|
Post by lucy on Apr 14, 2023 14:34:17 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 14:38:09 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 17:01:31 GMT
Oglądam właśnie drugi odcinek. I o ludu jak ta Deva się drze non stop. W sensie rozumiem, porwanie, ale no drze tak kopare, że słuchać mi się już jej nie chce. Aż współczuję G, że ma ją u siebie 😆
Edit. Scena spotkania G z Zafer.... Potężna. Ich słowna potyczka, a raczej monolog Zafer. Zmiażdżyła go. Dosłownie. Całkowicie było mi przykro oglądając tą scenę. Wow.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 17:36:03 GMT
Też nie lubię takiego darcia. No Melis nie potrafi nie tylko krzyczeć, ale też płakać. Cóż, jakoś trzeba ją zdzierżyć.
Obejrzałam dopiero pół godziny odcinka 2. Zafer pięknie manipuluje całym swoim otoczeniem. Nie wiem tylko skąd wzięła, że Mert "rzucił Devę, bo ma inną". Myślałam, że nie ma pojęcia, iż G go zmusił do ślubu z siostrą, ale jak widać odrobiła lekcje i pewnie szpieguje.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 17:39:28 GMT
Oj tak. Mam już jej dosyć. Zafer ma różnych szpiegów. Przynajmniej G też ma Ale ogólnie to ona naprawdę go niszczy. G jest na straconej pozycji. Żal mi go.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 17:44:01 GMT
Nie sądziłam, że taki z niego poeta. Jak w tym sklepie zaczął ją opisywać, to aż Vefa (Firat w H) zaniemówił.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 14, 2023 17:44:48 GMT
Ja już od 1 odcinka podejrzewałem, że Zafer wie o swoich dzieciach więcej niż by się można spodziewać po tym jak je zostawiła.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 17:53:49 GMT
Fajna scena. I przez takie momenty zaczynam myśleć,że pomimo tego wszystkiego to Deva na G nie zasługuje.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 18:03:25 GMT
Ale Deva też mnie niekiedy śmieszy. Jak w tej scenie, gdy do którejś z gospodyń G powiedziała: "wasz pan Cemal..."
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 18:05:15 GMT
Zabawne też było jak ją wniósł do jadalni 😆
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 18:25:24 GMT
A która to jest Fatos? Już drugi raz o niej mowa, ale w obsadzie takiej nie widzę. Myślałam, że to nasza cioteczka, ale przy niej widnieje imię Hatice. Zafer ma rzeczywiście kilku szpiegów. Ciekawe, czy w domu G też jest ktoś kto jej donosi. W końcu o tym, że Gundendam jest w ciąży nie mówi się na ulicy. edit. Tak Fatos to cioteczka. Tak sobie pomyślałam, że może ona też w rzeczywistości szpiegiem G?
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 18:52:32 GMT
No nie wiem, choć to ciekawy pomysł. Szpiegiem G na pewno jest młoda służąca. Czego po pierwszym odcinku bym się nie spodziewała. Zafer to taka wiedźma. Ta akcja z podpalaniem domu i studia. Ale jej manipulacje są mistrzowskie. I te jej miny zatroskanej, kochanej, współczującej kobiety. Aż czasem zastanawiam się czy to udawane, czy prawdziwe. Zafer to złoto, chociaż wiedźma ❤️
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 19:05:27 GMT
Czyli Mert jest z sierocińca. Prawie same niechciane dzieci tutaj są.. Ciekawe, czy Deva była "chciana".. W każdym razie w tej scenie kiedy Mert rozmawiał szczerze z Gunendam, wydał mi się pozytywny. Może jeszcze wyjdzie z niego kawałek dobra..?
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 19:16:06 GMT
Miałam to samo odczucie. Gülendam nie jest głupia i naiwna. Mogłaby to być całkiem fajna para. Jestem skłonna im kibicować.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 20:12:31 GMT
Ale przy tym stole to ona mocno przesadziła. W ogóle denerwująca jest. I w ogóle nie wiem po co Melisa kreuje tą postać w sposób tak agresywny i wulgarny. Ona nigdy bajek nie oglądała i nie wie jakie są księżniczki i królewny? Ja w każdym razie tego nie kupuję. Może ta jajecznica ją trochę przytka, bo się zrobiła nie do zniesienia.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 21:00:15 GMT
W tym sęk. Ona niemal cały czas przy nim krzyczy, grozi. Tylko w dwóch scenach była taka gdzie widziałam w niej bezbronność. I o rety, właśnie tak powinno być. Więcej scen spokoju, bo jak ich zabraknie to już zupełnie nie uwierzę co w niej G widzi. Melis mogłaby nauczyć się uroku od tej dziewczynki, która grała jej młodszą wersję O właśnie, co sądzisz o tej dziecięcej retrospekcji?
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 21:17:51 GMT
O właśnie, co sądzisz o tej dziecięcej retrospekcji? Wg mnie w chwili, w której G rozpoznał w Devie tamtą dziewczynkę, która się o niego zatroszczyła (kiedy odeszła mruknął pod nosem, że nigdy jej nie zapomni) naprawdę się w niej zakochał (w sensie w dzisiejszej Devie). I ta chwila byłaby w ich historii przełomowa, no Deva przez ciągłą swoją krnąbrność i złośliwość nie pozwala tej skorupie, pod którą się zaszył pęknąć. Dlatego ona się musi zakochać w bestii, bo dopiero wtedy zaklęcie (tutaj klątwa rzucona przez matkę 25 lat temu) straci moc. Wyczuwam jakąś wielką tajemnicę pomiędzy ciotką G i ojcem protki. Ciekawe o co kaman.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 21:26:05 GMT
Świetna interpretacja ❤️ Jak do tego nie wrócą to się wkurzę. Bo to jest ważne, żeby Deva też sobie przypomniała i wiedziała, że to G. Coś czuję, że ona może go tak zostawić i ktoś inny np. Vefa go opatrzy. Ale wtedy to historia nie będzie mogła się lepiej rozwinąć między nimi. , może dawna miłość?
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2023 10:36:41 GMT
Myślę, że nie ucieknie, w końcu jest tu postacią o anielskim sercu. No i sama go postrzeliła. Poza tym jest przekorna, a on powiedział, że to jest jej ostatnia szansa, żeby się od niego uwolnić... , może dawna miłość? Za mało o niej wiemy, więc trudno wyczuć. Niemniej przemknęło mi przez myśl, że może siostra protki to tak naprawdę jej córka? Są dość podobne, no i jest to teoretycznie możliwe.. Poza tym coś grubego musi się za tym kryć, że ciotka po tylu latach nadal ukrywa przed wszystkim tą znajomość. Odcinek 1 ma na YT już 4 mln wyświetleń. To naprawdę dużo. i.imgur.com/KtgL0GO.png
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2023 11:28:03 GMT
📌 Reytingi za 13.04.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (74 odcinek) - 5.77% ⬆ (+0.16) 2. Aldatmak (26 odcinek) - 4.78% ⬆ (+0.44) 4. Al Sancak (11 odcinek) - 4.14% ⬇ (-0.29) 12. Gülcemal (2 odcinek) - 2.91% ⬇ (-0.24)15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (34 odcinek) - 2.45% ⬆ (+0.12) 16. Yüz Yıllık Mucize (4 odcinek) - 2.33% ⬇ (-0.14) АВ:1. Camdaki Kız - 6.89% ⬆ (+0.43) 4. Yüz Yıllık Mucize - 3.23% ⬆ (+0.30) 5. Aldatmak - 3.22% ⬇ (-0.34) 6. Al Sancak - 2.99% ⬇ (-0.67) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.04% ⬆ (+0.49) 16. Gülcemal - 1.96% ⬇ (-1.70)
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 15, 2023 11:28:39 GMT
Deva jest impulsywna i cholera wie co zrobi. Liczę na Fox, że jutro albo najpóźniej w poniedziałek puszczą drugi fragment. Ech, to kolejny świetny serial, który jest popularny w internecie. A Turcy to Turcy...
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 15, 2023 11:52:40 GMT
Ta cała ciotka G pewnie jest matką Ipek albo matką Devy (tą nie żyjącą) ale turkishe już nie takie rzeczy już widziały na bank długo już zna Ibrahima.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 15, 2023 19:43:02 GMT
Jest drugi zwiastun!
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 15, 2023 19:53:17 GMT
Deva zostaje przy G. Dobrze, dobrze. Ale kurde jak ona wygląda na koniec fragmentu?! Dlaczego tak? Jak istna viliana, a nie protka! 😑😔 Ta stylizacja też kiepska. Oj, Melis nie polubimy się. Za jakąś godzinkę pewnie znajdę już tłumaczenie to będę wiedziała co tam G mamrotał w gorączce
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 16, 2023 8:44:53 GMT
Powiem szczerze że mi się podoba jej styl pod koniec zwiastuna gdyby był to rom-com to może wtedy bym spodziewał się innej wersji protki pytanie gdzie idą a może ktoś do nich przyjechał.
Edit:
A i czekam na reakcje tego na wózku po zdjęcie\u (dali mu takie imię że chyba inaczej nie będę w stanie go nazywać)
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 16, 2023 8:55:56 GMT
Po drugim zwiastunie zastanawiam się wciąż kto tu jest Bestią a kto Piękną.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 16, 2023 9:24:41 GMT
Nie wiem kiedy doczekam się odrobiny uroku Devy w towarzystwie G. Dalej twierdzę, że upięcie włosów i sukienka są nietrafione. Armağan, syn Zafer coraz bardziej mi się podoba. Szuka prawdy na temat przeszłości marki i jak ją znajdzie to Zafer się zdziwi. Po za tym aktor jest bardzo przystojny i ma charyzmę. Życzę mu by po tym serialu znalazł się jako główny prot w jakimś romcomie 🥰 G ma moją sympatię. Nawet pomimo jego nieetycznych zachowań. Zaś z Devą jest mi póki co ciężko. A przecież to ona w dużej mierze jest ofiarą. I to jej powinnam najbardziej kibicować. Melis dziwnie prowadzi swoją postać. Zaś reżyser nie pomaga. On jest odpowiedzialny za to jak wyglądają sceny. Wszyscy pozostali aktorzy grają dobrze, albo bardzo dobrze. A z Melis jako Devą coś nie gra. Jak reżyser ma takie spojrzenie na tą bohaterkę to słabo. Bo ja chcę Belle, Piękną, a nie hardą, mało sympatyczną awanturnice.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 17, 2023 14:39:11 GMT
Oglądam właśnie 2 odc. z polskimi napisami. I tu serio naprawdę sugestywne sceny są ja serio nie zrozumiem czemu turcy tego nie oglądają tylko jakieś mafie albo ciężkie psycho dramy.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 17, 2023 17:17:04 GMT
Turcy zawsze byli dziwni. Potrafią odrzucić fajny, ciekawy serial. A dalej oglądać nudne tasiemce pokroju Trzy Siostry. Jestem naiwna, bo mam nadzieję mimo wszystko, że trzeci odcinek zanotuje jakieś wzrosty.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 17, 2023 18:57:02 GMT
Ja myślę że do czwartku dostaniemy jeszcze jakiś frag. i teraz też mam wrażenie że Deva by wyglądała lepiej rozpuszczonych włosach
|
|