|
Post by Onedine on Feb 5, 2023 15:50:55 GMT
Tytuł: Brush Up Life Inne tytuły: Burasshu Appu Raifu, Rebooting Gatunek: komedia, życie, fantazja Reżyseria: Itaru Mizuno, Shunsuke Kariyama Scenariusz: Bakarhythm Stacja: NTV Liczba odcinków: 10 ( po ok.55 min) Kraj: Japonia Emisja: od 08.01.2023 Opis by Onedine Kondo Asami, 33-letnia urzędniczka ginie nagle i trafia do "zaświatów". Tam dowiaduje się, że w następnym życiu ma być mrówkojadem. Niechętna takiej przyszłości dowiaduje się, że ma wybór: może rozpocząć swoje życie od nowa. Kondo Asami rozpoczyna drugi raz to samo życie od samego początku ze świadomością swojego poprzedniego życia. Wie, że musi wykazać się "dobrymi uczynkami", aby zasłużyć na życie człowieka w kolejnym wcieleniu. Obsada: Sakura Ando- Asami Kondo Kaho- Natsuki Kadokura Haruka Kinami- Miho Yonekawa Tori Matsuzaka- Masaru Tanabe
|
|
|
Post by Onedine on Jun 2, 2023 16:31:42 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jun 4, 2023 11:31:49 GMT
Przerwałam oglądanie dramy w połowie już jakiś czas temu i nie wiem czy kiedykolwiek wrócę do jej oglądania, aby obejrzeć 5 odcinków drugiej połowy. Drama jest dobra, ale ciągłe powtórki z życia bohaterki mi się trochę dłużyły. Ona nie tylko jeden raz umiera i zaczyna życie od początku, ale więcej razy. I za każdym razem popełnia ten sam błąd, że próbuje żyć podobnie bez ryzyka, zbierając "punkty" za dobre uczynki. Nie mam pojęcia jaki jest "morał" tej historii, ale fakt, że żyła zawsze podobnie mi się nie podobał. Z wiedzą jaką zdobywała w kolejnych życiach mogła mieć większą fantazję w kolejnych.
|
|