|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:36:34 GMT
⚡ Słynny muzyk Cengiz Kurtoglu odwiedził wystawę Tüyap. Odpowiadając na pytania dziennikarzy, wywołał kontrowersje nieoczekiwanym przyznaniem, że aktorzy częściej się rozwodzą niż piosenkarze. Muzycy tego nie mają, rozwodów w kinie jest dużo więcej. Słyszał powiedzenie, że ci, którzy nie mogą zdobyć popularności jako piosenkarze, pędzą jak suchy północny wiatr, który wieje latem w zachodniej części Morza Śródziemnego: w poniedziałek zaczyna się, a w następny poniedziałek się kończy. Teraz to się dzieje. Spotykają się w poniedziałek i rozstają w poniedziałek. Cengiz zalecił, aby aktorzy wzięli przykład z rodziców, jak uratować małżeństwo.
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:37:06 GMT
💥 Birsen Altuntas ogłosił, że platforma GAİN, założona przez odnoszącego sukcesy przedsiębiorcę Gözde Akpınar, została kupiona przez Rams Türkiye Grup, która jest częścią Rams Global, która z powodzeniem inwestuje w wielu różnych krajach na całym świecie, w tym w Kazachstanie. Jest to pierwsze przejęcie w tureckim sektorze medialnym od Rams Global.
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:56:20 GMT
💫 Według tabloidu „Takvim”, Oguzhan Koç wyremontował swój dom w Levent i zaczął uzupełniać swoją kolekcję dzieł sztuki. Koç dodał kolejny obraz do swojej kolekcji, kupując dzieło z osobistej kolekcji słynnego mistrza artysty Yalcina Gokcebaga za około 100 000 lirów tureckich.
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 20:56:47 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 21:11:28 GMT
✨ Haluk Levent znalazł się na liście 100 najbardziej wpływowych osób na świecie według magazynu Time
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2023 18:04:06 GMT
💥 Dziś swoją pracę rozpoczyna platforma cyfrowa państwowego kanału telewizyjnego TRT Tabii
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2023 18:11:49 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2023 18:19:35 GMT
💫 Słynny piosenkarz Sinan Akcil powiedział, że przyjaźni się z Mujde Uzman od bardzo dawna. Ponadto mają wspólne zainteresowania muzyczne.
|
|
|
Post by julia on May 13, 2023 18:08:22 GMT
Ludzi mało kiedy obchodzi jakość napisów WSZĘDZIE. Nieważne, czy profesjonalna firma, czy grupa na fejsie - ludzie zwykle zachwyceni są samym faktem posiadania napisów. Mavi, idealnie byłoby, gdyby było bezpośrednie tłumaczenie z tureckiego, ale wiemy, że to nierealne. W Polsce grupy na FB robią tłumaczenie z tłumaczenia rosyjskiego lub angielskiego , a wiadomo , to nie jest fajne. A tureckiego prawie nikt nie zna. Chociaż, moim zdaniem rosyjskie napisy w miarę wiernie oddają treść dialogów. No i dla widza jest tak , jak piszesz - ważne, że napisy w ogóle są. Bo kto pokusi się na oglądanie w oryginale? Nieliczni.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 18, 2023 12:15:34 GMT
Nie wiem czy ktoś zauważył ale z tego co widzę na forum to TRT1 ma zapowiedziane 4 projekty na to lato.
|
|
|
Post by elysa7 on May 18, 2023 18:04:32 GMT
I każdy z nich prawdopodobnie będzie średni. Niestety.
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2023 19:36:57 GMT
💫 W jednym z lokali w Zekeryakoy widziano gwiazdę epoki Yesilcam - Mujde Ar i Deryę Tunę. Jak przyznała dziennikarzom, w jej wieku (68 lat) bardzo trudno jest utrzymać rytm na planie. Okazuje się, że gram dwie lub trzy seriale, i to koniec, nie mogę kontynuować." Zostałam babcią i wolę spędzać czas z przyjaciółmi niż wracać do domu o 4 rano i wyruszać na zdjęcia następnego ranka. Po 60 latach nie jest to już możliwe. Bez tego jest całkiem szczęśliwa.
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2023 19:43:34 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 23, 2023 19:22:57 GMT
💫 Pomimo tego, że gwiazdy Turcji tradycyjnie preferują Kemalistów, są tacy, którzy popierają istniejący rząd, otwarcie wyrażając swoje poparcie dla prezydenta Erdogana. Wśród nich są piosenkarz Alisan i piłkarz Mesut Ozil.
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2023 19:41:58 GMT
📸💫 Stylistka marki Magnum, która ubiera tureckie gwiazdy na Festiwalu Filmowym w Cannes, od trzech lat nie zmieniła się. I to jest zauważalne
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2023 19:42:12 GMT
💥 Turecki aktor Murat Danaci, znany z dziennego serialu "Beni Affet", wystąpił w filmie nakręconym w Marrakeszu w Maroku. Film ukaże się w przyszłym roku. W lipcu pojedzie do Libanu, by nakręcić reklamę
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2023 17:09:37 GMT
Mamy 4 pierwsze główne pary tegorocznych letniaków. Która najładniejsza/ najsympatyczniejsza/ najlepiej rokująca? i.imgur.com/od6uTAS.png
|
|
|
Post by Matthias on May 25, 2023 17:29:01 GMT
Numer 1. Absolutnie.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 26, 2023 9:39:31 GMT
Zauważyłem że głównym tematem tegorocznych rom-comów będzie rodzina nagłe małżeństwa i relacje dzieci- rodzice. Z tego co zauważyłem to tylko remake Bananowego doktora będzie się z tego schematu wyłamywać jak na razie.
|
|
|
Post by lucy on May 26, 2023 10:16:24 GMT
Ciekawe co z letniakami na Star. Mamy już koniec maja, a tu ani widu, ani słychu. Show też się zbytnio nie wychyla. Jak na razie ma w zanadrzu tylko jeden projekt "Maviye surgun".
|
|
|
Post by mira on May 26, 2023 12:57:20 GMT
A ten serial z Keremem i Hafsą to czasem nie poleci na Star? Wytwórnia i kanał kiedyś się całkiem lubiły. "Ada MAsali" leciało na Star. Chyba że teraz Star pokazuje tylko i wyłącznie produkcje OGM.
|
|
|
Post by lucy on May 26, 2023 13:08:34 GMT
A ten serial z Keremem i Hafsą to czasem nie poleci na Star? Wytwórnia i kanał kiedyś się całkiem lubiły. "Ada MAsali" leciało na Star. Chyba że teraz Star pokazuje tylko i wyłącznie produkcje OGM. Wg przecieków producent negocjował z Kanal D i Show Tv. Ostatnio widziałam w kilku miejscach, że przy projekcie widnieje już Kanal D. Niebawem się okaże. Serial ma wejść na ekrany w lipcu (rzekomo w połowie).
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 26, 2023 14:14:18 GMT
Czekam na letniak od OGM to będzie patola niezła coś czuje i faktem jest że dla STAR teraz robi tylko OGM.
|
|
|
Post by elysa7 on May 26, 2023 21:50:32 GMT
Mamy 4 pierwsze główne pary tegorocznych letniaków. Która najładniejsza/ najsympatyczniejsza/ najlepiej rokująca? i.imgur.com/od6uTAS.pngMoże pierwsza para. Najbardziej mimo wszystko jestem ciekawa tego z Keremem.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 28, 2023 9:34:32 GMT
Mi się wydaje że serial z Kutsim odpali najlepiej, potem będzie ta z FOXa a druga i trzecia para ze zdjęcia ciężko ocenić szczególnie, że 3 para to debiutanci praktycznie i w tamtym serialu bardziej liczę na parę ojca protki i macochy.
|
|
|
Post by Matthias on May 29, 2023 15:13:25 GMT
|
|
|
Post by julia on Jun 1, 2023 19:22:14 GMT
Mamy 4 pierwsze główne pary tegorocznych letniaków. Która najładniejsza/ najsympatyczniejsza/ najlepiej rokująca? Cóż robić, żadna z nich mi się nie podoba
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jun 2, 2023 4:46:45 GMT
Dziwi mnie brak informacji o serialach na lato w stacji STARTV mimo że jak sobie patrzyłem to we wcześniejszych latach potrafili odpalić już letniaka 15 czerwca.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2023 18:42:32 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2023 18:42:54 GMT
|
|