|
Post by Matthias on Oct 10, 2023 15:48:47 GMT
📌 Reytingi za 09.10.2023TOTAL:2. Safir (Odcinek 6) - 4.67% ⬆ (+0.16) 1. Ömer (Odcinek 26) - 4.87% ⬆ (+0.61) 10. Bambaşka Biri (Odcinek 5) - 3.28% ⬇ (-0.71)AB:1. Ömer - 4.99% ⬆ (+0.15) 4. Bambaşka Biri - 3.31% ⬇ (-1.01)8. Safir - 2.82% ⬆ (+0.71) ABC1:2. Ömer - 5.33% ⬆ (+0.55) 5. Safir - 4.18% ⬆ (+0.68) 6. Bambaşka Biri - 3.89% ⬇ (-0.43)
|
|
|
Post by mira on Oct 11, 2023 6:43:06 GMT
Odcinek 4.
Kenan ma coraz większe luki w pamięci, bo Dogan na coraz więcej sobie pozwala i coraz dłużej pozostaje aktywny. Do tego włóczy się po nocach, przez co Kenan jest potwornie zmęczony. Kenan widzi, że coś złego się z nim dzieje, idzie do lekarza, szuka pomocy, ale problemy ukrywa przed bliskimi. Rodzice i tak widzą zmiany, a w tej chwili są już pewni, że Dogan powrócił i że to on zabija tych, którzy są winni podpalenia sierocińca. Mogliby go ostrzec, powiedzieć o chorobie, ale wtedy Kenan pozna prawdę o swoim pochodzeniu i dowie się, ze został adoptowany. W końcu i tak się dowie, ale matka woli czekać i łudzić się, że będzie inaczej...
Ojciec Kenana, czyli prokurator generalny, niby jeszcze nie miesza w śledztwie, ale próbuje odwieźć Leylę od pomysłu śledzenia Zabawkarza i każe zająć się poszukiwaniem dwóch facetów, którzy porwali pacjenta ze szpitala. Poza tym kontaktuje się z poszukiwanym Idrisem i nie zdradza, gdzie gość się znajduje, a to już jest działanie niezgodne z prawem. Obawiam się, że chcąc chronić syna, Turan wpakuje w kłopoty nie tylko siebie, ale i Leylę. Chociaż ona ma własne metody działania, intuicję i szuka dalej, nie skupiając się wyłącznie na tym, o czym mówi prokurator generalny. Dzięki temu trafia w końcu do sierocińca.
Kenan towarzyszy Leyli w podróży i bardzo źle reaguje na obecność w tamtym miejscu. Jest chory, płacze, zachowuje się dziwnie. Ale wciąż nie domyśla się, że był z tym miejscem jakoś związany. Z kolei Dogan dalej chce się mścić i tym razem na celowniku ma ojca Leyli. Porywa go i pakuje do bagażnika.
Ojciec Leyli wydawał się sympatycznym facetem, ale ma sporo za uszami. Niby ma wyrzuty sumienia, niby dba, by jego dzieci nie zeszły na złą drogę, ale sam ciągle jest uwikłany w jakieś ciemne sprawy. Leyla będzie załamana, gdy się o tym dowie.
Swoją drogą ciekawe, dlaczego ten sierociniec został podpalony. Jakie korzyści mogło to przynieść tym, którzy dopuścili się takiego czynu? Nie mieści mi się to w głowie.
Wątek miłosny jest prowadzony niespiesznie. Pojawia się też jakiś drugi, bo oto okazuje się, że brat Leyli i Yasemin byli kiedyś parą. Obecnie on ma żonę i dopiero co wyszedł z więzienia, ona jest adwokatem i nie ma nikogo u boku. Żona Tahira nie jest interesującą postacią. Robi za tło. Także możliwe, że historia Yasemin i Tahira jeszcze się nie zakończyła...
|
|
|
Post by lucy on Oct 12, 2023 18:48:10 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 13, 2023 17:58:51 GMT
Obejrzałem wreszcie drugi odc. Ostatnie dwa tygodnie było dla mnie takie sobie i nic chciałem oglądać. Wczoraj odpaliłem drugi odcinek i mam parę spostrzeżeń. Hande nie była tak słaba jak w pierwszym odcinku. Bo przy pierwszym trochę mi się przysnęło. Nie twierdzę że jest wybitną aktorką ale daje radę. Wiadomo że buraczek tu wiedzie prym i szarżuję aż miło patrzeć. Zwłaszcza w odsłonie Doğana. Wielę się dowiedzieliśmy o jego przeszłości. I jakie piekło zrobili mu ludzi w tym chyba ojczulek leyli. Słyszałem teorię że jego przyjaciółka zeynep z domu dziecka to Leyla. I że prawdziwa osobą jest Doğana, a niby kaan to wytwór po terapi by Doğana zapomniał o jego koszmarze. Czytałem plotkę że niby mówią że zachowanie matki Leyla jest takie jak by nie była jej biologiczną matką, stawiając syna na piedestał mimo tego co zrobił. Sceny w szpitalu były dobre i chyba najlepiej zagrane przez hande. I ta scena gdzie Leyla siedzi na ławeczce i znajduje ją jej przyjaciółka dobrze wybrzmiały. Widziałem już fragi kolejnych odcinków i widzę że im dalej tym ciekawie. Jestem ciekaw czemu serial tyle stracił widzów. Zresztą ten sezon jest nieobliczalny, seriale które wydawały się być hitem spadają do poniżej 3%.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 13, 2023 22:34:24 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2023 19:57:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2023 15:30:53 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 15, 2023 17:55:40 GMT
Ja jestem już po kolejnym, chyba 5 odcinku serialu. Mylą mi się numerki, bo za dużo seriali teraz oglądam Oglądalność spada, a mnie się ten serial coraz bardziej podoba! Kenan i Leyla są razem naprawdę świetni, przyjemnie się na nich patrzy. Ale Leyla nie chce się pakować w tego typu relację, do tego Kenan zachowuje się czasem dziwacznie. Dogan przejmuje nad nim kontrolę, a kiedy się wycofuje, Kenan nie wie, co się stało. Nie pamięta, jak znalazł się w samochodzie, nie pamięta, co Leyla mówiła o swoim ojcu, nie pamięta, kiedy wyszedł z domu i w jaki sposób pożegnał się z matką. Przez to rodzina i znajomi zaczynają martwić się o jego zdrowie. Rodzice wiedzą, że muszą jak najszybciej powiedzieć Kenanowi prawdę, a ten powinien rozpocząć leczenie. W przeciwnym razie Dogan może przejąć całkowitą kontrolę nad Kenanem a cofnięcie tego może okazać się niemożliwe. Ale zapewne tak szybko tego nie zrobią, bo strasznie się boją. Ekrem chyba nie jest winien podpalenia, zdaje się, że tylko dostarczał benzynę, sam nie podpalał, do tego wmówiono mu, że w sierocińcu nie ma dzieci. Czy to prawda, to się dopiero okaże. Dziwna sprawa z tym podpaleniem. Po co podpalać sierociniec z dziećmi w środku??? Chcieli zatrzeć jakieś ślady?
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 12:25:15 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2023 7:11:55 GMT
Spadki są w tej chwili już bardzo duże. Serial nie osiąga nawet 3 w żadnej kategorii. Nie rozumiem tego, bo to naprawdę dobra produkcja, ale skoro tylu widzów przez ostatnie tygodnie odeszło, nie da się tego nadrobić. Pytanie, co na to Fox?
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 12:10:43 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 12:19:19 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2023 12:32:55 GMT
Rzeczywiście coś nie zagrało, mnie odcinki 3-5 nie ciekawiły aż tak bardzo, ale teraz się wciągnęłam. Wątek miłosny zdecydowanie ruszył do przodu, ale nie jest prawdą, że na nim skupia się fabuła. W serialu jest wiele wątków i wielu bohaterów. Są skomplikowane relacje rodzinne, są wątki kryminalne, jest choroba psychiatryczna, jest wątek Yasemin, jest szefowa Kenana i jej nieczyste zagrania. Hande znam nie od dziś, w tym serialu początkowo mnie raziła, ale już przywykłam. Nie uważam, by to ona kładła cały serial. Sama nie wiem, co jest nie tak.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 17, 2023 15:09:58 GMT
Gdzieś mi mignęły wyniki z wczoraj same 2 z przodu i czerwono druga sprawa że FOX odpalił już kosiarkę a jeszcze Adim Farah cienko przędzie.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2023 16:51:23 GMT
📌 Reytingi za 16.10.2023TOTAL:1. Safir (Odcinek 7) - 5.31% ⬆ (+0.64) 3. Ömer (Odcinek 27) - 4.67% ⬇ (-0.20) 11. Bambaşka Biri (Odcinek 6) - 2.79% ⬇ (-0.49)AB:1. Ömer - 5.85% ⬆ (+0.86) 5. Safir - 3.17% ⬆ (+0.35) 11. Bambaşka Biri - 2.07% ⬇ (-1.24)ABC1:1. Ömer - 5.45% ⬆ (+0.12) 4. Safir - 4.35% ⬆ (+0.17) 10. Bambaşka Biri - 2.95% ⬇ (-0.94)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 17, 2023 21:03:12 GMT
Hande może nie jest wybitna, ale z odcinka na odcinek jest lepsza. Moim zdanie wynik jest taki bo nie ma patoli, którą kocha turecki widz. Nie ma plaskaczy, ciągnięcie za włosy czy znęcanie się. Fabuła jest ciekawa im dalej tym wychodzą kolejne brudy. Ale burak tam gra pierwsze skrzypce. Jest zdecydowanie najlepszy. Trochę szkoda serialu bo jest ciekawy. W tym sezonie były już takie seriale które miały być hitem. W ciągu dwóch odcinków schodził poniżej 3%, i na odwrót.
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2023 6:41:42 GMT
Serial tego typu chyba lepiej sprawdziłby się na platformie internetowej. Jest inny od wszystkiego, co pokazują obecnie w telewizji. Mnie będzie szkoda, jeśli skasują, chociaż myślę, że jeśli Fox ma coś wywalić, to właśnie to. Adim Farah pewnie jeszcze pociągnie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 12:44:18 GMT
Hande może nie jest wybitna, ale z odcinka na odcinek jest lepsza. Nawet jeśli (choć osobiście mam inne zdanie zerkając od czasu do czasu na fragmenty) to nie jest to jej drugi serial, tylko 10-ty. Na tym etapie aktorzy są już tak rozwinięci i wyrobieni, że oglądając ich w scenach widz zapomina, że widzi aktora. Patrząc na postać Hande niestety widzi się ciągle jedynie ładną Hande, która wypowiada jakąś kwestię. Także nie przesadzałabym z tymi pochwałami, bo chwalić to można aktorów, którzy się z roli na rolę rozwijają. Tutaj jest męcząca wręcz stagnacja. To trochę tak jakby będąc w liceum człowiek nadal uczył się pisać i czytać... Reasumując, w tym przypadku mamy do czynienia z brakiem talentu i lenistwem (brakiem pracy i nauki w zakresie aktorstwa).
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2023 13:45:34 GMT
lucy, nie zgodzę się, że Hande się w ogóle nie rozwinęła. Zdecydowanie widać, że pracowała nad tą rolą. Zwracam uwagę na sposób poruszania się, postawę, sposób wypowiedzi, posługiwanie się bronią. Nad modulacją głosu i scenami płaczu też pracowała, bo widać różnicę. Natomiast Hande nie ma wyglądu ostrej, twardej babki, jako prokurator nie wzbudza respektu. Sceny, gdzie rozkazuje zebranym wokół niej policjantom (większość jest od niej znacznie starsza) nie wyglądają wiarygodnie. Osobiście mam nadzieję, że serial jeszcze trochę się utrzyma - minimum do tego 13 odcinka. Tu jest tak wiele spraw i wątków, że nie da się tego rozwikłać tak szybko, jak w letniej komedii.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 18, 2023 14:03:39 GMT
Po prostu ona nie pasuje do tego typu ról i tyle. Ona jedynie nadaje się idealnie do romcomow albo jako panna w opałach jeśli chodzi o dramy.
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 14:25:22 GMT
elysa7, tak, tyle że latka lecą i niedługo będzie zwyczajne za stara do roli protki w romcomie.. mira, wg mnie przemawia przez Ciebie syndrom fana, który broni ulubionej aktorki po prostu na siłę. I na wszystkie sposoby próbuje się doszukać w jej grze jak najwięcej dobrego. No ja się nie lubią wysilać, żeby móc kupić czyjąś kreację. Postać ma mnie zahipnotyzować w scenach, a nie żebym się musiała zmuszać do zachwytów i przekonywać samą siebie, że aktor gra wspaniale.. Co do Hande, to tak, ona szlifuje, ale warsztat modelki. Przez te ciągłe występy zmanierowała się jako aktorka. I mimo wysiłku nie potrafi wyjść ze skóry ślicznotki-uwodzicielki. Od kilku ostatnich lat widzę nonstopem tego typu wpisy, foty i pozy.. i.imgur.com/mVhwHXN.png
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 18, 2023 16:46:53 GMT
Nawet jeśli nie będą chcieli jej jako aktorki to pieniążki i tak będzie miała. Sądzę,że jeszcze przez 5-7 lat na spokojnie może sobie pograć w romcomach, albo lekkich dramach. Ponieważ jej uroda wydaje się,że tak szybko nie będzie widać po niej upływu lat.
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2023 18:26:06 GMT
lucy , Hande nie jest moją ulubioną aktorką. Nie mam ulubionej aktorki. Owszem, lubię ją, ale lubię też wiele innych. I to nie jest tak, że nie widzę żadnych wad, bo sama wielokrotnie pisałam, że mnie coś drażni w jej grze czy spojrzeniu. Natomiast nieprawdą jest, że w ogóle się nie rozwinęła. Hande i Burak są w Cannes.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 18, 2023 19:16:01 GMT
Patrząc na postać Hande niestety widzi się ciągle jedynie ładną Hande, która wypowiada jakąś kwestię. Także nie przesadzałabym z tymi pochwałami Ja jej nie chwalę , tylko mówię że jej gra jest znośna nie mam zgrzytania zębów. Jedyna osobę jaką chwalę jest Burak bo kradnie tam całe show.
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2023 18:49:21 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 21, 2023 20:11:23 GMT
Jeśli tylko fox będzie chciał to puszczać to ja będę oglądaał. Sam serial jak i buraczek są zajebiści. Może i hande nie jest bardzo wiarygodna jako pani prokurator. Ale z Burakiem w duecie i dobrym scenariuszem sobie jakoś radzi.
|
|
|
Post by mira on Oct 23, 2023 6:58:43 GMT
Bez komentarza Dlaczego? Przecież to dobry serial.
Jestem w tracie 6 odcinka i mnie się coraz bardziej podoba.
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2023 8:02:41 GMT
Dlaczego? Przecież to dobry serial. Niech zrobią najpierw cały 1.Sezon, a dopiero potem decydują, czy drugi jest w ogóle potrzebny. I czy jest pomysł na kontynuację fabuły, bo często i gęsto pomysłu brakuje. To nie jest platforma, żeby planować tak dalekosiężnie. Jak nie będzie koncepcji i połowy ekipy, bo z klap aktorzy zwykle dają nogę to będzie kolejny niewypał zakończony po kilku odcinkach. W dodatku w zmienionej formule. Ciekawe kto Fox'owi zapłaci za trzymanie klapy na paśmie. Widz zagraniczny? Pewnie tak, ale chciałabym widzieć te wyniki oglądalności. To nie jest romcom i osobiście nie dałabym rady oglądać serialu, gdzie gra w głównej roli aktorka tak niewiarygodna w roli. W moim rozumieniu wątek główny ma być zagrany co najmniej poprawnie. Przez te chore subskrypcje na socjalach promowane są dzisiaj antytalenty. A aktorzy naprawdę dobrzy idą w odstawkę. Jak tak dalej pójdzie to "niedługo" nie będzie co oglądać.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 23, 2023 21:34:32 GMT
Niech zrobią najpierw cały 1.Sezon, a dopiero potem decydują, czy drugi jest w ogóle potrzebny. I czy jest pomysł na kontynuację fabuły, bo często i gęsto pomysłu brakuje. Dużo wątków jest rozpoczętych jest co zamykać. Nie wiem czy tylko na dwa sezony. Ale chyba oni wiedzą lepiej.
|
|
|
Post by lucy on Oct 24, 2023 8:04:56 GMT
|
|