yapım
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 18, 2022 20:04:59 GMT
lucy Next - dodajemy niniejszą parę do listy związków osób z jednej serialu . Prędzej czy później będzie informacja, że ta dwójka ma romans Oni będą mieć uniesienia przy każdym serialu w jakim będą grać.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2022 9:12:25 GMT
✨ Gupse Ozay na swoim Instagramie powiedziała, że napisała scenariusze do dwóch filmów, jednej kreskówki i serialu telewizyjnego - więc nie siedziała bezczynnie. Zanim jednak do czegoś dojdzie, poczeka aż urodzi się dziecko.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 20, 2022 18:15:46 GMT
i dobrze moze sobie znajdzie jakiegoś lepszego chłopaka A co z nim nie tak, man1000 ? lucy,Nic tylko wizualnie do niej nie pasował taka jest moja opinia
|
|
|
Post by Matthias on Jun 20, 2022 18:26:39 GMT
📸💫 Ozlem Yılmaz, która została zauważona w jednym z centrów handlowych w Stambule, powiedziała, że zakończyła karierę aktorską i nie zamierza wracać.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 20, 2022 18:28:26 GMT
💫📸Na cześć Dnia Ojca, który jest dziś obchodzony na całym świecie, turecki megagwiazda Tarkan opublikował zdjęcie ze swoją córką, przyznając, że stara się być najlepszym ojcem.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 16:13:14 GMT
💫Wczoraj Gizem Katmer, znana widzom z serialu „Apartament niewinnych”, poślubiła dyrektora artystycznego Güclu Aydogdu.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 17:33:23 GMT
💫Według Birsen Altuntas, Robert De Niro przybędzie do Stambułu w niedzielę 26 czerwca. Słynny aktor przyleci prywatnym odrzutowcem z Londynu i towarzyszyć mu będzie ekipa filmowa, która kręci dokument o restauracjach Nobu.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 17:46:28 GMT
💥Koreański serial „ Our Blues”, który stał się jednym z najwyżej ocenianych seriali w Korei, otrzyma turecką adaptację. Prawa do adaptacji podobno nabyła firma Madd Entertainment. Obecnie tureckie firmy przygotowują osiem przeróbek koreańskich dramatów. lucy - kolejny serial się zapowiada xd
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 17:59:03 GMT
💥Koreański serial „ Our Blues”, który stał się jednym z najwyżej ocenianych seriali w Korei, otrzyma turecką adaptację. Prawa do adaptacji podobno nabyła firma Madd Entertainment. Obecnie tureckie firmy przygotowują osiem przeróbek koreańskich dramatów. lucy - kolejny serial się zapowiada xd Widziałam to info wczoraj. Ciekawe, czy serial będzie przystosowywać do tureckich realiów Medyapim (MF), czy Ay Yapim. Notabene fabuła jest o wszystkim i o niczym.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 21, 2022 20:36:21 GMT
💥Koreański serial „ Our Blues”, który stał się jednym z najwyżej ocenianych seriali w Korei, otrzyma turecką adaptację. Prawa do adaptacji podobno nabyła firma Madd Entertainment. Obecnie tureckie firmy przygotowują osiem przeróbek koreańskich dramatów. lucy - kolejny serial się zapowiada xd Widziałam to info wczoraj. Ciekawe, czy serial będzie przystosowywać do tureckich realiów Medyapim (MF), czy Ay Yapim. Notabene fabuła jest o wszystkim i o niczym. lucy, masz może jakiś opis fabuły tego? Szukam w necie, ale widzę same strzępki info. Nic sensownego.
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 20:44:44 GMT
lucy, masz może jakiś opis fabuły tego? Szukam w necie, ale widzę same strzępki info. Nic sensownego. "Błękitne opowieści" - tytuł w PL. Miłość ma słodko-gorzki smak, a życie jasne i ciemne barwy — tutaj o tych prawdach przypominają historie ludzi mieszkających i pracujących na koreańskiej wyspie Czedżu.Dłuższy: Drama opowiada historię różnych osób, które w taki czy inny sposób są ze sobą powiązane. Lee Dong Suk urodził się na wyspie Jeju i zarabia na życie, sprzedając ciężarówki. Pewnego dnia spotyka Min Sun Ah, dziewczynę o tajemniczej przeszłości, która przybyła na Jeju, aby uciec przed dawnym życiem. Park Jung Joon jest kapitanem statku i zakochuje się w Lee Young Ok, która jest nurkiem. Z kolei Jung Eun Hee to właścicielka sklepu rybnego, która spotyka dawnego kochanka – Choi Han Soo’a. Ich drogi krzyżują się na wyspie Jeju, kiedy mężczyzna wraca po tym, jak uświadomił sobie, że życie w mieście nie jest dla niego. Jak potoczą się losy bohaterów?
|
|
|
Post by Mavi on Jun 21, 2022 21:47:19 GMT
lucy , masz może jakiś opis fabuły tego? Szukam w necie, ale widzę same strzępki info. Nic sensownego. "Błękitne opowieści" - tytuł w PL. Miłość ma słodko-gorzki smak, a życie jasne i ciemne barwy — tutaj o tych prawdach przypominają historie ludzi mieszkających i pracujących na koreańskiej wyspie Czedżu.Dłuższy: Drama opowiada historię różnych osób, które w taki czy inny sposób są ze sobą powiązane. Lee Dong Suk urodził się na wyspie Jeju i zarabia na życie, sprzedając ciężarówki. Pewnego dnia spotyka Min Sun Ah, dziewczynę o tajemniczej przeszłości, która przybyła na Jeju, aby uciec przed dawnym życiem. Park Jung Joon jest kapitanem statku i zakochuje się w Lee Young Ok, która jest nurkiem. Z kolei Jung Eun Hee to właścicielka sklepu rybnego, która spotyka dawnego kochanka – Choi Han Soo’a. Ich drogi krzyżują się na wyspie Jeju, kiedy mężczyzna wraca po tym, jak uświadomił sobie, że życie w mieście nie jest dla niego. Jak potoczą się losy bohaterów?
Całkiem spoko fabuła, ale bez fajerwerków. Założę się, że Turcy umieszczą akcję w Stambule.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 21, 2022 21:49:06 GMT
Prędzej czy później Med/MF zepsuje każda fabułę.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2022 14:30:10 GMT
ja to się boję dziewczyny, że zepsują i będą ciągnąć w nieskończoność jak Niewiernego.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 14:44:06 GMT
ja to się boję dziewczyny, że zepsują i będą ciągnąć w nieskończoność jak Niewiernego. Jest jeszcze druga opcja - finał po 5 odcinkach Niektórych producentów układy z kanałami po prostu psują. I albo robią klapy z wykrzyknikiem, albo niekończące się flaki z olejem. A serial "przyzwoity" całościowo jest poza ich zasięgiem.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 22, 2022 16:03:29 GMT
ja to się boję dziewczyny, że zepsują i będą ciągnąć w nieskończoność jak Niewiernego. Mam wrażenie że jedyne dobre seriale to takie na poziomie 4/5 procent i kończą się w jednym sezonie. Nie mają kiedy ich zepsuć. A jak jest hit to rozciągają do bólu.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 22, 2022 21:00:50 GMT
ja to się boję dziewczyny, że zepsują i będą ciągnąć w nieskończoność jak Niewiernego. Mam wrażenie że jedyne dobre seriale to takie na poziomie 4/5 procent i kończą się w jednym sezonie. Nie mają kiedy ich zepsuć. A jak jest hit to rozciągają do bólu. Oj, Next, i takie potrafią porządnie zepsuć. Patrz dajmy na to: Kalp Atisi.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 21:50:58 GMT
Oj, Next, i takie potrafią porządnie zepsuć. Patrz dajmy na to: Kalp Atisi. Mavi, tyle, że Kalp Atisi to był letniak, a te to nigdy nie wychodzą "idealnie".
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 23, 2022 19:59:34 GMT
„Hayat Şarkısı” to najprawdopodobniej ostatnia turecka premiera w Novelas+ w tym roku.
W sierpniu na kanale kończą się: „W obcej skórze” (Stany Zjednoczone), „Grzech Fatmagül” (Turcja) i „Słodka ambicja” (Brazylia). W sierpniu mają być premiery trzech telenowel latynoskich. Będą: Stany Zjednoczone, Kolumbia, Brazylia.
|
|
|
Post by lucy on Jun 23, 2022 20:51:27 GMT
W sierpniu mają być premiery trzech telenowel latynoskich. Będą: Stany Zjednoczone, Kolumbia, Brazylia. Coś mi się nie chce wierzyć, że Novelas+ się przestawia na telki. Może powinno być: USA, Kolumbia (Sin senos sí hay paraíso, ... albo nawet Cafe con aroma de mujer) Brazylia (pewnie coś z Globo) ?? W każdym razie uwierzę dopiero jak zobaczę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2022 10:04:18 GMT
W sierpniu mają być premiery trzech telenowel latynoskich. Będą: Stany Zjednoczone, Kolumbia, Brazylia. Coś mi się nie chce wierzyć, że Novelas+ się przestawia na telki. Może powinno być: USA, Kolumbia (Sin senos sí hay paraíso, ... albo nawet Cafe con aroma de mujer) Brazylia (pewnie coś z Globo) ?? W każdym razie uwierzę dopiero jak zobaczę. Informacje już potwierdziła Kinga Urbańska (zarządzająca Novelas+). Z resztą we Francji na Novelas też leci zdecydowanie więcej produkcji latino, aktualnie też trzy latino i jedna turecka. Być może na Novelas+ szykują się zmiany. Kanał Dizi jest teraz w grupie Canal+ odkąd Canal+ zakupił grupę SPI International. Po co im dwa kanały emitujące tureckie seriale? Więc bardzo możliwe, że od następnego roku może nas czekać zmiana iż na Novelas+ tylko produkcję latynoskie natomiast na Dizi zostaną same tureckie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2022 10:57:39 GMT
Informacje już potwierdziła Kinga Urbańska (zarządzająca Novelas+). A to nie wiedziałam. A gdzie to pisze? Nie, że nie wierzę. Pytam wyłącznie z ciekawości. Być może na Novelas+ szykują się zmiany. Kanał Dizi jest teraz w grupie Canal+ odkąd Canal+ zakupił grupę SPI International. Po co im dwa kanały emitujące tureckie seriale? Dla lepszych wyników. Mimo wszystko seriale tureckie są patrząc statystycznie chętniej oglądane, niż telenowele. Więc bardzo możliwe, że od następnego roku może nas czekać zmiana iż na Novelas+ tylko produkcję latynoskie natomiast na Dizi zostaną same tureckie. Tyle, ze na Dizi mielą ciągle to samo. Dobrze, że do oferty dorzucili SBA, bo już by nie było co oglądać. Mam jednak nadzieję, że na Dizi też się coś już dzieje, bo ze strony zniknął katalog seriali, a strona TDC się kilka dni temu zamknęła.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2022 12:38:37 GMT
Informacje już potwierdziła Kinga Urbańska (zarządzająca Novelas+). A to nie wiedziałam. A gdzie to pisze? Nie, że nie wierzę. Pytam wyłącznie z ciekawości. Publicznie nigdzie Pisałem z Kingą w wiadomości prywatnej. Dla lepszych wyników. Mimo wszystko seriale tureckie są patrząc statystycznie chętniej oglądane, niż telenowele. Po Dizi czy Novelas+ tego nie widać. Era tureckich seriali w polskiej telewizji się już raczej zakończyła za nim dobrze się zaczęła. Dwa kanały emitujące tureckie seriale dla tej samej grupy, są trochę bezsensowne bo będą one dla siebie konkurencją. Tyle, ze na Dizi mielą ciągle to samo. Dobrze, że do oferty dorzucili SBA, bo już by nie było co oglądać. Mam jednak nadzieję, że na Dizi też się coś już dzieje, bo ze strony zniknął katalog seriali, a strona TDC się kilka dni temu zamknęła. Może coś się szykuje ale nie mam żadnych informacji. Czy na plus czy na minus to się okaże. Dizi ma problem z oglądalnością na całym świecie, kanał nie zawojował świata, więc zmiany się konieczne. Jeśli faktycznie w następnym roku będzie zmiana i stanie się iż Novelas+ będzie tylko latino a w Dizi tureckie, a Dizi wciąż będą rządziły te same osoby i sytuacja kanału będzie wyglądała tak samo, to dla fanów turkiszy będzie to zmiana na wielki minus.
|
|