|
Post by lucy on Apr 2, 2023 16:51:52 GMT
Nowy Zwiastun..
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 2, 2023 17:45:30 GMT
Powiem tak, jak nie byłem fanem prota. Tak po tym fragu mnie zaciekawił. Chodź historia wydaje się podobna do innych.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 17:48:03 GMT
Obejrzałem tę zapowiedź i normalnie - drugie HERCAI. Popłakałem się ze śmiechu Azize wróciła.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 2, 2023 17:51:30 GMT
Ja czekam na pierwszy odc. bo się trochę pogubiłem kto z kim tam jest spokrewniony.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2023 17:55:32 GMT
Sądziłam,że puszczą w poniedziałek. Proszę jest! Jeszcze lepszy niż poprzedni ❤️ Bez napisów (a tych automatycznych to nie włączam) mało co ogarniam. Później pewnie pojawiają się z tłumaczeniem to będę sobie wałkowała ten zwiastun. TAK, Azize 2.0 😆
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 18:04:04 GMT
Tez widze tu pewne analogie do Hercai, ale kompletnie mi to nei przeszkadza. Zreszta Hercai rzuciłam w diabły po S1, więc i tak większości nei widziałam. Ja zresztą nie szukam serialu totalnie innego od reszty, tylko takiego, który skradnie mi serce. Ja czekam na pierwszy odc. bo się trochę pogubiłem kto z kim tam jest spokrewniony. Też nad tym myślałam i wydaje mi się, że protka jest siostrą tego z brodą (on grał prota w Destan), a Gulcemal jest bratem tej, z którą ten z brodą się ożenił lub miał się ożenić (bo w sumie nie wiadomo, czy Gulcemal im przeszkodził w tym ślubie, czy tylko wtargnął na wesele...) i.imgur.com/i5AyS1M.png
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 18:21:08 GMT
Trafiłam na TT na taki rysunek.. Ogólnie pokrywa się z moimi spekulacjami, że są dwa rodzeństwa i miłosne relacje na krzyż. Ale tego co tam jeszcze pisze po turecku to już nie ogarniam. i.imgur.com/cXpW0mx.jpg
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 18:22:40 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 2, 2023 18:36:45 GMT
lucy, Ja właśnie na początku to rozumiałem że prot jest bratem narzeczonego protki, ale ta siostra prota, która bierze ślub z tym narzeczonym miesza. A i to 3 połączenie z protką jakieś dziwne. Co do podobieństwa z Hercai, rustykalny klimat, zemsta, miłość i popaprana sytuacja rodzinna coś w tym jest.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 18:41:55 GMT
lucy czy przypadkiem ta co jest na ss ze zwiastuna, który zamieściłaś przy ślubnym stole, to nie była jedną z pracownic rezydencji w Istanbullu Gelin? 1 sezon bodajże... No tak z twarzy podobna. Zwiastun nie jest zły. Ale nie czuję jakiegoś takiego WOW. Pewnie wyniki będą bardzo duże.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 2, 2023 18:47:43 GMT
Matthias, Tak to ona na początku w Narzeczonej grała Asiye
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 18:50:23 GMT
lucy czy przypadkiem ta co jest na ss ze zwiastuna, który zamieściłaś przy ślubnym stole, to nie była jedną z pracownic rezydencji w Istanbullu Gelin? 1 sezon bodajże... No tak z twarzy podobna. Matthias, faktycznie. Gdybyś nie napisał to bym na to nie wpadła, ale sprawdziłam i się zgadza. Ja ją kojarzę z Sahmaran, ale tam tez jej nie rozpoznałam. Natomiast pamiętam, że w IG uprawiała w kuchni prawie czarną magię Wkurzała mnie tym. Pewnie wyniki będą bardzo duże. Mamy już kwiecień, więc nie ma żadnego bata na Turków.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 18:55:12 GMT
Jeżeli ma zagrać jedną z ról głównych, to od IG awansowała znacznie. Nie wygląda źle . Wręcz przeciwnie. Taka myszka szara . Kwiecień mamy - może Turkom brakuje Hercai i zasiądą tłumnie przed telewizorami. Ale mamy Camdaki Kiz, Aldatmak - pewnie coś tam ućknie im .
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 19:10:49 GMT
Jeżeli ma zagrać jedną z ról głównych, to od IG awansowała znacznie. Nie wygląda źle . Wręcz przeciwnie. Taka myszka szara . To jest ta, która wygryzła z roli aktorkę z Hercai (tą, która grała Yaren). dizilandia.boards.net/post/61263
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 19:13:13 GMT
To widziałem. A szkoda. Współczuję... Yarenka tyle liści zbierała w Hercai - 90% wszystkich .
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 19:22:32 GMT
Ciekawe, czy ta siostra prota będzie dobra, czy zła. Bo ten jej narzeczony to wydaje się jakby "nadpobudliwy" (delikatnie mówiąc, bo aż się go przestraszyłam)
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2023 20:23:51 GMT
Wydaje się,że siostra prota będzie trochę naiwna. Swoją drogą nie ma jeszcze żadnych opublikowanych opisów postaci?
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 20:51:41 GMT
Ja właśnie na początku to rozumiałem że prot jest bratem narzeczonego protki, ale ta siostra prota, która bierze ślub z tym narzeczonym miesza. A i to 3 połączenie z protką jakieś dziwne. Dopiero teraz objerzałam wszystkie zwiastuny z tłumaczeniem rosyjskim i: Prot - Gülcemal Protka - Deva Siostra prota - Gülendam Narzeczony protki - Mert Deva (protka) i Mert (z brodą) to narzeczeni. W pierwszym zwiastunie jest nawet noc henny Devy, a w ostatnim scena, gdzie on do niej mówi "kochanie, dzisiaj rozpoczniemy nowe życie, stworzymy rodzinę". Niestety nie był jej wierny, bo wczęsniej spędził noc z siostrą prota (kto wie, czy ona teraz nie jest w ciąży, ale to tylko moje podejrzenie, bo nie ma o tym ani razu mowy) i gdy dochodzi między nimi do rozmowy (ostatni zwiastun), gdzie ona pyta, czy ta wspóla noc to było kłamstwo, on wykrzykuje "byłem pijany, nie dociera do ciebie?". Potem jest scena, w której prot grozi Mertowi "jeśli z oczu mojej siostry spadnie choć łezka to z twoich poleje się krew". I potem jest ślub Gulendam i Merta, na którym prot tańczy zeybeka (w końcu tańczy na ślubie siostry). Równolegle protka biega przerażona w sukni ślubnej, że coś się stało, bo narzeczony bez uprzedzenia nie zjawił się na ślubie. Chyba wszystko jasne. elysa7, są na razie opisy postaci protów (wrzuciłam do translatora): Gulcemal Sahin MURAT UNALMIS Gulcemal! Znaczenie jego imienia było różowe, ale nikt nie pieścił różanej twarzy Gülcemala, ani też nie uśmiechała się w tym życiu. Nie wiedział, czym jest miłość matki. Nigdy nie wiedział, jak to jest być dzieckiem. Teraz mówią o nim jako o okrutnym, strasznym człowieku. Gülcemal nie zapomniał bólu, jakiego doznał jako dziecko, i zwłok jego ojca leżących na całej długości! Przypisuje mu się to życie i jego matka! Nie zmarznie bez odcięcia konta. Ale z drugiej strony ojciec uciśnionych, okrutny dla ciemiężcy. Gulcemal miał wielkie serce. Miał świat w swoim sercu, ale nie mógł znaleźć na świecie miejsca schronienia. Deva Nakkasoglu MELIS SEZEN Piękna dziewczyna, która jest lekarstwem na kłopoty, jak nazwa lekarstwa, lekarstwem na stanie obok niej. Na twarzy ma świeżość młodości. Rodzaj oczu, które mogą cię przeniknąć. Inny świat dla tych, którzy potrafią czytać i zaglądać do środka… Była piękną i bystrą dziewczyną, która sprawiłaby, że każdy odwróciłby się i spojrzał jeszcze raz. Pod jej naiwnym wyglądem kryła się silna i twarda kobieta. Nie była naiwną księżniczką z bajki. Dziewczyna twarda jak skała, uparta, zawsze z wahającym się sercem, jeśli chodzi o to, czego chce. Nieustraszona. Nie bojaca się ciemności ani spustoszenia. Deva była dziewczyną, która ufała swojemu nadgarstkowi. Była córką swojego ojca. Podobnie jak Pehlivan Mustafa, był zaciekłą i upartą wojowniczką, która nie boi się niczego i nie poddaje się łatwo.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 2, 2023 20:59:41 GMT
lucy O kurde ale szacher-mache fabuła. Jestem ciekaw czy będą polskie literki.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 2, 2023 21:18:59 GMT
Dzięki lucy ❤️ Uważam, że będzie bardzo ciekawie. Już naprawdę nie mogę doczekać się pierwszego odcinka. Azize 2.0 jest, jest. Ale po tym zwiastunie porównania do Hercai uważam za mało zasadne. Deva nie zapowiada się na w żadnym wypadku na Reyyan. A prot tym bardziej nie będzie zapłakanym, krzyczącym Miranem.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 2, 2023 21:25:14 GMT
Next, mają być polskie litery.
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2023 6:58:42 GMT
Widzę, że zainteresowanie tym serialem jest spore.
Ktoś pisał, że nowe twarze, ale gdzie tam, przecież to starzy wyjadacze. Prot ma już sporo lat i duże doświadczenie, a Melis też kojarzę z przynajmniej trzech seriali, a czego dwa obejrzałam w całości (Siyah Inci i Sevgili Gecmis).
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 9:31:02 GMT
Dla mnie są to poniekąd nowe twarze Chodziło mi również o to, że jest rotacja i nie widzimy cały czas tych samych aktorów.
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2023 11:27:34 GMT
elysa7 , w tym sensie to dla mnie Murat też jest nowy, bo choć wiem, kto to itd., to jeszcze nie miałam okazji oglądać żadnej jego produkcji Tak dużo piszecie o tym serialu, że aż obejrzałam wszystkie trzy zwiastuny i scenkę. Rzeczywiście ciekawy klimat. Podoba mi się. Różnica wieku między głównymi bohaterami widoczna, ale nie jakaś szokującą. Po prostu doświadczony facet i młoda dziewczyna. Widzę tu dużo znajomych twarzy, choć matkę z serialu "Baba" (Ayda Aksel) ledwo rozpoznałam w tak mocnym makijażu! Poza tym jest Edip Tepeli, jest aktorka, którą ostatnio widziałam w "Sahmaran", jest Burak z "Yargi". Może być z tego dobry serial.
lucy, ja jednak uważam, że Engin Akyürek wygląda znacznie młodziej od Murata. Panowie są ode mnie kilka lat starsi, ale myślę że osoby postronne spokojnie mogłyby uznać Engina za mojego rówieśnika, natomiast drugi z panów wygląda poważnie i wydaje mi się, że nikt by go moim rówieśnikiem nie nazwał.
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 11:52:27 GMT
Dla mnie "różnica wieku" była Aski-i Memnu. Ta tutaj nie rzuca mi się w ogóle w oczy. Widać jedynie, że on jest od niej starszy Pewnie też swoje robi to jak postrzegam protkę, bo ciagle mam z tyłu głowy jej kreację w Sadakatsiz. i.imgur.com/SyzDwRX.jpg
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 12:26:13 GMT
On jej jeszcze powiedział, że jeśli jeszcze raz podniesie na niego rękę, to jej ją złamie.
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 14:46:49 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 15:29:50 GMT
Prot robi coraz większe wrażenie. A Azize też kręciła chałwę
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2023 15:47:35 GMT
Azize jest po prostu tutaj boska
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 15:55:35 GMT
Po prostu prot w końcu będzie dojrzałym, poważnym facetem. Chcącym się zemścić, fakt, ale o rety jak ja kupuje tą jego kreację! ❤️ Ta scena kuchenna Azize (nie ważne jak będzie się w tym serialu nazywała dla mnie to Azize) 😆😍
|
|