Deleted
|
Post by Deleted on Mar 1, 2023 12:55:42 GMT
julia, „hitowe” seriale raczej nie straciły widzów, ale wszystkie pozostałe jak dotąd mocno odczuły tę przerwę - albo im zaskakująco przybyło albo mocno ubyło. Pozostaje nam wierzyć, że za tydzień czy dwa sytuacja się unormuje…
|
|
|
Post by Matthias on Mar 1, 2023 19:00:06 GMT
⚡🦊 Turecki kanał "Kanal D" wypuścił nowy serial dramatyczny „List pożegnalny / Veda Mektubu”, oparty na prawdziwych wydarzeniach. Pierwszy odcinek, który został udostępniony widzom w poniedziałek wieczorem, nie przyciągnął wystarczającej liczby widzów i otrzymał niskie oceny we wszystkich grupach odbiorców. Chociaż w serialu wystąpili doświadczeni aktorzy, tacy jak Nurgul Yesilcay, Selim Bayraktar i Bennu Yildirimlar, nie udało mu się przyciągnąć wystarczającej liczby widzów. Jednak mimo nieudanego startu projekt ma potencjał. Jeśli notowania drugiego odcinka poprawią się, jest szansa, że projekt dostanie drugą szansę. Kanał D z powodzeniem inwestuje w popularne seriale w ostatnich latach, a jeśli „List pożegnalny” poprawi notowania, może to być kolejny udany projekt kanału. Jeśli jednak sytuacja się nie zmieni, może to stać się poważnym problemem dla Kanału D, który straci swój wizerunek odnoszącego sukcesy twórcy dobrych seriali. O sukcesie drugiego odcinka „Listu pożegnalnego” widzowie przekonają się już w poniedziałek, 6 marca o godzinie 20:00.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 2, 2023 14:39:15 GMT
Również za mną 1. odcinek. Nie nazwałabym akcji wartką, ale raczej wolną, albo lekko nużącą. Wątek wprowadzenia nas do historii poprzez porwanie głównej w autobusie raczej mnie nie zaciekawił (bo nie ma zażyłości z bohaterką, więc ciężko o zainteresowanie. Uważam takie wątki na początku serialu za desperacką próbę przyciągnięcia uwagi), sam odcinek mógłby być krótszy (no, ale to Kanal D i Most Production), ale nie było jakichś zapchajdziur czy przegadywania akcji. Niemniej, nie było arcy interesująco. Było mało Ziyi (pamiętny Abbas), bohater nie wyróżnia się niczym szczególnym, ale ma bliską relację z synem. Jego żonka będzie za to starać się o wrażenia dla widzów i tylko na to czekam. Aylanur (Nurgul) jest despotyczna, ale też niczym szczególnym jako bohaterka się nie wyróżnia. Szkoda. Możnaby jej nadać więcej charakteru poprzez ciekawe gesty czy jakieś zwroty na przykład. Wątek jej córki Beste może być ciekawy. Mam nadzieję, że z czasem pojawi się trochę więcej bohaterów. A na koniec oni, czyli główni. On, czyli Mehmet, jest boski. Świetny aktor, świetna postać. Przyjemnie się patrzy, bohater sobą nie męczy, jest skromny i szczery. Ona zaś to niezła histeryczka i krzykaczka. Takie główne niestety mnie odrzucają, bo zalatuje od nich smarkulowością. Do tego te paziksy… Razem nie są źli, no ale chemii rodem z „Zimorodka” tutaj nie będzie. Jeśli jest miło i romantycznie, to głównie dzięki niemu. Jej jako aktorce według mnie czegoś brakuje, ale potrzebuję więcej czasu, żeby określić co. Niemniej, po pierwszym odcinku powinnam jej kibicować, a ona jest mi obojętna z odrobiną irytacji. Mehmecika z kolei bym tuliła i z rąk nie wypuściła. Szkoda, że serial sobie tak słabo poradził. Oby za tydzień było lepiej!
|
|
|
Post by man1000 on Mar 2, 2023 20:48:18 GMT
Własnie pojawił sie 2 zwiastun 2 odcinka
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2023 16:27:16 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Mar 6, 2023 21:37:34 GMT
Właśnie pojawił sie zwiastun 3 odcinka miejmy nadzieje że wyniki oglądalności wzrosły
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2023 18:48:47 GMT
No to nie trzeba już komentować serialu . Kostucha krąży i czyha . 📌 Reytingi zа 06.03.2023ТОТАL:1. Alparslan: Büyük Selçuklu (46 odcinek) - 5.89% ⬇ (-0.65) 4. Ömer (7 odcinek) - 4.12% ⬆ (+0.06) 6. Yasak Elma (166 odcinek) - 3.79% ⬇ (-1.13) 8. Bir Küçük Gün Işığı (24 odcinek) - 3.29% ⬇ (-1.65) 15. Veda Mektubu (2 odcinek) - 2.25% ⬇ (-0.07)АВ:2. Alparslan: Büyük Selçuklu - 4.38% ⬇ (-1.90) 3. Ömer - 4.13% ⬇ (-1.25) 4. Yasak Elma - 2.88% ⬇ (-1.05) 12. Veda Mektubu - 1.81% ⬇ (-0.17)15. Bir Küçük Gün Işığı - 1.62% ⬇ (-1.32)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 7, 2023 21:02:25 GMT
Patrząc na wyniki innych seriali, FOX powinien się wstrzymać z podobnym osądem. Panuje jakiś dziwny trend spadkowy od momentu trzęsienia, tylko te najmocniejsze hiciory się bronią (jak Osman, Yali capkini czy Gonul Dagi)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 13, 2023 13:05:48 GMT
Obejrzałam 2. odcinek i wyniki mnie nie dziwią, bo od samego początku w serialu czuć, że to raczej krótka historia, taka na max. 6 odcinków. Mało tu bohaterów, wątki w sumie raptem dwa… Naprawdę nie czuć, żeby tutaj miało i mogło wydarzyć się więcej. Aktorzy też grają tak, jakby wiedzieli, że ten serial to jest bardzo epizodyczna przygoda.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 14, 2023 11:08:08 GMT
Widziałem najnowszy reyting i oceny poszły w górę 3 w AB i w total powyżej 3
|
|
|
Post by julia on Mar 14, 2023 11:47:11 GMT
Scenarzyści maja pole do popisu, jednak też nie widzę serialu na dwa sezony. Odcinek 2.Asli dała się w końcu przekonać Mehmetowi. Wierzy , że wszystko się ułoży i będzie szczęśliwa w przeciwieństwie do matki. Jej stanowisko jest jasne, nie pozostawia złudzeń - ten związek nie ma żadnych szans. Znamienna jest rozmowa Asli z matką, która pyta ją o to czy kochała ojca, że przecież także młodo wyszła za mąż i szybko urodziła dzieci: - Najpierw ukończyłam szkołę, potem wyszłam za mąż za człowieka zgodnie z oczekiwaniami rodziny i o tych samych zapatrywaniach. A co to jest za rodzina - widziałam. - Masz do wyboru, przyszłość, którą ci nakreśliłam, albo taki związek. Wiesz co będziesz robiła? Będziesz gotowała z teściową. Podobnie nieprzejednany jest ZIya. Jeśli Mehmet nie zmieni zdania, jeśli ostatecznie podejmie decyzję , to nie ma dla niego miejsca w domu. Chłopak się nie ugiął. Wyszedł z domu. Matka, której nie lubię, która tradycyjnie układała małżeństwo, kocha syna i nie zgadza się z mężem : - Jeśli ty jesteś jego ojcem, to ja matką i nie pozwolę na wyrzucanie syna z domu. Hatice nadal ma cielęce oczy , mamuśka chciałaby opuścić gościnny dom i stół, ale tatuś narobił długów , ma nóż na gardle i nie w głowie mu wyprowadzka. Co do kreacji postaci, to najbardziej podobają mi się Emre Kivilcim i Nurgul. , która wygląda świetnie, ma inną gestykulację niż dotąd, jest wyniosła, władcza Selim, jako Ziya jest twardy, uczciwy, ale trochę bezbarwny.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 14, 2023 19:10:14 GMT
man1000, rzeczywiście, wygląda to tak, jakby widzowie wrócili przed telewizory. julia, ja bym powiedziała, że Ziya nie jest bezbarwny, ale go po prostu brakuje w serialu. Niby jest, ale tak jakby go nie było.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 15, 2023 20:29:36 GMT
📌 Reytingi za 13.03.2023ТОТАL:1. Alparslan: Büyük Selçuklu (47 odcinek) - 7.10% ⬆ (+1.21) 6. Ömer (8 odcinek) - 4.72% ⬆ (+0.60) 7. Yasak Elma (167 odcinek) - 4.43% ⬆ (+0.64) 9. Bir Küçük Gün Işığı (25 odcinek) - 3.74% ⬆ (+0.45) 13. Veda Mektubu (3 odcinek) - 3.21% ⬆ (+0.96)АВ:1. Alparslan: Büyük Selçuklu - 7.01% ⬆ (+2.63) 2. Ömer - 5.38% ⬆ (+1.25) 6. Yasak Elma - 3.36% ⬆ (+0.48) 7. Veda Mektubu - 3.00% ⬆ (+1.19)15. Bir Küçük Gün Işığı - 1.74% ⬆ (+0.12)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 16, 2023 19:13:45 GMT
O proszę jaki ładny wzrost.
|
|
|
Post by lucy on Mar 16, 2023 19:25:08 GMT
Next, ładny, nawet bardzo ładny, ale to jest ciągle za mało.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 16, 2023 20:40:17 GMT
Next , ładny, nawet bardzo ładny, ale to jest ciągle za mało. Ale może dadzą im dożyć do końca sezonu. Jeśli oglądalność utrzyma się powyżej 3%.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 16, 2023 22:24:20 GMT
Zwiastun 2 4 odcinka wkońcu zaczyna sie cos dziać w tej historii i to grubo
|
|
|
Post by lucy on Mar 16, 2023 22:32:16 GMT
A Nurgul jest tu villaną?
|
|
|
Post by julia on Mar 17, 2023 11:05:17 GMT
A Nurgul jest tu villaną? Tak. Matka Asli, która robi wszystko, aby córka nie weszła do rodziny jej byłego narzeczonego, który w przeszłości uległ rodzinnej tradycji , zerwał z nią i ożenił się z wybraną kobietą. Moim zdaniem , Nurgul jest świetna. Najbardziej wyrazista, bardziej niż protagoniści. owszem , to wynika z charakteru postaci, ale ona aktorsko jest najlepsza. Nawet , to ,że krzyczy , absolutnie nie przeszkadza.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 19, 2023 19:48:29 GMT
✨ Nurgul Yesilcay w tym sezonie telewizyjnym wystąpiła przed publicznością w serialu „Veda Maktubu” na kanale D, wyprodukowanym przez Most Production. W najbliższy poniedziałek na ekranach pojawi się nowy odcinek, w którym aktorka przyciągnie uwagę swoim stylem. W nowym odcinku Alanur (Nurgul Yesilcay) pojawi się na przyjęciu w luksusowym stroju, by zemścić się na Ziyim (Selim Bayraktar) za przeszłość, a także zniszczyć małżeństwo swojej córki.
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2023 20:34:39 GMT
Co do kreacji postaci, to najbardziej podobają mi się Emre Kivilcim i Nurgul. " style=""], która wygląda świetnie, ma inną gestykulację niż dotąd, jest wyniosła, władcza julia, serialu nie oglądam, ale patrząc na zdjęcia i filmiki... wygląda świetnie, ale tylko wtedy, gdy kamera jest w miarę daleko. Przy zbliżeniach czar niestety pryska.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 19, 2023 22:19:54 GMT
Obejrzałem włąsnie 2 pierwsze odcinki i musze wam przyznać racje wieje troche nuda zobaczymy jak to sie rozwinie Rabia świetnie gra swoją role tak samo jak Emre i Nurgul historia wydaje sie ciekawa ale czegoś tam brakuje nie ma tam za dużo akcji na ten moment i serial jest przewidywalny niestety mogli by dać jakiegos nowego bohatera który namiesza w serialu chociaż widzac zwiastun 4 odcinka to mam nadzieje ze wkoncu cos sie tam podzieje wiecej nie bede sie narazie wypowiadał
|
|
|
Post by lucy on Mar 20, 2023 20:38:04 GMT
Ja widziałam 2 inne seriale tej wytwórni i w obu brak był dynamiki.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2023 15:48:40 GMT
📌 Reytingi za 20.03.2023ТОТАL:1. Alparslan: Büyük Selçuklu (48 odcinek) - 6.32% ⬇ (-0.78) 2. Yasak Elma (168 odcinek) - 4.66% ⬆ (+0.23) 7. Ömer (9 odcinek) - 4.48% ⬇ (-0.24) 9. Bir Küçük Gün Işığı (26 odcinek) - 4.02% ⬆ (+0.28) 11. Veda Mektubu (4 odcinek) - 3.23% ⬆ (+0.02)АВ:1. Alparslan: Büyük Selçuklu - 5.92% ⬇ (-1.09) 2. Ömer - 5.18% ⬇ (-0.20) 5. Yasak Elma - 3.59% ⬆ (+0.23) 7. Veda Mektubu - 3.18% ⬆ (+0.18)13. Bir Küçük Gün Işığı - 1.95% ⬆ (+0.21)
|
|
|
Post by julia on Mar 22, 2023 18:56:10 GMT
lucy , odnośnie Nurgul. No mnie się ona podoba i w zbliżeniach. Nie żeby była skończoną pięknością, ale podoba mi się. Nie ma porównania z "Gulperi" czy "Pokutą". Odcinek 4.Mehmet powoli pokazuje swój charakter. Myślał, że nagły ślub ( bo on tak zaplanował) od razu uczyni z Asli domową żoneczkę, która , tak jak zapowiedziała Alanur - będzie gotować razem z teściową. Nie dopuszcza do siebie tego, że osiemnastoletnia dziewczyna inaczej spędzała swój wolny czas, ma nastoletnich przyjaciół, że lubi inną muzykę i inną modę, no i próbuje alkoholu . Oj, ta moda, stoi ością w gardle Zeher Nie założyła wybranej przez nią sukni ślubnej, odkrywa brzuch, a fe! Suknia idzie na mangał i gdyby mogła, to tez by tam wrzuciła inne rzeczy synowej. Knują we trójkę - Seher, Hatice i jej matka. Pierwsza z fałszywie słodkim uśmiechem daje Alanur rodzinny album, a te dwie makolągwy idą do zielarki po znany talizman na zabicie miłości Mehmeta i Asli. Hatice, jak i rodzina jest zachowawcza, co widać po jej stroju. Ubiera się , jak prowincjuszka, a jest przecież młodą dziewczyną, ale niestety bez żadnych zainteresowań i wykształcenia Snuje się tylko, przenika cichcem do różnych części domu i węszy. Czarne oczy, czarne włosy i czarny charakter. Nevzatowi dalej grunt się pali pod nogami i nie może zdzierżyć tego, że młodszy Karli - Selcuk podporządkowany jest decyzjom brata, a on przecież musi wcisnąć poleconego przez faceta - któremu jest winien pieniądze - kierowcę. Próbuje naciskać na Seher - przecież przed laty, to on był jej posłańcem z listem " od Ziyi" do Alanur. To on pomógł jej stać się jego żoną.. Alanur szaleje , jest bardzo przykra w stosunku do starszej i do młodszej córki. W Asli jest potworny bunt, czuje się ciągle upokarzana, niedowartościowana.. Przez ślub czuje się też rozdarta między poprzednim życiem, a obecnym. Poddawana osądowi teściowej. Kurczy się pod jej świdrującym wzrokiem i cały czas panicznie się boi, że matka coś wywinie na przyjęciu z okazji ich ślubu. A ta jest bliska tego, hamuje się , ale co jakiś czas wymyka się jej jakaś złośliwość. Seher może się bać, choć i jej nie brakuje sprytu, złośliwości i jadu. Jednak takiej klasy , jak Alanur nie ma, choć siebie uważa za wzór. Dla Alanur , pójście do domu zięcia, przeprosiny i zaproszenie są ponad siły, jednak próbuje...ale czy się podda? Na pewno nie. W niej cały czas tkwi zraniona lwica, która cały czas wysuwa pazury. Żeby zrobić na złość małej, która pilnuje, aby się nic kompromitującego nie wydarzyło, całuje namiętnie Ziyję, cały czas , wodzącego za nią wzrokiem. Ciekawe czy szanowna małżonka też to zobaczy, bo ta z kolei cała spięta, bez przerwy zerka czy mąż jest przy stoliku. Coraz mniej podoba mi się Mehmet, który będzie chciał żony zrobić w pełni podległą mu gospodynię domową. Natomiast villana ma moje uznanie i wsparcie. Nurgul w swojej roli jest świetna, a Selim powoli się rozkręca i to w oczach jego postaci widać, głęboko ukryte uczucie do Alanur . Tego Emre nie potrafi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2023 21:46:48 GMT
Zdaje się, że jeśli chodzi o rating, to serial osiągnął swój maksymalny pułap…
|
|
|
Post by man1000 on Mar 23, 2023 23:32:08 GMT
własnie pojawił się nowy zwiastun
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2023 14:01:55 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2023 14:06:21 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 28, 2023 20:11:56 GMT
📌 Reytingi zа 27.03.2023ТОТАL:1. Alparslan: Büyük Selçuklu (49 odcinek) - 6.69% ⬆ (+0.37) 2. Yasak Elma (169 odcinek) - 4.99% ⬆ (+0.33) 6. Ömer (10 odcinek) - 4.59% ⬆ (+0.11) 10. Bir Küçük Gün Işığı (27 odcinek) - 3.44% ⬇ (-0.58) 13. Veda Mektubu (5 odcinek) - 3.04% ⬇ (-0.19)АВ:1. Alparslan: Büyük Selçuklu - 6.19% ⬆ (+0.27) 2. Ömer - 6.09% ⬆ (+0.91) 4. Yasak Elma - 4.23% ⬆ (+0.64) 5. Veda Mektubu - 3.39% ⬆ (+0.21)19. Bir Küçük Gün Işığı - 1.68% ⬇ (-0.27)
|
|