|
Post by Onedine on Feb 2, 2023 16:33:34 GMT
Tytuł: Love to Hate You Gatunek: komedia, romans Reżyseria: Kim Jeong-Kwon Scenariusz: Choi Soo-Young Stacja: Netflix Liczba odcinków: 10 (po ok. 50 min) Kraj: Korea Południowa Emisja: 10.02.2023 Opis by Neflix Prawniczka, która nienawidzi przegrywać z mężczyznami, i gwiazdor, który nie ufa kobietom — oboje za nic mają miłość, ale sytuacja zmusza ich do umawiania się ze sobą. Obsada: Kim Ok-Vin - Yeo Mi-Ran Yoo Teo - Nam Gang-Ho Kim Ji-Hoon - Do Won-Joon Go Won-Hee - Shin Na-Eun Lee Joo-Bin - Oh Se-Na Polska strona dramy na Netflixie www.netflix.com/pl/title/81463556
|
|
|
Post by Onedine on Feb 14, 2023 21:01:17 GMT
Obejrzałam dramę, podobała mi się, pewne sceny były bardzo zabawne, nie tylko do uśmiechnięcia się, ale uśmiania. Zabawy, krótki rom-com na czas około-walentynkowy, który z tego co widziałam komentarze podobał się każdemu, kto oglądał. Bohaterowie są po 30-tce, ona chyba 33 lata, on 36, więc sceny i dialogi są bardziej pikantne, ale bez wulgarności. W niektórych scenach "słychać myśli" bohaterów, więc to daje tym zabawniejszy efekt, gdy co innego robią, a co innego myślą. Tematyka to takie trochę odwrócenie stereotypów, bo tutaj to ona jest tą "rozrabiającą" (lubi czasami dać łupnia złym mężczyznom w masce na twarzy), z bogatą "przeszłością randkową", a dla niego to druga miłość w życiu, bo miał fobię po tej pierwszej miłości (w typowej dramie taką rolę miałaby protka), która go rzuciła dla kariery. Ich relacja od niechęci do miłości jest przedstawiona logicznie, jak na rom-com. Jest sporo o przemyśle rozrywkowym, jego "brudach", co jest sporym plusem dramy, ale bynajmniej nie ma ponurych scen.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 16:57:11 GMT
|
|