|
Post by lucy on Sept 27, 2023 16:11:24 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 17:43:02 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 27, 2023 19:50:56 GMT
Ja niestety, ale nawet te różne zajawki co sobie włączę z serialu nie powodują abym mogła kupić grę i postać Hande. Dla mnie niestety, ale jest ona nadal niewiarygodna w tej roli. Takie minki robi, czy jak podnosi głos do np. jakiegoś policjanta to aż mnie śmieszy.
|
|
|
Post by mira on Sept 28, 2023 6:33:46 GMT
Nieprawda, że o grze Buraka nie piszą. Piszą, ale same pozytywne rzeczy, a przynajmniej ja nie widziałam jeszcze ani jednego negatywnego komentarza. Natomiast o Hande piszą różnie, jedni atakują, inni bronią, wywiązują się kłótnie i jest o tym głośno. Ja mam do Hande pewien sentyment, bo to od niej zaczęła się moja przygoda z turkiszami, zresztą lubię ją w komediach. W obecnym serialu widać niedostatki, ale jakoś tragicznie też nie jest. Najbardziej irytują mnie właśnie te minki, robienie wielkich oczu, przewracanie oczami, spojrzenia spod rzęs itp.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 28, 2023 8:08:49 GMT
Reżyser jak widział,że Hande w takich scenach nie daje rady to raczej powinien nieco zmienić jej charakter postaci. Może powinna być jej postać bardziej oziębła i taka, która nie okazuje emocji? Zamiast robienie dziwnych min jak dziecko.
|
|
|
Post by lucy on Sept 28, 2023 12:15:57 GMT
W tej wypowiedzi Murata Somera - youtubera, felietonisty, krytyka filmów i seriali, chodziło bardziej o to, że serial zamiast przykuwać uwagę widowni fabułą i postaciami.. i w tym zakresie skłaniać do dyskusji i polemik, nadmuchał w mediach wielką debatę na temat tego, czy Hande się nadaje, czy nie nadaje do roli. Do tej debaty przyłączają się także znane twarze - nie śledzę tego w sieci, ale pamiętam jak nagle Berguzar Korel i to ni z gruszki ni z pietruszki wstawiła na swym koncie krótką relację wspierającą aktorstwo Hande. Wątpię, aby w ogóle ten serial oglądała (ma trójkę dzieci, w tym 2 maluchów, kręci reklamy, serial oraz film), ale dobiła do debaty - ciekawe co ją tak naprawdę skłoniło, albo kto, bo tak się składa, że należy do tej samej agencji co Hande... A co Hande to problem ma nie tylko z mimiką, ale i z modulacją głosu. To dziewczę nie potrafi nawet porządnie krzyknąć (jej krzyk jest naszpikowany zalotnością aż do bólu). I ona gra postać autorytatywną, która powinna być stanowcza i pewna siebie? Po prostu ma bardzo ubogi warsztat środków przekazu scenicznego i to się aż rzuca w oczy.
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 10:01:37 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 10:43:12 GMT
I nawet Demetce się dostało Ale taka prawda. Jedna karierę zrobiła na ALA (SCK jeszcze ją podbił), druga na EK. Niestety obie są słabe aktorsko. No dopóki ich seriale będą kupowane, one będą angażowane. i.imgur.com/bwgH0m9.png
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 30, 2023 10:46:41 GMT
Ale wydaje mi się,że Demetka naprawdę już lepiej sobie radzi. Hande tak naprawdę to ma tylko SCK. Bo o ALA to też dużo ludzi nie pamięta. A Demet ma za sobą kilka seriali, które nie są romcomami. Obie nie są wybitnie, ale to Demet jednak jest poziom wyżej.
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 14:25:17 GMT
W media aż wrze, jednak najważniejsze, że jest rozgłos. Sprawdza się pewne stwierdzenie "Nieważne jak o tobie mówią, liczy się tylko to, żeby po prostu mówili, a im gorzej mówią, tym korzystniej dla ciebie". i.imgur.com/dYl5ZaP.png
|
|
|
Post by mira on Sept 30, 2023 17:07:55 GMT
Faruk nie miał na myśli, że Demet jest złą aktorką. Napisał sprostowanie, czytałam.
Nie wiem, o co ta cała afera z Hande.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 1, 2023 14:12:56 GMT
stanelam na polowie pierwszego odc, oglada ktos? warto?
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 17:56:27 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 6:17:54 GMT
kasiulala, ja oglądam. Serial jest dobrze zrobiony, temat jest ciekawy, wątków sporo. Natomiast nie mam tak, że sprawdzam w sieci, co nowego piszą o serialu, ani że nie mogę się doczekać tłumaczenia i oglądam odcinki po turecku. Ogląda mi się dobrze, ale zdecydowanie bardziej wciągnął mnie "Safir", czy nawet "Adim Farah".
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2023 18:15:45 GMT
📌 Reytingi za 02.10.2023TOTAL:4. Safir - 4.51% ⬆ (+0.11) 5. Ömer - 4.26% ⬆ (+0.91) 6. Bambaşka Biri - 3.99% ⬆ (+0.04)AB:2. Ömer - 4.84% ⬆ (+1.33) 3. Bambaşka Biri - 4.32% ⬆ (+0.22)13. Safir - 2.11% ⬇ (-0.85) ABC1:2. Ömer - 4.78% ⬆ (+0.66) 4. Bambaşka Biri - 4.32% ⬆ (-0.09)7. Safir - 3.50% ⬇ (-0.28)
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2023 18:40:55 GMT
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 4, 2023 16:03:13 GMT
kasiulala , ja oglądam. Serial jest dobrze zrobiony, temat jest ciekawy, wątków sporo. Natomiast nie mam tak, że sprawdzam w sieci, co nowego piszą o serialu, ani że nie mogę się doczekać tłumaczenia i oglądam odcinki po turecku. Ogląda mi się dobrze, ale zdecydowanie bardziej wciągnął mnie "Safir", czy nawet "Adim Farah". chcialam zobaczyc to tylko przez Hande, ale weszlam na jej instagram poczytalam komentarze jaka to klapa przez jej gre noinie umiem dokonczyc pierwszego odc, mozliwe ze poczekam az wyjdzie z 10 i zabiore sie w jakis wolny weeken odmozdzyc sie troche
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2023 15:57:39 GMT
Bambaşka Biri 💥
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2023 15:51:48 GMT
chcialam zobaczyc to tylko przez Hande Jak chcesz obejrzeć w czymś dobrym Hande, to się zabierz za ALA. Nie zawiedziesz się.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 6, 2023 17:57:48 GMT
Bambaşka Biri - za kamerą 🔥
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2023 17:10:01 GMT
Hande Erçel & Cem Davran 💥 #BambaşkaBiri
|
|
|
Post by mira on Oct 8, 2023 18:43:07 GMT
Obejrzałam trzeci odcinek i w zasadzie nie ma się tu do czego przyczepić. Serial jest naprawdę spoko i w mojej opinii zasługuje na wyższe noty, natomiast mnie w tej chwili bardziej ciągnie do innych produkcji, ale tę też oglądam z zainteresowaniem.
|
|
|
Post by lucy on Oct 8, 2023 21:35:50 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 9, 2023 16:07:17 GMT
Hande Erçel & Burak Deniz 💥 #BambaşkaBiri
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2023 7:13:17 GMT
Nie wygląda to dobrze, piąty odcinek zanotował bardzo duże spadki. Serial jest naprawdę dobry i interesujący, ale mnie np. bardziej ciekawi to, co dzieje się w serialu "Safir", a "Bambaska Biri" oglądam w drugiej kolejności.
Ciekawe, co na to Fox. Mają Engina, Demet, Hande, Buraka, Serkana, Aycę - wydawałoby się, że popularnych i bardzo lubianych poza Turcją aktorów, a właśnie ich seriale wypadają najgorzej.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Oct 10, 2023 9:01:31 GMT
Może dlatego że wymienieni aktorzy są popularni poza Turcją. Inna sprawa że możliwe że opatrzyli się już widowni albo problem jest inny niż aktorzy. Z innej beczki taki Yabani ogólnie czy Hudutsuz Sevda w totalu robią niezłe wyniki.
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2023 9:39:58 GMT
Może dlatego że wymienieni aktorzy są popularni poza Turcją. Inna sprawa że możliwe że opatrzyli się już widowni albo problem jest inny niż aktorzy. A jeszcze inna, że Turcy nie oglądają jak Wy dla aktorów, tylko dla fabuły. Co mnie zresztą nie dziwi, bo sama nie umiem się męczyć z moimi niby ulubieńcami w miernych historiach. Nawet poza Turcją, żeby serial chwycił musi mieć jednocześnie kilka wabików. I mieć w sobie to "coś". Myślę, że BB się bardzo dobrze sprzeda na Mipcom, jednak to, czy będzie miał dobre wyniki podczas emisji w poszczególnych krajach to jest już inna inszość.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 10, 2023 10:29:43 GMT
Aż jestem zdziwiona,że jednak to moje przeczucie było słuszne. Kolejne spadki, a teraz do dość bolesne. Fox się tak cieszył na początku. I ciekawe jak teraz
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2023 11:17:47 GMT
Mnie się oczywiście zdarza oglądać dla aktorów, ale też nie zawsze. Serkana bardzo lubię, a serialu o Cyprze nie dałam rady obejrzeć. Barisa lubię, ale jego serial historyczny nie był dla mnie. A np. w "Safir" się wkręciłam, choć aktorów nigdy wcześniej w niczym nie widziałam (Ozge tylko w "Baba"), z "Yali Capkini" było podobnie.
"Bambaska Biri" zaczęłam oglądać i dla aktorów, i z powodu scenarzysty. Oglądam z przyjemnością, ale są seriale, które wciągnęły mnie zdecydowanie bardziej.
Jak za tydzień znów będą spadki, to zrobi się niebezpiecznie...
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2023 11:35:59 GMT
Kto wie? Może serial by chwycił, gdyby wątek prokuratorski był po prostu wiarygodny (czyli reprezentowała go aktorka z solidnym warsztatem, a nie panna uwodzicielka).
|
|