|
Post by elysa7 on Dec 9, 2023 20:52:45 GMT
Aż przykro. Cóż Turcy zawsze będą dziwni. Ich wybory serialowe nigdy nie będą dla mnie do końca zrozumiałe.
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Dec 9, 2023 22:36:30 GMT
Nie oglądam serialu (obejrzałam 4 odcinki), ale aż przykro się patrzy na te wyniki.
Turcy są jednak dziwni - takie koszmarki OGM, które nie mają ładu i składu - tylko przemoc i przemoc mają się świetnie, a ten ledwo zipie i zbliża się ku końcowi
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2023 16:24:42 GMT
Bambaşka Biri ✨
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 14, 2023 18:32:56 GMT
Mogę się założyć,że Hande zrobi sobie teraz krótką przerwę i pójdzie do letniaka.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2023 19:13:09 GMT
Ja to bym chciała się całkowicie odercelić. Mam jej taki ogólny przesyt, że powoli zaczyna mi się na jej widok zbierać na wymioty. Nie ma dnia, żebym przeglądając twittera nie natknęła się na jej fotki z BB lub jej pozy w magazynach, gdzie reklamuje co drugi produkt z branży modowo-biżuteryjno-kosmetyczno-itympodobnej... tudzież pozy z jej osobistych selfies. Dodam, że nie subskrybuję ani seriali, ani aktorów, ani jej kont fanowskich, a mimo to nie mogę się od niej uwolnić. Jestem nią już tak zmęczona, że bym najchętniej udała się na detoks od niej. Tylko jak to zrobić nieinwazyjnie tj. bez odizolowania się całkowitego od dizi..?
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 14, 2023 20:27:29 GMT
Dużo siedzę na tt i zupełnie nie widzę nic odnośnie Hande. Byłabym nawet zadowolona aby zagrała w jakimś nowym letniaku z choć trochę sensowną fabułą bez miliona absurdów coś w stylu Kalp Yarasi. Kupiłabym to.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2023 21:17:02 GMT
Ja też dużo korzystam z TT, ale wyłącznie do celów śledzenia informacji na temat seriali tureckich, wiec może dlatego. I na żadnego z aktorów (poza nią) nie trafiam codziennie.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 14, 2023 21:21:41 GMT
Też śledzę kilka kont odnośnie dizi i nie ma tam nic odnośnie Hande. Za to miałam dużo odnośnie Safiru i musiałam wszystko wyciszyć. Ty masz dość Hande, ja Buraka i Ozge Sam widok tego aktora i już mi jest niedobrze.
|
|
|
Post by mira on Dec 15, 2023 7:43:12 GMT
Ja również mam TT tylko ze względu na tureckie seriale i tureckich aktorów, ale Hande wyświetla mi się bardzo rzadko, mimo że śledzę konta Foxa i BB. Za to non stop przewijają mi się tweety dotyczące serial "Safir", "Yali Capkini" i "Yargi" (akurat te seriale oglądam więc spoko), "Sahane Hayatim", "Sakla Beni" i "Aile" (tymi się w ogóle nie interesuję i wkurza mnie, że ciągle mi się przewijają). Hande sprawdza się w lekkich komediach, ale mogłaby się pojawić w czymś nowym. Ani komedia, ani serial kryminalny, więc może jakaś drama OGM? Tylko nie wiem, czy by podołała.
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2023 11:12:59 GMT
Będę musiała zerknąć do ustawień i może uda mi się coś wyłączyć/ zmienić/ zablokować, bo już dostaję szału na widok jej tępych poz. Przykład sprzed chwili (i takich "kwiatków" mam codziennie kilka/ kilkanaście - zależy od dnia. ): i.imgur.com/nuLoyTF.pngAni komedia, ani serial kryminalny, więc może jakaś drama OGM? Tylko nie wiem, czy by podołała. Przecież ona nawet normalnie krzyczeć nie potrafi (już lepiej grają takie sceny protki z seriali dziennych), a w tych serialach to podstawa. Ale tak, niech idzie do OGM, może się przyczyni do dobicia tych potworko-koszmarków i Onur wreszcie zacznie robić seriale na wysokim poziomie (jak kiedyś pod o3 Meyda).
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 15, 2023 12:05:48 GMT
Hande aż tak fatalna nie jest.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 16, 2023 9:27:22 GMT
📌 Reytingi za 15.12.2023TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (43 odcinek) - 8.90% ⬆ (+2.16) 2. Yalı Çapkını (50 odcinek) - 8.20% ⬇ (-0.74) 8. Arka Sokaklar (654 odcinek) - 4.15% ⬇ (-0.06) 10. Ateş Kuşları (35 odcinek) - 3.85% ⬇ (-0.10) 32. Bambaşka Biri (14 odcinek) - 1.25% ⬆ (+0.20) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 13.53% ⬆ (+4.31) 3. Yalı Çapkını - 4.50% ⬇ (-1.66) 12. Ateş Kuşları - 1.97% ⬇ (-0.13) 17. Arka Sokaklar - 1.64% ⬇ (-0.33) 26. Bambaşka Biri - 1.05% ⬆ (+0.13) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.81% ⬆ (+2.59) 2. Yalı Çapkını - 7.33% ⬇ (-0.74) 10. Ateş Kuşları - 3.13% ⬇ (-0.21) 12. Arka Sokaklar - 2.90% ⬇ (-0.16) 26. Bambaşka Biri - 1.51% ⬆ (+0.46)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 20, 2023 18:22:46 GMT
Zmiana emisji dnia z Piątku na SOBOTĘ
|
|
|
Post by lucy on Dec 20, 2023 19:10:54 GMT
Zmiana emisji dnia z Piątku na SOBOTĘKolejny odcinek będzie dopiero 6 stycznia, czyli za 2 tygodnie (i 3 - licząc od ub. piątku kiedy był emitowany poprzedni odcinek). i.imgur.com/PuRoVjJ.jpg
|
|
|
Post by mira on Dec 21, 2023 15:01:32 GMT
Kolejny odcinek będzie dopiero 6 stycznia, czyli za 2 tygodnie (i 3 - licząc od ub. piątku kiedy był emitowany poprzedni odcinek). Czyli najpierw zakończą emisję "Adima Farah", potem na to pasmo wrzucą "Bambaska Biri". Oglądalność, po 3 tygodniach przerwy, zmianie dnia emisji i jeszcze patrząc na to, że zostały tylko dwa odcinki, spadnie poniżej 1 w każdej kategorii.
Nadrobiłam odcinki 12-23. Dzieje się sporo, tajemnice stopniowo wychodzą na jaw, Dogan powrócił, pojawiła się jego (w zasadzie Kenana, a może powinnam napisać Yusufa?) biologiczna matka. Jestem ciekawa, jak się to skończy, bo szczerze mówiąc nie widzę wielkich szans na happy end. Mnie się wydaje logiczne, że chory człowiek trafia do psychiatryka, a nie do więzienia, ale w tym serialu wszyscy mówią, że Kenana nie da się uratować i zbrodnie Dogana zostaną mu przypisane. Nie wiem, jak to jest w Turcji, jak traktuje się przestępców z chorobami psychicznymi.
Szkoda, że serial już się kończy, bo mnie się nadal podoba.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2023 16:11:59 GMT
Zakończono zdjęcia do finałowego odcinka serialu Bambaşka Biri. 👏
|
|
|
Post by Matthias on Dec 24, 2023 12:14:28 GMT
💫📸 Ekipa filmowa publikuje zdjęcia zza kulis serialu „Bambaska Biri” z Hande Erçel i Burakiem Denizem, którego zdjęcia zakończyły się w tym tygodniu
|
|
|
Post by mira on Jan 5, 2024 7:57:49 GMT
W sobotę jest 15 odcinek, tymczasem po prawie 3 tygodniach przerwy wciąż mamy tylko jeden zwiastun... Promocja tego serialu całkowicie leży.
Tymczasem obejrzałam odcinek 14. Leyla już wie, że Kenan jest chory i zaczyna grzebać w jego przeszłości, czyta raporty medyczne, spotyka się z asystentką profesora, który leczył Kenana. Jest przerażona, opowiada o wszystkim Yasemin, ale nie załamuje się, nie pogrąża w rozpaczy, tylko działa. Podejrzewa, że Dogan jest Zabwkarzem i zaczyna go testować, nawet całuje, by się przekonać, z którą osobą ma do czynienia, potem Dogana śledzi i przyłapuje na gorącym uczynku, gdy ten próbuje zabić Sadika. Leyla konfrontuje się też z Turanem, ale ten nadal kręci, a potem, chcąc by Leyla odpuściła, pisze wniosek o jej przeniesienie... Niby robi to dla dobra Leyli, żeby trzymać ją z dala od tej sprawy i żeby jej kariera nie została zrujnowana. Ale ja jakoś w te dobre pobudki nie mogę uwierzyć...
Dogan powrócił i przejął kontrolę, a odcinku było bardzo mało Kenana. Naprawdę nie wiem, jak skończy się ten wątek z wieloraką osobowością. Happy End? Przecież to poważne schorzenie i nigdy nie można mieć pewności, że nie nastąpi nawrót...
Tahir i Nuray mają wypadek samochodowy. Nuray ściemnia, że poroniła. Tahir jest załamany. Wszyscy wiedzą, że Nuray nie była w ciąży, a nikt mu tego nie wyjaśnia. Co za okrutni ludzie!
|
|
|
Post by Matthias on Jan 7, 2024 18:10:42 GMT
📌 Reytingi za 06.01.2024TOTAL:1. Gönül Dagi (121 odcinek) - 10.03% ⬆ (+0.37) 10. Bambaşka Biri (15 odcinek) - 2.45% ⬆ (+1.20)АВ:1. Gönül Dagi - 8.46% ⬆ (+0.23) 10. Bambaşka Biri - 1.81% ⬆ (+0.76)АВC1:1. Gönül Dagi - 9.15% ⬇ (-0.73) 11. Bambaşka Biri - 2.15% ⬆ (+0.64)
|
|
|
Post by man1000 on Jan 9, 2024 18:23:20 GMT
Zwiastun finałowego odcinka
|
|
|
Post by mira on Jan 10, 2024 8:21:40 GMT
Czuję, że tu nie będzie szczęśliwego zakończenia.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2024 11:41:11 GMT
A o co chodzi z tym wątkiem psychiatrycznym? Burak gra tu jedną postać, czy dwie? Na poczatku była mowa, że jego bohater jest chory? Prawda to?
|
|
|
Post by mira on Jan 10, 2024 13:35:31 GMT
A o co chodzi z tym wątkiem psychiatrycznym? Burak gra tu jedną postać, czy dwie? Na poczatku była mowa, że jego bohater jest chory? Prawda to? Prawda. Gra jednego człowieka ale o dwóch osobowościach, czyli gra zarówno Kenana, jak i Dogana.
Choroba jest następstwem traumy, jaką Kenan przeżył w dzieciństwie - pożar sierocińca, dzieci płonące żywcem na jego oczach. Potem został adoptowany i obok Kenana pojawił się Dogan. Adopcyjni rodzice go leczyli, jakoś wymazano mu też pamięć, Kenan nie pamiętał sierocińca adopcji. W wyniku leczenia Dogan zniknął na wiele lat. Pojawił się ponownie w dorosłym życiu i zaczął zabijać osoby odpowiedzialne za tamten pożar. Kiedy Kenan dowiedział się o istnieniu Dogana, zostawił Leylę i przez 5 miesięcy był w klinice w Szwajcarii. Niby leczenie się powiodło, ale po jakimś czasie Dogan znowu powrócił... Na domiar złego okazało się, że Kenan to tak naprawdę nie Kenan, tylko Yusuf - został porwany w dzieciństwie, a jego matka wciąż go szuka.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2024 13:40:55 GMT
To jest świetna fabuła na film w gatunku thriller.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2024 18:31:58 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 14, 2024 10:44:01 GMT
📌 Reytingi za 13.01.2024TOTAL:1. Gönül Dagi (122 odcinek) - 10.05% ⬆ (+0.02) 3. Kardeşlerim (112 odcinek) - 6.04% ⬇ (-0.23) 14. Bambaşka Biri (16 odcinek, FINAŁ) - 1.97% ⬇ (-0.48)АВ:1. Gönül Dagi - 8.66% ⬆ (+0.20) 3. Kardeşlerim - 3.65% ⬆ (+0.05) 7. Bambaşka Biri (FINAŁ) - 2.38% ⬆ (+0.57)АВC1:1. Gönül Dagi - 10.08% ⬆ (+0.93) 4. Kardeşlerim - 4.83% ⬆ (+0.74) 11. Bambaşka Biri (FINAŁ) - 2.25% ⬆ (+0.10)
|
|
|
Post by mira on Jan 15, 2024 8:03:09 GMT
Za mną odcinek 15.
Scenarzysta serialu jest świetny, myślę, że sensownie zakończy wszystkie wątki, ale jednak oglądając 15 odcinek odniosłam wrażenie, że się spieszy. Dużo się w odcinku dzieje, ale mało jest miejsca na takie wolniejsze sceny, gdzie bohaterowie szczerze rozmawiają, cierpią, przeżywają. Mnie się wydaje, że powinno być tego ciut więcej. W końcu nie codziennie dowiadujesz się, że Twoja biologiczna matka żyje, szuka cię od 30 lat, wujek próbował i wciąż próbuje cię zabić, choroba psychiczna wróciła, a twoja druga osobowość jest mordercą.
Leyla jest uparta i chce sprawiedliwości. Nawet do głowy jej nie przyszło, by próbować Kenana chronić, kazać mu uciekać. Z jednej strony ją rozumiem, z drugiej wręcz przeciwnie. Ciekawe, jak zachowa się w finale. Tymczasem Turan nadal kłamie, ryzykując całą swoją karierę, ale i wolność. Nie wiem, czy ktokolwiek w tym serialu skończy szczęśliwe. Szczerze, to nie widzę takiej opcji dla nikogo. Ale nie podglądam, co zadziało się w finale, bo chcę to obejrzeć z zainteresowaniem, gdy już będą literki.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 22, 2024 23:12:27 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2024 19:27:11 GMT
Obejrzałam finałowy odcinek.
Sama nie wiem, co o nim myśleć. Sporą część odcinka zajęła ucieczka Dogana, któremu Leyla deptała po piętach. Czytałam, że widzowie serialu różnie oceniali jej postępowanie. Dla jednych była zimna i okrutna, w końcu w przeszłości wsadziła do więzienia własnego brata, a teraz chciała wsadzić ukochanego. Zamknęła też jego ojca. Nie pozwoliła Doganowi uciec i strzeliła do Kenana (oczywiście nie bez powodu). Inni wykazali się zrozumieniem. Leyla to prokurator, człowiek uczciwy, postępujący zgodnie z prawem. Leyla nie kieruje się w pracy uczuciami. Poza tym wolała, żeby Dogan/Kenan trafił za kratki, poniósł karę i rozpoczął leczenie po raz kolejny, aniżeli żeby zginął jako przestępca.
Finał był bardzo smutny, wręcz przejmujący, ale momentami i trochę nielogiczny. Pomijając wątek główny, to dziwiłam się temu, że Tahir wybaczył Nuray i dał szansę ich małżeństwu, gdzie wcześniej patrzeć na nią nie mógł. Dziwiłam się, że przyjaciółka Leyli i Murat szczęśliwi ogłaszają zaręczyny w takim momencie... Dziwiłam się, że matka Leyli nie poniosła żadnej kary za to, co wyczyniała z mężem przed laty. Dziwiłam się też, że Leyla zwolniła się z prokuratury i pogrążyła w depresji, gdzie przez cały serial kreowano ją na mega twardą babkę, która ze wszystkim sobie poradzi.
Jakoś to jednak poszło, zakończono najważniejsze wątki. No i super, że na koniec pojawiło się światełko w tunelu, bo oto Turan nie chce grobu dla Kenana, bo "groby są dla umarłych", a Leyla otrzymuje tajemniczą, pocieszającą notatkę. Kto mógł napisać coś takiego? Tylko Kenan.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2024 15:14:21 GMT
💥💥💥 Serial z Hande Ercel i Burakiem Denizem #Bambaska Biri rozpocznie swą emisję 22 kwietnia na kazachskim kanale „Jibek Joly”.
|
|