|
Post by lucy on Apr 13, 2023 19:34:59 GMT
jkj, odcinek się skończył. Był krótszy o ok. kwadrans od poprzedniego (tyle trwał właśnie ozet). Widzę że scenarzyści pełnymi garściami biorą z hercai. Chyba że to ta sama osoba piszę. Im dalej w las, tym właśnie mniej tutaj Hercai. 2 Odcinek właściwie wcale go nie przypomina. Co do Edy Tezcan to nie uważam jej za złą scenarzystkę. To, że się z Hercai zrobił cyrk to nie z jej winy. Właściwie odkąd jej zabrakło zaczelo się sypać. Piękny odcinek. Był jak spod czarodziejskiej różdżki.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 19:44:12 GMT
I jak po tym odcinku oceniasz Melis jako Devę, protagonistę?
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 19:55:02 GMT
I jak po tym odcinku oceniasz Melis jako Devę, protagonistę? Miałam to właśnie pisać, że niestety gorzej, niż w Odcinku 1. Ona się wg mnie nie nadaje na protkę i tyle. Niech gra każdą inną rolę, ale nie protki. Brak jej wszelkich warunków, w tym także urody (chociaż jest na swój sposób ładna), delikatności, wdzięku, niewinności (w tej roli się o nią aż prosi), do tego gra w sposób zbyt pretensjonalny. Cóż, trzeba będzie się tu zachwycać innymi aktorami, bo w końcu nie tylko ona tu gra. PS: wczoraj miałam napisać, ale zapomniałam, że w tej roli bym bardziej widziała jej przyjaciółę. Jest ładniejsza i ma delikatniejsze rysy. Zamieniłabym je najchętniej rolami. i.imgur.com/9Vi2C7s.jpgi.imgur.com/jgdKk6c.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 20:12:40 GMT
Dla mnie aż tak źle nie jest. Jednak, tak. Meltem Akçöl ładniejsza i bardziej urocza. Cóż, Melis i tak jest lepsza w roli Pięknej niż Emma Watson.
Edit. Dranie! Nie dali fragmentu! 😡
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 20:33:17 GMT
Cóż, Melis i tak jest lepsza w roli Pięknej niż Emma Watson. Bo to nie była dla niej rola. Ale w "Colonii" się sprawdziła. Notabene film świetny i na faktach, warto go obejrzeć. Edit. Dranie! Nie dali fragmentu! 😡 W zamian dali fragment "Syna Strzelca"
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 20:52:08 GMT
Zwiastun Odcinka 3.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 20:56:25 GMT
Zwracam honor. Jest! A jednak mała Deva postrzeliła nam G .
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 21:24:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 21:28:52 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 21:33:48 GMT
Również poluję, bo jakiś ładny podpis by się przydał Przy takich serialach żałuję, że to nie Netflix i nie można sobie od razu całego sezonu zaliczyć. Bo ja już chcę kolejny czwartek.
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 21:37:12 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 21:49:57 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 13, 2023 21:59:22 GMT
odcinek nawet wjechał
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 22:01:10 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 22:15:50 GMT
Nie znam się na kręceniu, ale tu jest zastosowana jakaś specjalna technika, że w rezultacie ma się wrażenia jakby serial był kręcony... nie wiem, w zamczysku? w lochach? w podziemiach? w jakiejś innej rzeczywistości? Oświetlenie też jest inne i kolorystyka również. Muzyka też robi swoje i w efekcie czuje się wszechobecną magię. Nie spotakałam się z tym jeszcze w żadnym serialu tureckim, także jestem pod wielkim wrazeniem. Nie mam w zwyczaju ogladać seriali na żwyo, bo to dla mnie strata czasu, gdy nie rozumiem ponad połowy... i tego odcinka też nie planowam, ale nie mogłam się zwyczajnie oderwać, bo ekran tak przyciagał jakby miał jakiś magnez. Brawa dla rezysera i kamerzysty, bo ujęcia sa wspaniałe, nieważne, czy w tych przepięnych krajobrazach, czy we wnętrzach. I fajnie, że pokazują tu wreszcie urokliwą Bursę, bo w IG była widoczna tylko z lotu ptaka nad czym ciągle ubolewałam.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 13, 2023 22:28:40 GMT
Po prostu reżyser naprawdę zna się na swojej robocie, podobnie jak operator kamery. Jestem zachwycona i zachęcam każdego by zaczął oglądać ❤️ Aż jestem zdziwiona,że nie trzeba było czekać jak w tamtym tygodniu by odcinek wpadł na YT. Ale nie chciałam czekać i pobieżnie obejrzałam na stronie Foxa. Zaraz po emisji. Czego nigdy wcześniej nie robiłam. Oj, motyw przewodni jest CUDOWNY! Idealny ❤️
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 22:38:44 GMT
Chyba wielu z nas czekało, bo ten odcinek ma już 80 tys. wyświetleń w ciagu godziny i ciągle rośnie. Dla porównania, serial OGM ze Star ma tylko 20 tys. wyświetleń w ciagu 2 godzin. Oczywiście reyting telewizyjny nie będzie tak wysoki, ale oby się chociaż "4" pojawiły. i.imgur.com/odJVJPA.pngi.imgur.com/a0Vu58w.png
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 14, 2023 6:45:26 GMT
Po drugim odc. nie dziwi mnie promocja oparta na dwójce bohaterów. Patrząc jak było ich mało w tym odcinku równie dobrze mogło ich by nie być. Niestety znając dizi to jeżeli serial odpali to się tu dopiero zrobi burdel.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 7:21:00 GMT
Turcy są głupi. Nie ma wzrostów, są spadki. Total 2.91 AB 1.96 AB1 3.05
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 14, 2023 7:41:40 GMT
Duży spadek AB martwi ale w totalu i tak serial jest 4 jeśli chodzi o dizi.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 8:47:42 GMT
Mnie również to martwi. Chcę aby dryfował sobie tak trochę powyżej 3 i byłoby dobrze.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 14, 2023 9:56:18 GMT
No to chyba będzie szybki OUT 😇🤣 Turkom nie przypadło Hercai 2 🤣
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 10:07:36 GMT
Niech chociaż dojdą do tego 10 odcinka. Nie, no to nie jest Hercai 2.0. Zafer jest Azize, ale taką lepszą. A motyw zemsty jest praktycznie w każdym serialu tureckim. Więc twierdzenie, że to drugie Hercai uważam za dość niesprawiedliwe
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 10:24:57 GMT
Turkom nie przypadło Hercai 2 🤣 Pisaliśmy wyżej, że serial jednak nie ma nic wspólnego z Hercai. To były tylko pozory. Niestety wyniki są godne pożałowania. Że też Turasy nie mogą się oderwać od tych swoich cierpiętniczych, albo wyimaginowanych, bo przepuszczonych przez krzywe zwierciadło pseudopatriotycznych historyjek. Co za naród No z drugiej strony nie zaczyna się emisji w kwietniu, w dodatku w Ramadanie i w tak zatłoczonym dniu, bo to się zawsze źle kończy w tabelce. Fox chyba zrobił to celowo, bo nawet ilość plakatów ograniczył. W ogóle serial miał od początku pecha, bo trzęsienie ziemi przerwało zdjęcia, które się dopiero co zaczęły i tym samym przesunął premierę o jakieś 3-4 tygodnie. Gdyby wystartował w pierwszej dekadzie marca miałby znacznie większe szanse. Niestety oprócz tego, że AB jest tragiczne (i tak mocno spadło) to jeszcze dizi wylądował w tej kategorii na ostatnim miejscu. Nawet YYM go pokonał Spadki: TOTAL; 2,91 (-0,24) AB; 1,96 (-1,70) ABC1; 3,05 (-0,15) TOTAL 1) Camdaki Kız 5,77 2) Aldatmak 4,78 4) Al Sancak 4,14 9) Survivor 3,35 12) Gülcemal 2,9115) Gelsin Hayat Bildiği Gibi 2,45 16) Yüz Yıllık Mucize 2,33 AB 1) Camdaki Kız 6,89 4) Yüz Yıllık Mucize 3,23 5) Aldatmak 3,22 6) Al Sancak 2,99 14) Survivor 2,09 15) Gelsin Hayat Bildiği Gibi 2,04 16) Gülcemal 1,96ABC1 1) Camdaki Kız 7,28 4) Aldatmak 4,06 6) Al Sancak 3,48 7) Yüz Yıllık Mucize 3,46 10) Survivor 3,17 11) Gülcemal 3,0513) Gelsin Hayat Bildiği Gibi 2,57 i.imgur.com/nvcWgwO.pngJuż nawet Ozet miał wyższe cyferki. i.imgur.com/XaJ5Q9K.png
|
|
|
Post by Mavi on Apr 14, 2023 10:43:59 GMT
Tylko czekać na newsy o zmianie reżysera (Józek zawsze zwiewa, jak się reyting zaczyna nie zgadzać). W swojej karierze dociągnął jeden serial w całości praktycznie, plus "Bir Umut Yeter" i "Kusursuz..." - ale z tych dwóch nie zdążył zwiać, bo mu je zamknęli.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 10:59:13 GMT
On jej w tym zwiastunie mówi, że jeśli pozwoli mu umrzeć to to będzie jej ostatnia szansa na uwolnienie się od niego. Deva ma w telefonie Merta wpisanego jako Askim (Kochanie). G przeczytał sms'a od niego, bo wczesniej jej zabrał telefon. Treść "Deva, wybacz że cię w ten sposób zostawiłem, ale nie mogę się z tobą ożenić, wybacz". Czyli Mert nie zostawił jej jednak bez słowa. Ale do rzeczy, Deva zza tych kratek zaczęła krzyczeć na G i go wyzywać od najgorszych oraz straszyć policją i narzeczonym, który na pewno po nią przyjdzie i ją uratuje, a G na to: "twój narzeczony umarł i się tu nie zjawi", a ona "zabiłeś go? ty zabójco, morderco itd.." i.imgur.com/uOKiaEz.jpg
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 14, 2023 11:06:17 GMT
Szczerze patrząc jakie w zeszłym sezonie startowały letniaki to szkoda że z tym nie poczekali jak im się już obsuwa wkradła bo może wtedy dał by radę lepiej.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 11:20:08 GMT
Tylko czekać na newsy o zmianie reżysera (Józek zawsze zwiewa, jak się reyting zaczyna nie zgadzać). Wiem, ale szkoda by było, żeby dał nogę, bo on tchnął w ten serial tak oszałamiający klimat, że chwilami aż ciarki chodzą. jkj, w pełni się zgadzam, że latem ten serial miałby większe szanse, niż w obecnym czasie. Szkoda, szkoda, szkoda, bo serial się wyróżnia oryginalnością i szkoda, że go Turasy niszczą w zarodku. W sieci nie widziałam negatywnego komentarza, wszędzie tylko fanfary i pochwały.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2023 12:53:14 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 14, 2023 13:57:44 GMT
Jak tylko zobaczyłam te liczby to od razu miałam ochotę zwyzywać ten niewdzięczny naród turecki. Fox też jakby zupełnie nie ogarniał jak i kiedy wrzucić serial by jako tako się przyjął. Jak za tydzień się liczby nie poprawią to będzie chyba koniec na 5 odcinku 😑
|
|