|
Post by lucy on Apr 3, 2023 16:01:17 GMT
Ja właśnie na początku to rozumiałem że prot jest bratem narzeczonego protki, ale ta siostra prota, która bierze ślub z tym narzeczonym miesza. Obejrzałam jeszcze raz te 3 zwiastuny i z żadnego nie wynika, że siostra prota jest córką Zafer (tak ma tu ponoć na imię nasza Azize), a więc może być jego przyrodnią siostrą. Wydaje mi się też, że skoro protka pracuje dla Zafer to niewykluczone, że jest też jej przyszłą synową, a to juz by oznaczało, że Mert i Gulcemal to bracia. Biorąc jednak pod uwagę, że serial pisze Eda Tezcan, pod względem wszelkicjh pokrewieństw może tu być jeszcze bardziej namieszane (pamiętam doskonale co się pod tym względem działo w Hercai - który Eda też pisała do pewnego momentu - może nawet tutaj będzie kontynuacja tego, czego w Hercai napisać nie zdazyła, bo po S1 się rozstała z Banu - pewnie z powodu różnicy zdań co do rozwoju historii serialu ) i w rezultacie się okazać, że jedynm spadkobiercą fortuny Babki jest prot. Ze zwiastunów jeszcze wynika, że aby zniszczyć Gulcemala, Zafer zamierza posłużyć się protką (sprawić, żeby się w niej zakochaj do szaleństwa) i wbić mu nóz w plecy. Być może nie wie, że tak naprawde jest jej synem? Choć go dobrze zna, bo nawet wie, że lubi chałwę. Coraz bardziej to wszystko ciekawe sie robi...
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 16:06:13 GMT
Będzie super pomieszane. I założę się,że w trakcie oglądania nie raz będę głośno myślała "To kto tu jest synem kogo?!" 😆 Dawno już nie oglądałam takiej pokręconej dramy. Nastawiam się na nieźle emocje i rozrywkę. Lucy jesteś niezastąpiona 😘
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 3, 2023 16:54:39 GMT
Patrząc ile ujawnili w zwiastunach zastanawia mnie czym zaskoczą.
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 18:29:04 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2023 18:54:03 GMT
Ale się napalili ludzie na ten serial . Oby tylko to wszystko przełożyło się na dobry wynik.
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 20:12:25 GMT
Mocno czekam na kolejne plakaty i opisy postaci. Myślę, że jutro coś wpadnie. Oby tylko to wszystko przełożyło się na dobry wynik. W żaden dzień nie ma tylu seriali. Właściwie tylko na TV8 jest okienko, ale tam znowu leci Survivior, który ok. 3% zgarnie. Gdyby nie był to kwiecień byłabym większą optymistką. Bo miejsca na hita w czwartek jest wystarczajaco. i.imgur.com/0Zuc32u.png
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 3, 2023 20:23:01 GMT
Byłoby w porządku gdyby miał tak na start 3% z jakimś kawałkiem we wszystkich kategoriach. No, poczekamy zobaczymy.
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2023 6:47:44 GMT
A niech im się uda, wcale bym się nie pogniewała, gdyby z ich powodu spadła oglądalność "Camdaki Kiz" Piszecie o jakiejś Azize, wnioskuję że wrednej suczy, a ja tę aktorkę kojarzę tylko z serialu "Baba" i tam była taką potulną mamuśką Swoją drogą jak można w takim białym, luźnym, wiszącym wdzianku brać się za gotowanie???
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 9:14:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 9:31:52 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 11:17:47 GMT
Przetłumaczyłam Opis do odcinka 1. Łapcie I jednak nie wszystko jest tu takie jak się wydawało... Życie Gulcemala i Gülendam legło w gruzach, gdy ich matka ich opuściła i odeszła z innym mężczyzną. Dorastali w trudnych warunkach, ale po latach wrócili do Bursy jako zamożni ludzie. Dzisiaj jedynym celem Gulcemala jest zemsta na matce, dlatego dołoży wszelkich starań, aby odebrać jej wszystko. Ale ona pojawi się w progu jego drzwi i powie: „Jak dobrze, że cię urodziłam, synu”. Gulcemal jest dzisiaj silnym i bezwzględnym człowiekiem, ale dzieciństwo bez matki jest jak niezagojona rana w jego sercu. Jego matka nazywa go 'wężem'. Już pierwszego dnia po powrocie do Bursy Gulcemal spotyka dziewczynę z długimi rzęsami. I ta znajomość, pełna obaw i niebezpieczeństw, będzie początkiem długiej historii. Deva zajmuje się malowaniem na jedwabiu i pracuje dla Pani Zafer, matki Gulcemala. Co więcej, to Zafer Pehlivan wychowała dziewczynę i stała się dla niej duchową matką. Deva właśnie zamierza wyjść za mąż, ale Gulcemal i jego największy wróg Pani Zafer zrobią wszystko, aby do ślubu nie doszło...Zastanawiam sie skąd znam tego aktora na foto 1 Ktoś go kojarzy? i.imgur.com/PgiKa52.jpgi.imgur.com/zimvpqW.jpgi.imgur.com/8Ez0Ryl.jpgi.imgur.com/1nE2MOu.jpg
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2023 11:33:32 GMT
lucy, a "Apartament Niewinnych" oglądałaś? To chyba ten sam aktor?
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 11:36:08 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 4, 2023 11:54:58 GMT
Plakaty bardzo mi się podobają 😍
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 4, 2023 12:36:20 GMT
No i opis jeszcze bardziej mnie zachęcił.
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 14:22:10 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 14:42:29 GMT
i.imgur.com/uf0MbWq.jpgObsada.. Murat Ünalmış ............... Gülcemal Melis Sezen ............... Deva Ayda Aksel ............... Zafer Edip Tepeli ............... Mert Nilay Erdönmez ............... Gülendam Atilla Şendil ............... Halil İbrahim Cahit Gök ............... Vefa Nilüfer Açıkalın ............... Gara Ana Samet Kaan Kuyucu ............... Armağan Meltem Akçöl ............... İpek İpek Ayaz Kortunç ............... Canan Sabahattin Yakut ............... Emrullah Gökçem Çoban ............... Semra Melike Küçük
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 4, 2023 14:53:20 GMT
obstawiam że to grób ojca prota lub ojca protki
|
|
|
Post by Onedine on Apr 4, 2023 14:55:42 GMT
Dzięki Lucy, ale nie Skończyłam z oglądaniem seriali, gdzie protki są traktowane jak podludzie Właściwie to skończyłam z Turcją i jej serialami w całości.
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 18:08:58 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2023 23:12:34 GMT
Hatice (Evren Duyal) będzie prawą ręką Zafer (Ayda Aksel). Uwielbiałam jej postać cioteczki w ALA. Natomiast w Aski-Memnu wypadła wg mnie średnio na jeża. i.imgur.com/N0R4OAG.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 5, 2023 9:47:39 GMT
Widziałam ją jedynie w ALA. Urocza i zabawna. Zobaczymy jak sobie poradzi u boku naczelnej wiedźmy.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2023 14:27:53 GMT
obstawiam że to grób ojca prota lub ojca protki No właśnie. Ciekawe dlaczego ojciec protki jest największym wrogiem Gulcemala Czyżby to on mu "ukradł" matkę? I druga sprawa... czy on żyje, czy nie, bo ze zwiastunów to wcale nie wynika. Swoją drogą ojca protki gra ten aktor, o którego wyżej pytałam (ten z MA). Widziałam ją jedynie w ALA. Urocza i zabawna. Zobaczymy jak sobie poradzi u boku naczelnej wiedźmy. Ciekawe, czy będzie tak samo podła jak jej szefowa. Ona jest aktorką przede wszystkim teatralną, także ma bardzo dobry warsztat (w ALA poszła w karykaturę i dzięki temu zrobiła z wątku zapychającego wątek przekomiczny ). Liczę, że tutaj postać będzie równie atrakcyjna, a nie nijaka, czy irytujaca. Tak w ogóle to czekam na plakaty reszty postaci. Mógłby się Fox trochę bardziej wysilić, bo jak na razie eksponuje tylko protów. Przydałby się też jakiś plakat zbiorowy.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 5, 2023 16:18:17 GMT
No to grób będzie ojca Gulcemala jeśli tamten aktor gra ojca protki. A co do nienawiści prota do matki po pierwsze ich zostawiła może zabrała ze sobą majątek lub firmę.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2023 16:34:29 GMT
No to grób będzie ojca Gulcemala jeśli tamten aktor gra ojca protki. W sumie aktor może grać postać, która nie żyje i pojawiać się w retrospekcjach A co do nienawiści prota do matki po pierwsze ich zostawiła może zabrała ze sobą majątek lub firmę. Pisałam o nienawiści prota do ojca protki, bo zrozumiałam, że to jego najbardziej nienawidzi. Coś pomieszałam?
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 5, 2023 16:49:21 GMT
A co do nienawiści prota do matki po pierwsze ich zostawiła może zabrała ze sobą majątek lub firmę. Pisałam o nienawiści prota do ojca protki, bo zrozumiałam, że to jego najbardziej nienawidzi. Coś pomieszałam? Nie pomieszałaś ale jak dla mnie to prot nienawidzi i ojca protki i swojej matki. więc to jest powiązane.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2023 16:57:24 GMT
Nie pomieszałaś ale jak dla mnie to prot nienawidzi i ojca protki i swojej matki. więc to jest powiązane. Wg mnie to, że on chce się zemscić i odebrać jej "wszystko" wcale nie znaczy, że ją nienawidzi. Na pewno czuje czuje żal, wściekłość, pogardę, tęsknotę, żądzę ukarania jej za całe zło... itd, ale te wszystkie uczucia nie są jednoznaczne z nienawiścią. Reklama na ulicach... i.imgur.com/TudYebp.png
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 5, 2023 17:11:02 GMT
W sumie racja. A tak przy okazji widzę że nawet promocja tego serialu działa czy mi się tylko wydaje bo mnie zainteresował.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2023 17:17:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2023 18:36:12 GMT
|
|